17. kolo
20.01.2021 20:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Bielefeldu (© AFP)

Bielefeld nečekaně snadno přehrál Stuttgart

Připisuje si tak už pátou výhru v sezoně, díky které zůstává na první nesestupové a nebarážové příčce. Pro VfB to naopak byla teprve pátá porážka, kvůli čemuž setrvává ve středu tabulky.

Na začátku zápasu nejprve Marc-Oliver Kempf zasáhl včas před Ritsu Doanem, a pak na druhé straně hřiště Amos Pieper nedovolil, aby Mateo Klimowicz vyslal střelu Ortegovým směrem. Deset minut poté předvedl domácí brankář vynikající zákrok proti při pokusu Sašy Kalajdžiče. První gól tedy padl až ve 27. minutě.

Hráči Arminie se zmocnili ve středu pole balonu, který následně zatáhl Laursen po levém křídle, načež se rozhodl pro přízemní centr napříč pokutovým územím, kde na zadní tyči číhal Fabian Klos, pro kterého už nebyl problém dopravit hrací předmět na místo určení - 1:0. Už za 120 sekund mohl Sergio Córdova přidal další trefu, když se mu podařilo obejít Waldemara Antona, nicméně těsně minul.

Nedlouho před poločasovým závěrem se připomněl Philipp Förster, ale Stefan Ortega byl mezi třemi tyčemi pozorný. Díky tomu mohli jít svěřenci Uweho Neuhause hned po změně stran do dvoubrankového vedení. Doan dostal na pravé straně vápna dost prostoru pro centr, který si smolně srazil do vlastní sítě Marc-Oliver Kempf - 2:0.

Ritsu Doan centroval i deset minut poté. Gregor Kobel nepředvedl nejpřesvědčivější zákrok, avšak svoje zaváhání napravil, když vychytal Klose. Bývalý hráč Bielefeldu Roberto Massimo se mohl zapsat do listiny střelců po sedmdesáti minutách hry. Bohužel pro hostující celek ho vychytal muž v rukavicích, jenž se zaskvěl i dvě minutky poté proti Kalajdžičovi.

V 86. minutě přidali domácí třetí branku. Ritsu Doan přiběhl z pravé strany do vápna a nakonec se rozhodl pro zakončení pravačkou po zemi ke vzdálenější tyči, což se ukázalo býti tím nejlepším řešením. Japonský záložník tak korunoval svůj povedený výkon, na který může navázat o víkendu proti Frankfurtu. Svěřence Pellegrina Matarazza čeká cesta do Freiburgu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele