17. kolo
19.01.2021 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Mönchengladbachu (© AFP)

Mönchengladbach v novém roce nestrádá, porazil i Brémy

Mönchengladbach potvrdil zlepšující se formu v novém roce, ve čtvrtém kole po vánočních svátích urval již své třetí vítězství a stoupá průběžným pořadím stále nahoru. Brémy naopak nenavázaly na svůj minulý skalp Augsburgu, projevila se totiž jejich nízká produktivita, která prostě vyústila v absenci vstřelené branky. O osudu utkání rozhodl ve druhé půli Nico Elvedi.

Pro hosty představuje Borussia dlouhodobě těžko překonatelného protivníka, s nímž v součtu s tímto nejčerstvějším měřením sil padli už posedmé v uplynulých deseti vzájemných kláních. Podobně jako loni v květnu jednoduše nenašli cestu za rozvlněním sítě, akorát že tehdy nebyli ve finále vyloženě zklamaní, neboť urvali za konečnou bezbrankovou plichtu alespoň bod.

Suma sumárum ale nepředvedl Werder nikterak ustrašený výkon, dokonce v mnoha ohledech působil jako ten nebezpečnější celek. Třeba ve 27. minutě vypálil velmi slušně Schmid, jehož dělovku musel vyrážet do zámezí brankář Sommer, přičemž sedm minut před obrátkou se osmělil také jeho spoluhráč Agu, a jeho pokus odvrátil pryč od vlastní brány až stoper Ginter.

Klíčový okamžik střetnutí přišel na řadu v 66. minutě, to když domácí zužitkovali standardní situaci, konkrétně Elvedi nasměroval míč hlavou ke vzdálenější tyči po centru Bénese. Brémy měly dvě slušné možnosti, jak vyrovnat, a to v závěru duelu, jenže Rashica v 87. minutě trefil ke své smůle jen brankovou konstrukci a Bittencourt v 90. minutě trestuhodně nemířil přesně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele