21. kolo
09.02.2019 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Mönchengladbach přišel o domácí neporazitelnost. S Herthou padl jednoznačně 0:3

Gladbach po skvělém vstupu do nového roku začal myslet vysoko a fanoušci potajmu možná i doufali, že by to mohla být právě jejich Borussia, která na konci sezóny získá trofej pro vítěze Bundesligy. V domácím utkání s Herthou Berlín však přišlo vystřízlivění. Hosté opticky převahu neměli, efektivně však dokázali využít své šance a po sérii nezdarů berou velecenné body za výhru 3:0.

Mönchengladbach mohl jít do vedení už po šesti minutách, kdy Plea ve stoprocentní šanci trefil jen boční síť. Hosty zase mohl poslat do vedení hlavičkující Klünter, ani on však bránu netrefil. Šance byly k vidění na obou stranách, střelu Langa musel ve 22. minutě likvidoval gólman Jarstein. Gól ale padl na druhé straně. Salomon Kalou prokličkoval obranou Gladbachu a s přehledem zakončil do dolního rohu. Pro domácí to ve čtvrtém letošním zápase znamenalo první obdrženou branku. A mělo být ještě hůř...

Zkraje druhé půle se totiž s míčem do vápna dostal Selke, neukvapil se, předložil jej do jasné šance Ondreji Dudovi a ten zblízka potvrdil, proč je nejlepším střelcem Herthy v tomto ročníku. Gól do sítě Gladbachu byl už jeho desátý. Domácí byli jako opaření horkou vodou. Na míči byli sice častěji než Berlíňané, do vyložených šancí se však nedostávali. Naopak Hertha neměla dost, další šanci Kaloua v 67. minutě reflexivně vychytal brankář Sommer. O deset minut později už ale ani on nemohl nic dělat s dalším gólem hostů. Tentokrát si Duda a Selke vyměnili role, slovenský záložník poslal vysoký centr do vápna, kde se Selke až překvapivě dostal k hlavičce a zvýšil na konečných 3:0.

Hertha tak vyhrála teprve podruhé za poslední dva měsíce, pro Gladbach je jednoznačná porážka velký šok. Doma poprvé v sezóně ztratil body a nevyužil tak nečekané ztráty vedoucího Dortmundu ke snížení jeho náskoku.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neporazitelnost mě stačí.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečné.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele