21. kolo
09.02.2019 18:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Bayern si podle očekávání poradil se Schalke

Mnichovský velkoklub tak stáhnul náskok Borussie Dortmund na pět bodů, jelikož vedoucí tým tabulky prohospodařil vedení v duelu s Hoffenheimem. V Allianz Areně se pod výsledek výraznou měrou podepsal Robert Lewandowski.

Během úvodní desetiminutovky postupně vyzkoušeli pozornost Ralfa Fährmanna střílející Lewandowski, James Rodríguez a Boateng. Ujala se však až akce z 11. minuty. James ve středu hřiště obral o balon Bentaleba a následně adresoval výtečnou přihrávku polskému spoluhráči. Ten se dostal až před gólmana, kde mu ve snaze zažehnat nebezpečí ukopnul Jeffrey Bruma balon tak nešikovně, že doskákal až do vlastní sítě - 1:0.

Po pětadvaceti minutách bylo srovnáno. Weston McKennie parádně vysunul Ahmeda Kutucuho, jenž se tak mohl řítit sám na Svena Ulreicha. Chladnokrevným zakončením pravačkou nedal náhradníkovi za stále zraněného Manuela Neuera pražádnou šanci zasáhnout - 1:1. No jo, jenže vyrovnaný stav nevydržel ani dvě minutky.

Potom James posunul na Lewu, který měl čas se podívat na míč, aby jej správně trefil a mohl zacílit pod břevno - 2:1. Následně se o slovo přihlásili James a Coman. Naopak na straně die Königsblauen selhali McKennie a Jevhen Konopljanka. Do konce úvodního dějství už se tedy žádná změna skóre neodehrála.

Ihned po startu druhé pětačtyřicetiminutovky si neohroženě počínal Leon Goretzka, jenže mířil pouze do boční sítě. V 55. minutě nejprve Konopljanka nastřelil Ulreicha. A z následného rohového kopu orazítkoval Bruma hlavou tyčku. A protože tedy neproměnil, mohlo zase udeřit na opačném pólu hrací plochy.

Kingsley Coman si na levé straně pohrál s Caligiuri, načež se prosmýknul do velkého čtverce, odkud odcentroval na Lewandowskiho, který si míč ve vzduchu zpracoval tak, aby se mohl pokusit o zakončení nůžkami. Z nich se ovšem ve finále vyklubala ideální pobídka pro opodál stojícího Gnabryho, jenž hlavou vcelku pohodlně zblízka uklízel na místo určení - 3:1.

Bývalý fotbalista Werderu Brémy zaznamenal svou pátou trefu, čímž zřejmě definitivně vnesl na kopačky domácích klid. A to si ještě prozatím třináctigólový Lewandowski dovolil spálit dvě vyložené příležitosti. Kdyby je proměnil, zaznamenal by hattrick a měl by na čele tabulky střelců jednogólový náskok před Lukou Jovićem.

Kovaćův tým, který za týden míří do Augsburgu, dal tedy zapomenout na nezdar v Leverkusenu a díky celkově čtrnácté výhře zůstává na druhé příčce. I proto, že Borussia Mönchengladbach nezvládla doma duel s Herthou. Schalke bude ve Veltins Areně hostit Freiburg a musí doufat, že Stuttgart porazí Fortunu Düsseldorf.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4 : 0 Pojdme!

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Rich

3-1

Doufám v tuto sestavu: Ulreich (Neuer asi hrát nebude,tak je jasné, kdo ho nahradí), Alaba, Sule, Hummels, Kimmich, Goretzka, Thiago Coman, Muller, Gnabry Lewa.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele