17. kolo
20.01.2021 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Kölnu (© AFP)

Köln vyhrál díky pozdnímu gólu na půdě posledního Schalke

Kölnu se podařilo vyhrát 2:1 na půdě Schalke díky gólu z nastaveného času druhého poločasu. Schalke tak zůstává v bundesligové tabulce poslední.

Do první větší šance zápasu se probojovali domácí. Ve 27. minutě se do dobré střelecké pozice dostal Harit, jehož střelu ze střední vzdálenosti vykryl Timo Horn.

A o necelé čtyři minuty později udeřili hosté. Köln se ujal ve 31. minutě vedení, když se k odraženému míči v pokutovém území Schalke dostal Drexler, který vyslal prudký centr před bránu Fährmanna a Czichos už neměl problém poslat míč hlavou mezi tři tyče.

V 55. minutě mohl jít Köln do dvougólového vedení, když jeden z jeho hráčů centroval z pravé strany a míč si málem do vlastní brány srazil obranným zákrokem Kabak. V 57. minutě se však Schalke podařilo vyrovnat.

Po delším pobytu hráčů Schalke v pokutovém území Kölnu se k míči dostal devatenáctiletý útočník Hoppe, který pohotově překonal brankáře Horna, jenž se rozhodl netakticky vyběhnout z brány.

Užuž to vypadalo, že se body v Gelsenkirchenu budou dělit, když o osudu utkání rozhodl v nastaveném čase druhého poločasu hostující Thielmann. Ten se dostal k míči v 93. minutě po průnikové přihrávce Rexhbecaje, tváří v tvář brankáři Fährmannovi nezaváhal a chladnokrevně zakončil do brány.

Všechny tři body si tedy odváží Köln, který se tak posunul na 15. příčku, avšak pouhý bod za ním se nachází Bielefeld, jenž má jeden zápas k dobru. Schalke je naopak se sedmi body poslední a na únik ze sestupového pásma momentálně ztrácí osm bodů.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele