Bundesliga - preview 17. kola

19.01.2021, 08:23, aktualizováno 20.01.2021, 08:37
Previews
Bayern Mnichov klopýtá, přesto to stačí na vedení v tabulce a svůj náskok bude nyní hájit v Augsburgu. RB Lipsko je favoritem souboje s Unionem Berlín, Stuttgart jede do Bielefeldu, Fraiburg bude měřit síly s Frankfurtem a Schalke si to rozdá s 1. FC Köln...
Schalke 04 - 1. FC Köln  (středa 18:30)
Schalke čeká ve středu večer takřka existenční zápas. Poslední celek bundesligy se utká s Kölnem, který je v tuto chvíli třetí od konce.

Schalke je v tuto chvíli poslední se sedmi body, přičemž stejný bodový zisk má také předposlední Mainz, který však nasbíral lepší gólový rozdíl. Třetí od konce je s dvanácti body Köln a právě ten potřebuje Schalke ve středu za každou cenu porazit, jestliže chce pomýšlet na setrvání mezi německou elitou.

Kölnu se v posledních třech zápasech příliš nedařilo. Nejdřív prohrál na začátku ledna 0:1 s Augsburgem, o týden později schytal debakl 0:5 ve Freiburgu. Až minulou sobotu dokázal Köln bodovat, když na vlastním hřišti remizoval bezbrakově s Herthou. Poslední bundesligový gól Kölnu se datuje do půlky prosince loňského roku, kdy svěřenci trenéra Gisdola dokázali díky gólu Rexhbecaje vyhrát 1:0 nad Mainzem.

Schalke na tom není o moc lépe, letos si však alespoň připsalo svou jedinou bundesligovou výhru v sezóně. Na začátku ledna tým z Gelsenkirchenu prohrál 0:3 na půdě Herthy Berlín, o týden později však s přehledem porazil 4:0 Hoffenheim, když se hattrickem prezentoval Hoppe a jeden gól přidal Harit. Minulou neděli však Schalke prohrála 1:3 ve Frankfurtu, kde se gólově prosadil znovu Hoppe.

Kartami může zamíchat také marodka obou týmů. Schalke nebude mít ze zdravotních důvodů k dispozici Pacienciu a Skrzybskiho, Köln se zase bude podle německých médií muset obejít bez Högera a Kainze.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Becker, Kabak, Nastasic, Kolasinac - Stambouli, S. Serdar - Raman, Uth, Harit - Hoppe
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Cestic, Bornauw, Czichos - Ehizibue, J. Horn - Skhiri, Hector - Duda, Drexler - M. Wolf
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.71 - 3.36 - 2.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RB Lipsko - Union Berlín  (středa 20:30)
A zároveň také tlak na vedoucí Bayern Mnichov, který má na prvním místě čtyřbodový náskok. Domácím se proti berlínskému soupeři daří. Ze dvou bundesligových vzájemných klání je skóre 7:1. Nicméně teď je situace přeci jenom trochu rozdílná.

Die Eisernen předvádějí v poslední době vcelku spolehlivé výkony, které je vynesly až na vynikající pátou příčku. A to i přesto, že Urs Fischer zdaleka nemá k dispozici všechny hráče. Z opor scházejí Max Kruse, Christian Gentner a Sheraldo Becker. Anthony Ujah a Joel Pohjanpalo mají dlouhodobá zranění, avšak Taiwo Awoniyi se zatím prezentuje ve velice dobrém světle.

Naposledy proti Leverkusenu sice neskóroval, ale i tak jeho tým vyhrál 1:0. "V prvním poločase jsme měli štěstí. Leverkusen hrál velmi dobře a my jsme dělali zbytečné chyby. O pauze jsme si všechno vyříkali a druhá půle byla z naší strany hodně povedená. Vyhrávali jsme osobní souboje, byli jsme aktivní a odhodlanější. Vytvořili jsme si taky více brankových příležitostí, takže jsem přesvědčený o tom, že tohle vítězství je zasloužené," hodnotil čtyřiapadesátiletý kouč.

Lipsko nejprve prohrálo s Dortmundem, a pak přišlo o vedení v duelu s Wolfsburgem, kde nakonec uhrálo remízu. "Byl to hodně napínavý duel, ve kterém se střetly dva celky, které preferují ofenzivní fotbal. Remíza je férová, i když si myslím, že jsme měli k vítězství blíž, jelikož jsme ve druhé půli byli lepší," prohlásil Julian Nagelsmann, jemuž by se měla vrátit pětice důležitých borců.

"Union Berlín předvádí v této sezoně dobré a stabilní výkony. Hráči jsou disciplinovaní a trenér Fischer odvádí vynikající práci. S našimi výkony jsem velmi spokojený. Stále bojujeme na třech frontách a cítím, že se stále zlepšujeme. Proti Unionu nás čeká především po fyzické stránce náročný zápas, ale věřím, že ho zvládneme," dodal třiatřicetiletý lodivod.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Upamecano, Orban - Mukiele, Sabitzer, Kampl, Angelino - Nkunku, Dani Olmo - Forsberg
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Luthe - Friedrich, Knoche, F. Hübner - Trimmel, Andrich, C. Lenz - Prömel, Ingvartsen - Teuchert, Awoniyi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.34 - 6.88
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SC Freiburg - Eintracht Frankfurt  (středa 20:30)
V novém roce okusil Eintracht hořkost porážky pouze jednou, a to ve 2. kole DFB-Pokalu, kdy byl nad jeho síly Bayer Leverkusen. Hütterova družina stoupá tabulkou vzhůru a je velmi pravděpodobné, že když porazí SC, vyšplhá na pohárové příčky. Jenže domácí rozhodně nedají nic zadarmo.

V minulém kole Freiburg trochu smolně prohrál v Allianz Areně, což Christian Streich okomentoval následujícími slovy: "Byl to docela nešťastný zápas. Nejprve se zranil Baptiste Santamaria, a pak jsme inkasovali. Nějakých patnáct minut jsme byli jednoznačně lepším týmem. Všechno jsme udělali správně, a to i za stavu 2:1. Bohužel jsme druhý gól už nestihli dát. Remíza by byla asi spravedlivější, ale z takhle těsné porážky na Bayernu také nejsme vyloženě smutní."

Zmíněný Baptiste Santamaria si poranil koleno a proti Frankfurtu do hry zřejmě ještě nezasáhne. Jeho náhradník Amir Abrashi utkání s obhájcem prvenství taky nedohrál, jelikož si poranil lýtko. Nicolase Höflera nepustí na hrací plochu karetní trest. Jonathan Schmid, Kwon Chang-Hoon a gólman Mark Flekken jsou také mimo.

Na druhé straně barikády bude scházet Ragnar Ache. Obránce David Abraham podle všeho odehrál poslední bundesligový duel a ve čtyřiatřiceti se vrací do rodné Argentiny, kde bude nastupovat za klub Huracán. Luka Jović započal svoje hostování z Realu Madrid dvěma brankami, nicméně přes Andrého Silvu, jenž nastupuje ve výborné formě, to bude mít docela složité.

Portugalský útočník se minule proti Schalke také střelecky prosadil, díky čemuž má na kontě už dvanáct gólů. Ve svém hodnocení však kouč Adi Hütter zmínil jenom srbského kolegu. "Za stavu 1:1 jsme zůstali klidní. Věděli jsme, že na lavičce máme ještě jednoho útočníka, který je schopný dávat góly. Pro Luku to bylo neskutečně důležité, že se vrátil do klubu, kde prožil svoje nejlepší časy. S ním máme velkou šanci naší sérii neporazitelnosti ještě prodloužit."
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Lienhart, K. Schlotterbeck, Gulde - Kübler, Haberer, Tempelmann, Günter - Sallai, Grifo - Demirovic
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, Hinteregger, Ndicka - Durm, Sow, Hasebe, Kostic - Kamada, Younes - Silva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 3.70 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Augsburg - Bayern Mnichov  (středa 20:30)
Ve středu večer se utkají dva bavorské celky německé bundesligy. Augsburg se postaví německému Bayernu a podle předzápasových prognóz moc šancí nemá.

Bayern je se šestatřiceti body v německé bundesligy první, přičemž na druhé Lipsko má náskok čtyř bodů. Augsburg je s devatenácti body dvanáctý a má náskok sedmi bodů na sestupové pásmo.

V posledních zápasech se však Augsburgu příliš nedařilo. Na konci loňského roku prohrál 0:2 s Frankfurtem a následně vypadl z německého poháru kvůli prohře s Lipskem. Na začátku letošního roku sice Augsburg dokázal vyhrát 1:0 nad Kölnem díky gólu Iaga, od té doby už však oba své soutěžní zápasy prohrál.

Nejdřív podlehl Augsburg na vlastním hřišti 1:4 Stuttgartu a minulou sobotu si přivezl prohru 0:2 z Brém. V obou zápasech přitom měli šanci svěřenci trenéra Herrlicha bodovat. Ani forma Bayernu však není v posledních týdnech ideální.

Tradiční postrach všech německých týmů Bayern sice na začátku ledna rozdrtil Mainz poměrem 5:2, o týden později už však neudržel dvougólové vedení v Mönchengladbachu a odvezl si z něj prohru 2:3.

Pět dní poté přišla další rána. Bayern byl vyřazen z německého poháru druholigovým Kielem. Ten zaskočil věhlasného soupeře remízou v základní hrací době a následně se mu podařilo ho vyřadit z poháru na penalty.

V neděli už byl herní projev Bayernu o něco přesvědčivější, když dokázal vyhrát 2:1 nad Freiburgem díky gólům tradičních opor Lewandowskiho a Müllera. Hned po zajížďce do Augsburgu čeká Bayern další venkovní zápas, a sice na půdě Schalke. Augsburg se v sobotu utká s Unionem Berlín.

Ze zdravotních důvodů nebudou Augsburgu k dispozici Framberger, Jensen a Morávek. Hosté nemohou počítat se zraněným Nianzouem a disciplinárně potrestaným Zirkzeem. Do sestavy Augsburgu by se mohli podle německých médií vrátit po zranění Iago a Niederlechner. Mírně zraněný je podle německých médií Gnabry, na jehož postu by měl s největší pravděpodobností nastoupit Sané.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Oxford, Gouweleeuw, Uduokhai - Caligiuri, Khedira, Gruezo, Iago - M. Richter, Vargas - Niederlechner
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, J. Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Goretzka - L. Sané, T. Müller, Coman - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 14.80 - 7.79 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Arminia Bielefeld - VfB Stuttgart  (středa 20:30)
Oba kluby v posledních zápasech jednou remizovali, jednou prohráli a dvakrát vyhráli. Pravda, jedno z vítězství VfB bylo v DFB-Pokalu nad Freiburgem. Nicméně remíza proti Gladbachu v minulém kole, kterou v závěrečné minutě zařídil Silas Wamangituka Fundu, se určitě počítá.

"Až do finálního hvizdu vždycky věříme, že je možné s nepříznivým stavem ještě něco udělat. Ostatně naše výsledky to jenom potvrzují. Náš výkon hodnotím pozitivně, zvláště ve druhém poločase, kdy jsme aktivně napadali soupeřovu rozehrávku. Jsem rád, že můžu říct, že jsme obrali o bod velmi silný mančaft," nechal se slyšet trenér Pellegrino Matarazzo.

Jeho tým už v aktuální sezoně zažil povedenější týdny. V současné době se nedaří ustálit formu. Velkou nepříjemností pro třiačtyřicetiletého kouče bude nucená absence dua Silas Wamangituka Fundu/Nicolas Gonzalez. Oba totiž dostal pátou žlutou kartu. Do hry však budou připraveni zasáhnout Daniel Didavi a Gonzalo Castro, stejně jako Dinos Mavropanos a Waldemar Anton.

Co se týče Bielefeldu, tam nebudou moct naskočit do zápasu Manuel Prietl, Andreas Voglsammer a Noel Niemann. Rozhodně není bez zajímavosti, že utkání die Arminen byla na góly v poslední době velmi chudá. Hned čtyřikrát za sebou rozhodla o vítězi jediná přesná trefa. A naposledy proti Hoffenheimu nedokázal skórovat vůbec nikdo.

"Tenhle bod je zasloužený a jsme s ním spokojení. Na začátku zápasu se nám moc nedařilo, ale nakonec o remíze rozhodla naše pevná obrana. Po změně stran jsme se trochu zlepšili i v útočné činnosti a bývali jsme mohli vyhrát, kdybychom měli o něco více štěstíčka," prohlásil Uwe Neuhaus. Bude po střetnutí se Stuttgartem mluvit podobně?
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Ortega - Brunner, Pieper, Nilsson, Laursen - F. Kunze - Hartel - Doan, Yabo - Klos, Cordova
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Kobel - Mavropanos, Anton, Kempf - W. Endo, Sosa - Coulibaly, Mangala - Castro, Didavi - Kalajdzic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.30 - 3.80 - 1.89
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy  (úterý 18:30)
Na rozdíl od nepříliš produktivního prosincového období si Mönchengladbach na vstup do nového roku nemůže příliš stěžovat. V uplynulých třech kolech urval solidních sedm bodů, na své konto si připsal například skalp Bayernu a rád by navázal na dobrou formu i ve vloženém kole proti Brémám. Ty jsou každopádně povzbuzeny o minulou výhru nad Augsburgem.

Domácí udržují kontakt s příčkami zajišťující evropské poháry, právě tahle skutečnost je pro ně vůbec tou nejdůležitější. O předchozím víkendu uhráli remízu se Stuttgartem. "Moc času na trénink jsme neměli," připomínal Marco Rose, kouč Die Fohlen. "V pondělí hráči, co nastoupili v sobotu, vlastně stále regenerovali. Ti ostatní přece zasáhli do přípravy na hřišti."

Pokud jeho mužstvo míní zaútočit ještě na první čtyřku, která zaručuje účast v Lize mistrů pro příští sezónu, potřebuje bezpochyby ještě vylepšit svou bilanci v Borussia-Parku. Sice doma jen jednou prohrálo, z osmi případů každopádně jen třikrát slavilo vítězství. Určitě by se nezlobilo, kdyby zopakovalo ten samý výkon jako v předminulém kole proti Bayernu.

Borussia bude postrádat Breela Embola, jemuž ale nebrání v nástupu jeho aktuální poranění ruky, neboť s ortézou může hrát i trénovat, porušil však karanténní opatření a byl na poslední chvíli vyřazen z nominace. Svalové poranění trápí Valentina Lazara, zdravotně v pořádku nejsou Famana Quizera, Rocco Reitz ani Joseph Scally, vykartovaný je Marcus Thuram.

Loni Werder horoucně usiloval o ligovou záchranu, letos však prožívá rozhodně klidnější ročník. Tým vedený trenérem Florianem Kohfeldtem dokáže vesměs pravidelně bodovat, bezpečně od sestupového pásma však vzdálený stále není. Mönchengladbach určitě není jeho oblíbeným protivníkem, z posledních devíti případů s ním hned šestkrát prohrál.

Ludwig Augustinsson, Patrick Erras, Niclas Füllkrug a Christian Gross, to by měla být čtveřice absentujících hráčů na straně Die Grün-Weissen. "Myslím si, že Brémy nenastoupí ve stejné sestavě jako proti Augsburgu," myslel si Rose. "I my nicméně budeme reagovat na náročný program a zarotujeme se složením. Máme soupeře nasledovaného," ujišťoval fanoušky.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt - Kramer, Neuhaus - Herrmann, Stindl, Hofmann - Plea
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Toprak - Veljkovič, Friedl - Gebre Selassie, Möhwald, Agu - Eggestein, Mbom - Selke, Sargent
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.30 - 6.03
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund  (úterý 20:30)
Výhra z předminulého kola na půdě Lipska ztratila výrazně na své hodnotě, neboť Dortmund následně senzačně nedokázal skolit Mohuč. Napravit přitom tenhle výsledkový nezdar v Leverkusenu bezpochyby nebude snadnou záležitostí, vždyť jeho protivník je v tabulce bodově na úplně stejné úrovni. Tenhle souboj každopádně bude bitvou o přední pozice.

Hosté vstoupili do nového roku parádně, skolili totiž nejprve vždy nepříjemný Wolfsburg, potom uspěli na hřišti saského výběru. Minulý zápas však přinesl poměrně nečekané a především zbytečné zaváhání. "Byli jsme samozřejmě v sobotu dost zklamaní," hlesl Edin Terzić, trenér BVB. "Tvrdě jsme pracovali, jsem rád, že další utkání je na řadě velmi rychle."

Ne že by Borussia vyloženě usilovala v Bundeslize o samotnou první pozici, kterou okupuje dle papírových předpokladů neotřesitelný vládce Bayern Mnichov, určitě by ale chtěl minimálně na svého soupeře co nejvíce zatlačit. Hlavně pak chce bojovat o pozice v tom čtyřce, zajišťující Ligu mistrů pro příští sezónu, a právě nynější střetnutí je přímou konfrontací o tyto pozice.

Když do BayAreny zavítal Dortmund naposledy, konala se hodně divoká přestřelka. V únoru loňského roku nakonec těsně s Leverkusenem padl. "Chceme nyní hrát lépe než proti Mohuči," pokračoval Terzić. "Našemu protivníkovi se pořád daří ve všech třech soutěžích. Výsledky jasně hovoří o jeho vysoké kvalitě. A tenhle duel pro nás bude hodně těžký," dodal.

Nutno však podotknout, že domácí prožívají aktuálně nejhorší období tohoto ročníku. V uplynulých čtyřech ligových kolech hned třikrát prohráli, na své konto urvali jeden jediný bod. Jako by prosincové neúspěšné měření sil s Bayernem, které rozhodovalo o tom, zda Bayer před novým rokem zůstane na samém prvním místě tabulky, dostalo mužstvo pod deku.

A najednou už na titul ztrácejí svěřenci trenéra Petera Bosze sedm bodů. "V takových zápasech, jakým je tento, můžete nejen ovlivnit zásadně vlastní postavení v průběžném pořadí, ale především právě to soupeřovo," podotýkal Terzić. "Chceme první polovinu sezóny zakončit vítězstvím. Stále působíme dobře doma i v Evropě, můžeme plnit své cíle," těšilo ho.

Leverkusen minulý pátek sehrál náročné klání na půdě Unionu. A z Berlína díky pozdní inkasované brance odjížděl bez bodu. Do křížku s nejmenovaným protihráčem se přitom po utkání dostal Nadiem Amiri. "Přišel pak do naší šatny a omluvil se," prozrazoval německý záložník. "V emocích řekl něco, co ho mrzelo. Už je ta záležitost každopádně za námi," mínil.

Domácím bude chybět čtveřice zraněných hráčů, a to ve složení Santiago Arias, Exequiel Palacios, Paulinho a Mitchell Weiser. Hosté se nově budou muset obejít bez Emreho Cana, jenž stihl nasbírat už pět žlutých karet a vyfasoval automatický disciplinární trest, zdravotně v nepořádku jsou jim Thorgan Hazard, Marcel Schmelzer, Axel Witsel a Dan-Axel Zagadou.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - L. Bender, Tah, Tapsoba, Sinkgraven - Baumgartlinger - Wirtz, Amiri - Diaby, Schick, Bailey
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Meunier, Akanji, Hummels, Raphaël Guerreiro - Bellingham, Delaney - Sancho, Reus, Brandt - Haaland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.35 - 3.91 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hertha BSC - TSG Hoffenheim  (úterý 20:30)
Oba sousedé v tabulce zatím neprožívají úspěšnou sezónu. Nacházejí se sice nad sestupovým pásmem, dostatečně daleko od něj ovšem vzdáleni nejsou. Hlavně Hoffenheim by potřeboval konečně začít pravidelněji bodovat, vždyť v uplynulých šesti kolech hned čtyřikrát padl. Hertha si též nemůže vesele pískat, získala totiž do této chvíle jen o bod více než soupeř.

Ne že by berlínský výběr o minulém víkendu vyloženě zklamal, v Kolínu nad Rýnem byl o něco nebezpečnějším celkem, nakonec se však urodila bezgólová plichta. "I nyní si musíme dobré šance vytvořit," vyzýval domácí stratég Bruno Labbadia. "Tentokráte je ale potřeba je najisto využít. Můžeme totiž očekávat silnější odpor než v minulých týdnech."

Ačkoli hosté aktuálně nejsou v dobrém rozpoložení, trápí je i nadále početné absence, prohráli například v předminulém kole s posledním Schalke, navíc čtyřgólovým rozdílem, Labbadia by nerad soka podceňoval. "On umí hrát dobrý fotbal," vážně varoval. "Má spoustu skvěle technicky vybavených hráčů. I když v předchozích týdnech prohrával, byl v útoku aktivní."

Šest hráčů nebude domácím dispozici kvůli různým zdravotním problémům, konkrétně se jedná o Dedrycka Boyatu, Mártona Dárdaie, Javaira Dilrosuna, Eduarda Löwena, Marvina Plattenhardta a Jessica Ngankama. Do úvodní jedenáctky by se jinak mohl vrátit klíčový muž ofenzivy Matheus Cunha, který do střetnutí s Kolínem nastoupil až z lavičky.

Svěřenci trenéra Sebastiana Hoenesse si naposledy aspoň trochu napravili svou reputaci a uhráli bod s Bielefeldem, přerušili totiž svou sérii tří porážek v řadě, včetně té v rámci DFB-Pokalu, který se jich už mimochodem netýká. "Chceme v Berlíně skloubit solidní obrannou činnost z minulého duelu a tvorbu příležitostí z mače proti Schalke," mínil hostující kouč.

Kevin Akpoguma, Ermin Bičakčić, Dennis Geiger, Florian Grillitsch, Benjamin Hübner, Pavel Kadeřábek, Robert Skov a Kostas Stafylidis, ti všichni prostě nejsou v provozuschopné kondici a v sestavě Hoffenheimu by se objevit neměli. "Myslím si, že Hertha bude útočit hned od začátku. Tým má poskládaný opravdu dobře, jen neboduje tak často," podotýkal Hoeness.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Pekarík, Stark, Alderete, Mittelstädt - Tousart - Darida, Guendouzi - Lukébakio - Córdoba, Piatek
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Nuhu, Vogt, Sessegnon - Rudy, Samassekou - Bebou, Kramarič, Baumgartner - Belfodil
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.67 - 2.92
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg  (úterý 20:30)
Hráči Mohuče se v letošním ročníku pořádně trápí, a pokud se ve druhé polovině výrazně nezlepší, tak je může čekat nepříjemný pád do druhé ligy. V dosavadních šestnácti zápasech totiž získali pouhých sedm bodů a jsou předposlední sedmnáctí jen o skóre před posledním Schalke, navíc na šestnáctou barážovou pozici Kolína ztrácejí bodů pět. Nyní přivítají Wolfsburg, jenž má zcela jiné ambice.

FSV vyhrálo v Bundeslize jednou a to v polovině listopadu ve Freiburgu (3:1), od té doby bodovalo pouze třikrát. Nicméně po třech porážkách v řadě za sebou s Werderem Brémy (0:1), Bayernem Mnichov (2:5) i Eintrachtem Frankfurt (0:2) naprosto zaskočilo obrovského favorita z Dortmundu a z půdy místní Borussie si odvezlo senzační nerozhodný výsledek v poměru 1:1.

"Vlci" naopak usilují o pohárové příčky a nikde není psáno, že se nemohou dostat i do Ligy mistrů. Momentálně jim patří velmi solidní šestá pozice se šestadvaceti body, na vytoužené čtvrté místo Leverkusenu ztrácejí nicotné tři body. V minulých deseti ligových duelech nestačili jen na Bayern (1:2) a Dortmund (0:2). Celkově však nevyhráli třikrát v řadě, protože remizovali po výsledku 2:2 s Unionem Berlín i Lipskem.

Dánský trenér domácího celku Bo Svensson stále postrádá Brosinskiho, Fernandese, Malonga a St. Justeho. "Musím hráčům poděkovat za odvedenou práci proti Dotmundu, byl to pro nás fantastický zážitek ve všech ohledech. Teď nás ale čeká neméně kvalitní soupeř a moment překvapení může být pryč, proto musíme opět pracovat na sto procent. Do tohoto utkání chceme dát maximum a věříme, že uspějeme," prohlásil Svensson optimisticky.

Ten nenasadí ani nově příchozího záložníka Dominika Kohra, který teprve v pondělí přišel na hostování z Frankfurtu. Hostující stratég Oliver Glasner může počítat se záložníkem Arnoldem (po karetním trestu), naopak kvůli stejnému problému nenastoupí Švýcar Schlager. Mimo hru k tomu zůstávají Roussillon, Bruma a Kasten. Ve vzájemných zápasech se více daří favoritovi, jelikož s Mohučí devětkrát za sebou neprohrál a v posledních třech duelech ji dokonce porazil, v loňské sezóně dosáhl na přesvědčivý úspěch v poměru 4:0.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Kilian, Hack, Niakhaté - Öztunali, Mwene - Barreiro - Latza, Boetius - Quaison, Burkardt
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - R. Baku, Lacroix, Brooks, Paulo Otavio - X. Schlager, Arnold - R. Steffen, Gerhardt, Brekalo - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.28 - 3.95 - 1.86
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov16113248:2536
2.RB Lipsko1695228:1432
3.Bayer Leverkusen1685330:1629
4.Borussia Dortmund1692532:2029
5.Union Berlín1677232:2028
6.VfL Wolfsburg1668224:1926
7.Eintracht Frankfurt1668228:2426
8.Borussia Mönchengladbach1667330:2625
9.SC Freiburg1665529:2623
10.VfB Stuttgart1657432:2422
11.FC Augsburg1654717:2519
12.Werder Brémy1646619:2418
13.Hertha BSC1645723:2517
14.TSG Hoffenheim1644822:3016
15.Arminia Bielefeld16421010:2414
16.1. FC Köln1626813:2712
17.1. FSV Mainz 0516141115:347
18.Schalke 0416141113:427

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Adyss

Tak Hunter spátky do S04

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
johnn

Lev :Dor 3:2

Reagovat
johnn

Lever. 3:2 Dortmund.

Reagovat
andrew96

Sommer

Reagovat
Rudnevs

Köln futbalovo nič, ale zo štandardiek hrozia neskutočne, Duda a spol. to kopú parádne. O to viac nechápem, prečo to za Schalke stále kope výhradne Uth aj po x-tom nepodarenom pokuse.

Reagovat
cologneFC

Na viac nemáme. Kým tam nebudeme mať útočníka. Sa čudujem, že nám dovoľujete toľko štandardiek.

Reagovat
JhonLimon

Ten Uth je šílenej, to je fakt..otočí Schalke nebo dnes bez šance?

Reagovat
Rudnevs

Ono zvyčajne sú hráči Schalke natoľko psychicky zraniteľní, že akonáhle dostanú gól, tak je koniec, ale vzhľadom na to, že v posledných týždňoch to vyzerá lepšie a že súperom je podobne slabý Köln, vidím určitú šancu. Teraz na záver polčasu keby tam miesto Hoppeho bol Huntelaar, tak je to 1:1.

Reagovat
JhonLimon

Ty standartky má Koln neskutečný snad z každé vznikl nějaký závar

Reagovat
Rudnevs

Ondro Duda no Zatiaľ asi hráč zápasu, ale aj tí ostatní to kopali dobre.

Za Schalke to teraz ku koncu kopal Harit, čo tiež nebola žiadna sláva, tam to zrejme fakt nemá kto poriadne kopnúť...

Reagovat
JhonLimon

To jsem neměl říkat ale nee je dobře, že se snad konečně chytl Dudák

Reagovat
cologneFC

No ani neviem čo povedať...

Reagovat
Rudnevs

Mne len nadávky napadajú, ale to by som tu stratil dobrú povesť, tak budem ticho radšej.

PS Idem radšej fandiť Bayernu, možno potom konečne spadnú.

Reagovat
cologneFC

Ale fandím vám nech sa zachránite

Reagovat
JhonLimon

Fuuuuuu a jedem Schalke

Reagovat
DieFohlenBMG

Schalke

Reagovat
Bayern +

Khedira moho byť v 14. minute vonku a ešte bude krútiť hlavou, neskutočné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele