17. kolo
19.01.2021 20:30 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Wout Weghorst (© AFP)

Wolfsburg vyhrál v Mohuči a dotáhl se na Dortmund

Wolfsburg dokázal zvítězit 2:0 na půdě Mainzu. Díky zaváhání Dortmundu na půdě Leverkusenu se Vlci na Borussii bodově dotáhli.

Zisk třech bodů se Wolfsburgu náramně hodí. Po sedmnácti odehraných kolech má devětadvacet bodů, tedy stejně jako čtvrtý Dortmund. Rozdíl mezi Wolfsburgem a příčkami zajišťujícími základní skupinu Ligy mistrů je tedy pouze na úrovni gólového rozdílu.

To Mainz řeší úplně jiné starosti. Se sedmi body je předposlední a v tuto chvíli by sestupoval přímo. Na Köln, který je třetí od konce a má ještě zápas k dobru, ztrácí Mainz v tuto chvíli pět bodů.

Na první velkou šanci zápasu jsme čekali do 36. minuty, kdy se k odraženému míči dostal hostující Baku a jeho následná střela mířila pouze těsně vedle. Mimo tuto šanci se diváci v prvním poločase nudili a žádnou branku neviděli.

V 66. minutě už se Wolfsburg změny skóre dočkal. Přihrávku do pokutového území domácích dostal Bialek, který pohotovou střelou z první překonal brankáře Zentnera a poslal tak hosty do vedení.

V 80. minutě přidal druhý gól Wolfsburgu Weghorst, který po obrovské chybě domácího Hacka drze překonal dloubákem Zentnera. Hráči Mainzu se již do konce zápasu na nic nezmohli a Wolfsburg si tak odváží zaslouženou dvougólovou výhru.

V příštím zápase se Mainz utká s Lipskem a Wolfsburg čeká zajížďka do Leverkusenu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele