17. kolo
19.01.2021 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Leverkusen v Bundeslize konečně vyhrál, ve šlágru kola porazil Dortmund

Leverkusen přerušil svou hodně nelichotivou bilanci čtyř zápasů bez ligového vítězství, ve vloženém kole skolil Dortmund, stejně jako zkraje roku 2020 o jeden jediný gól, a dočasně se posunul na druhé místo v tabulce. Borussia naopak nenapravila svůj určitě překvapivý nezdar z minulého víkendu proti Mohuči, s níž pouze plichtila, a padla vůbec poprvé v novém roce.

V rozhodně lepším rozpoložení byl před tímto soubojem hostující výběr, jenž v uplynulých třech kolech získal solidních sedm bodů, porazil přitom Wolfsburg a Lipsko, nicméně domácí nakonec ukázali trochu větší hlad po vítězství, vyprodukovali více střel na branku a vytvořili si i více gólových šancí, přičemž rozhodující branku zaznamenal v 80. minutě Florian Wirtz.

Hlavně v prvním poločase působili domácí nebezpečněji, mohli zaznamenat určitě více než pouhý jeden přesný zásah, o který se postaral ve 14. minutě Diaby. Dortmundský brankář Bürki vykopl míč od své brány ke středové čáře, odtud sklepl Wendell míč pro Baileyho, ten ho ihned odcentroval dopředu na rozeběhnutého spoluhráče, jenž poté v koncovce nezaváhal.

Ve 27. minutě se mohl na střeleckou listinu uvést i napodruhé Diaby, jeho pokus pravačkou však v tuhle chvíli Bürki zlikvidoval, ve 35. minutě se francouzský forvard dostal potřetí do souboje se soupeřovým mužem v rukavicích, jenže i v tomhle případě neuspěl, poněvadž Bürki jeho možnost z brejku vyřešil. Ani Alario hlavou ve 44. minutě Bürkiho nepřekonal.

Bürki musel být v pohotovosti též v 52. minutě, jeho připravenost vyzkoušel Amiri, ovšem skóre směrem kupředu se jednoduše stále nehýbalo. A naopak do té doby nepříliš aktivní Die Schwarzgelben udeřili z ničeho nic v 67. minutě. Raphaël Guerreiro narazil balón Brandtovi, který ho umístil zpoza pokutového území z kroku ke vzdálenější tyči do dolního rohu brány.

Jen o minutu později mohl dokonce Brandt zajistit Borussii vedení, jeho zakončení ale zastavil na poslední chvíli bránící Tapsoba. Poslední slovo si nakonec vzal Leverkusen. Ke klíčovému okamžiku se nachomýtl i střídající Schick, jenž dobře zakombinoval na levé straně s Diabym, meruna pak doputovala k nikým nehlídanému Wirtzovi, jenž pohotově zacílil.

Dortmundu mimochodem příliš nenahrál do karet ani výsledek ze souběžně hraného utkání z Mohuče, kde zvítězil favorizovaný Wolfsburg, neboť právě Vlci se na něj bodově dotáhli. Zezadu se tlačí navíc taktéž Mönchengladbach, jenž rovněž v rámci vloženého kola vyhrál, a pokud ve středu naplno boduje i Union v Lipsku, přijde o průběžné postavení v top čtyřce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestliže za kurz 2,78 udělali Lipsko, poté by neměl být problém vyhrát za 2,14 v Leverkusenu, pokud to není ošéfováno jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Bukwice si zase hraje 2,13 .

Reagovat
johnn

2:1

Reagovat
Werkrider

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele