17. kolo
19.01.2021 20:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Andrej Kramarić (© AFP)

Hertha nevyzrála na Hoffenheim a podlehla mu o tři branky

Hertha se v tomto ročníku Bundesligy nadále trápí a nyní nedokázala najít recept ani na Hoffenheim, kterému nakonec podlehla celkem hladce po výsledku 0:3. Jeden z rozhodujících okamžiků byl k vidění krátce po deseti odehraných minutách, kdy domácí neproměnili pokutový kop. TSG tento moment nabudil a své šance naopak proměnilo. BSC se v tabulce stále nachází až na čtrnáctém místě se sedmnácti body.

Hosté tak přerušili svou sérii tří utkání v řadě bez vítězství a teď konečně zabrali, v předchozích týdnech opravdu zažili hrůzostrašné období. Momentálně se posunuli na jedenáctou pozici s devatenácti body. Přitom domácí začali poměrně dobře a po nedovoleném zákroku Nuhua na Córdobu zahrávali penaltu. K té se postavil polský útočník Krzysztof Piątek a v důležitou chvíli neuspěl.

Svůj přízemní pokus se snažil usměrnit k levé konstrukci, ovšem brankář Baumann předvedl famózní zákrok jednoruč a míč vyrazil do strany. Hosté vzápětí ožili a právě oni mohli jít do vedení po necelých dvaceti minutách, nicméně pozdější hrdina Andrej Kramarić po skvělém obranném zákroku Starka přeci jen nezakončil ideálně. Berlínský klub se pak snažil tlačit a ve 31. minutě chtěl otevřít gólový účet aktivní Córdoba.

Kolumbijský forvard si naskočil na povedený centr od Mittelstädta, jenže mířil o kousek nad břevno. Hoffenheim skvěle prorazil za další dvě minuty. Sebastian Rudy obdržel krásnou přihrávku do volného prostoru od Baumgartnera a ze čtrnácti metrů se náramně trefil do bližší šibenice - 0:1. Těsně před přestávkou ještě zahrozil Córdoba, když o kousek nedosáhl na standardní situaci českého krajánka Václava Daridy, jenž v úterním duelu odehrál šedesát minut.

Stejný hráč byl znovu vidět ihned po změně stran, jelikož z hranice brankového území hlavičkoval příliš vysoko. Hosté přidali druhou uklidňující trefu přesně v polovině druhého dějství. Kramarić hezky zpracoval střelu Samassekoua a ze sedmi metrů překonal bezmocného gólmana Schwolowa.

V 87. minutě měl na kopačce třetí gól svého celku střídající Bebou, neboť po rychlém brejku orazítkoval břevno. O pár desítek sekund později vsítil svůj druhý gól v tomto utkání chorvatský špílmachr Kramarić, jehož fantasticky zahraný přímý volný kop z osmnácti metrů zapadl přímo do levého horního růžku.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele