Bundesliga - souhrn 17. kola

19.01.2021, 20:26, aktualizováno 20.01.2021, 22:28
Komentáře a souhrny
Robert Lewandowski (© AFP)
Bayern Mnichov zvítězil i v Augsburgu a drží si čtyřbodový odstup na druhé RB Lipsko, které rovněž nejtěsnějším výsledkem zdolalo Union Berlín. Leverkusen si poradil s Dortmundem, zatímco Wolfsburg splnil úlohu favorita v Mainzu. Gladbach vyhrál zápas s Brémami a Frankfurt si veze po remíze 2:2 bod z Freiburgu. Další porážku zaznamenalo Schalke...

RB Lipsko - Union Berlín 1:0

20.01.2021 20:30

Góly: 70. Emil Forsberg

Na druhém místě tabulky si Die Roten Bullen udržují čtyřbodovou ztrátu na vedoucí Bayern, který rovněž nejtěsnějším možným rozdílem přehrál Augsburg. Ani Die Eisernen si však nemusejí zoufat, protože uzavírají první šestici.

Během úvodních šesti minut zvládli domácí hned dvě dobré šance. Jenže ani Kevin Kampl, ani Marcel Sabitzer neuspěli. Ve zbytku úvodního poločasu Nagelsmannův tým téměř nepouštěl soupeře k balonu. Do jediné zajímavější šance se dostal pouze Christopher Nkunku, jenže Lutheho bránu přestřelil.

Naopak Die Eisernen zahrozili hned třikrát. Taiwo Awoniyi a Cedric Teuchert se ale nacházeli v ofsajdu, zatímco Marcus Ingvartsen těsně minul zařízení. Po změně stran se rovněž žádný festival gólových šancí nekonal. Všechno tedy musel "rozseknout" až v 70. minutě Emil Forsberg, který přišel na hrací plochu deset minut předtím.

Už to vypadalo, že švédský záložník na hranici šestnáctky přijde o balon. Na poslední chvíli ho stihl posunout Danimu Olmovi, jenž ho svému spoluhráči z první poslal zpátky. Na jedovatou střelu pravačkou si sice Andreas Luthe sáhl, v cestě do sítě jí ale zabránit nedokázal. Ve zbývajících minutách mohl odpovědět pouze Marius Bülter. Peter Gulácsi byl ovšem pozorný.

Saský klub tedy připisuje desátou výhru v sezoně. O víkendu se představí v Mohuči, proti které se mu v posledních letech daří. A je přitom jedno, na jakém se hraje stadionu. V Opel-Areně v květnu skóroval pětkrát, předtím doma dokonce osmkrát! Union Berlín pak čeká další venkovní duel, tentokráte proti Augsburgu.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Eintracht Frankfurt 2:2

20.01.2021 20:30

Góly: 32. Roland Sallai, 63. Nils Petersen - 6. Amin Younes, 76. Keven Schlotterbeck (vl.)

I proto, že Keven Schlotterbeck si patnáct minut před koncem vstřelil vlastní gól. V tabulce tak zůstává mezi oběma celky tříbodový rozdíl s minimální ztrátou na pohárové příčky.

Jako první se do listiny střelců zapsal už v 6. minutě Amin Younes. Po přihrávce Djibrila Sowa se šikovně obtočil kolem Manuela Guldeho a přízemní střelou k levé tyči zařídil pro hosty vedení - 0:1. Po následujících nemastných neslaných pětadvaceti minutách Streichovi svěřenci zásluhou Rolanda Sallaie vyrovnali.

Ermedin Demirović posunul na svého spoluhráče, který si sbíhal z pravého křídla. Obránci stihli přistoupit až poté, co obloučkem překonal Kevina Trappa - 1:1. V devětatřicáté minutě se musel Florian Müller činit jak proti pokusu Andrého Silvy, tak proti hlavičce Martina Hintereggera. Už do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Hned po změně stran se na každé straně zrodila jedna příležitost. Daichi Kamada však selhal a to samé platilo pro pozdějšího smolaře Schlotterbecka. Druhý poločas tedy musel gólově "rozseknout" až Nils Petersen v 63. minutě, když se k němu ve velkém čtverci odrazil míč, který napálil z voleje Trappovým směrem. Brankář Eintrachtu na skákavou střelu nedosáhl - 2:1.

Krátce poté přišel na hřiště Luka Jović, avšak tentokrát do děje utkání výrazněji nezasáhl. Na rozdíl od zmiňovaného Kevena Schlotterbecka. Užuž to vypadalo, že obránce Freiburgu dokáže po Kamadově ráně udržet kulatý předmět před čárou. Nicméně nešikovný dopad zaskočil i gólmana Müllera - 2:2. V samotném závěru ještě zahrozil střídající Lino Tempelmann. Zařízení ale o kousek přestřelil.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Bayern Mnichov 0:1

20.01.2021 20:30

Góly: 13. Robert Lewandowski (pen.)

Bayern Mnichov veze hubenou výhru 1:0 z Augsburgu. Tým z Mnichova může být rád za mnoho neproměněných šancí svého soupeře ze závěru zápasu.

A již ve 12. minutě mohl jít favorit zápasu Bayern do vedení, nicméně Robert Lewandowski se po centru Kimmicha ocitl v ofsajdu.

Ve 13. minutě nařídil sudí Jöllenbeck pro Bayern penaltu za ostrý zákrok Raniho Khediry ve vlastním pokutovém území a pokutový kop následně proměnil nejlepší střelec hostujícího týmu Lewandowski.

Ve 43. minutě se ocitl polský kanonýr v další dobré šanci, tentokrát se mu však skórovat nepodařilo a míč skončil pouze na tyči. O minutu později střílel pouze do jednoho z domácích obránců Goretzka.

A v 75. minutě se k výhodě v podobě pokutového kopu dostal také Augsburg. Pavard zahrál ve vápně rukou a sudí Jöllenbeck byl nekompromisní. Následnou penaltu však neproměnil Finnbogason, který zamířil pouze do tyče.

Další šanci na vyrovnání měl Augsburg v 87. minutě. Niederlechner střílel z levé strany pokutového území Bayernu, avšak míč pouze rozvlnil síť ze strany.

Úplně poslední šanci na změnu skóre zahodil Augsburg v 93. minutě, když Jensen našel svým centrem z levé strany Uduokhaie, který však hlavičkoval pouze těsně nad. Zápas tedy skončil jednogólovou výhrou hostů.

Bayern tak upevnil svou pozici na prvním místě tabulky Bundesligy, kde se v tuto chvíli nachází s devětatřiceti body. Augsburg je s devatenácti body dvanáctý.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - VfB Stuttgart 3:0

20.01.2021 20:30

Góly: 27. Fabian Klos, 47. Marc-Oliver Kempf (vl.), 86. Ritsu Doan

Připisuje si tak už pátou výhru v sezoně, díky které zůstává na první nesestupové a nebarážové příčce. Pro VfB to naopak byla teprve pátá porážka, kvůli čemuž setrvává ve středu tabulky.

Na začátku zápasu nejprve Marc-Oliver Kempf zasáhl včas před Ritsu Doanem, a pak na druhé straně hřiště Amos Pieper nedovolil, aby Mateo Klimowicz vyslal střelu Ortegovým směrem. Deset minut poté předvedl domácí brankář vynikající zákrok proti při pokusu Sašy Kalajdžiče. První gól tedy padl až ve 27. minutě.

Hráči Arminie se zmocnili ve středu pole balonu, který následně zatáhl Laursen po levém křídle, načež se rozhodl pro přízemní centr napříč pokutovým územím, kde na zadní tyči číhal Fabian Klos, pro kterého už nebyl problém dopravit hrací předmět na místo určení - 1:0. Už za 120 sekund mohl Sergio Córdova přidal další trefu, když se mu podařilo obejít Waldemara Antona, nicméně těsně minul.

Nedlouho před poločasovým závěrem se připomněl Philipp Förster, ale Stefan Ortega byl mezi třemi tyčemi pozorný. Díky tomu mohli jít svěřenci Uweho Neuhause hned po změně stran do dvoubrankového vedení. Doan dostal na pravé straně vápna dost prostoru pro centr, který si smolně srazil do vlastní sítě Marc-Oliver Kempf - 2:0.

Ritsu Doan centroval i deset minut poté. Gregor Kobel nepředvedl nejpřesvědčivější zákrok, avšak svoje zaváhání napravil, když vychytal Klose. Bývalý hráč Bielefeldu Roberto Massimo se mohl zapsat do listiny střelců po sedmdesáti minutách hry. Bohužel pro hostující celek ho vychytal muž v rukavicích, jenž se zaskvěl i dvě minutky poté proti Kalajdžičovi.

V 86. minutě přidali domácí třetí branku. Ritsu Doan přiběhl z pravé strany do vápna a nakonec se rozhodl pro zakončení pravačkou po zemi ke vzdálenější tyči, což se ukázalo býti tím nejlepším řešením. Japonský záložník tak korunoval svůj povedený výkon, na který může navázat o víkendu proti Frankfurtu. Svěřence Pellegrina Matarazza čeká cesta do Freiburgu.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - 1. FC Köln 1:2

20.01.2021 18:30

Góly: 57. Matthew Hoppe - 31. Rafael Czichos, 90+3. Jan Thielmann

Kölnu se podařilo vyhrát 2:1 na půdě Schalke díky gólu z nastaveného času druhého poločasu. Schalke tak zůstává v bundesligové tabulce poslední.

Do první větší šance zápasu se probojovali domácí. Ve 27. minutě se do dobré střelecké pozice dostal Harit, jehož střelu ze střední vzdálenosti vykryl Timo Horn.

A o necelé čtyři minuty později udeřili hosté. Köln se ujal ve 31. minutě vedení, když se k odraženému míči v pokutovém území Schalke dostal Drexler, který vyslal prudký centr před bránu Fährmanna a Czichos už neměl problém poslat míč hlavou mezi tři tyče.

V 55. minutě mohl jít Köln do dvougólového vedení, když jeden z jeho hráčů centroval z pravé strany a míč si málem do vlastní brány srazil obranným zákrokem Kabak. V 57. minutě se však Schalke podařilo vyrovnat.

Po delším pobytu hráčů Schalke v pokutovém území Kölnu se k míči dostal devatenáctiletý útočník Hoppe, který pohotově překonal brankáře Horna, jenž se rozhodl netakticky vyběhnout z brány.

Užuž to vypadalo, že se body v Gelsenkirchenu budou dělit, když o osudu utkání rozhodl v nastaveném čase druhého poločasu hostující Thielmann. Ten se dostal k míči v 93. minutě po průnikové přihrávce Rexhbecaje, tváří v tvář brankáři Fährmannovi nezaváhal a chladnokrevně zakončil do brány.

Všechny tři body si tedy odváží Köln, který se tak posunul na 15. příčku, avšak pouhý bod za ním se nachází Bielefeld, jenž má jeden zápas k dobru. Schalke je naopak se sedmi body poslední a na únik ze sestupového pásma momentálně ztrácí osm bodů.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 2:1

19.01.2021 20:30

Góly: 14. Moussa Diaby, 80. Florian Wirtz - 67. Julian Brandt

Leverkusen přerušil svou hodně nelichotivou bilanci čtyř zápasů bez ligového vítězství, ve vloženém kole skolil Dortmund, stejně jako zkraje roku 2020 o jeden jediný gól, a dočasně se posunul na druhé místo v tabulce. Borussia naopak nenapravila svůj určitě překvapivý nezdar z minulého víkendu proti Mohuči, s níž pouze plichtila, a padla vůbec poprvé v novém roce.

V rozhodně lepším rozpoložení byl před tímto soubojem hostující výběr, jenž v uplynulých třech kolech získal solidních sedm bodů, porazil přitom Wolfsburg a Lipsko, nicméně domácí nakonec ukázali trochu větší hlad po vítězství, vyprodukovali více střel na branku a vytvořili si i více gólových šancí, přičemž rozhodující branku zaznamenal v 80. minutě Florian Wirtz.

Hlavně v prvním poločase působili domácí nebezpečněji, mohli zaznamenat určitě více než pouhý jeden přesný zásah, o který se postaral ve 14. minutě Diaby. Dortmundský brankář Bürki vykopl míč od své brány ke středové čáře, odtud sklepl Wendell míč pro Baileyho, ten ho ihned odcentroval dopředu na rozeběhnutého spoluhráče, jenž poté v koncovce nezaváhal.

Ve 27. minutě se mohl na střeleckou listinu uvést i napodruhé Diaby, jeho pokus pravačkou však v tuhle chvíli Bürki zlikvidoval, ve 35. minutě se francouzský forvard dostal potřetí do souboje se soupeřovým mužem v rukavicích, jenže i v tomhle případě neuspěl, poněvadž Bürki jeho možnost z brejku vyřešil. Ani Alario hlavou ve 44. minutě Bürkiho nepřekonal.

Bürki musel být v pohotovosti též v 52. minutě, jeho připravenost vyzkoušel Amiri, ovšem skóre směrem kupředu se jednoduše stále nehýbalo. A naopak do té doby nepříliš aktivní Die Schwarzgelben udeřili z ničeho nic v 67. minutě. Raphaël Guerreiro narazil balón Brandtovi, který ho umístil zpoza pokutového území z kroku ke vzdálenější tyči do dolního rohu brány.

Jen o minutu později mohl dokonce Brandt zajistit Borussii vedení, jeho zakončení ale zastavil na poslední chvíli bránící Tapsoba. Poslední slovo si nakonec vzal Leverkusen. Ke klíčovému okamžiku se nachomýtl i střídající Schick, jenž dobře zakombinoval na levé straně s Diabym, meruna pak doputovala k nikým nehlídanému Wirtzovi, jenž pohotově zacílil.

Dortmundu mimochodem příliš nenahrál do karet ani výsledek ze souběžně hraného utkání z Mohuče, kde zvítězil favorizovaný Wolfsburg, neboť právě Vlci se na něj bodově dotáhli. Zezadu se tlačí navíc taktéž Mönchengladbach, jenž rovněž v rámci vloženého kola vyhrál, a pokud ve středu naplno boduje i Union v Lipsku, přijde o průběžné postavení v top čtyřce.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - TSG Hoffenheim 0:3

19.01.2021 20:30

Góly: 33. Sebastian Rudy, 68. Andrej Kramarić, 88. Andrej Kramarić

Hertha se v tomto ročníku Bundesligy nadále trápí a nyní nedokázala najít recept ani na Hoffenheim, kterému nakonec podlehla celkem hladce po výsledku 0:3. Jeden z rozhodujících okamžiků byl k vidění krátce po deseti odehraných minutách, kdy domácí neproměnili pokutový kop. TSG tento moment nabudil a své šance naopak proměnilo. BSC se v tabulce stále nachází až na čtrnáctém místě se sedmnácti body.

Hosté tak přerušili svou sérii tří utkání v řadě bez vítězství a teď konečně zabrali, v předchozích týdnech opravdu zažili hrůzostrašné období. Momentálně se posunuli na jedenáctou pozici s devatenácti body. Přitom domácí začali poměrně dobře a po nedovoleném zákroku Nuhua na Córdobu zahrávali penaltu. K té se postavil polský útočník Krzysztof Piątek a v důležitou chvíli neuspěl.

Svůj přízemní pokus se snažil usměrnit k levé konstrukci, ovšem brankář Baumann předvedl famózní zákrok jednoruč a míč vyrazil do strany. Hosté vzápětí ožili a právě oni mohli jít do vedení po necelých dvaceti minutách, nicméně pozdější hrdina Andrej Kramarić po skvělém obranném zákroku Starka přeci jen nezakončil ideálně. Berlínský klub se pak snažil tlačit a ve 31. minutě chtěl otevřít gólový účet aktivní Córdoba.

Kolumbijský forvard si naskočil na povedený centr od Mittelstädta, jenže mířil o kousek nad břevno. Hoffenheim skvěle prorazil za další dvě minuty. Sebastian Rudy obdržel krásnou přihrávku do volného prostoru od Baumgartnera a ze čtrnácti metrů se náramně trefil do bližší šibenice - 0:1. Těsně před přestávkou ještě zahrozil Córdoba, když o kousek nedosáhl na standardní situaci českého krajánka Václava Daridy, jenž v úterním duelu odehrál šedesát minut.

Stejný hráč byl znovu vidět ihned po změně stran, jelikož z hranice brankového území hlavičkoval příliš vysoko. Hosté přidali druhou uklidňující trefu přesně v polovině druhého dějství. Kramarić hezky zpracoval střelu Samassekoua a ze sedmi metrů překonal bezmocného gólmana Schwolowa.

V 87. minutě měl na kopačce třetí gól svého celku střídající Bebou, neboť po rychlém brejku orazítkoval břevno. O pár desítek sekund později vsítil svůj druhý gól v tomto utkání chorvatský špílmachr Kramarić, jehož fantasticky zahraný přímý volný kop z osmnácti metrů zapadl přímo do levého horního růžku.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 0:2

19.01.2021 20:30

Góly: 65. Bartosz Bialek, 79. Wout Weghorst

Wolfsburg dokázal zvítězit 2:0 na půdě Mainzu. Díky zaváhání Dortmundu na půdě Leverkusenu se Vlci na Borussii bodově dotáhli.

Zisk třech bodů se Wolfsburgu náramně hodí. Po sedmnácti odehraných kolech má devětadvacet bodů, tedy stejně jako čtvrtý Dortmund. Rozdíl mezi Wolfsburgem a příčkami zajišťujícími základní skupinu Ligy mistrů je tedy pouze na úrovni gólového rozdílu.

To Mainz řeší úplně jiné starosti. Se sedmi body je předposlední a v tuto chvíli by sestupoval přímo. Na Köln, který je třetí od konce a má ještě zápas k dobru, ztrácí Mainz v tuto chvíli pět bodů.

Na první velkou šanci zápasu jsme čekali do 36. minuty, kdy se k odraženému míči dostal hostující Baku a jeho následná střela mířila pouze těsně vedle. Mimo tuto šanci se diváci v prvním poločase nudili a žádnou branku neviděli.

V 66. minutě už se Wolfsburg změny skóre dočkal. Přihrávku do pokutového území domácích dostal Bialek, který pohotovou střelou z první překonal brankáře Zentnera a poslal tak hosty do vedení.

V 80. minutě přidal druhý gól Wolfsburgu Weghorst, který po obrovské chybě domácího Hacka drze překonal dloubákem Zentnera. Hráči Mainzu se již do konce zápasu na nic nezmohli a Wolfsburg si tak odváží zaslouženou dvougólovou výhru.

V příštím zápase se Mainz utká s Lipskem a Wolfsburg čeká zajížďka do Leverkusenu.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy 1:0

19.01.2021 18:30

Góly: 66. Nico Elvedi

Mönchengladbach potvrdil zlepšující se formu v novém roce, ve čtvrtém kole po vánočních svátích urval již své třetí vítězství a stoupá průběžným pořadím stále nahoru. Brémy naopak nenavázaly na svůj minulý skalp Augsburgu, projevila se totiž jejich nízká produktivita, která prostě vyústila v absenci vstřelené branky. O osudu utkání rozhodl ve druhé půli Nico Elvedi.

Pro hosty představuje Borussia dlouhodobě těžko překonatelného protivníka, s nímž v součtu s tímto nejčerstvějším měřením sil padli už posedmé v uplynulých deseti vzájemných kláních. Podobně jako loni v květnu jednoduše nenašli cestu za rozvlněním sítě, akorát že tehdy nebyli ve finále vyloženě zklamaní, neboť urvali za konečnou bezbrankovou plichtu alespoň bod.

Suma sumárum ale nepředvedl Werder nikterak ustrašený výkon, dokonce v mnoha ohledech působil jako ten nebezpečnější celek. Třeba ve 27. minutě vypálil velmi slušně Schmid, jehož dělovku musel vyrážet do zámezí brankář Sommer, přičemž sedm minut před obrátkou se osmělil také jeho spoluhráč Agu, a jeho pokus odvrátil pryč od vlastní brány až stoper Ginter.

Klíčový okamžik střetnutí přišel na řadu v 66. minutě, to když domácí zužitkovali standardní situaci, konkrétně Elvedi nasměroval míč hlavou ke vzdálenější tyči po centru Bénese. Brémy měly dvě slušné možnosti, jak vyrovnat, a to v závěru duelu, jenže Rashica v 87. minutě trefil ke své smůle jen brankovou konstrukci a Bittencourt v 90. minutě trestuhodně nemířil přesně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov17123249:2539
2.RB Lipsko17105229:1435
3.Bayer Leverkusen1795332:1732
4.Borussia Dortmund1792633:2229
5.VfL Wolfsburg1778226:1929
6.Union Berlín1777332:2128
7.Borussia Mönchengladbach1777331:2628
8.Eintracht Frankfurt1769230:2627
9.SC Freiburg1766531:2824
10.VfB Stuttgart1757532:2722
11.TSG Hoffenheim1754825:3019
12.FC Augsburg1754817:2619
13.Werder Brémy1746719:2518
14.Hertha BSC1745823:2817
15.Arminia Bielefeld17521013:2417
16.1. FC Köln1736815:2815
17.1. FSV Mainz 0517141215:367
18.Schalke 0417141214:447

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
stas87

To su zasa stratene tri body, tak nastvany som dlho nebol. Dnes Werder zlyhal len v koncovke, nebol Glabachom vyrazne prehravany ale co je to platne, ked Rashica trafi zrd ale lopta nezapadne od Sommera do branky. Keby Agu prenechal strelu Sargentovi po chybe Sommera, bola vyssia sanca dat gol. No nic, prehralo sa ale po dobrom vykone, pre mna az necakane dobrom. Som rad, ze Kohfeldt konecne vidi, ze Schmid ma na hru väsi vplyv ako Osako, len ho bohuzial vzdy bude limitovat jeho postava. Teraz na Oly, s tym futbalom co hrame tam nie sme bez sance. Skoda Topraka, ist tam s Moisanderom, to znamena koledovat si o problemy po rychlostnej stranke.

Reagovat
Radin

Je třeba říct, že Schick fakt na tu topku nemá. Je často zraněný a všude je mezi střídačkpu a základem. Někdy se na něj dobře dívá, ale nedělejme z něj něco co není..

Reagovat
Werkrider

Ja by som povedal že je skvelý zakončovateľ a je aj dobrý technicky. Bohužiaľ hraje dosť vysoko a v podstate len ako zakončovateľ a tým (narozdiel od Alaria) hodne limituje Diabyho s Bailym.

Reagovat
JacoBee

Je třeba říct, že je to tvůj názor s kterým nesouhlasím. Takže bych spíš řekl, ať netlačíš svůj názor jako nějaký rádoby fakt.

Reagovat
vladino10

Ja neviem, myslíš si niečo iné? Je to extrémne kvalitný útočník, ale Leverkusen je aspoň podľa mňa jeho strop. A to nemyslím v zlom, keď hrá niekto v Bayeri, tak je to v našich končinách brutálne úspešný futbalista.

Reagovat
db18

U Herthy už se spekuluje, že by BL po sezoně mohl nahradit Rangnick nebo Tedesco (Tedesco by mohl být super ).

A odejít prý při dobré nabídce mohou Piatek, Ascacibar, Leckie a Klünter...

...u Ascacibara mne to docela překvapuje, u něj jsem čekal, že se po zranění do sestavy dostane...

Reagovat
Rudnevs

Tedesco okej, ale skôr ten Rangnick by mohol byť super. A Ascacibar bude určite zaujímavá možnosť pre mnoho tímov, som zvedavý, kde nakoniec skončí.

Reagovat
Arne

Ralf by byl super, ale musel by nejdřív jít Preetz a tomu upřímně nevěřím... A BZ taky není úplně stoprocentní zdroj.

Reagovat
db18

No, Ralf SŘ a Tedesco trenér by bylo taky fajn, ne? (Tím pádem by vypadl Preetz )

Já to četl jen na tm a nestudoval jsem, odkud to bylo (takže ještě míň důvěryhodný zdroj ), ale nechám se překvapit, nicméně si myslím, že BL po sezoně skončí...

Reagovat
Arne

Uvidíme, zda se dělají nějaký body proti Brémám a Frankfurtu... Pokud by ani jeden zápas nevyhrál, tak myslím že do léta Bruno nevydrží.

To spojení na první pohled nevypadá zle, ale přijde mi, že ti dva vyznávají trochu jiný pojetí fotbalu.

Reagovat
JozkokozleJ

Presne. Tedesco uspel v Schalke totalne prepracovanou defenzivou a Rangnick vyznava uplne iny styl futbalu. Dohromady sa mi nehodia.

Labbadia ma mrzi, ale progres jednoducho nie je ziadny. Podvedome mu stale fandim, ale som uz skepticky. Viac by som si prial koniec Preetza. Na tomto poste to chce novu energiu.

Reagovat
Rudnevs

Preetza už musíte konečne odpáliť, on na to nemá a očividne nemá záujem sa s nikým deliť o moc. Klinsmannov odchod rozhodne nebol slušný a loajálny, ale mal pravdu. Príchodom Rangnicka by prišiel ďalší vizionár á la Klinsmann (akurát s väčším kreditom) a pekne by sa ukázalo, že nakoniec Hertha aj tak prešla na Klinsmannov model, akurát už bez Klinsmanna.

Reagovat
JozkokozleJ

Darida: "Bránit, bránit, góly zkusíme dávat z brejků," taky vizionar bol Klinsmann. Ale rozumiem, co tym myslim. Vizionar co sa tyka metod. Ale tie sa ukazali ako prilis divoke a nevyskusane na to, aby to v dany moment prinieslo viac uzitku, nez negativ.

Reagovat
Rudnevs

Takticky je Rangnick jednoznačne pred Klinsmannom, to súhlasím. Tam by to chcelo nejakeho asistenta s taktickými znalosťami (a nie Nouriho, ktorý je síce milý chlapec, ale ako tréner sa zrejme minul povolaniu) alebo to vyriešiť tak, že by Jürgen robil jedine športového riaditeľa a angažoval by iného trénera. Ale myslím, že princíp Klinsmanna a Rangnicka je vlastne celkom podobný. Akurát Rangnick si vybudoval meno v umelých kluboch, ktoré sa rýchlo potrebovali dostať nahor a preto mu dali šancu a všetky kompetencie. V konvenčných kluboch (Stuttgart, Schalke) častokrát končil ako Klinsmann kvôli manažérom, ktorí sa nechceli deliť o moc. Dostať v Herthe Jürgen kompetencie, tiež verím, že by to dopadlo inak.

Reagovat
JozkokozleJ

Je to mozne, ze ano. V novych, ci mensich kluboch nie je taky tlak na vysledky. Avsak podmienky a hlavne pravomoci si mal Jürgen vyjasnit pred nastupom do Herthy.

Reagovat
Werkrider

Mateta do PL na hosťovanie za 2,7 a opcia na prestup 13,4.

V lete 2019 Mainz stanovil jeho cenu na prestup na 40M€ ...

Zranenia, korona ... škoda prial som Mainzu dobrý predaj aby sa finančne trochu zdvihli, stabilizovali a možno posilnili. Teraz to vyzerá tak, že o nich pekne dlho počuť nebudeme.

Reagovat
Rudnevs

Mne sa to práveže páči. Nie len zo subjektívneho pohľadu, nakoľko v tom pre Mainz nevidím žiaden zmysel, ale taktiež z objektívneho pohľadu. Tie čiastky, čo vo futbale lietali od odchodu Neymara do PSG, boli šialenstvo a jedna z mála výhod corony je, že sa to vráti trošku na zem.

Reagovat
andrew96

U Matety snad žádná šílená pálka nehrozila. I tak z něj ale mohli vytřískat více.

Reagovat
Freedo

Vždyť se jim nemůže vyplatit ho prodat. Jedinej, kdo tam dává góly a už teď jsou na sestup. Nebo mají až takový finanční potíže?

Reagovat
Rudnevs

Tiež to vôbec nechápem. Tým, že je to financovanie skrz to hosťovanie také podivné, tak to pre Mainz ani nebude žiadna veľká finančná pumpa. Jedine si viem predstaviť, že by nemal zmluvu na druhú ligu a tým pádom by chceli minimalizovať straty, ale aj tak je to blbosť, pretože to sa potom vzdávajú bez boja krokom, ktorý ich k tej druhej lige rozhodne priblíži.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke dělá radost

Reagovat
Kixi Syhimour

Schalke

Reagovat
Kornovec

To je tragedie to Schalke. A chteji po Huntelaarovi, aby je zachranil

Reagovat
REPLIKATOR

Schalke

Reagovat
Bayern +

Prvý polčas dosť dobrý výkon, len sme proste nepremenili tutovky. V druhom polčase nezmyselné striedanie Tolissa za Lewu a Müllerov presun na hrot a nakoniec sme sa ešte triasli o výsledok

Hernandez MotM, on fakt jede do všetkého, kvôli jeho penalte sme dnes vyhrali zápas. Obrancu takehoto štýlu hry sme nemali od Lucía.

Reagovat
Radin

Ti naši v Augsburgu to je mazec. Jsou tam hned tři a z toho jeden hrál dvakrát a dva vůbec..

Reagovat
jack_donaghy

Polovica zapasov odohratych....7 bodov. Pozeral niekto posldne 4 zapasy pod Grossom? Maju podla vas sancu zachranit sa?

Reagovat
cologneFC

Podľa mňa na nich leží deka a je to najmä v hlavách. Teraz majú doma Mníchov a tam sa body nečakajú. Ja neviem, ale z tohto sa budú veľmi ťažko dostávať. Potrebuje ich niečo nakopnúť, myslel som, že víťazstvo nad Hoffenheimom bude impulz. A oni prehrajú ďalšie 2 zápasy... Kvalita na záchranu v tom tíme je, ale odstup je už hrozivý. A podľa štatistík z histórie bundesligy sa žiadny tím nezachránil ak mal 7 bodov po polovici.

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Pozeral som všetky štyri. S Herthou dobrý začiatok, ale po inkasovanom góle sa zosypali a naopak Hertha predviedla asi najlepší výkon za posledných x zápasov. S Hoffenheimom paráda, tak by to malo vyzerať. S Frankfurtom bolo Schalke tiež celkom dobrým súperom, aj keď s trochu šťastným gólom, ale nakoniec sa proste prejavil veľký kvalitatívny rozdiel a faktor Jović. Proti Kölnu bolo včera Schalke jasne futbalovo lepším tímom, ešte si nepamätám, že by v nejakom zápase Schalke niekoho takto pritlačilo k múru. Veľmi smolný zápas, Köln sú luckeri, ktorým štandardky, betón a brejky nakoniec priniesli výhru. Schalke v posledných minútach tlačilo a snažilo sa urvať výhru, zatiaľ čo Gisdol už na tej lavičke vyzeral dosť odovzdane. Nakoniec dal Köln gól v poslednej minúte z brejku. Síce som myslel, že niečo asi rozbijem, ale aspoň som rád, že pod Grossom to aspoň futbalovo vyzerá trochu k svetu, nie ako pod diletantom Baumom.

Ale teraz príde zas ten debilný DFL los, ktorý sa začína debaklom od Bayernu a v ďalších kolách pokračuje Leipzigom či Dortmundom. Než sa z toho Schalke stihne spamätať, tak zas prídu o dôležité body. Čiste kvalitatívne za tie posledné štyri zápasy pod Grossom by som povedal, že záchrana je možná, ale Schalke má debilný los a veľkú stratu, čiže vidím to žiaľ skôr skepticky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele