21. kolo
09.02.2019 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Střelecký zmar v Lipsku. V utkání domácích s Frankfurtem diváci gól neviděli

Lipsko se v domácím utkání s Frankfurtem mohlo svému soupeři ještě více vzdálit v tabulce, a naopak se dotáhnout na Mönchengladbach, který ztratil s Herthou. Svěřenci Ralfa Rangnicka jakoby si však špatně seřídili mířidla a neproměnili řadu vyložených šancí.

Střeleckou mizérii domácího týmu odstartoval v sedmé minutě Ilsanker, když hlavičkoval těsně nad Trappovu bránu. O deset minut později pak pálil Werner, který se po nemoci vrátil do základní sestavy. Jeho ránu však zablokovala obrana hostů. Na druhé straně pak z přímáku nebezpečně střílel Kostič, domácí brankář Gulasci jej však vychytal. Hra byla vyrovnaná, ani jeden z týmů ale nebyl s to dostat se do vyložené šance.

To se změnilo ve druhé půli, kdy se domácí sice do šancí dostávat začali, v koncovce však jeden po druhém selhávali. V 52. minutě hlavičkoval Halstenberg, podobně jako Ilsanker v první půli ale mířil příliš vysoko. Po hodině hry se s gólovkami Lipska roztrhl pytel, domácí hráči však nabízenými příležitostmi pohrdli. Orbanův pokus zablokovala obrana, Werner opět pálil mimo a Sabitzer výstavní střelou z hranice vápna pouze otestoval pevnost levé tyče. Krásný gól měl na noze v 82. minutě i Poulsen, jenže i on z voleje přestřelil. Rozhodnout o své výhře tak nakonec mohli hosté. Gačinovič ale v 89. minutě z dobré pozice napodobil své protihráče a zamířil těsně mimo.

Fanoušci tak v Lipsku gól neviděli. Domácí tým má ve statistikách i přes řadu šancí jedinou střelu na bránu a Rangnick tak se svými hráči bude muset trénovat především přesnost v zakončení.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 NEBO 0-nezaměnovat s desítkou, velký rozdíl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele