21. kolo
09.02.2019 15:30 CET
3 : 3
(2:0)

Reportáž

Místo pohodlného vítězství nečekaná ztráta. Dortmund po kolapsu v závěru remizoval s Hoffenheimem 3:3

V Dortmundu to dlouho vypadalo na jednoznačnou záležitost, domácí pohodlně vedli a kráčeli k dalšímu vítězství. Totální kolaps v závěrečné čtvrthodině však znamenal ztrátu tříbrankového vedení a konečnou remízu 3:3.

Před úvodním výkopem si hráči i fanoušci v Signal Iduna Parku minutou ticha připomněli zesnulého bývalého hráče a trenéra Rudiho Assauera, který poprvé do profesionálního fotbalu na nejvyšší úrovni nakoukl právě v dresu Borussie.

Domácí začali aktivněji a už po jedenácti minutách vytahoval gólman Baumann ze sítě první míč. Obránce Posch ve snaze odkopnout balón do bezpečí napálil Jadona Sancha, od kterého se meruna odrazila do sítě. Videozáznam však prokázal, že Sancho hrál rukou a branka tak uznána nebyla. Další velkou šanci si připravil ve 22. minutě Maximilian Philipp, jeho střela zpoza vápna však mířila těsně vedle. O deset minut později už se ale domácí radovali. Na Piszczekovu přihrávku si naběhl Sancho a z pravé strany propálil jak obránce Hübnera, tak brankáře Baumanna a Dortmund vedl 1:0. Netrvalo to navíc dlouho a Borussia svůj náskok zdvojnásobila. Opět u toho byl Jadon Sancho, jenž nebezpečně pálil z levé strany. Baumann sice míč vyrazil, bohužel pro něj však pouze do prostoru, kde se pohyboval nikým nehlídaný Mario Götze, který už měl před sebou prázdnou bránu.

Hosté v první půli nepředvedli nic, co by stálo za řeč a trenér Nagelsmann na to reagoval dvojím střídáním o poločasové přestávce. Demirbaye s Kramaričem nahradili Geiger a Belfodil a Hoffenheim se v úvodu druhého poločasu skutečně dostal do několika šancí. Nejprve Nico Schulz v 52. minutě těsně minul, o čtyři minuty později už ale musel zasahovat gólman Bürki, když fantasticky zlikvidoval pokus Joelintona. A švýcarský brankář Dortmundu musel čarovat i nadále, dalším těžkým zákrokem překazil radost Belfodilovi. A tak když hosté své šance neproměnili, udeřili naopak domácí. Götze předložil do ideální pozice míč Gurreirovi, který se zblízka nemýlil.

Hosty to ale nepoložilo a dál se hnali alespoň za čestným gólem. A dočkali se. Hlavičku Pavla Kadeřábka v 74. minutě ještě vychytal Bürki, když ale o dvě minuty později centr českého obránce proskákal až k úplně volnému Belfodilovi, neměl gólman Dortmundu nárok a hosté snížili na 1:3. Gól naděje jako by ještě zvýraznil tlak Hoffenheimu a brzy bylo zaděláno na drama. V 83. minutě na dlouhý centr Grillitsche naskočil opět Kadeřábek a tentokrát mířil přesně. Domácí znervózněli a hosté ucítili naději na bodový zisk. A nakonec se jej i dočkali, když se po Geigerově standartce dostal k míči Belfodil a svým druhým gólem vyrovnal na 3:3.

Dortmund tak ztratil body podruhé v řadě, tentokrát navíc v domácím prostředí promrhal tříbrankový náskok. V pozdější fázi souboje o titul může taková ztráta Borussii hodně mrzet.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak toto je naozaj nečakaný kolaps. Tréner chýbal a jeho asistenti na lavičke nevedeli, čo majú robiť, ako Valverde vtedy v Ríme. Hoffen. agresívne útočili a BVB sa dívali, nik nebol schopný zdvihnúť zástavu. Proste mladí hráči majú sklony znervoznieť a čakať na spasenie, prestali behať, pri každej lopte bol súper skôr. Neveril som, že toto mladé mužstvo dokáže doviesť sezónu k primátu a teraz neverím ešte viac.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele