21. kolo
08.02.2019 20:30 CET
1 : 5
(1:4)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Leverkusen si po Bayernu smlsnul i na Mainzu, prosadil se pětkrát

Velký podíl na tom měl Julian Brandt, který se postaral o dva góly, k nimž přidal i dvě asistence. Bayer tedy boj o pohárové umístění v žádném případě nevzdává.

Tím spíše, že mu v týdnu v rámci DFB-Pokalu vystavil při cestě do čtvrtfinále stopku druholigový 1. FC Heidenheim. V Opel Areně se začalo poměrně divoce. Ve 2. minutě se ve výborné šanci ocitnul Mateta, jenže placírkou cílil pouze do Hradeckyho. První nebezpečná situace na opačné straně hrací plochy už byla gólová.

Obránci Mohuče de facto pouze přihlíželi rychlému protiútoku po ztrátě Hacka ve středu hřiště. Volland našel zcela neobsazeného Bellarabiho, jehož střelu před čárou zasáhl Wendell - 0:1. To běžela 5. minuta. Netrvalo však dlouho a bylo vyrovnáno. Po rohovém kopu totiž kulatý předmět po dvou odrazech šťastně doputoval k nabíhajícímu Robinu Quaisonovi - 1:1.

Po dvaceti minutách hry šli hosté opět do vedení, které už nepustili. Brandt si všiml Kaie Havertze, který na velkém vápně uklízel levačkou přesně k levé tyči - 1:2. Ve 29. minutě napálil Karim Bellarabi spodní stranu břevna. O necelých šedesát sekund později si Kevin Volland jednoduše vyměnil míč s Julianem Brandtem, načež druhý jmenovaný zblízka přehodil Floriana Müllera - 1:3.

Ještě předtím stihl Jean-Philippe Mateta zahodit další velikou šanci. A Aarón Martín Caricol napálil brankovou konstrukci. Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství se po Brandtově přiťuknutí trefil parádní přízemní střelou k levé tyči Karim Bellarabi - 1:4. A die Nullfünfer věděli, že to ve druhé pětačtyřicetiminutovce budou mít hodně složité.

Svěřenci Petera Bosze si víceméně pouze hlídali náskok. Zvýšit jej mohl už pět minut po změně stran Leon Bailey, jenže neuspěl. To se podařilo až za patnáct minut Brandtovi, jemuž narazil Kevin Volland. Skákavá střela pravačkou k tyči pak všechno jistila - 1:5. Mohuč bude napravovat dojem ve Wolfsburgu. Do formy se dostávající Leverkusen přivítá za týden v BayAreně Fortunu Düsseldorf.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele