24. kolo
26.02.2022 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Vincenzo Grifo (© AFP)

Hertha opět paběrkovala a z Frebiurgu odjíždí s třígólovým přídělem

Berlínská Hertha zažívá v poslední době těžké časy a překonat je nedokázala ani na půdě sebevědomě hrajícího Freiburgu, který se naopak snaží udržet na pohárových příčkách. Domácí favorit se dostal celkem brzy do vedení a svůj náskok pojistil dvěma trefami v závěrečné desetiminutovce, v tabulce Bundesligy mu patří vynikající čtvrté místo se ziskem čtyřiceti bodů. Hosté jich naopak mají na kontě jen třiadvacet a jsou až patnáctí.

Svěřenci trenéra Tayfuna Korkuta nevyhráli na ligové scéně více jak dva měsíce, naposledy se radovali v polovině prosince uplynulého roku proti favorizovanému Dortmundu (3:2). Teď se snažili alespoň částečně odčinit vysoký domácí debakl s Lipskem (1:6), jenže to se jim nepovedlo i kvůli sedmi vyřazeným hráčům, kteří měli pozitivní test na koronavirus. V dresu BSC opět nastoupil do samého začátku český krajánek Vladimír Darida a odehrál 70 minut.

SC začalo aktivněji a do vedení se mohlo dostat již po šesti odehraných minutách z přímého volného kopu, avšak povedenou střelu Vincenze Grifa skvěle vytáhl zpod břevna brankář Lotka. Neuběhlo však ani dalších šest minut a domácí přeci jen vedli. Gechter totiž ve vlastní šestnáctce přišlápl kotník unikajícího Sallaie a rozhodčí Jablonski bez váhání nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Grifo a s přehledem ho proměnil ranou do levé šibenice.

Stejný hráč mohl vsítit svou druhou branku po necelé půl hodině hry, ale tentokráte pouze trefil levou tyč. Domácí si vytvořili další možnost zhruba deset minut před přestávkou, nicméně fantasticky Lotka odvrátil volej Eggesteina na rohový kop. Hosté ojediněle zahrozili ve 38. minutě, v tuto chvíli se však blýskl gólman Flekken proti pokusu Pekaríka. Druhý poločas spíše probíhal v opatrnějších duchu a Freiburg si hlídal jednobrankový náskok.

Krátce po hodině hry zkusil zahrozit Richter, jenž po parádní přihrávce Daridy stanul sám před Flekkenem, ovšem zblízka ho nepřekonal. Hertha v závěru hrála na velké riziko a inkasovala hned dvě branky. Nejprve v 83. minutě skóroval Kevin Schade, neboť z hranice brankového území napálil odražený balón do bližšího spodního rohu, za další tři minuty pečetil výhru SC Lucas Höler pohotovou dorážkou zblízka.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Christian Streich to tam dobře vede. Dlouholetý trenér FR. Dnes se pravděpodobně bude radovat z dalších tří bodů. Můj tip: 4:1. Mám rád i Herthu, je mi jí líto, snad se v Bundeslize udrží.

Reagovat
DidusIneptus

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele