Bundesliga - souhrn 21. kola

08.02.2019, 22:22, aktualizováno 10.02.2019, 19:56
Komentáře a souhrny
Dortmund vybouchl v zápase s Hoffenheimem, v závěru promarnil tříbrankový náskok a nakonec získal jenom bod. Trest ho stihl prakticky okamžitě, jelikož Bayern si poradil se Schalke. Doma nepochodil ani Gladbach, který prohrál s Herthou. RB Lipsko jen remizovalo s Frankfurtem, Leverkusen si nebral servítky v Mainzu. Tři body slaví rovněž Brémy, Düsseldorf zvládl utkání se Stuttgartem...

Fortuna Düsseldorf - VfB Stuttgart 3:0

10.02.2019 18:00

Góly: 34. Kenan Karaman, 49. Oliver Fink, 85. Benito Raman

V Merkur Spielareně to nakonec byla vcelku jednostranná podívaná. Fortuna si díky dalšímu vítězství vytvořila už desetibodový náskok na sestupovou zónu. Oproti tomu VfB ještě bude mít co dělat, aby po dvou letech zase nesestoupilo.

Už na začátku tohoto klání střílel Karaman do tyče. Nicméně i kdyby náhodou skóroval, branka by pro ofsajd nemohla platit. Další zajímavé situace přišly na pořad večera až po dvaceti minutách hry. Matthias Zimmermann a po něm hned třikrát Dodi Lukebakio vyzkoušeli pozornost Ron-Roberta Zielera.

Situace ze čtyřiatřicáté minuty už ovšem byla gólová. Jednadvacetiletý Belgičan ve službách düsseldorfského klubu sice ani jednu z těch tří šancí neproměnil, ale jeho centr na hlavu Kenana Karamana byl milimetrově přesný. Vysoký útočník se bezpečně prosadil hlavou z malého vápna a poprvé rozjásal příznivce na tribunách - 1:0.

Do konce úvodního dějství se ještě snažil vyrovnat Steven Zuber, jenže to rozhodně nedopadlo podle představ. Domácí nechtěli ponechat nic náhodě a prakticky okamžitě po změně stran udeřili podruhé. Oliver Fink převzal balon, jednoduchou kličkou vyřadil ze hry Ascacibara a zpoza vápna pravačkou parádně vymetl šibenici Zielerovy klece - 2:0.

Hosté se snažili, ale bohužel jim nebylo přáno. Naopak Lukebakio mohl přidat třetí hřebíček už v šestapadesáté minutě. Funkelovi svěřenci nechtěli soupeře pustit do žádných větších akcí. Sami se dlouho také neodhodlali vyrazit dopředu přidat další pojistku. Nakonec se tak stalo až pět minut před vypršením řádné hrací doby.

U středového kruhu stojící Kevin Stöger vymyslel vymazlenou uličku pro Benito Ramana. Druhý z belgických forvardů ve službách Fortuny pak mazáckým obloučkem přehodil brankáře a běžel se radovat se svými spoluhráči, kteří tento duel zvládli vskutku na výbornou - 3:0. O další body se poperou v leverkusenské BayAreně, Stuttgart se pokusí přibrzdit RB Lipsko.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - FC Augsburg 4:0

10.02.2019 15:30

Góly: 5. Milot Rashica, 27. Johannes Eggestein, 28. Milot Rashica, 83. Kevin Möhwald

De facto už po třiceti minutách hry nikdo nepochyboval, že všechny tři body zůstanou na Weserstadionu. Zásluhou jednoho brzkého a dvou slepených gólů domácí v pohodě dokráčeli pro osmou výhru v sezoně, zatímco je nadále namočen do boje o udržení.

Jak naznačeno, běžela teprve pátá minuta a obecenstvo na tribunách poprvé zajásalo. Po své parádičce posunul Max Kruse na Klaasena, který nelenil a vysunul Milota Rashicu, který ještě mohl zvolit přihrávku na nabíhajícího spoluhráče, ale nakonec se rozhodl pro individuální chladnokrevné zakončení - 1:0.

Ve 12. minutě se k balonu po rohovém kopu dostal Theodor Gebre Selassie, ale Gregor Kobel si tuhle situaci pohlídal. Na druhé straně zasahoval Jiří Pavlenka proti pokusu Finnbogasona. V minutě sedmadvacáté se k míči dostal Niklas Moisander. Jeho střela byla sice zblokovaná, avšak kulatý předmět se odrazil přímo před pravačku Johannese Eggesteina, který zblízka vymetl šibenici - 2:0.

Prakticky hned po rozehrávce se Brémští opět dostali do útoku, který táhnul po levé straně po Klaasenově přihrávce Rashica. Neměl moc možností, a tak v rohu šestnáctky posadil na zadek Reece Oxforda, aby mohl parádně zakončil na vzdálenější tyč - 3:0. Aktivní balkánský útočník musel bohužel už osm minut poté střídat.

Chvíli poté spálil svou příležitost Johannes Eggestein a v závěru úvodního dějství se český gólman dvakrát vyznamenal proti ranám Gregoritsche a Alfreda Finnbogasona, který zápas pro zranění taky nedohrál. Po změně stran už to na brankové příležitosti nebylo tak pestré. Werder dobře bránil a hosté byli bez nápadu.

V 83. minutě dostalo skóre svou finální podobu. Balon se odrazil ke Kevinu Möhwaldovi, jenž po zemi zhruba ze vzdálenosti penalty překonal Kobela - 4:0. Svěřenci kouče Kohfeldta se za týden těší na Olympijský stadion v Berlíně. Naopak Augsburg doma při bavorském derby přivítá Bayern Mnichov, kde to na body taky nevypadá.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Schalke 04 3:1

09.02.2019 18:30

Góly: 11. Jeffrey Bruma (vl.), 27. Robert Lewandowski, 57. Serge Gnabry - 25. Ahmed Kutucu

Mnichovský velkoklub tak stáhnul náskok Borussie Dortmund na pět bodů, jelikož vedoucí tým tabulky prohospodařil vedení v duelu s Hoffenheimem. V Allianz Areně se pod výsledek výraznou měrou podepsal Robert Lewandowski.

Během úvodní desetiminutovky postupně vyzkoušeli pozornost Ralfa Fährmanna střílející Lewandowski, James Rodríguez a Boateng. Ujala se však až akce z 11. minuty. James ve středu hřiště obral o balon Bentaleba a následně adresoval výtečnou přihrávku polskému spoluhráči. Ten se dostal až před gólmana, kde mu ve snaze zažehnat nebezpečí ukopnul Jeffrey Bruma balon tak nešikovně, že doskákal až do vlastní sítě - 1:0.

Po pětadvaceti minutách bylo srovnáno. Weston McKennie parádně vysunul Ahmeda Kutucuho, jenž se tak mohl řítit sám na Svena Ulreicha. Chladnokrevným zakončením pravačkou nedal náhradníkovi za stále zraněného Manuela Neuera pražádnou šanci zasáhnout - 1:1. No jo, jenže vyrovnaný stav nevydržel ani dvě minutky.

Potom James posunul na Lewu, který měl čas se podívat na míč, aby jej správně trefil a mohl zacílit pod břevno - 2:1. Následně se o slovo přihlásili James a Coman. Naopak na straně die Königsblauen selhali McKennie a Jevhen Konopljanka. Do konce úvodního dějství už se tedy žádná změna skóre neodehrála.

Ihned po startu druhé pětačtyřicetiminutovky si neohroženě počínal Leon Goretzka, jenže mířil pouze do boční sítě. V 55. minutě nejprve Konopljanka nastřelil Ulreicha. A z následného rohového kopu orazítkoval Bruma hlavou tyčku. A protože tedy neproměnil, mohlo zase udeřit na opačném pólu hrací plochy.

Kingsley Coman si na levé straně pohrál s Caligiuri, načež se prosmýknul do velkého čtverce, odkud odcentroval na Lewandowskiho, který si míč ve vzduchu zpracoval tak, aby se mohl pokusit o zakončení nůžkami. Z nich se ovšem ve finále vyklubala ideální pobídka pro opodál stojícího Gnabryho, jenž hlavou vcelku pohodlně zblízka uklízel na místo určení - 3:1.

Bývalý fotbalista Werderu Brémy zaznamenal svou pátou trefu, čímž zřejmě definitivně vnesl na kopačky domácích klid. A to si ještě prozatím třináctigólový Lewandowski dovolil spálit dvě vyložené příležitosti. Kdyby je proměnil, zaznamenal by hattrick a měl by na čele tabulky střelců jednogólový náskok před Lukou Jovićem.

Kovaćův tým, který za týden míří do Augsburgu, dal tedy zapomenout na nezdar v Leverkusenu a díky celkově čtrnácté výhře zůstává na druhé příčce. I proto, že Borussia Mönchengladbach nezvládla doma duel s Herthou. Schalke bude ve Veltins Areně hostit Freiburg a musí doufat, že Stuttgart porazí Fortunu Düsseldorf.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim 3:3

09.02.2019 15:30

Góly: 32. Jadon Sancho, 43. Mario Götze, 67. Raphaël Guerreiro - 75. Ishak Belfodil, 83. Pavel Kadeřábek, 87. Ishak Belfodil

V Dortmundu to dlouho vypadalo na jednoznačnou záležitost, domácí pohodlně vedli a kráčeli k dalšímu vítězství. Totální kolaps v závěrečné čtvrthodině však znamenal ztrátu tříbrankového vedení a konečnou remízu 3:3.

Před úvodním výkopem si hráči i fanoušci v Signal Iduna Parku minutou ticha připomněli zesnulého bývalého hráče a trenéra Rudiho Assauera, který poprvé do profesionálního fotbalu na nejvyšší úrovni nakoukl právě v dresu Borussie.

Domácí začali aktivněji a už po jedenácti minutách vytahoval gólman Baumann ze sítě první míč. Obránce Posch ve snaze odkopnout balón do bezpečí napálil Jadona Sancha, od kterého se meruna odrazila do sítě. Videozáznam však prokázal, že Sancho hrál rukou a branka tak uznána nebyla. Další velkou šanci si připravil ve 22. minutě Maximilian Philipp, jeho střela zpoza vápna však mířila těsně vedle. O deset minut později už se ale domácí radovali. Na Piszczekovu přihrávku si naběhl Sancho a z pravé strany propálil jak obránce Hübnera, tak brankáře Baumanna a Dortmund vedl 1:0. Netrvalo to navíc dlouho a Borussia svůj náskok zdvojnásobila. Opět u toho byl Jadon Sancho, jenž nebezpečně pálil z levé strany. Baumann sice míč vyrazil, bohužel pro něj však pouze do prostoru, kde se pohyboval nikým nehlídaný Mario Götze, který už měl před sebou prázdnou bránu.

Hosté v první půli nepředvedli nic, co by stálo za řeč a trenér Nagelsmann na to reagoval dvojím střídáním o poločasové přestávce. Demirbaye s Kramaričem nahradili Geiger a Belfodil a Hoffenheim se v úvodu druhého poločasu skutečně dostal do několika šancí. Nejprve Nico Schulz v 52. minutě těsně minul, o čtyři minuty později už ale musel zasahovat gólman Bürki, když fantasticky zlikvidoval pokus Joelintona. A švýcarský brankář Dortmundu musel čarovat i nadále, dalším těžkým zákrokem překazil radost Belfodilovi. A tak když hosté své šance neproměnili, udeřili naopak domácí. Götze předložil do ideální pozice míč Gurreirovi, který se zblízka nemýlil.

Hosty to ale nepoložilo a dál se hnali alespoň za čestným gólem. A dočkali se. Hlavičku Pavla Kadeřábka v 74. minutě ještě vychytal Bürki, když ale o dvě minuty později centr českého obránce proskákal až k úplně volnému Belfodilovi, neměl gólman Dortmundu nárok a hosté snížili na 1:3. Gól naděje jako by ještě zvýraznil tlak Hoffenheimu a brzy bylo zaděláno na drama. V 83. minutě na dlouhý centr Grillitsche naskočil opět Kadeřábek a tentokrát mířil přesně. Domácí znervózněli a hosté ucítili naději na bodový zisk. A nakonec se jej i dočkali, když se po Geigerově standartce dostal k míči Belfodil a svým druhým gólem vyrovnal na 3:3.

Dortmund tak ztratil body podruhé v řadě, tentokrát navíc v domácím prostředí promrhal tříbrankový náskok. V pozdější fázi souboje o titul může taková ztráta Borussii hodně mrzet.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Eintracht Frankfurt 0:0

09.02.2019 15:30

Góly: -

Lipsko se v domácím utkání s Frankfurtem mohlo svému soupeři ještě více vzdálit v tabulce, a naopak se dotáhnout na Mönchengladbach, který ztratil s Herthou. Svěřenci Ralfa Rangnicka jakoby si však špatně seřídili mířidla a neproměnili řadu vyložených šancí.

Střeleckou mizérii domácího týmu odstartoval v sedmé minutě Ilsanker, když hlavičkoval těsně nad Trappovu bránu. O deset minut později pak pálil Werner, který se po nemoci vrátil do základní sestavy. Jeho ránu však zablokovala obrana hostů. Na druhé straně pak z přímáku nebezpečně střílel Kostič, domácí brankář Gulasci jej však vychytal. Hra byla vyrovnaná, ani jeden z týmů ale nebyl s to dostat se do vyložené šance.

To se změnilo ve druhé půli, kdy se domácí sice do šancí dostávat začali, v koncovce však jeden po druhém selhávali. V 52. minutě hlavičkoval Halstenberg, podobně jako Ilsanker v první půli ale mířil příliš vysoko. Po hodině hry se s gólovkami Lipska roztrhl pytel, domácí hráči však nabízenými příležitostmi pohrdli. Orbanův pokus zablokovala obrana, Werner opět pálil mimo a Sabitzer výstavní střelou z hranice vápna pouze otestoval pevnost levé tyče. Krásný gól měl na noze v 82. minutě i Poulsen, jenže i on z voleje přestřelil. Rozhodnout o své výhře tak nakonec mohli hosté. Gačinovič ale v 89. minutě z dobré pozice napodobil své protihráče a zamířil těsně mimo.

Fanoušci tak v Lipsku gól neviděli. Domácí tým má ve statistikách i přes řadu šancí jedinou střelu na bránu a Rangnick tak se svými hráči bude muset trénovat především přesnost v zakončení.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC 0:3

09.02.2019 15:30

Góly: 30. Salomon Kalou, 56. Ondrej Duda, 76. Davie Selke

Gladbach po skvělém vstupu do nového roku začal myslet vysoko a fanoušci potajmu možná i doufali, že by to mohla být právě jejich Borussia, která na konci sezóny získá trofej pro vítěze Bundesligy. V domácím utkání s Herthou Berlín však přišlo vystřízlivění. Hosté opticky převahu neměli, efektivně však dokázali využít své šance a po sérii nezdarů berou velecenné body za výhru 3:0.

Mönchengladbach mohl jít do vedení už po šesti minutách, kdy Plea ve stoprocentní šanci trefil jen boční síť. Hosty zase mohl poslat do vedení hlavičkující Klünter, ani on však bránu netrefil. Šance byly k vidění na obou stranách, střelu Langa musel ve 22. minutě likvidoval gólman Jarstein. Gól ale padl na druhé straně. Salomon Kalou prokličkoval obranou Gladbachu a s přehledem zakončil do dolního rohu. Pro domácí to ve čtvrtém letošním zápase znamenalo první obdrženou branku. A mělo být ještě hůř...

Zkraje druhé půle se totiž s míčem do vápna dostal Selke, neukvapil se, předložil jej do jasné šance Ondreji Dudovi a ten zblízka potvrdil, proč je nejlepším střelcem Herthy v tomto ročníku. Gól do sítě Gladbachu byl už jeho desátý. Domácí byli jako opaření horkou vodou. Na míči byli sice častěji než Berlíňané, do vyložených šancí se však nedostávali. Naopak Hertha neměla dost, další šanci Kaloua v 67. minutě reflexivně vychytal brankář Sommer. O deset minut později už ale ani on nemohl nic dělat s dalším gólem hostů. Tentokrát si Duda a Selke vyměnili role, slovenský záložník poslal vysoký centr do vápna, kde se Selke až překvapivě dostal k hlavičce a zvýšil na konečných 3:0.

Hertha tak vyhrála teprve podruhé za poslední dva měsíce, pro Gladbach je jednoznačná porážka velký šok. Doma poprvé v sezóně ztratil body a nevyužil tak nečekané ztráty vedoucího Dortmundu ke snížení jeho náskoku.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - 1. FC Norimberk 2:0

09.02.2019 15:30

Góly: 45+6. Nicolai Müller, 77. Nicolai Müller

Ryze záchranářský duel nakonec zvládl Hannover. V souboji dvou posledních týmů tabulky přehrál díky dvěma brankám Nicolaie Müllera 2:0 Norimberk a odpoutal se od něho na rozdíl dvou bodů. Jak domácí, tak i hosté nadále zůstávají v sestupovém pásmu.

Zápas v HDI Aréně byl pro oba aktéry velmi důležitý, šlo o klasický záchranářský souboj a ten nakonec lépe zvládl domácí tým. Utkání velmi výrazně ovlivnilo brzké vyloučení Simona Rheina, který už v 11. minutě uviděl za šlapák na Korba červenou kartu! Oslabený Norimberk se pak marně bránil ofenzivnímu snažení Hannoveru.

Pravdou je, že bavorský celek se takřka celý první poločas statečně a dobře bránil. Hannover měl převahu a po půlhodině hry dokonce orazítkoval brankovou konstrukci. Obléhání branky Norimberku ale dlouho k ničemu nevedlo, až v páté minutě nastaveného času prvního poločasu hlavičkoval z malého vápna Nicolai Müller a i když si Mathenia na balón sáhl, zabránit v cestě do sítě mu nedokázal. Hannover využil početní převahu a do šaten si zajistil těsný náskok.

I po změně stran domácí kontrolovali hru, přičemž se Norimberk nadále bránil, ale čtvrthodinu před koncem inkasoval druhý gól a tím bylo rozhodnuto. Vynikající přihrávku do běhu obdržel Nicolai Müller a svojí druhou brankou v zápase rozhodl o vítězství Hannoveru. Norimberk tak klesl na poslední místo, Hannover je před ním předposlední.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - VfL Wolfsburg 3:3

09.02.2019 15:30

Góly: 37. Vincenzo Grifo, 71. Mike Frantz, 88. Luca Waldschmidt - 11. Jérôme Roussillon, 63. Wout Weghorst (pen.), 74. Renato Steffen

Pořádně divoké utkání viděli diváci na Schwarzwald stadionu ve Freiburgu. Domácí tým v něm remizoval 3:3 s Wolfsburgem, přestože celý zápas tahal za kratší konec. VfL třikrát vedlo, ale ani jednou si nedokázalo výsledek udržet.

Úvodních deset minut žádnou ofenzivní podívanou nenabídlo, jenomže zápasu pomohla branka o minutu později. Vlci totiž podnikli útok a Jérome Roussillon mezi dvěma stopery poslal balon přesně k přední tyči, kam Schwolow nedosáhl. Zajímavé je, že to byla v podstatě jediná šance Wolfsburgu v průběhu prvního poločasu. Freiburg nehýřil aktivitou, přesto dokázal ještě do konce první pětačtyřicetiminutovky vyrovnat. Po Niederlechnerově přihrávce přesně vypálil Vincenzo Grifo, takže to bylo 1:1 jak na šance, tak i na branky.

To pravé ořechové odstartovalo až po změně stran. Wout Weghorst vrátil v 63. minutě Wolfsburgu vedení, když proměnil pokutový kop nařízený po faulu Robina Kocha, ale za sedm minut domácí přichystali odpověď. Rohový kop zahraný na přední tyč dostal do sítě hlavou Nils Petersen - 2:2. Přestřelka pokračovala o pět minut později a do vedení šel znovu hostující tým. Weghorst patičkou šikovně přihrál Renatu Steffenovi a ten zblízka pod břevno nedal Schwolowi žádnou šanci.

Vlci ale ani třetí vedení neudrželi a definitivní remízu 3:3 zařídil dvě minuty před koncem Gian-Luca Waldschmidt. Závar před Casteelsem ukončil nechytatelnou dělovkou! Domácí příznivci mohli prožít dokonalou euforii, protože v nastavení překonal Casteelse i Philipp Lienhart, ale jeho úspěšná hlavička nemohla pro ofsajdové postavení platit, což záhy odhalilo a potvrdilo video. Freiburg si s Wolfsburgem rozdělil body a nutno podotknout, že výsledek je pro oba aktéry zasloužený.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 1:5

08.02.2019 20:30

Góly: 9. Robin Quaison - 5. Wendell, 20. Kai Havertz, 30. Julian Brandt, 43. Karim Bellarabi, 64. Julian Brandt

Velký podíl na tom měl Julian Brandt, který se postaral o dva góly, k nimž přidal i dvě asistence. Bayer tedy boj o pohárové umístění v žádném případě nevzdává.

Tím spíše, že mu v týdnu v rámci DFB-Pokalu vystavil při cestě do čtvrtfinále stopku druholigový 1. FC Heidenheim. V Opel Areně se začalo poměrně divoce. Ve 2. minutě se ve výborné šanci ocitnul Mateta, jenže placírkou cílil pouze do Hradeckyho. První nebezpečná situace na opačné straně hrací plochy už byla gólová.

Obránci Mohuče de facto pouze přihlíželi rychlému protiútoku po ztrátě Hacka ve středu hřiště. Volland našel zcela neobsazeného Bellarabiho, jehož střelu před čárou zasáhl Wendell - 0:1. To běžela 5. minuta. Netrvalo však dlouho a bylo vyrovnáno. Po rohovém kopu totiž kulatý předmět po dvou odrazech šťastně doputoval k nabíhajícímu Robinu Quaisonovi - 1:1.

Po dvaceti minutách hry šli hosté opět do vedení, které už nepustili. Brandt si všiml Kaie Havertze, který na velkém vápně uklízel levačkou přesně k levé tyči - 1:2. Ve 29. minutě napálil Karim Bellarabi spodní stranu břevna. O necelých šedesát sekund později si Kevin Volland jednoduše vyměnil míč s Julianem Brandtem, načež druhý jmenovaný zblízka přehodil Floriana Müllera - 1:3.

Ještě předtím stihl Jean-Philippe Mateta zahodit další velikou šanci. A Aarón Martín Caricol napálil brankovou konstrukci. Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství se po Brandtově přiťuknutí trefil parádní přízemní střelou k levé tyči Karim Bellarabi - 1:4. A die Nullfünfer věděli, že to ve druhé pětačtyřicetiminutovce budou mít hodně složité.

Svěřenci Petera Bosze si víceméně pouze hlídali náskok. Zvýšit jej mohl už pět minut po změně stran Leon Bailey, jenže neuspěl. To se podařilo až za patnáct minut Brandtovi, jemuž narazil Kevin Volland. Skákavá střela pravačkou k tyči pak všechno jistila - 1:5. Mohuč bude napravovat dojem ve Wolfsburgu. Do formy se dostávající Leverkusen přivítá za týden v BayAreně Fortunu Düsseldorf.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund21155154:2350
2.Bayern Mnichov21143447:2445
3.Borussia Mönchengladbach21133541:2142
4.RB Lipsko21115538:1838
5.Eintracht Frankfurt2196640:2733
6.Bayer Leverkusen21103837:3233
7.VfL Wolfsburg2195732:3032
8.Hertha BSC2187634:3131
9.TSG Hoffenheim2179541:3230
10.Werder Brémy2186736:3230
11.1. FSV Mainz 052176823:3327
12.Fortuna Düsseldorf21741025:3925
13.SC Freiburg2158829:3723
14.Schalke 0421641125:3222
15.FC Augsburg21461129:3718
16.VfB Stuttgart21431417:4715
17.Hannover 9621351320:4414
18.1. FC Norimberk21261317:4612

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (61)

Přidat komentář
Werkrider

Eufóriu by som trochu tlmil, predsa len je Leverkusen jojo Jánošíkovský tým.

Brandt a Havertz sú ale neskutočné klenoty. Vôbec nie je prehnané im dať dokopy cenovku 150 miliónov Euro. Ak budú hrať za Werkself aj v 2020 tak to bude zázrak.

Reagovat
Heresy

Pekne hoffe ...

Reagovat
Setwo

Boooze stratit naskok 3:0.... predtym Sancho mohol dat na 4:0... kazdopadne dostat 3 kusky doma to je katastrofa...

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach Člověk si říká, že v nevyzpytatelné bundeslize je jistota aspoň domácí neprohra nejlepšího domácího týmu v lize a oni zrovna vytečou o tři góly po doslova nechutném výkonu

Reagovat
Jordi Alba

Co to sázíte za kurzy tvl?

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffe pekne

Reagovat
Jeňa

Dneska se urodilo FDF pláče, snad jen RB a Frankfurt

Reagovat
REPLIKATOR

Dortmund

Reagovat
Heresy

super vykon jen tak dal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Csaplár

Reagovat
Malresi

Ludia dobrí, čo sa to dialo v Dortmunde a Gladbachu? Vie niekto?

Reagovat
Kixi Syhimour

Se podívej do Eredivisie, Ajax prohrál, my ztrácíme, Dortmund ztrácí, Plzeň ztrácí

Reagovat
Malresi

My sme vyhrali bráško. Ajax mam na haku, Dortmund ma mrzí. A Soton.

Reagovat
Kixi Syhimour

Bráško, to zas ne, ty mě nenávidíš , ale je zajímavé teďka bylo období kdy ztrácelo dost týmů na předních příčkách a to o dost víc než normálně v porovnání s tou sezonou: Juventus, Atlético, Liverpool, MCFC, PSV, Ajax, BvB, Bayern, FCB, PSG, Inter....

Jinak ti Saints mě taky mrzí, ale proti Cardiffu nic nemám, to radši ať spadne Burnley, ovšem ať oba hlavně prohrají s náma

Reagovat
Malresi

Prepáč, jasné, že to nie je pravda. Nie je jediný človek, ktorého by som nenávidel. Ubližoval by som iba sebe.

Máš pravdu. Čo myslíš, ako budeme hrať doma s Bayernom?

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak záleží jak to postaví Niko, protože kdyby do toho šel bez Thiaga a Javiho, tak by tam šance byla,. Problém je, že je naprosto zřejmé, že my půjdeme s ortodoxní trojicí WIjnaldum, Henderson, Milner (přičemž já bych tam rád viděl Fabinha), což nedělá dobrotu. Největší pohromou je ztráta VvD a nasazení Lovrena s Matipem , nicméně pokud se vyspí útok (a Salah bude něco hrát i bez podpory zálohy) šance tam je. Základ je neprohrát doma, protože vítězství v AA neshledávám jako realistické. Zkusil bych na ně buď vlítnout a pak to zavřít, jako proti MCFC, ale pochybuju o způsobilosti betonovat bez VvD, akždopádně šanci tam vidím, jiinak je ale hlavní vítězství v lize.

Reagovat
Malresi

Ja myslím, že Fabinho bude hrať miesto VVD. Imho doma remizujeme a vonku vyhráme.

Samozrejme, titul je pre nás alfou a omegou. Dufam, ze uz aj ty veris, ze ho mozme dat. PRiznavam, ze som bol viac krat trošku velkohuby, možno viac nez trošku, ale aj tak.

Reagovat
Kixi Syhimour

Takhle pořád si myslím, že to vyhrajou CIty, prostě nám nevěřím, ALE šance tam je, to je pravda, tahhle ztráta titulu by mrzela asi nejvíc, už jsem měli velkej náskok, je třeba se sešikovat a jít na to.

Jinak si nemyslím, že bude hrát Fabinho na stoperu, přeci jen Klopp věci nemění a Lovren je něco jako oblíbenec , to už je pravděpodobnější Fabinho v záloze

Reagovat
Malresi

A kto k Lovrenovi? Matip? Myslíš, že to bude tak? Ja chápem tvoju skepsu, ale pochop aj ty mna. Na svet sa pozeráme opačne a pravdou je, že ani jeden z nás nemusí mať správny názor. Preto ten tvoj rešpektujem, ak to neprehánaš.

Reagovat
Kixi Syhimour

V pohodě chápu, jen mi připadá i realističtější duo Lovren, Matip

Reagovat
Bayernista18

Proč neuznali gól Freiburgu na 4 : 3?

Reagovat
Bastaron

Ofsajd

Reagovat
Bayernista18

Na záznamu je vidět, že poslední byl hráč Wolfsburgu.

Reagovat
Rudnevs

Podľa Kickeru sa jedná o to, že Heintz, ktorý stál v ofsajde, clonil Casteelsovi.

Viac neviem, sám som zvedavý na zajtrajšie zostrihy, zápasy o 15:30 som nevidel.

Reagovat
Bayernista18

Mně to teda přišlo v pohodě.

Reagovat
andrew96

Stál za ním a možná do něho trochu žduchnul, takže se aktivně zapojil z ofsajdu do hry. Ale nevím, přišlo mně to přísné. Je to škoda, na druhou stranu hráli domácí zase hrozně a bod je pro ně zlatý.

Reagovat
Rudnevs

Teraz som to videl, bolo to veľmi prísne.

Každopádne, tá Weghorstova prihrávka na Steffena bola parádna. A od komentátora na Sport1 sme sa dozvedeli, že Steffen chcel byť pôvodne maliar a že Weghostova rodina vlastní benzínky v Holandsku. Taký trochu ČT štýl.

Reagovat
andrew96

Weghorst byl výborný, obraně SCF dělal problémy celý zápas. Což na druhou stranu není až tak těžké, defenziva Freiburgu je slabá sama o sobě, kor nyní když se zranil Gulde. Heintz nestíhá, Leinhart včera jakž takž, ale solidně to zase potopil Koch. Příchod kvalitního stopera by měl být v létě prioritou. Snad teda ještě v 1. BL.

Reagovat
Rudnevs

Heintz ma práve prekvapuje, ja som sa celkom čudoval, že šiel po páde Kölnu len do Freiburgu. Mal som ho za kvalitu a ešte v 1. FCK to bol veľký talent.

Myslím si, že Freiburg nespadne. Na to sú tam iní kandidáti. Obzvlášť Nürnberg je podľa mňa už jasný...

Reagovat
andrew96

Nevím no, od dvanáctého místa dole (kromě Schalke) můžou spadnout ještě všichni. Štěstí pro ostatní je, že H96 a obzvlášť Norimberk jsou fakt marní. Ale baráž pořád smrdí pro všechny.

Reagovat
PV-maister

Tak mi dneska zápas unikl a měl jsem možnost si shlídnout extended highlights. Vypadá to, že útočná fáze s Gnabrym a Comanem na křídlech + Jamesem na AM začíná mít konečně nějakou formu. Ovšem co tam předvádí ten střed . Thiago je skvělej hráč, nejraději bych ho viděl na AM, kde ovšem máme přetlak a v zásadě s ním nemám problém ani na CM se solidnim DMkem v páru. ALE on hraje toho zataženějšího ve středu a defensivně to začíná bejt stejnej průser jako kdysi Alonso.. Vždyť on nevyhraje jedinej hlavičkovej souboj, neustále propadá a je extrémně nedůraznej v soubojích. Při obdrženym gólu tam nepochopitelně zdvojuje hráče, kterýho stíhal Gnabry, zatím co mu tam na středu uniká volnej protihráč. Ten se nakonec stává asistující hráčem.. Při další akci Schalke, která končí tyčkou, opět naprosto nedůraznej v osobním souboji před 16., aby pak toho samého hráče nechal opuštěnýho což vyústilo v tom, že ten hráč nikym nehlídanej doráží sám před golmanem, zatím co Thiago se tam naprosto lacině nechal nachytat na kličku do protipohybu a jeho přínos byl opět nulovej. Z dalšího hlavičkového souboje (opět Thiagovo hráč) vzešla další tyč Schalke. Takovejch situací, kdy propadnul, špatně si někoho přebral, případně nedostatečně dostoupil, bylo jen v tom highlightu víc.. Ono je hezký všechno házet na stopery, ale když máme takto propustnej střed a krajní beky s tendencemi podporovat útok, maj to ti stopeři opravdu enormně těžký. "výměna" Schweiny s Kroosem (i když ne přímá) za Alonsa s Thiagem byl ejhorší přestupovej tah Bayernu za hodně let..

Reagovat
vladino10

s tým stredom javi- schweinsteiger sa to smerom dozadu absolútne nedá porovnávať..+je až zarážajúce, že v kádri máme iba jedno DM, javiho, ale takých skôr AM máme milión..

Reagovat
PV-maister

Přitom jsme na ty pozice za poslední roky přivedli nejvíc hráčů.. . On i Leon nebo Sanchez mi přijdou typologicky vhodnější spíš na to AM, když už tak CM... Hráče typu Luize Gustava, kterej uměl zahrát i na krajích obrany i na pozici DM, bych bral všema deseti. Defensivní předpoklady měl i Vidal, ale ten hrál zase tak divoce, že mu to např. s Thiagem taky nějak extra neklapalo.

Reagovat
stas87

Nie je v tom nahodou aj to, ze s prichodom Guardiolu si vedenie zacalo mysliet, ze po spanielskom vzoru Bayern kazdeho supera porazi prihravkami a drzanim lopty? Podobny problem ma koniec koncov aj dnesny super Bayernu Schalke. Tam tiez nemas jedine kvalitne DM aby ten stred dokazal hrat vyrovnane na oboch koncoch ihriska. Rudy sa hlada, Bentaleba to tiahne len dopredu a preto Schalke straca kontrolu stredu ihriska a tam sa v dnesnej BL dost casto rozhoduje o vysledku. Oni navyse oproti Bayeru nemaju kridla ako je Bellarabi a Bailey, takze zakonite sa z tej krize ako prve vyhrabal Bayer a nie Schalke. A Schalke si z kridelnych priestorov nemoze pomoct, pretoze s Konopljankou hraju dost casto o desiatich.

Ale spät k Bayernu. Ked hral Bayern finale CL s BVB, tak v jeho drese hrali prave JaviMar a Bastian. Za nimi Dante a Boateng, takze ziadna superkvalita na IV, skor stoperi co taktiez vedeli urobit minelu. Lenze ten tim vtedy oproti dnesnemu hral ovela, ovela a este raz ovela timovejsie. Ako sa futbal posunul, tak dnes hraci castejsie sebci, kazdy chce dat gol, a timova stranka ide do pozadia. A v Bayerne je to vidiet rok od roku viacej. Mozme si o vyhrach Realu mysliet co chceme, ale oni hrali v CL tak ako Bayern v tej sezone 20111/2012. Ochota hracov makat jeden za druheho, vnutorna sila a kompaktnost, to boli atributy, ktore Bayern vyniesli az na vrchol. A to dnes zufalo chyba, vedenie je zaslepene tym kombinacnym futbalom po spanielskom vzore ale uplne sa vytratil nemecky prvok z ich hry. Nemci nemozu napodobnit spanielov, k tomu im chyba väcsia technicka vybavenost a nebal by som sa napisat aj psychicka odolnost a mentalna sila. Takze nemci nemozu kopirovat druhych ale najst si zasa svoju vlastnu cestu a niektore cudzie prvky zakomponovat do svojej hry. Od toho by sa mal Bayern odrazit a to vlastne plati aj o Nationalelf.

Reagovat
vladino10

Inak to je tiež celkom sranda, je ten známy výrok o 22 chlapoch čo naháňa loptu a vyhravajucich nemcoch..čo teda dosť vymizlo a skôr by som povedal, že posledné roky aspoň v tom futbale su Španieli (aspoň na klubovej úrovni ti, ktorí môžu byť horší, slabší, hocičo, ale nejak to vždy urvu a postúpia..real vyhral 3x po sebe LM a určite tam bolo pár zápasov, keď si futbalovo zaslúžili vypadnúť..lenže vtedy prišli tie momenty, keď sa super "pokakal" (Bayern pred rokom napr, pospalovali toľko šancí čo sa im predtým nepodarilo za pol sezóny v bl), Ribery si sám pred brankárom ukopol loptu atď..a potom asensio viac menej z ojedinelej šance zavesil ako totálne skúsený mazák, chladnokrvne, úplný opak toho čo predvádzali v zakončení hráči bayernu..dva roky predtým Muller zahodil postupovú penaltu proti Atléticu Madrid, pritom dovtedy bol veľmi spoľahlivý exekútor, ale kľúčový moment nezvladol- a odvtedy sa zosypal, kopal znova na eure proti talianom, tiež nedal a odvtedy si ho na penalte nepamätám..to real v takýchto momentoch chladnokrvne v Európe tresta..alebo netreba ani spomínať real, veď aj európska liga je španielska súťaž..a to taká Sevilla nemala až taký kvalitny káder aby to vyhrala toľko krát po sebe, ale tiež to vždy nejako urvali..

Maximalne účelný futbal na výsledok ktorý funguje+ hráči čo sa nezložia v kľúčových momentoch..

V bayerne sú viac menej samí dobrí, milí chalani, ale ono v tom futbale treba aj hajzlov ako Ramos alebo Ronaldo, schopných urobiť pre víťazstvo všetko..to Bayern prehráva proti realu, asensio začne simulovať zranenie a James zakopne loptu počas útoku bayernu a dve minúty sa nehrá..a nikto nič na to, ak by toto spravil za real, tak mu Ramos odtrhne hlavu a Cristiano naňho zhodí, že kvôli nemu nevyhral zlatú loptu.. teda aspoň mne to tak pocitovo príde..

Reagovat
PV-maister

"V bayerne sú viac menej samí dobrí, milí chalani, ale ono v tom futbale treba aj hajzlov ako Ramos alebo Ronaldo, schopných urobiť pre víťazstvo všetko"... Osobně bych nic takového v týmu vidět nechtěl. V roce 12/13 to Bayern zvládnul i bez toho a s jako gracií .

Reagovat
stas87

Vidis a presne takto sa prezentoval Bayern ked vyhral CL a Nemecko na Mundiale 2014. Tam si od kazdeho jedneho chlapa na ihrisku videl, ze ide vyhrat zapas a ziskat titul. Bez jedinej pochyby, uz ked sa hraci len rozcvicovali pred zapasom proti Brazilii som vedel, ze nemci neprehraju a budu vo finale. A to v osemfinale prezili zapas s africanmi, kde nepodali idelany vykon ale zvladli to. Rovnako to zvladli proti francuzom o kolo dalej. Preco taky vykon nie su schopni podat dnes a vypadnu uz v skupine?

Kus z tej mentality ma teraz BVB v podobe Delaneyho a Witsela. Ciastocne sa tomu blizi aj Reus, lenze ten na Mundiale nebol. Ale je to uz starsi a skusenejsi hrac. Ten tim je tak dobre namxovany a ak vypadnu teraz v CL a Bayern pojde dalej, tak si to nenechaju vziat. Bayernu ale tie druhe miesta vzdy pomohli k tomu, aby sa zamysleli preco skoncili tesne pod vrcholom a zasa boli dominantni. Ja sa ale bojim, ze toho sucasne vedenie nie je schopne a zije vo falosnej nadeji, ze sa ten titul ziska sam. Vies cim mi bol Bayern sympaticky? Transfery ako JaviMar. 40 mega vtedy bolo dost ale Bayern to nezvysoval dlhu dobu a tych 40 mega bolo kvele investovanych. Ale teraz Bayern bude musiet poriadne hlboko siahnut do vrecka a s tym nemaju skusenosti. Dost mozno sa boji prepadaku a failu za 70+ a ako sa potom toho hraca budu zbavovat pokial sa nechyti. B+R si tieto ciastky mozu dovolit, pretoze sa im podstatna cast vrati z predaja dresov a marketingu. Toto Bayern vyuzit nemoze, pretoze nema celosvetove meno ako tieto dva kluby. A BL nie je PL, kde mozes rozhadzovat ako zmyslov zbaveny a predavas so stratou ale neohrozi ta to. To sice Bayern tiez nie, ale uz by sa z toho stala fraska, ak by si Bayern mohol dovolit kupovat za 100+ a BL by dopadla ako L1 v sucasnosti.

Reagovat
PV-maister

Jak píšeš, problém je v celkovém pojetí hry a strategii. Za Juppa uměli slušně bránit (a bránili) i Robben s Riberym. Pokud by ale měl někde Bayern začít, tak je to z mého pohledu právě střed hřiště.

Problém je, že on i ten Javi už není žádná výhra. Pořád je to ale typologicky suverénně ten nejlepší hráč, kterýho na střed do páru Bayern má. Kvalitní všestranné DM by měla být rozhodně jasná volba do dalšího přestupáku. Bohužel od odchodu Sammera je Bayern na přestupovym poli docela mimo mísu a nic nenasvědčuje tomu, že by měla nastat změna. Navíc jsem nečetl ani žádný spekulace o jakýmkoliv hráčovi na ten post.

Reagovat
stas87

V Leicestri hra pomerne slusne Ndidi, jeden cas sa mi pacil velmi Ascacibar vo VfB, tuto sezonu je ale spatny. Napada ma kludne aj Kante, lenze ten PL neopusti a asi by bol pre Bayern aj nedostupny. Chelsea by ho nemala zaujem predat pokial by nepoziadal o prestup sam. Ten vyber je velmi uzky, celkom sa mi pacil aj Vogt z TSG ale ten by v CL asi nebol ten pravy. O Delaneyho ste prisli, ale ani mna by nenapadlo, ze bude hrat tak dobre. Cakal som, ze sa presadi ale ze az takym sposobom, to fakt nie.

Odchod Sammera bola velka chyba, ja nechcem Salihamidzica zhadzovat ale do Sammera ma neskutocne daleko. Rummac je mimo cely cias a Uli na seba upozorni len tlacovkou kde je skor na smiech. Mozno by Bayern potreboval radikalnu zmenu, lebo mi v myslienkach pride zakonzervovany velmi a s Ulim a Rummacom to lepsie nebude. Su na najlepsiej ceste k tomu, aby ten tim mal velke problemy aj v BL a o vyhre v CL moze len snivat.

Reagovat
Rudnevs

Vogta (a aj Rebica) chcel priviesť Kovac už v lete, ale vedenie to zamietlo.

Mimochodom, keď už vravíš o tlačovkách, Salihamidzic sa včera tiež predviedol. Hamann (expert na Sky) kritizoval Lewu a Brazzo prišiel s tým, že je to kampaň a že Hamann je problémom pre Sky.

Reagovat
db18

Jo, to si zatím myslí většina... pořád jsou slyšet názory, že nám tam chybí někdo jako Xabi, který by hru zklidnil atp...

Akorát dneska už se třeba v doppelpassu většina shodla, že tam chybí Javier (i když zároveň dodali, že jak hraje Schalke teď, neměla by jeho absence být znatelná)... ale to je taky tak všechno, většina "expertů" pořád vzpomíná na Alonsa.

Reagovat
vladino10

Čo je celkom zaujímavé, lebo s alonsom tá záloha celkom často hotela tiez..

Reagovat
db18

Reagovat
PV-maister

Jo, ve zklidňování hry vlastního týmu byl Alonso machr.. Bohužel se to nedalo říct i o hře soupeře, kterou naopak dost často svým flinkovskym bránění a výkonem bez zápalu, nakopnul k lepším výsledkům

Reagovat
db18

Reagovat
Coutinho10

koukal jsem na highlight Dortmundu a rikam si super, vede 3:0 parada, krasny akce a goly a pak najednou 3 goly dostane a Kaderabek 1+1

Reagovat
Arne

Gladbášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Werkrider

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluju Bremam, že po polovině sezóny zjistili, že Rashica musi do základu, snad je to nebude stát poháry, ty body co předtím ztratili.

Reagovat
RadekVonCZE

Mladičký Srb Rashica

Reagovat
Jardman

Mladičký Španěl Fabregas

Reagovat
RadekVonCZE

Legendární hláška Fify 12

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Los čtvrtfinále Poháru DFB: Schalke-Werder,Bayern-Heidenheim,Paderborn-HSV,Augsburg-Leipzig

Reagovat
Jeňa

Nee Augsburg, na ten fakt neumíme

Reagovat
raduinho

Bayern klasicky posichroval...

Reagovat
Bastaron

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele