24. kolo
26.02.2022 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Fürthu (© AFP)

Cesta za záchranou pokračuje. Trojlístkům zachránil bod první ligový gól Griesbecka

Ve 24. kole Bundesligy si poslední Fürth připsal velmi cenný bod za remízu 1:1 s Kolínem nad Rýnem. Ačkoliv krátce po změně stran otevřel skóre hostující Florian Kainz, v 69. minutě kontroval Sebastian Griesbeck a zařídil Trojlístkům nerozhodný výsledek.

Přestože Fürth v pěti posledních zápasech třikrát bodoval a dvakrát si dokonce připsal plný zisk, stále poměrně jasně sídlil na posledním místě tabulky. Do duelu s Kolínem šel navíc s nemilou statistikou. Kozli totiž s Fürthem nepadli v žádné ze soutěží již od roku 2007 a ani současná forma obou celků nenapovídala, že by se na tom mělo něco změnit. Hosté se pevně drželi v horní polovině tabulky pouze s malou ztrátou na příčky zajišťující účast v evropských pohárech.

Po první čtvrthodině hry poslal záložník Kolína Ellyes Skhiri do vápna povedený centr, kterého využil Anthony Modeste, když se pokusil zakončit hlavou. Jeho nebezpečný pokus sice směřoval mezi tři tyče, ale brankář Trojlístků Andreas Linde pohotově zakročil a míč vyrazil na roh. Hned minutu nato mohl Lindeho překonat Salih Ozcan, jenže jeho nevídaná rána skončila pouze na horní tyči. Švédský brankář nebyl překonán ani ve 23. minutě, kdy lapil i přímý kop Kainze. Kozli byli aktivnější i po zbytek poločasu. Gól však přidat nestihli, a do kabin tak hráči odcházeli za bezbrankového stavu.

Ihned po změně stran pokračoval Kolín ve své převaze. V 53. minutě si Kainz navedl míč na pravou nohu a z levé strany hřiště vyslal razantní přízemní centr. Míč nebezpečně prosvištěl celým pokutovým územím, až nakonec ke smůle brankáře Lindeho skončil v síti - 1:0 pro Kolín. Po inkasované brance se Fürth vzchopil a začal své oponenty herně dotahovat. V 69. minutě se k centrovanému rohovému kopu dostal Griesbeck a tvrdou hlavičkou na přední tyč dokázal srovnat. Připsal si tak svůj první gól v Bundeslize a stanovil konečné remízové skóre.

Fürth si tedy připsal další body, remíza toho pro něj však v této situaci příliš neřeší. Šanci znovu se přiblížit kýžené záchraně bude mít 5. března, kdy se představí na hřišti Bochumi. Fotbalisty Kolína ve stejný den čeká domácí utkání s Hoffenheimem.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele