21. kolo
10.02.2019 15:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Werder Brémy stylově oslavil výročí 120 roků od založení klubu

De facto už po třiceti minutách hry nikdo nepochyboval, že všechny tři body zůstanou na Weserstadionu. Zásluhou jednoho brzkého a dvou slepených gólů domácí v pohodě dokráčeli pro osmou výhru v sezoně, zatímco je nadále namočen do boje o udržení.

Jak naznačeno, běžela teprve pátá minuta a obecenstvo na tribunách poprvé zajásalo. Po své parádičce posunul Max Kruse na Klaasena, který nelenil a vysunul Milota Rashicu, který ještě mohl zvolit přihrávku na nabíhajícího spoluhráče, ale nakonec se rozhodl pro individuální chladnokrevné zakončení - 1:0.

Ve 12. minutě se k balonu po rohovém kopu dostal Theodor Gebre Selassie, ale Gregor Kobel si tuhle situaci pohlídal. Na druhé straně zasahoval Jiří Pavlenka proti pokusu Finnbogasona. V minutě sedmadvacáté se k míči dostal Niklas Moisander. Jeho střela byla sice zblokovaná, avšak kulatý předmět se odrazil přímo před pravačku Johannese Eggesteina, který zblízka vymetl šibenici - 2:0.

Prakticky hned po rozehrávce se Brémští opět dostali do útoku, který táhnul po levé straně po Klaasenově přihrávce Rashica. Neměl moc možností, a tak v rohu šestnáctky posadil na zadek Reece Oxforda, aby mohl parádně zakončil na vzdálenější tyč - 3:0. Aktivní balkánský útočník musel bohužel už osm minut poté střídat.

Chvíli poté spálil svou příležitost Johannes Eggestein a v závěru úvodního dějství se český gólman dvakrát vyznamenal proti ranám Gregoritsche a Alfreda Finnbogasona, který zápas pro zranění taky nedohrál. Po změně stran už to na brankové příležitosti nebylo tak pestré. Werder dobře bránil a hosté byli bez nápadu.

V 83. minutě dostalo skóre svou finální podobu. Balon se odrazil ke Kevinu Möhwaldovi, jenž po zemi zhruba ze vzdálenosti penalty překonal Kobela - 4:0. Svěřenci kouče Kohfeldta se za týden těší na Olympijský stadion v Berlíně. Naopak Augsburg doma při bavorském derby přivítá Bayern Mnichov, kde to na body taky nevypadá.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele