24. kolo
26.02.2022 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Leroy Sané (© AFP)

Frankfurt se ve vypjatém zápase srdnatě bránil. Na kolena ho srazil až střídající Sané

Fotbalisté Bayernu ve 24. kole Bundesligy potvrdili roli favorita a porazili domácí Frankfurt 1:0. Eintracht i díky skvělému Kevinu Trappovi dlouho odolával útočným atakům mnichovského giganta, v 71. minutě si však nepohlídal náběh Leroye Saného, jenž přízemní střelou rozhodl o zisku tří bodů Bavorů. Německý křídelník na hřiště nastoupil o pouhé čtyři minuty dříve.

Suverenita Bayernu začala poslední týdny mírně klopýtat, i přesto se ovšem gigant držel bezpečně na prvním místě tabulky. Fantastická forma Roberta Lewandovského navíc stále nebrala konce. Polský kanonýr se díky dvěma trefám proti Fürthu dostal již na metu 28 vstřelených branek. To vůbec nehrálo do karet domácímu Frankfurtu, který měl podle statistiky očekávaných gólů druhou nejhorší obranu v celé lize. V posledních šesti kláních navíc vyhrál pouze jednou, a tak byl favorit utkání jasný.

Do první obrovské šance se hned v úvodu překvapivě dostali domácí fotbalisté. Rychlonohý útočník Jesper Lindstrom upláchl obraně Bayernu a poté krásně mezi dvěma stopery nahrával na Filipa Kostiče. Zkušený Srb ale ve skvělé pozici technickou střelou branku hostů minul. Iniciativu zápasu začali postupem času přebírat Mnichovští. V 10. minutě našel Joshua Kimmich přesným centrem Jamala Musialu, jeho hlavička ovšem mířila nad. Na první velkou šanci polské mašiny si museli diváci počkat do 34. minuty, kdy ji po standardní situaci ve vápně našel Kimmich. Bohužel pro hosty Lewandowski tentokrát bránu netrefil. V závěru první půle se ještě dvakrát vyznamenal Trapp, který nejprve zneškodnil dalekonosný pokus Kimmicha a poté také svým obličejem dorážku Kingsleyho Comana.

Od prvních minut druhé půle ovládal hru bavorský celek. Jeho dominance na míči vyústila po hodině zápasu v další obrovskou příležitost. V té se opět objevil Lewandowski, jenž si ve vápně fantasticky zpracoval míč a už mu stačilo pouze překonat Trappa. Zkušený brankář však předvedl další perfektní zákrok, a udržel tak svůj tým stále ve hře o tři body. V 71. minutě už byl ale německý gólman bezmocný. Skvěle hrající Kimmich našel milimetrově přesnou přihrávkou v náběhu Saného, který křižnou střelou k levé tyči poslal Bayern do vedení. Úřadující německý mistr už v závěru překvapení nedopustil a hubené vítězství si pohlídal.

Bayern tedy potvrdil roli favorita a odvezl si ze zápasu plný počet bodů. Oba celky čeká další ligový zápas 5. března. Bavorský celek se na domácí půdě střetne s Leverkusenem, na Frankfurt bude čekat souboj s Herthou.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud se Bayern opět nerozhodne nám zahrát divadlo, tak tohle by mohlo bez větších problému vyjít. 6,26-6,09 . Výhra Bayernu přesně o 3 goly-o 4 a více.

Reagovat
smazaný uživatel

To se nepovedlo-hrubě.

Reagovat
Rich

1-4 (Borré 1x z penalty; Lewa 2x, Sane 1x Gnabry 1x)

Reagovat
Ferragamo7

Tak toto je aspoň pre mňa najmemej obľúbený súper z celej Bundesligy,ak tento zápas dokážeme vyhrať aspoň 1:0,tak budem nadmieru spokojný,ale skôr očakávam pri našej momentálnej forme remízu.

Reagovat
südkurve

Reagovat
DidusIneptus

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele