Bundesliga - preview 21. kola

08.02.2019, 08:38, aktualizováno 10.02.2019, 08:53
Previews
Fortuna Düsseldorf se díky zlepšené formě vzdaluje sestupovému pásmu a další důležitý krok k záchraně může udělat dnes, pokud zvládne souboj se Stuttgartem. O body nutné k přežití bude hrát i Augsburg, který v Brémách čeká podstatně náročnější úkol...
Werder Brémy - FC Augsburg  (neděle 15:30)
V lize byl klub, ve kterém působí český reprezentant Theodor Gebre Selassie, přibržděn remízami s Frankfurtem a s Norimberkem. Zato Augsburg poprvé od listopadu vyhrál.

A trenér Manuel Baum věří, že se po Mohuči podaří zaskočit i Werder. "Bylo naprosto šílené, že můj tým po tak turbulentním týdnu dokázal předvést takový výkon. O ledacos svědčí o charakteru. Je to jenom první krok, kterým se nesmíme nechat nijak rozrušit. Už v týdnu nás čeká pohárový zápas proti Kielu," prohlásil kouč, přičemž jeho skvadra i tohle osmifinále zvládla.

Daleko zajímavější a gólovější se ovšem sehrálo v Signal Iduna Parku, kde Borussia Dortmund nakonec i díky výbornému Pavlenkovi prohrála s Werderem Brémy po penaltovém rozstřelu. "Proto jsem tady. Jsem přesvědčený o tom, že moje zkušenosti týmu pomáhají. To prodloužení bylo dost šílené a jsem rád, že jsme to nevzdali," prohlásil peruánský útočník Claudio Pizarro, jenž se na postupu podílel jednou trefou.

Do zápasu vstoupil jakožto střídající hráč právě až po vypršení řádné hrací doby. A na základní sestavu to nebude ani tentokrát. Přeci jen v říjnu oslavil už čtyřicetiny. Nicméně pořád je platným hráčem a jeho 191 vstřelených branek, což představuje rekord u neněmeckého hráče v Bundeslize, hovoří za vše.

Augsburg v kádru až takovouto osobnost nemá, ale někteří by do ní klidně mohli v budoucnu dorůst. Brazilec Caiuby se jí s největší pravděpodobností nestane, protože vyjádřil přání vrátit se domů do Jižní Ameriky. Nenastoupí ani Framberger, Gouweleeuw a Luthe. Schieber a především Finnbogason, který sestřelil Mohuč hattrickem (třebaže dvakrát skóroval z penalty), by měli být k dispozici.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Langkamp, Moisander, Augustinsson - Bargfrede - M. Eggestein, Klaassen - Harnik, Rashica - M. Kruse
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Kobel - J. Schmid, Danso, Oxford, Stafylidis - Khedira, D. Baier - Hahn, Gregoritsch, Ji - Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 4.02 - 4.78
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Düsseldorf - VfB Stuttgart  (neděle 18:00)
Proti Freiburgu byli svěřenci Markuse Weinzierla blizoučko, avšak radost jim pořádně zakalil poslední střelou utkání Florian Niederlechner. Do toho byl vyloučen Mario Gomez, nicméně s předvedenou hrou byl čtyřiačtyřicetiletý kouč spokojený.

"Jsem zklamaný, že jsme nevyhráli, protože jsme na to měli. Ale svou roli sehrálo rozhodnutí sudího. Po zápase jsem se ho ptal, proč nastavoval tolik minut a proč dal Mariovi žlutou a pak červenou. To vyloučení na mě bylo moc," řekl lodivod, jenž dobře ví, že ve zbývajících čtrnácti duelech nečeká jeho skvadru snadná práce.

A to i přesto, že nastoupit nemůžou vedle zmíněného Gomeze pouze Dennis Aogo a Jan Kliment, který stejně nepatří do základní sestavy. Vrací se Timo Baumgartl, což by mohla být vítaná vzpruha. Ale určitě by bylo skvělé, kdyby se Benjamin Pavard rozpomenul na svoje výkony z loňského mistrovství světa. Činit problémy soupeřově defenzivě bude ani ne tak Donis, jako spíše Nicolás González.

Na rozdíl od VfB, Düsseldorf v týdnu hrál osmifinále DFB-Pokalu a od Schalke dostal čtyřgólový příděl. Předtím se však podařilo po prohře s RB Lipsko, kterým skončila čtyřzápasová vítězná série, uhrát remízu s Hoffenheimem. Díky tomu má teď Fortuna sedmibodový náskok na barážovou příčku.

"Jsem naprosto spokojený s tím, jak můj tým k dnešnímu zápasu přistoupil. Od začátku jsme si počínali velice odvážně. Jenom mě to utvrdilo v tom, že dokážeme splnit náš cíl a i za rok zůstaneme mezi elitou," nechal se slyšet kouč Friedhelm Funkel, z jehož týmu absentují pouze Diego Contento, Marcel Sobottka a Raphael Wolf.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - M. Zimmermann, Ayhan, Hoffmann, Gießelmann - Morales - J. Zimmer, O. Fink, Stöger, Usami - Hennings
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Baumgartl, Kabak, Kempf, Insua - Pavard, Gentner - Esswein, Zuber - Gonzalez - Donis
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.49 - 3.48
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Hoffenheim vyhrál jen dvě z posledních deseti ligových utkání a ztrácí kontakt s nejlepší šestkou tabulky. Zvrátit tento negativní trend nebude na hřišti vedoucího Dortmundu vůbec jednoduché, Borussia však za sebou také nemá příliš povedený týden.

Hoffenheim vstupoval do nového roku se sérií šesti remíz v řadě za sebou, kterou ukončila porážka 1:3 s Bayernem Mnichov. Následně pak sice zvítězil 4:2 na hřišti Freiburgu, v minulém kole však přišla další remíza v domácím zápase s Düsseldorfem. Není proto divu, že čelo tabulky se týmu Juliana Nagelsmanna rapidně vzdálilo a pokud má mít ambice opět postoupit do Ligy mistrů, budou muset hráči zabrat.

Dortmund má ambice ještě vyšší. Lucien Favre ve své první sezóně v čele Borussie útočí na bundesligový titul, ve hře jsou jeho svěřenci stále i v Lize mistrů, kde je v týdnu čeká úvodní osmifinálový duel na hřišti Tottenhamu. S jistotou už ale nedosáhnou na vítězství v německém poháru, ze kterého Dortmund v úterý vypadl po dramatickém souboji s Brémami, který po čtyřgólovém prodloužení rozhodly až penalty. V lize má parta okolo kapitána Reuse sedm bodů k dobru na druhý Mönchengladbach a třetí Bayern. Náskok ale mohl být ještě větší, kdyby Borussia minulý týden z Frankfurtu přivezla víc než jeden bod za remízu 1:1.

Výsledkem 1:1 skončilo také první vzájemné střetnutí těchto týmů v aktuální sezóně. Hoffenheim ve čtvrtém kole na domácím hřišti dokonce vedl, hosté však šest minut před koncem i v oslabení dokázali vyrovnat zásluhou Christiana Pulisice.

Ten by i tentokrát neměl v sestavě Dortmundu chybět. Fanoušci v Signal Iduna Parku naopak neuvidí dánského záložníka Delaneyho, který si odpykává trest za pátou žlutou kartu v sezóně. Chybět bude i nadále obránce Akanji, vrací se ale jeho spoluhráč Zagadou, který se zotavil ze zranění ze začátku prosince. Hosté se budou muset obejít bez kapitána Kevina Vogta, který si poranil stehenní sval.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Weigl, Toprak, Hakimi - Witsel, Dahoud - Sancho, Reus, Bruun Larsen - M. Götze
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Bicakcic, Posch, B. Hübner - Kaderabek, Grillitsch, N. Schulz - Demirbay, Bittencourt - Joelinton, Kramaric
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 4.22 - 4.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RB Lipsko - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
V důležitém utkání o postupové pozice do evropských pohárů se utkají čtvrté RB Lipsko s pátým Frankfurtem. Domácí se v novém roce zatím pyšní solidní formou, hosté zase přijedou povzbuzeni výsledkem z minulého víkendu, kdy obrali o body vedoucí Dortmund.

Právě Dortmundu se v Lipsku podařilo v prvním utkání nového roku zvítězit, poté však tým vedený Ralfem Rangnickem přesvědčivě vyhrál zápasy v Düsseldorfu i Hannoveru a upevnil si průběžné čtvrté místo zajišťující postup do Ligy mistrů. Úspěch Lipsko zaznamenalo i ve středu v domácím poháru, ve kterém porazilo Wolfsburg 1:0 a poprvé ve své krátké historii postoupilo do čtvrtfinále.

To hráči Frankfurtu už jsou z poháru dávno venku a na přípravu na zápas v Lipsku tak měli celý týden. Ve svém posledním střetnutí doma remizovali 1:1 s Dortmundem, což jistě mělo pozitivní dopad na jejich sebevědomí. V tabulce Eintracht na svého soupeře ztrácí 5 bodů, případná výhra by tak výrazně přiživila naděje na posun vpřed. Zároveň se ale musí dívat za sebe, kde je s minimálními rozdíly seřazena hned šestice týmů, které by jeho pozici mohly ohrozit.

Historie mnoho nadějí Frankfurtu nedává. V pěti vzájemných zápasech, které spolu tyto týmy odehrály nikdy nezvítězil hostující tým, Eintracht navíc v Lipsku nikdy neuloupil ani bod. První vzájemné utkání aktuálního ročníku skončilo ve Frankfurtu remízou 1:1, za domácí se tehdy trefil Gelson Fernandes, po přestávce pak z penalty srovnal Emil Forsberg.

Právě Forsberg se po dlouhém zranění pozvolna vrací do zápasového tempa a proti Frankfurtu by se poprvé od konce září mohl objevit v základní sestavě Lipska. V ní určitě nebude obránce Konaté, který stojí kvůli kartám. Chybět bude i jeho krajan Upamecano, jenž má problémy s kolenem. Otazník visí nad startem nejlepšího střelce domácích Tima Wernera, jehož z předchozích dvou duelů vyřadila nemoc. Hosté mohou nasadit stejnou sestavu jako proti Dortmundu. V ní by měl opět chybět obránce Abraham.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Ilsanker, Orban, Halstenberg - T. Adams, Demme - Laimer, Forsberg - Y. Poulsen, Matheus Cunha
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Hinteregger, Hasebe, Ndicka - G. Fernandes, Rode - da Costa, Kostic - Jovic - Haller, Rebic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 4.24 - 4.57
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Mönchengladbach vstoupil do nového roku náramně a stále živí naději na zdramatizování souboje o titul. To berlínská Hertha se trápí a v souboji s favoritem se bude chtít opět přiblížit nejlepší šestce.

3 zápasy, 3 výhry, 3 čistá konta. To jsou bundesligové statistiky Borussie Mönchengladbach v roce 2019. Naposledy svěřenci Dietera Heckinga vybojovali 3 body na hřišti oslabeného Schalke, díky zaváhání svých soupeřů se posunuli na druhé místo tabulky a ztrátu na vedoucí Dortmund stáhli na sedm bodů. Navíc se společně s Lipskem pyšní nejlepší obranou v soutěži - oba týmy jako jediné v průměru inkasují méně než 1 branku na zápas. Velkou výhodou pro ně bude také domácí prostředí, v němž letos ještě Borussia neztratila ani bod a v devíti zápasech obdržela jen 3 góly.

Všechny tyto statistiky jsou pro Herthu velkými vykřičníky, zvlášť v době, kdy její výsledky mají k ideálu velmi daleko. Z posledních sedmi zápasů vyhrál berlínský celek jen jeden a pozvolna se propadá tabulkou, ve které mu aktuálně patří devátá pozice. Minulý víkend v lize doma Hertha nestačila na Wolfsburg, poté v poháru proti Bayernu sice srdnatě bojovala, nakonec však padla v prodloužení.

Na úvodní zápas s Gladbachem v téhle sezóně mají však berlínští fotbalisté dobré vzpomínky. V domácím prostředí v září zvítězili 4:2, stále jsou navíc jediným týmem, který tomuto soupeři v aktuálním ročníku dokázal nastřílet 4 branky. Nyní však míří do Borussia-Parku, kde se jim dlouhodobě nedaří. Poslední vítězství Herthy v Mönchengladbachu je totiž více než 10 let staré.

Domácí budou mít k dispozici kompletní sestavu s výjimkou zraněného útočníka Raffaela. Hostům bude poprvé v sezóně chybět vykartovaný útočník Lazaro.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lang, Ginter, Elvedi, Wendt - Strobl - Neuhaus, Hofmann - T. Hazard, Stindl, Plea
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Klünter, Stark, Rekik, Plattenhardt - Grujic, Skjelbred - Kalou, Duda, Mittelstädt - Selke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.33 - 5.94
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Kdy jindy a kde jinde. Další kolo Bundesligy svede dohromady dva poslední týmy tabulky Hannover a Norimberk a případné vítězství může ukončit dlouhé čekání na výhru a především jednoho či druhého přiblížit k záchraně.

V HDI Aréně půjde o veledůležitý souboj, možná důležitější, než se na první pohled může zdát. Hannover i Norimberk by si chtěly udržet prvoligovou příslušnost, jenomže aktuální forma je natolik tristní, že to zatím vypadá na jasný sestup. Bavorský celek ztrácí na nesestupové pozice šest bodů, ten dolnosaský dokonce sedm.

Vedení Hannoveru došla po vysoké porážce v Dortmundu 1:5 trpělivost a definitivně zbavilo funkce trenéra Andrého Breitenreitera, jeho nástupcem se pak stal dobře známý Thomas Doll, jenomže i jemu premiéra poněkud zhořkla. Hannover se v minulém kole představil domácímu publiku v zápase proti Lipsku a skousnout musel jasnou porážku 0:3. Tolik potřebný impuls pod Dollem tedy nenastal a čekání na vítězství se protáhlo už na devět kol.

Ještě delší čekání zažívá Norimberk. Bavorský celek nevyhrál už čtrnáct zápasů v řadě a sérii porážek zastavil v minulém kole alespoň remízou s Werderem Brémy 1:1. Každopádně ani Michael Köllner nemá na růžích ustláno, ovšem o jeho případném odvolání se tolik nemluví. Norimberk bude chtít v Hannoveru pochopitelně uspět, což se mu nepodařilo už devět let.

Norimberk první vzájemný zápas letošní sezony zvládl a doma zvítězil 2:0 díky brankám Antona a Knölla. Průběh samotného utkání byl však vyrovnaný a něco podobného se očekává i v Dolním Sasku.

Vyjma mizerné formy musí Thomas Doll řešit nekonečnou marodku. Šestadevadesátky budou v zápase s Norimberkem postrádat Hüberse, Priba, Beboua, Füllkruga, Mainu, Bazeeho a potrestaného Schweglera. Suspendovaný je na druhé straně český záložník Ondřej Petrák a Michael Köllner nebude moci využít i služeb Lipperta, Margreittera a Godena.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Korb, Akpoguma, Anton, Albornoz - Bakalorz, Walace - Müller, Haraguchi - Wood, Jonathas
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Valentini, Mühl, Ewerton, Leibold - Löwen - Behrens, Palacios - Misidjan, Matheus Pereira - Zrelak
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.39 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Freiburg - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Wolfsburg před týdnem vyhrál v Berlíně a posunul se na pohárové pozice, přičemž je i ve hře o Ligu mistrů. Vlky čeká v sobotu odpoledne nevyzpytatelný Freiburg, který je sice až třináctý, na druhou stranu ale dokázal v prvním zápase ve Wolfsburgu zvítězit.

Výsledky Freiburgu jsou opravdu jako na houpačce a pokud svěřenci trenéra Streicha v nějakém zápase zvítězí, většinou v následujícím kole prohrají. Platilo to jak po výhře nad Lipskem, tak i nad Norimberkem. Aktuálně čekají Orli na tříbodový import už tři zápasy, před týdnem totiž jenom remizovali se Stuttgartem 2:2.

Freiburg si od sestupových pozic zatím drží dostatečný odstup a pochopitelně by v tom rád by pokračoval. Wolfsburg však bude těžkým oříškem, nehledě na výsledek z prvního vzájemného utkání. Vlci doma prohráli 1:3, ovšem na půdě Freiburgu si jim dlouhodobě daří. SC naposledy zvládlo domácí duel před necelými osmy lety.

Wolfsburg by navíc mohl být v dobrém rozpoložení, protože před týdnem zvládl přímý pohárový souboj na půdě Herthy. Jedinou brankou zápasu se o to postaral Wouter Weghorst. Vlci tím zároveň odpověděli na dvě porážky v řadě a doufají, že se jim podaří podobná série jako v závěru loňského roku, kdy v prosinci vyhráli čtyři z pěti zápasů.

Oba celky trápí poměrně rozsáhlá marodka. Domácím nepomohou Höffler, Kath, Kleindienst, Sallai, Gulde, Borrello a Günter, zatímco Vlci se představí bez Ginczeka, Camacha, Azzaouiho, Guilavogua a Mehmediho.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Schlotterbeck, Lienhart, Henitz - Kübler, Haberer, Koch, Günter - Walschmidt, Grifo - Petersen
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Verhaegh, Knoche, Brooks, Roussillon - Arnold - Gerhardt, Rexhbecaj - Malli - Steffen, Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.93 - 3.33 - 2.62
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - Schalke 04  (sobota 18:30)
Die Königsblauen čekají na výhru v Allianz Areně od roku 2010. Z následujících deseti pokusů tam uhráli pouze dva body. Bavorský velkoklub měl za sebou sérii sedmi vítězných utkání, dokud neprohrál v Leverkusenu. Přesto vstupuje do tohoto klání v roli jasného favorita.

Svěřenci Nika Kovaće v BayAreně nezachytili druhý poločas a odvezli si prohru 1:3. "V prvním poločase jsme měli šance, abychom si vytvořili komfortnější náskok, ale místo toho se stalo přesně to, co jsem nechtěl. Byla to otevřená bitva, ze které vzešel Leverkusen jako vítěz. Hodně nám znesnadnili bytí, ale za ty inkasované branky si do značné míry můžeme sami," hodnotil chorvatský kouč.

Zraněný zůstává pouze Corentin Tolisso. Manuel Neuer by mezi třemi tyčemi neměl chybět a dá se očekávat, že nějakou porci minut odehraje i Arjen Robben. O tom, kdo nastoupí na stoperu, se teprve rozhodne. Stejně jako ofenzivní složení pro následující duel ještě není definitivní. Nicméně mnohem větší šance než Jamesovi se dávají pro případný start v dobré formě hrajícímu Gnabrymu.

Bayern zaváhání proti die Werkself stihnul napravit už v poháru proti Herthě, kdy v prodloužení přešel do osmifinále. Bývalý hráč mnichovského celku Didi Hamann, o jehož střelách se dost možná ještě dnes zdá některým gólmanům, si dovolit kritizovat polského kanonýra Roberta Lewandowskiho, jenž do zmíněného utkání vstoupil poprvé coby kapitán.

"Ten zápas jsme vyhráli. V pohárech je to pokaždé náročné. Vždycky se soustředím pouze na svoji práci a nezajímá mě, o co mně kdo říká. Kór když jsou to úplné nesmysly. Mám dojem, že Hamann neví o taktice vůbec nic," reagoval populární Lewa, jenž v této sezoně prozatím sesbíral dvanáct branek.

Schalke si o takovém střelci může zatím nechat jenom zdát. Čtyři góly zvládnul zatím pouze Daniel Caligiuri. A to z pozice pravého obránce. Domenico Tedesco se nebude moci opřít o služby Embola, Schöpfa, Stambouliho, Skrzybskiho a vykartovaného Alexandera Nübela. Guido Burgstaller už začal s tréninkem, nicméně zřejmě si bude muset ještě týden počkat.

Nebyl ani u porážky v derby proti Gladbachu. "To vyloučení bylo naprosto rozhodující. Chtěli jsme dál útočit, ale po té červené kartě jsme se museli zatáhnout. Ten přímý kop také nebyl zcela korektní," postěžoval si třiatřicetiletý trenér, jehož výběr nadále zůstává ve spodní polovině tabulky a po zápase v Mnichově to na nějaký posun vzhůru taky zrovna nevypadá.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Goretzka, Thiago - Coman, T. Müller, F. Ribery - Lewandowski
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - D. Caligiuri, S. Sané, Nastasic, Oczipka - Bentaleb, Rudy - Harit, McKennie, Konoplyanka - Uth
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.88 - 13.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen  (pátek 20:30)
Páteční předehrávka Bundesligy nabídne souboj dvou týmů, které mají svým fanouškům co vracet. Zatímco Mainz se bude revanšovat za třígólový debakl v Augsburgu, hostující Leverkuen chce napravit překvapivé vyřazení v domácím poháru.

Pořádnou facku schytal Mainz v posledním kole, když na půdě Augsburgu inkasoval hned tři branky, přičemž sám vyšel střelecky naprázdno. V dresu domácích zazářil hattrickem Alfred Finnbogason, který tak pokazil Nulapětkám jinak vyvedený vstup do jarní části Bundesligy. I tak sídlí klub z karnevalového města na uspokojivé jedenácté pozici s malou ztrátou na mužstva vepředu a naopak s pohodlným náskokem na sestupové pásmo.

Nad základní sestavou domácích visí hned několik otazníků. Záložník Jean-Philippe Gbamin sice vyléčil břišní bolesti, jeho start však nadále zůstává nejistý. Do sestavy by se měl po suspendaci vrátit kapitán Stefan Bell. "S Bellem, Alexandrem Hackem a Moussou Niakhatém máme tři silné obránce. Pokud chceme použít všechny tři, bude hrát Niakhaté na levém kraji obrany nebo nastoupíme s třemi středními obránci," nastínil taktické možnosti trenér Mainzu Sandro Schwarz.

Kromě návratů musí lodivod Nullfünfer řešit také absence. Novým mužem na marodce je záložník Danny Latza, který v Augsburgu dostal otřes mozku. Německý středopolař se tak v pátek nepředstaví ve speciálním karnevalovém drese, ve kterém vyběhnou jeho zdraví spoluhráči.

Leverkusen sice zajíždí do Mainzu povzbuzen ligovou výhrou nad několikaletým vládcem německého fotbalu Bayernem Mnichov, ovšem v týdnu si zase nepěkně pošramotil pověst. V DFB Pokalu totiž překvapivě padl na hřišti druholigového Heidenheimu. V Opel Areně si tak Werkself bude chtít vzpomenout spíše na výkon z bundesligového klání, aby se vyhnul další ztrátě.

N přípravu však Bayer neměl příliš času, jelikož utkání v Heidenheimu odehrál v úterý. "Pokud máte jen dva dny na přípravu proti dalšímu soupeři, je to velmi málo. Pokud prohrajete zápas jako my v Heidenheimu, je dobré to hodit co nejrychleji za hlavu a těšit se na další klání. To jsme také udělali. Promluvili jsme si o utkání v Heidenheimu a již se plně soustředíme na Mainz," řekl kouč Leverkusenu Peter Bosz.

Nizozemský trenér zatím netuší, zda bude moci využít služeb Kaia Havertze. O možném startu talentovaného fotbalisty se rozhodne až těsně před výkopem.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Müller - Brosinski, Bell, Niakhaté, Aaron - Kunde - Gbamin, Baku - Boetius - Mateta, Quaison
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Weiser, Tah, S. Bender, Wendell - Baumgartlinger - Aranguiz, Brandt - Bellarabi, Volland, Bailey
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.39 - 4.17 - 1.79
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund20154151:2049
2.Borussia Mönchengladbach20133441:1842
3.Bayern Mnichov20133444:2342
4.RB Lipsko20114538:1837
5.Eintracht Frankfurt2095640:2732
6.VfL Wolfsburg2094729:2731
7.Bayer Leverkusen2093832:3130
8.TSG Hoffenheim2078538:2929
9.Hertha BSC2077631:3128
10.Werder Brémy2076732:3227
11.1. FSV Mainz 052076722:2827
12.Schalke 0420641024:2922
13.SC Freiburg2057826:3422
14.Fortuna Düsseldorf20641022:3922
15.FC Augsburg20461029:3318
16.VfB Stuttgart20431317:4415
17.1. FC Norimberk20261217:4412
18.Hannover 9620251318:4411

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (102)

Přidat komentář
andrew96

Dneska klidně mohli hrát raději H96 s Norimberkem. Takto má Leverkusen opravdu dost nabitý program.

Reagovat
smazaný uživatel

Boszova mašina zatial funguje parádne. Snáď sa mu to nezasekne po 6 zápasoch ako u BVB

Reagovat
Kixi Syhimour

Jsi měl dotaz ještě k minulému preview, proč haním Kloppa, když je s náma tak vysoko, sorry že odpovídám tady.

Takhle, většinou jsem pod parou emocí, když píšu taková stanoviska. Ale Klopp ty vady má, jednak neumí střídat a jednak jeho tvrdohlavost může stát mnohé. Jednou se už vyplatila, sic jsme kvůli tomu musili obětaovat půlku sezóny, aby Klopp dokázal, že potřebuje stopera a až pak jsme koupili VvD, který nás dotáhl (společně s triem a Lovrenem) do finále LM. Na záaps reagovat moc neumí, resp. jeho střídání přicházejí většinou pozdě a nebo přijde někdo jako Lallana. Je úspěch hrát s tímto o titul proti suverénnímu MCFC, které je snad tím nejlepším, co jsem po hlavičkou PL viděl. Ale není to ojedinělý případ, tohle se dařilo i Rodgersovi, kterému situaci značně ztížil Moses, Touré, Lovren a Gerrard. Dařilo se to i Rafovi, kterému to skazil SAF se svým taky takměř neporazitelným MUN.

Chci tím říct, že o titul už jsme přišli 2x, čekáme na něj přes 28 let a jak Klopp říkal, je to pro fanoušky, nikoliv pro něho. Nechci přijít o pozici, kdy jsme byli 10 bodů na MCFC i o tu teď, kdy je titul v naději a kdy dokonce vedeme ligu, jeho tvrdohlavostí.

Reagovat
stas87

Klasika piatocna nuda v BL :)))

Jeden taky zapas na jesen som videl..a Werder v nom prehral doma 2-6. FSV velmi naivne brani, tie diery su tam neskutocne a Bellarabimu a Baileymu davaju obrovske mnozstvo priestoru. Vobec nechapem, preco sa rozhodli po gole na 1-1 hrat otvorenu partiu s timom, ktory exceluje v rychlom prechode do utoku. Na jednu stranu mi ich je luto, zapas stratili v polcase a mozu schytat debakel. Na druhu stranu maju snahu utocit, takze pre nezaujateho divaka fantasticky futbal.

Bohuzial, dlhodobo s tymto futbalom Bayer neuspeje. Mozu sa viezt na podobnej vlne este zopar zapasov, ale ak super odreze a otravi hru Brandtovi s Havertzom, tak su nahrani. Este teda mozu tychto dvoch vypojit z kombinacie a nakopnut na Leona s Karimom, lenze nie v kazdom zapase to vyjde. No a prave ten pohyb Kaia s Julianom urobil ten rozdiel v tomto zapase. Vo chvilach, ked ma Bayer loptu, tak oni svojim pohybom vytiahnu superov vyssie, kludne si vymeni 4-5x loptu v strede ci s obrancami a potom pride dlha prihravka na kridlo, super je v tej chvili defenzivne velmi zranitelny a Bayer ma tie brejky zmaknute naozaj perfektne. Kazdy jeden z nich v ofenzive dokaze vyborne zakoncit a rovnako ani jeden z nich nesebci. Preto to maju superi strasne tazke, lebo nevedia kedy pride este nejaka kombinacia alebo presna strela.

Z domacich sa mi paci Kunde a Carricol, ani spolupraca utocnikov nie je uplne zla. Ale zrazaju ich priserne chyby a nedoraz. Ten druhy gol v podstate zalozil Mateta nepresnou hlavickou, Kunde poslal pomalu loptu a potom uz myslim Brosinski nemohol ten suboj vyhrat. Plus mi prislo, ze ak by Hack bol lepsie rychlostne vybaveny, tak Brandta zakrizuje a nedovoli mu odcentrovat. Lenze rychlost nie je jeho deviza a podla mna sa aj bal faulu vo vapne.

Havertz s Brandtom su naozaj skveli hraci, chcem ich nadalej vidiet v BL. Pokial ma Hasan vsetkych piatich pohromade, tak vykupi za 70 mega Havertza. Ten chalan ma vsetko, periferne videnie, techniku, rychlost..uz teraz je to podla mna lepsi hrac ako Gnabry aj Coman. Ale Bayer si pocka na najvyssiu ponuku, ten hrac moze ist von aj za 85 mega, vobec by ma to neprekvapilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda ten Bayer... klobúk dolu.

Reagovat
stas87

Obrovska poklona pre kotol domacich a v podstate aj pre kazdeho domacieho fanusika. V 75. minute pred standartkou domacich rozjeli choral a do poslednej minuty spievali a skandovali. To su prave momenty, ktore ma pritiahli okrem k futbalu k BL. Dostali doma pät golov a clovek pocul piskot len v polcase. Zapas skoncil a fanusici sa stale bavia. Fakt klobuk dole, aj hracov mi bolo luto. Vedeli ze ten zapas posrali a ta posledna sanca Holtmanna bola smutna ceresnicka na torte.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli ta dobrá nálada nebyla jen díky Fastnachtu

Reagovat
Rudnevs

Tak to k tomu určite niečo pridalo, ale aj tak palec hore. Ja som fanúšikov Mainzu chcel pochváliť ešte počaz toho zimného zápasu v Sinsheime, kde vytvorili ako hostia domácu atmosféru, navyše boli priateľskí. A asi 20 minút v kuse spievali Last Christmas. Každopádne, i fanúšikovia Hoffenheimu ich vtedy chválili.

Včera som čakal klasickú piatkovú nudu, tak som to nepozeral. Ale urobil som chybu, keďže očividne to bol dobrý zápas navyše s fajn atmosférou. A zaujímavý je i ten špecialny dres, čo včera Mainz mal.

https://www.nurfussball.com/2019/02/mainz-2019-karnevals-trikot.html?m=1

Reagovat
smazaný uživatel

Líbí se mi,jak jsou tam ti fans v pohodě,užívají si zápas i když se nedaří.Sice jsou to největší rivalové FCK,ale po sestupu do 3.ligy už to rivalství taknějak vyprchává,když už spolu pravidelně nehrají.Spíš je ta apatie cítit víc ze strany fans Lauternu,kteří asi neunášejí,že se role těch dvou klubů v regionu vyměnily-Mainz se bez problémů drží v BL a dříve dominantní FCK klesá pořád níž. Já to Mainzu i přeju,nejsem takový radikál,abych je nenáviděl,naopak se mi líbí,jak to tam vedou a nemají žádné existenční potíže.Naproti tomu FCK nedokázal zúročit úspěchy z 90.let a dlouhodobě doplácí na neschopné lidi v managementu.

Btw. připadalo mi,že i hráči Kölnu měli v pátek nějak netradiční štrupny

Reagovat
Rudnevs

Ja som to písal už minule, mne sa Mainz momentálne nepáči. Za Heidela som ich mal rád, ale teraz to stratilo svoje čaro.

Mimochodom, pozeráš Doppelpass?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj koukám. Schalke s Heidelem má 22 bodů,Mainz bez Heidela má 27

Reagovat
Rudnevs

Koľko bodov by ale malo Schalke bez Heidela a Mainz s Heidelom? V poslednej sezóne pred prestupom Heidela boli oba kluby na pohárových pozíciách.

Reagovat
smazaný uživatel

No to je otázka! Není záruka,že úspěšný manažer z jednoho klubu bude úspěšný i v jiném.

Jen jsem zmínil poznámku Hamita Altintopa z Doppelpassu,když se probírala situace v Schalke

Reagovat
Rudnevs

Jj, taktiež som pozeral a bolo to zaujímavé. Zaujímavé bolo i to, ako riešili Rudyho. Snáď všetci sa zhodli v tom, že Rudy nie je zlý hráč, akurát nesedí do systému a že to bol od Heidela prešľap. Zároveň s tým som si čítal článok, kde to Heidel všetko pekne zhodil na Rudyho s tým, že musí proste hrať lepšie futbal.

Fajn boli i spomienky na Assauera, akurát škoda, že nepadlo viac tých príhod, keby tam bol trebárs Stevens alebo A. Draxler, tak by to mohlo vyzerať inak. Každopádne, i to o tých ústnych dohodách bolo zaujímavé, Altintopovi po ústnej dohode zdvojnásobil plat a Ingovi zasa sľúbil, že bude mať rozlúčkový zápas, čo aj dodržal.

Mimochodom, Gisdolova odpoveď na Stuttgart teda neznela ako nie. Čítal som, že ak dnes prehrajú s Düsseldorfom, tak Weinzierl poletí a na jeho miesto sú kandidáti Gisdol a Magath.

Reagovat
smazaný uživatel

No asi tam něco bude,když to hned nepopřel,místo toho to zahrál do autu... Popravdě jsem moc nečekal,že si Weinzierl povede ve Stuttgartu tak mizerně...

Reagovat
Rudnevs

Ono v tom Stuttgarte je to tak nejak celé zle. Dietrich to tam solídne sabotuje. Thomas Berthold v relácii Sky 90 vravel, že dozorná rada nedáva veto a častokrát ani nebýva informovaná, vraj mu to povedal Buchwald, ktorý do tej dozornej rady patril a vytváral Dietrichovi protivietor. Ten však nedávno kvôli tomu, že bol urážaný, odišiel a teraz je dozorná rada zostavená už čiste len z Dietrichovych Ja-Sagerov.

Reagovat
smazaný uživatel

Pak se není co divit,že jsou na tom tak,jak jsou.Nedivím se Buchwaldovi,že už nechtěl bojovat s větrnými mlýny...

Reagovat
Rudnevs

Očividne by to chcelo ďalší očistec v druhej lige. Keď tam boli naposledy, tak sa očistili celkom solídne, mali perspektívny manšaft, dobrého mladého trénera, manažéra s konceptom a na ich zápasy chodilo i na 2. BL viac fanúšikov než na Inter alebo Chelsea.

Od doby, čo postúpili, to tam však Dietrich neskutočne búra. Kvalitný manažér Schindelmeiser bol odvolaný, príčina neni dodnes známa. Reschke, ktorý prišiel miesto neho, to teraz pomáha Dietrichovi demolovať.

Reagovat
smazaný uživatel

No už jsou na nejlepší cestě k dalšímu očistci Fink nádherný gól!

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak od o půl 4 jsou na programu 3 super zápasy..jak je mym zvykem, tak si vyberu ten co skončí 0:0 a zbylý dva skončí 4:4..

Reagovat
smazaný uživatel

Však je možnost pustit konferenz a tam ti neunikne nic

Reagovat
smazaný uživatel

Koho že?

Reagovat
Rudnevs

Konferenz. Tam prepínajú medzi všetkými zápasmi. Stále sa niečo deje a je to celkom zábava, u mňa o 15:30 tradičná voľba.

Reagovat
smazaný uživatel

A na to koukáte někde v TV nebo je na to dostupnej stream?

Reagovat
Rudnevs

Primárne je to v TV, ale tak Sky tu nemá snáď nikto. Skús 247 alebo 365, tam býva stream.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Ja som teda Konferenz neprisiel vobec na chut. Vidis sice vsetky goly, ale zo ziadneho zapasu nic nemas.

Reagovat
vladino10

Reagovat
db18

to je dobrý tak u dvou zápasů, kdy hlavní je jeden, a vedle přepínaj právě jen na góly a třeba penaltu, nebo tak...

Reagovat
vladino10

Reagovat
Rudnevs

Každý to má individuálne. Pre mňa Konferenz nie je to len o góloch, tie si môžeš pozrieť i ráno v Bundesliga Pur, ale má to svoje čaro, vždy sa niečo deje, prakticky nie su nudné chvíky. Vravel to i legendárny moderátor Jörg Wontorra v takej tej relácii Werderu, kde si vyberáš jednu z dvoch možností a vybral si tiež Konferenz.

Samozrejme, keď chcem nejaky zápas fakt pozerať, tak si ho pozriem, ale inak je Konferenz jasná voľba.

Reagovat
db18

...tak běž radši ven na stadion.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslis na Bolku?

Reagovat
db18

Jo.

Reagovat
smazaný uživatel

počítá se ze jsem ted pred stadionem v mekaci?

Reagovat
db18

Tak to už máš kousek, to bys měl přejít.

Reagovat
smazaný uživatel

Já na Bolku chodim jen když tu je Sparta ..navíc teď jsou ty otcovský povinnosti, tak ani není moc čas chodit někam na fotbal, natož na tyhle dřeváky

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bastaron

Tak co vybral sis Lipsko?

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

nakonec ani jedno, mel jsem praci

Reagovat
andrew96

BVB dnes bez Reuse, Delaneyho, navíc před zápasem se Spurs, možná Favre (jestli vůbec bude na lavičce a nebude doma v posteli marodit) protočí sestavou. Docela se toho obávám.

Freiburg zase dnes možná bez Güntera a hlavně na delší dobu bez Guldeho, což může být velký problém. Dneska už by měli zabrat, ale VfL se venku daří. Každopádně další prohra už by znamenala problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Gladbach dělá? Mi neříkejte, že prohrají doma zrovna s Herthou

Reagovat
Centrofixka

Teší, že H96 vyhráva, dúfam, že to udržia, čo robí Sancho na Westfallenstadion, radosť pozerať

Reagovat
10

pěkně Dortmund jak včera Sheffield s Villou, ti to z 0:3 posrali za 12 minut, Dortmund za 13...

Reagovat
Martas30

Ty vole, takhle prosrat vedení 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Nekoncentrovaný výkon ich stál víťazstvo

Reagovat
smazaný uživatel

je dost mozne ze to LFC aj BVB este stratia kvoli tomu ako hazarduju s tymi naskokmi

Reagovat
Minister

Dortmund to riadne posral

Reagovat
stas87

Moj tyzden s nemeckym futbalom:

BVB-SVW 3-4

Hertha-Bayern 2-3

Köln-St. Pauli 4-1

Mainz-Bayer 1-5

Union-Duisburg 2-0

BVB-Hoffenheim 3-3

Pozriem urcite aj Bayern, takze aspon tri goly budu.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň že Hertha vyprášila Gladbach

Reagovat
bayern987

Bereme

Reagovat
db18

Oproti poháru jedna jediná změna - a to na stoperu, kdy se do sestavy vrací Boateng.

...a nebudu vás zbytečně napínat, protože se stalo to, co si určitě všichni myslíte - přesně tak, nahradil Süleho.

Reagovat
Rudnevs

Ale aj tak vidím výhru Bayernu dnes ako jasnú vec.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes bych chtel hrat na hrotu Schalke

Reagovat
db18

jinak za S04 v obraně Bruma, tak to asi bude lehký i pro Lewu s Gnabrym...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak řekls

Reagovat
db18

Uplně ne, Bruma mu ten gól asi ukradl...

Reagovat
JozkokozleJ

ten vlastnak presne charakterizuje Brumu.

Reagovat
Rudnevs

Ako to tam vyzerá? Oplatí sa zapnúť alebo hrá Schalke len sparingpartnera?

Reagovat
stas87

Nevidel som prve styri minuty, ale raz tam hrac S04 zblokoval strelu na poslednu chvilu, potom vlastny gol Brumu a teraz sanca Gnabryho. V klude to po cca 18. minutach mohlo byt 3-0.

Reagovat
db18

A místo toho to je 1:1

Reagovat
Kixi Syhimour

Zapínej Rudnevs

Reagovat
stas87

No co, s HSV si pravidelne vozil 5+ golov a aj dnes si odvezie nadielku.

Reagovat
Bayern +

Neviem či drbká tomu Nikovi alebo čo... Boateng v základe ok, ale namiesto Hummelsa mal byť.

James tiež fajn, že hra základ, snáď si nejakú polhodinu zahrá aj Javi, treba ho pripraviť do formy, na Anfield musí hrať základ.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnes sem opravdu poprvé za sezónu vyloženě nasrán. Takto posrat tří gólové vedení, to se fakt často nevidí. A to sem už plánoval jak je pochválím když hráli bez Reuse a Delaneyho... no nic do toho Šmoulové!

Reagovat
Kixi Syhimour

Dortmund

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toto byl zas tak úplně zbytečný gól

Reagovat
Kixi Syhimour

Show v Mnichově, koukám

Reagovat
db18

Bruma

Reagovat
smazaný uživatel

Tady bych to popravdě spíš hodil na Rudyho agenta

Reagovat
smazaný uživatel

Ale samozřejmě skluz zas luxusní

Reagovat
Bayern +

James s Gnabrym jak vyrobili gól pre Schalke tak o pár sekúnd skvele pripravili Lewowi na 2:1.

Reagovat
db18

Ta záloha bez Javiho hoří i proti Schalke... hrozný.

Reagovat
Kixi Syhimour

Proč vůbec nehraje? Však píšete, že bez něj to je katastrofa, to je zraněný, či Kovać něco zkouší?

Reagovat
Bayern +

Neskúša nič, akurát napodobňuje Juppa, ktorý v ľahších home zápasoch kľudne postavil do stredu Thiaga a dve AM, ale na to momentálne nemáme ani zďaleka.

A nehrá preto, lebo Goretzka boduje v štatistikách a Thiago je predsa len mozog hry, aj keď pre niekoho sa môže zdať jeho hra nezaujímavá...

Reagovat
Bastaron

Bez Thiaga by záloha byla úplně o ničem, bez něho to nejde, ale Javi by měl hrát společně s ním.

Reagovat
Bayern +

Tak fyzicky najlepšia stredová trojka je Martinez, Thiago, Műller ale čo z toho, keď Kovać radšej vsádza na Goretzku a namiesto Műllera je momentálne James asi oprávnene.

Reagovat
Kixi Syhimour

Aha díky, takže by nemusil notně nastoupit proti nám? A jinak Neuer bude?

Reagovat
Bayern +

Neuer by mal byť, pevne verím.

No je dosť možné, že Kovać uvažuje o tejto trojici, ktorá hrá dnes. James napríklad už druhý zápas v týždni základ na AM namiesto Műllera (ktorý je na LM vykartovaný), čiže Jamesovi dáva priestor nabrať formu. Ale pred vami ešte hráme v Augsburgu, tak možno tam Javiho postaví, aj keď to už bude podľa mňa na rozohrávanie neskoro.

Reagovat
vladino10

Podľa mňa javi hrať určite nebude..ono si môžme všimnúť, že kovac absolútne nerotuje, hráme 100% na výsledok, vždy hra viac menej najsilnejšia zostava..jediná rada kde občas príde k zmene je obrana..

Z toho mi logicky vyplyva, že si nemyslím, že by kováč naschvál hral v BL na krásu a staval ofenzívnu zálohu, keď všetky jeho kroky vyzerajú tak, že chce proste od tej krízy vyhrávať a zbierať body a riskovať preto aj to, že hráči nebudú oddýchnutí..z posledných trénerov rotuje suverénne najmenej..takže pochybujem, že by pre krásu alebo pre dačo staval thiaga, Leona a jamesa ak by si myslel, že s javim sme lepší..(chápem, že pool je iný super, ale horime aj proti bundesligistom a Niko to nerieši, tak si nemyslím, že bude riešiť to, že budeme horieť v LM)

Reagovat
blackhawk88

Niko o chvilu skonci a dufam, ze s nim pojde aj Brazzo

Reagovat
db18

Bez odchodu Brazza nemá smysl vůbec řešit výměnu trenéra...

Reagovat
db18

Zrovna v Augsburgu nemá smysl Javiho stavět, tam postaví právě Thiaga s Goretzkou, nedej bože s Kimmichem, protože bude chtít mít v záloze co největší dominanci...

Reagovat
stas87

Vzdy pobavi, ak mancaft ktory je kombinacne o uroven horsi ako super vyrovna a zrazu by na par metroch chcel supera vykombinovat. Bruma pozicne nesklamal.

Reagovat
stas87

Pisem pod dojmom 45. minut v AA, ale...sucasnemu Schalke velmi chyba inteligentna a pozicna hra zaloznikov. S obranou aku maju je to nutnost, hrat tak aby si super nevytvaral precislenia ci kombinacne ich neprehraval. McKenie sice vela obeha ale vo vysledku uplne k nicomu, kedze je vsade neskoro a hracov supera len tienuje. Uz sa tento problem s nimi tiahne dlhsi cas a Tedesco v tomto smere evidentne ziadnu zmenu neurobil a asi ani neurobi. Gol na 1-1 pekny, tam ale 90% toho golu urobil Bentaleb individualnou kvalitou. Ked to napriklad mozem porovnat s Werderom, Frankfurtom alebo Dortmundom, tak vsetky tieto timy maju v zalohe pozicne inteligentnych hracov. A ti nedovoli vytvorit tolko sanci co umozni zaloha Schalke. Konopljanku by som s fleku vyhodil, k comu tomu timu je, ze sem tam ukaze zablesk individualnej kvality a da sa oznacit slovom rozdielovy hrac, ked casto len vyklusava smerom dozadu a svojho beka necha v problemoch? Jediny hrac ktory sa mi v AA zatial paci, tak to je Sane.

Reagovat
Rudnevs

Ono i tie záblesky indivuálnej kvality u Konoplianku moc často neprichádajú. Súhlas, že smerom dozadu je na prd, ale ani smerom dopredu nenaplňa očakávania. Snáď pôjde v lete preč. Najlepšie niekam ďaleko.

Reagovat
stas87

To je blb. Ukazkovo zahodil robotu McKenieho tym, ze nedokaze vystrelit lavackou. Tak radsej zasekne a potom skusa strelu cez dvoch obrancov. Hbat ho spät fo Dnepropetrovsku...alebo do inej ukrajinskej prdele, odkial vytiahol päty.

Reagovat
Rudnevs

Doteraz nechápem Tedesca s Heidelom, že ho vykúpili i napriek tomu, že ho mali možnosť vyskúšať na hosťovanie a počas toho hosťovania nemal veľkú pridanú hodnotu a ešte k tomu sa ukázal ako problémový.

Schalke trafí dvakrát po sebe tyč a Bayern hneď vzápätí zvýši na 3:1. Klasika. Hneď ako padla tá druhá tyčka, tak som tušil, že sa toto stane.

Reagovat
db18

Serge

Reagovat
Bayern +

Poslednú dobu sa pekne rozbehol...

Reagovat
PavlíčeQ

Lewa asistence nůžkama

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

Snad mu forma vydrží

Reagovat
stas87

Augustinsson sa prebudil, konecne zacal kopat tie standartky tak ako v Kodani. Chalani velmi tuzili odcinit ten zly vykon v Nürnbergu. Len tak dalej, goly krasne a snad uz nepripustime komplikaciu a dohrame to na vyhru. SVW !!!

Reagovat
Rudnevs

Fiiiink!!! Krásny gól...

VfB mám rád, ale Fortune to nejde nepriať.

Reagovat
andrew96

Ale už by stačilo

Reagovat
Rudnevs

Prečo stačilo?

Reagovat
andrew96

Když to bylo dvakrát, třikrát, tak to bylo fajn, teď už je to nuda...

Ale ne, vážně, Fortuně nejde nepřát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele