17. kolo
20.01.2021 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Emil Forsberg (© AFP)

Lipsko nakonec duel s Unionem Berlín zvládlo

Na druhém místě tabulky si Die Roten Bullen udržují čtyřbodovou ztrátu na vedoucí Bayern, který rovněž nejtěsnějším možným rozdílem přehrál Augsburg. Ani Die Eisernen si však nemusejí zoufat, protože uzavírají první šestici.

Během úvodních šesti minut zvládli domácí hned dvě dobré šance. Jenže ani Kevin Kampl, ani Marcel Sabitzer neuspěli. Ve zbytku úvodního poločasu Nagelsmannův tým téměř nepouštěl soupeře k balonu. Do jediné zajímavější šance se dostal pouze Christopher Nkunku, jenže Lutheho bránu přestřelil.

Naopak Die Eisernen zahrozili hned třikrát. Taiwo Awoniyi a Cedric Teuchert se ale nacházeli v ofsajdu, zatímco Marcus Ingvartsen těsně minul zařízení. Po změně stran se rovněž žádný festival gólových šancí nekonal. Všechno tedy musel "rozseknout" až v 70. minutě Emil Forsberg, který přišel na hrací plochu deset minut předtím.

Už to vypadalo, že švédský záložník na hranici šestnáctky přijde o balon. Na poslední chvíli ho stihl posunout Danimu Olmovi, jenž ho svému spoluhráči z první poslal zpátky. Na jedovatou střelu pravačkou si sice Andreas Luthe sáhl, v cestě do sítě jí ale zabránit nedokázal. Ve zbývajících minutách mohl odpovědět pouze Marius Bülter. Peter Gulácsi byl ovšem pozorný.

Saský klub tedy připisuje desátou výhru v sezoně. O víkendu se představí v Mohuči, proti které se mu v posledních letech daří. A je přitom jedno, na jakém se hraje stadionu. V Opel-Areně v květnu skóroval pětkrát, předtím doma dokonce osmkrát! Union Berlín pak čeká další venkovní duel, tentokráte proti Augsburgu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele