24. kolo
26.02.2022 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Sheraldo Becker (© AFP)

Union zdolal Mohuč rozdílem třídy a po třech porážkách se vrátil na vítěznou vlnu

V bundesligovém duelu 24. kola uspěli fotbalisté Unionu Berlín, kteří porazili Mohuč 3:1, a po více než měsíci se mohli radovat z ligové výhry. O vítězství svého týmu rozhodl v 56. minutě krásnou ranou zpoza vápna Sheraldo Becker. O třetí trefu domácích se zasloužil svou 10. brankou v sezoně Taiwo Awoniyi.

Souboj tabulkových sousedů zastihl v lepším rozpoložení Karnevalsverein, kteří v předchozích třech ligových duelech neodešli s prázdnou. Z venkovních utkání však v letošní sezoně získali pouhých sedm bodů. Zato Die Eisernen nevyhráli žádné z posledních třech bundesligových klání, přičemž neskórovali ani jednou. Lehkou útěchou pro ně mohl být kouč Urs Fischer. Berlínský trenér totiž uspěl se svým taktickým plánem proti Mohuči pokaždé kromě jediného z posledních pěti případů.

Z počínání jeho svěřenců na počátku zápasu musel mít nepochybně radost. Union hned z první velké šance otevřel skóre. Po ráně z voleje se k míči dostal Genki Haraguči, který z dorážky propasíroval balon mezi tři tyče. Pro japonského záložníka šlo o premiérovou trefu v dresu červenobílých. Domácí se poté zatáhli za obrannou polovinu a vyčkávali na případné chyby fotbalistů v bílém. Ti kromě centru mířeného na mohučského Stefana Bella zásadněji neohrožovali branku hájenou Andreasem Luthem.

Změna stran dlouho nepřinášela výraznější zvrat. Zarputilý boj mezi oběma jedenáctkami zastínila až dalekosáhlá křižná střela, kterou se v 56. minutě blýskl domácí Becker. Gólman Nüllfunfer si na pokus ani nesáhl, a podruhé tak musel lovit balon za svými zády. O pár chvil později navíc ztratil nervy hostující Dominik Kohr, jenž viděl od rozhodčího druhou žlutou kartu. Viditelně povzbuzení Eisernen využili početní převahu, když v 75. minutě vykombinovali bránící protihráče. Na konci povedené souhry stál žolík Awoniyi, který zvyšoval na 3:0. Na závěr už pouze zkorigoval střelecký účet mohučský Delano Burgzorg, který svou střelou zevnitř pokutového území dostal balon za brankovou čáru.

Klubu z východního Berlína se tak povedlo zlomit neúspěšnou sérii a pro anglický týden, ve kterém se nejprve střetne v poháru se St. Pauli a pak také 5. března s Wolfsburgem na jeho hřišti, bude slibně naladěn. Mohuč naopak prohloubila venkovní trápení a v o den později hraném zápase ji čeká těžký protivník v podobě Dortmundu.

Autor: Livesport.cz / Dominik Pánek

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele