21. kolo
10.02.2019 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Düsseldorf si poradil se Stuttgartem

V Merkur Spielareně to nakonec byla vcelku jednostranná podívaná. Fortuna si díky dalšímu vítězství vytvořila už desetibodový náskok na sestupovou zónu. Oproti tomu VfB ještě bude mít co dělat, aby po dvou letech zase nesestoupilo.

Už na začátku tohoto klání střílel Karaman do tyče. Nicméně i kdyby náhodou skóroval, branka by pro ofsajd nemohla platit. Další zajímavé situace přišly na pořad večera až po dvaceti minutách hry. Matthias Zimmermann a po něm hned třikrát Dodi Lukebakio vyzkoušeli pozornost Ron-Roberta Zielera.

Situace ze čtyřiatřicáté minuty už ovšem byla gólová. Jednadvacetiletý Belgičan ve službách düsseldorfského klubu sice ani jednu z těch tří šancí neproměnil, ale jeho centr na hlavu Kenana Karamana byl milimetrově přesný. Vysoký útočník se bezpečně prosadil hlavou z malého vápna a poprvé rozjásal příznivce na tribunách - 1:0.

Do konce úvodního dějství se ještě snažil vyrovnat Steven Zuber, jenže to rozhodně nedopadlo podle představ. Domácí nechtěli ponechat nic náhodě a prakticky okamžitě po změně stran udeřili podruhé. Oliver Fink převzal balon, jednoduchou kličkou vyřadil ze hry Ascacibara a zpoza vápna pravačkou parádně vymetl šibenici Zielerovy klece - 2:0.

Hosté se snažili, ale bohužel jim nebylo přáno. Naopak Lukebakio mohl přidat třetí hřebíček už v šestapadesáté minutě. Funkelovi svěřenci nechtěli soupeře pustit do žádných větších akcí. Sami se dlouho také neodhodlali vyrazit dopředu přidat další pojistku. Nakonec se tak stalo až pět minut před vypršením řádné hrací doby.

U středového kruhu stojící Kevin Stöger vymyslel vymazlenou uličku pro Benito Ramana. Druhý z belgických forvardů ve službách Fortuny pak mazáckým obloučkem přehodil brankáře a běžel se radovat se svými spoluhráči, kteří tento duel zvládli vskutku na výbornou - 3:0. O další body se poperou v leverkusenské BayAreně, Stuttgart se pokusí přibrzdit RB Lipsko.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele