Bundesliga - souhrn 17. kola

21.12.2018, 22:24, aktualizováno 23.12.2018, 19:56
Komentáře a souhrny
Vítězně zakončila první polovinu sezony Borussia Dortmund. Vestfálský celek doma zvládl šlágr kola s Gladbachem, když zvítězil 2:1 a přezimuje se šestibodovým náskokem na druhý Bayern, který si poradil ve Frankfurtu. Lipsko na konci přetlačilo Werder, tři body mají i Leverkusen a Schalke. V první nedělní dohrávce Wolfsburg nejdřív ztratil dvoubrankové vedení v Augsburgu, ale nakonec přece jen slavil...

TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05 1:1

23.12.2018 18:00

Góly: 11. Kerem Demirbay - 16. Jean-Philippe Mateta

Vše podstatné se odehrálo během druhé desetiminutovky, když na Demirbayovu trefu dokázal odpovědět Mateta. TSG tedy zakončí podzim těsně za pohárovými příčkami, ale ani die Nullfünfer k nim nemají daleko.

V 11. minutě tedy Zuber z pravé strany přihrál do vápna, kde se Kerem Demirbay otočil s balonem, aby jej mohl poslat do dolního rohu brány - 1:0. Radost ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně trvala pouhých pět minutek. Po rozehrané standardce míč nakonec propadnul k Jean-Philippovi Matetovi, který ho bez dlouhého rozmýšlení nekompromisně napálil do sítě - 1:1. Tribuny byly právem natěšené na další gólové hody.

Jenže ty se nedostavily. Neznamená to však, že by nebyly k vidění dobré brankové příležitosti. Brenet a Belfodil trenéra Nagelsmanna nepotěšili. Zuber si počínal o něco lépe, ale svou střelu stejně otřel o břevno. Na konci úvodní třicetiminutovky nejprve Latza mířil do boční sítě a následně Baumann zneškodnil hlavičku Robina Quaisona.

Vincenzo Grifo pak vyzkoušel Zentnerovu pozornost a Benjamin Hübner orazítkoval tyčku. V závěru úvodního poločasu posunul Pierre Kunde na Quiasona, jenž našel Matetu, který překonal hoffenheimskou jedničku. Rozhodčí Sascha Stegemann branku neuznal, protože podle něj stál střelec v ofsajdu. Nutno dodat, že milimetrovém.

Po změně stran chtěl poslat svůj tým do vedením Brenet. A asi by se mu to povedlo, nebýt v bráně Zentnera. Nagelsmann pak poslal na hrací plochu čerstvé síly, jelikož správně vycítil, že šanci na tři body není zrovna malá. Jenže Demirbayova střela nebyla úspěšná a Belfodil pak hlavou minul odkrytou svatyni.

Alžírský spoluhráč Pavla Kadeřábka přinutil o chvíli později Robina Zentnera k výbornému zákroku. Vincenzo Grifo pak v nastavení ještě nastřelil další tyč. Branková konstrukce tedy zvonila celkem čtyřikrát. S první polovinou sezony nebudou zřejmě zcela spokojeni ani v jednom táboře, nicméně rozhodně není nic ztraceno.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 2:3

23.12.2018 15:30

Góly: 49. Rani Khedira, 59. Sergio Córdova - 33. Josuha Guilavogui, 41. William, 89. Yannick Gerhardt

Rozhodnutí si nechali na předposlední minutu řádné hrací doby, když vítězství trefil Yannick Gerhardt. Celkově bylo už osmé, což spolu se čtyřmi remízami znamená skvělé páté místo.

Během úvodní dvacetiminutovky se do vedení snažili jít hlavně domácí borci. Postupně to zkoušeli Richter, Finnbogason a Gregoritsch. Za Wolfsburg pálil dvakrát Weghorst, přičemž jednou hlavičkoval těsně mimo, a poté zvonila za Lutheho zády tyčka. Na druhé straně o sobě dali vědět Gregoritsch a Khedira.

Skóre se však poprvé měnilo až ve třiatřicáté minutě. Maximilian Arnold zahrával roh, který Brooks prodloužil za sebe. Zhruba metr před čárou číhal Josuha Guilavogui a neměl pražádný problém s tím dopravit míč tam, kam si všichni příznivci celku z města automobilů přáli - 0:1. Čtyři minuty před odchodem do šaten to bylo pro Labbadiův výběr ještě veselejší.

Po dvou zblokovaných střelách se míče chopil William a z hranice velkého čtverce jeho skákavý pokus doputoval až k pravé tyči - 0:2. Knoche potom hlavou těsně minul, což dalo Augsburgu nedlouho po změně stran příležitost ke snížení. Po ose Hahn-Schmid se kulatý předmět dostal k Finnbogasonovi, který už stál v malém vápně, ale vědomě se rozhodnul přihrát zpět, kde se tísněný Rani Khedira dokázal prosadit - 1:2.

Za deset minut bylo vyrovnáno. Schmid připravil míč pro Sergia Córdovu, jehož skákavá hlavička byla mimo dosah gólmana Casteelse - 2:2. Fuggerstädter byli na koni a díky Koo Ja-cheolovi a střelci branky Córdovovi si dokázali vytvořit dvě další slibné možnosti. Na druhé straně zaváhal Admir Mehmedi.

Mrzet ho to ale mohlo pouhých devět minut. Pak viděl brankář Vlků rozeběhnutého Steffena, a tak mu poslal přesný balon. Střídající švýcarský záložník pak vyčíhal ten správný moment pro přihrávku do vápna, kde Gerhardt uklízel z voleje do sítě - 2:3. Kdepak, letos to v případě Wolfsburgu na baráž nevypadá. To spíše Augsburg by se měl mít na pozoru. Ovšem oba celky mají pořád před sebou dost náročných mačů.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 0:3

22.12.2018 18:30

Góly: 35. Franck Ribéry, 79. Franck Ribéry, 89. Rafinha

Mnichovský gigant přehrál Eintracht na jeho vlastním stadionu nečekaně snadno a díky zaváhání Borussie Mönchengladbach, která nestačila na vedoucí Dortmund, se vyšvihnul na druhou příčku tabulky. Ztráta na čelo činí po podzimní fázi pouhých šest bodů.

Niko Kovać stál podruhé na vítězné straně barikády. Přitom to byli právě jeho bývalí svěřenci, kdo si v úvodu vytvořil tři veliké šance. Jenomže postupně v nich selhali Danny da Costa, Sébastien Haller i Luka Jović. Bayern se zmohl akorát na střelu z přímého kopu, s níž ovšem neměl Kevin Trapp větší problém.

Ribéry, Lewandowski a Müller se do hry dostávali pomaleji, takže se mohl připomenout Mijat Gacinović, hrající jubilejní stý zápas za Eintracht. Bohužel ho pro zranění nedohrál. Těsně před koncem úvodního dějství ho nahradil Jonathan de Guzmán. V té době už obhájce titulu vedl o jednu branku.

Necelých pětatřicet minut po úvodním hvizdu přiletěl na polovinu Orlů dlouhý balon, který hlavou zkrotil N’Dicka pouze pro Müllera, který posunul na Lewandowskiho. Třicetiletý Polák mohl už střílet sám, nicméně místo toho zvolil razantní přihrávku na nabíhajícího si Ribéryho, jenž to trefil od penaltového puntíku po zemi přesně do odkryté klece - 0:1.

Asistující hráč se mohl v závěru poločasu po skvostném Müllerově centru prosadit sám, leč hlavou mířil jenom do břevna. A protože neuspěl ani po Alabově pobídce, musela Commerzbank-Areně čekat na druhý gól až do 79. minuty. Do té doby stihnul Lewy spálit další příležitost, protože jej zradilo zpracování.

Chvíli poté střílel da Costa pouze do připraveného Neuera. Hütterovu týmu rozhodně nešlo upřít snahu, jenže do černého mířili výhradně hosté. Jako tehdy, když si Ribéry narazil s Kimmichem a s přispěním levé tyče poslal Bayern do dvoubrankového vedení - 0:2. Definitivní tečku pak učinil Rafinha, když chtěl z pravého křídla zřejmě centrovat na nabíhajícího Lewandowskiho, ale místo toho ideálním obloučkem přehodil Kevina Trappa - 0:3. I takové góly padají.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 3:1

22.12.2018 15:30

Góly: 6. Kevin Volland, 23. Kai Havertz, 49. Kai Havertz - 26. Jordan Torunarigha

Berlínská Hertha prohrála na půdě Leverkusenu 1:3 a ten se na ní tedy bodově dotáhl. Nyní se oba týmy nachází se čtyřiadvaceti body sedm bodů od Ligy mistrů.

Na osmém, respektive devátém místě jsou Hertha s Leverkusenem, který má o dva góly horší skóre. Stejně bodů má také sedmý Hoffenheim, který však ještě poslední soutěžní utkání v roce odehraje. Hertě nepomohli ani Darida s Dudou, kteří oba nastoupili v základní sestavě berlínského celku.

Již ve 3. minutě se dostal do skvělého úniku domácí Volland, který s míčem pronikl až do pokutového území hostů. Tam však selhal a trefil se pouze do břevna. To ho však nemusí zase tolik mrzet. O necelé dvě minuty později si totiž náladu spravil.

V 5. minutě totiž z pravé strany po zemi před bránu nahrával Aránguiz a před bránou se míč v podstatě odrazil od Vollanda přímo do protipohybu brankáře Jarsteina a skončil tak v bráně. Do střeleckých statistik se tedy trefa přičte Vollandovi.

A ve 23. minutě přidal Leverkusen i svůj druhý gól, tentokrát mu k němu pomohl obrovskou chybou norský brankář hostů Jarstein. Míč rozehrál přímo na volného Havertze, který neměl problém obrovské minely svého soupeře využít a z první se trefil do odkryté brány. Tohle si Jarstein za rámeček určitě nedá!

Z této rány se však Hertha rychle oklepala a již v 26. minutě se jí podařilo snížit. Hosté rozehrávali rohový kop, z něhož se míč odrazil až za houf hráčů, kde si ho našel Torunarigha a z blízkosti prostřelil prudce brankáře Hrádeckého. 2:1.

Hned po začátku druhého poločasu však šance Herthy na bodový zisk zmenšil na minimum svým druhým gólem v zápase Kai Havertz. Ten se dostal po geniální přihrávce Aránguize do samostatného úniku ve kterém neselhal a obloučkem přehodil bezmocného Jarsteina.

Hertha měla do konce zápasů ještě několik pokusů stav utkání zvrátit, osudnou se jí však stala neefektivnost jejích vlastních hráčů, ale také skvělé zákroky brankáře Hrádeckého. Výsledkem 3:1 tedy celý zápas také skončil.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Werder Brémy 3:2

22.12.2018 15:30

Góly: 22. Lukas Klostermann, 44. Timo Werner, 87. Bruma - 67. Max Kruse, 77. Joshua Sargent

Rangnickův výběr vedl doma už o dvě branky, jenže o náskok ve druhém poločase přišel. Naštěstí v závěru utkání rozhodnul v jeho prospěch Bruma.

Utkání mělo od samého počátku vysoké tempo. V 8. minutě Rashica předběhnul Klostermanna, nicméně jeho pokus mířil do středu brány, kde stál připravený Gulácsi. Poté se osmělil Sabitzer a Jiří Pavlenka mu mohl poděkovat, že jeho střela postrádala razanci. V závěru úvodní patnáctiminutovky centroval Eggestein a Konaté nešikovně připravil míč pro Rashicu, kterému stačil znepříjemnit situaci Klostermann.

Právě dvaadvacetiletý obránce otevřel skóre utkání, když si to po stejném počtu minut zkrátka neohroženě přištrádoval do vápna, aby tvrdou ranou pravačkou propálil českého brankáře - 1:0. Za necelých deset minut mohl přidat pojistku Werner, avšak po spolupráci s Poulsenem si nepočínal nejpřesněji.

Odpovědět se pokusil Langkamp. Bohužel jeho hlavička zařízení netrefila. Naopak na konci první půle se Pavlenka snažil rychle rozehrát. Max Kruse mu chtěl vrátit zpátky, ale jeho mizernou malou domů vystihnul Timo Werner a po rychlé kličce uklízel do prázdné branky, přičemž šlo už o jeho jedenáctou branku v této sezoně - 2:0.

Úvodní dějství tedy skončilo o poznání veseleji pro celek z Red Bull Areny. Po změně stran se musel činit Péter Gulácsi, když v rozmezí sekund likvidoval jak šanci Veljkoviće, tak následnou dorážku v podání Ludwiga Augustinssona. Florian Kohfeldt přivedl do útoku čerstvé síly, ale nebýt výborného Pavlenkova zákroku, zvýšil by Konaté hlavou už na 3:0.

Takhle vzniknul prostor pro snížení. Theodor Gebre Selassie posunul zpět na Maxe Kruseho, jenž pravačkou z první dopravil míč na místo určení - 2:1. Nutno dodat, že maďarský gólman toho přes těla před sebou mnoho neviděl. Brémští vycítili příležitost a za deset minut se dočkali zřejmě zaslouženého vyrovnání.

Yuya Osako výborně podržel balon, načeš vymyslel šikovnou uličku pro osamoceného Joshuu Sargenta, který díky spolupráci s levou tyčí upravil skóre na 2:2. Ovšem v sedmaosmdesáté minutě Halstenberg přihrál z levého křídla napříč pokutovým územím a osamocený Bruma po zemi bezpečně uklidil do sítě - 3:2. Lipsko tedy přezimuje na čtvrté příčce. Werder bude desátý.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Schalke 04 1:3

22.12.2018 15:30

Góly: 76. Nicolás González - 10. Steven Skrzybski, 70. Salif Sané, 78. Ahmed Kutucu

Pojedenácté se stalo, že museli borci hájící barvy VfB opustit hřiště, aniž by získali jediný bod. Naopak die Königsblauen si trochu v tabulce polepšili. Nic to však nemění na tom, že v Gelsenkirchenu rozhodně doufali, že po polovině sezony budou okupovat lepší než třináctou pozici.

První šance zápasu se zrodila po Fährmannově zaváhání, ale Erik Thommy si s ní neporadil podle svých představ. V 10. minutě proto mohli jít do vedení hosté, když po ose Konopljanka-Oczipka doputoval míč na malé vápno k Stevenu Skrzybskimu, jenž z první zamířil přesně za záda Ron-Roberta Zielera - 0:1.

Odpovědět mohli Gomez s Thommym, nicméně ani jednomu nebylo přáno. Timo Baumgartl si hned v následující minutě počínal o poznání nebezpečněji, ale Fährmann svůj tým podržel. Po půl hodině hry to z dálky rovněž neúspěšně zkoušeli Insua a Thommy. V závěru poločasu se rozhodnul pro dlouhý sprint Suat Serdar, aby ve finále přihrál Skrzybskimu, jenž zbytečně dlouho otálel.

Ke střelci jediného gólu se dostal míč i po následném rohovém kopu a gólman Schalke znovu čaroval. Hned na začátku druhého poločasu ale Fährmann nabídnul jako na zlatém podnose míč Gonzálezovi, kterému stačilo z necelých dvacet metrů pouze trefit prostor mezi třemi tyčemi. Místo toho ale mířil do jedné z nich. Na druhé straně si hrací předmět zase našel Skrzybskiho. Šestadvacetiletý útočník si s přesností nepotykal. A i kdyby, branka by pro ofsajd stejně nemohla platit.

Mezi sedmdesátou a osmasedmdesátou minutou padly všechny tři zbývající góly. První po Oczipkově rohu vsítil Salif Sané, přičemž mu výrazně pomohlo Gomezovo rameno - 0:2. Stuttgartští se nevzdali a za svou aktivitu byli odměněni za šest minut. Tehdy Akolo našel ve vápně Nicólase Gonzáleze, proti jehož hlavičce do pravého horního rohu byl muž v rukavicích krátký - 1:2.

A pak? Inu, pak se po chybném zpracování chopil míče Steven Skrzybski (kdo také jiný, že?) a v ideálním moment posunul na poměrně čerstvě vystřídavšího Ahmeda Kutucua, jenž procedil míč pod nohama vybíhajícího Zielera - 1:3. V závěru musel během jediné minutky rozdat Felix Brych hned čtyři žluté karty. Červenou však nikdo nedostal. A i kdyby, tak šance na skórování už byla stejně malá.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Fortuna Düsseldorf 0:1

22.12.2018 15:30

Góly: 90+2. Oliver Fink

Ještě nedávno to vypadalo, že ligový nováček poputuje po sezoně zase hezky rychle zpět do druhé Bundesligy. Svěřenci Friedhelma Funkela však ukázali, že umí zabojovat. Po Borussii Dortmund si vyšlápli na Hannover a navíc potvrdili pravdivost pořekadla o tom, že trpělivost růže přináší. Rozhodující trefa totiž padla v nastaveném čase druhého dějství.

Co se předváděných výkonu týče, snese přísné parametry Dodi Lukebakio. Právě on se v 11. minutě postaral o úvodní střelu zápasu, byť těsně minul. V prvním poločase jinak častěji stříleli domácí. Ze své převahy však nedokázali vytěžit nic převratného. I protože, že Walace z dálky prostor mezi třemi tyčemi netrefil a o chviličku později si stejně počínal jeho spoluhráč Weydandt.

V devětadvacáté minutě mohl pálit Stöger. Místo toho zvolil přihrávku na lépe postaveného kolegu Henningse, který byl záhy poté odzbrojen. Ve 36. minutě našel Usami neobsazeného Karamana. Esser byl v bráně pozorný. Po změně stran trvalo skoro dvacet minut, než se někdo z hráčů na hřišti osmělil.

Nakonec padla volba na Giesselmanna, jemuž chyběly opravdu centimetry. Karaman pak zase ztroskotal na gólmanovi a Hennings hlavičkoval nad. Ve čtyřiasedmdesáté minutě stál sám před Esserem aktivní Stöger. Stál sice trochu z úhlu, nicméně prostor na lepší umístění určitě byl. A co se dělo dál?

Už už to vypadalo na bezbrankovou remízu, jakých se mezi německou elitou příliš nevidí. Takže vlastně není divu, že těsně před koncem střílel zpoza šestnáctky Oliver Fink, Waldemar Anton jeho střelu lehce tečoval, takže Esser zůstal s děravýma rukama jenom stát - 0:1. Střídající Benito Raman měl pak ještě dobrou možnost na přidání pojistky, ovšem Düsseldorf nakonec skutečně zvítězil tím nejtěsnějším rozdílem.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - SC Freiburg 0:1

22.12.2018 15:30

Góly: 19. Manuel Gulde

Der Club tak zůstane po prvním polovině sezony přikovaný na samotném dnu tabulky. Freiburg má naopak na sestupové pásmo sedm bodů náskok.

V 8. minutě se v dobré pozici ocitnul hostující Jerome Gondorf, leč v jeho podání jsme už viděli zdařilejší zakončení. Na druhé straně Gulde zblokoval Zreľákův pokus, aby se o nějakých sedm minut později mohl stát hrdinou celku ze Schwarzwald-Stadionu. Günter rozehrál standardní situaci tak, že Manuel Gulde na malém vápně jemňounce míč tečoval hlavou, ale Fabian Bredlow možná přeci jen trochu zaváhal - 0:1.

Strechovi svěřenci se potom zbytečně zatáhli do defenzivy, čehož chtěl využít Matheus Pereira. Nejprve mířil do boční sítě, pak se neprosadil z přímého kopu a na místo určení nedoputovala ani jeho dalekonosná střela. Dvaadvacetiletý brazilský útočník, který v německém klubu hostuje ze Sportingu, se o necelých deset minut později proměnil v nahrávače.

Zreľákovi poslal výtečný míč, jenomže slovenský fotbalista s ním naložil prachbídně. Do šaten šli tedy spokojenější hosté, což jim vydrželo i po závěrečném hvizdu. Do té doby byly k vidění na Max-Morlock-Stadionu i další šance. Ve dvaapadesáté minutě zakončoval rychlý kontr Janik Haberer. Bredlow byl už sice překonán, ale na čáře za svého gólmana zaskočil Tim Leiboid.

O minutku později to vypadalo, že se Zreľák konečně prosadí, jenomže radost mu pokazil zdvihnutý praporek pomezního rozhodčího. Yuya Kubo pak z voleje norimberské příznivce také nepotěšil. Ve finále tedy bylo jedno, že Bredlow skvělým zákrokem zamezil dalšímu gólu ve své síti. Köllnerova skvadra rozhodně bude mít na jaře co vylepšovat.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 2:1

21.12.2018 20:30

Góly: 42. Jadon Sancho, 54. Marco Reus - 45. Christoph Kramer

Borussii Dortmund se podařilo ve šlágru kola porazit druhý Mönchengladbach 2:1. Vítězný gól vstřelil přibližně deset minut po začátku druhého poločasu Marco Reus.

Díky výhře Dortmund navýšil svůj náskok na čele bundesligy na devět bodů, nutno však podotknout, že svůj zápas 17. bundesligového kola odehraje ještě Bayern, který je devět bodů za Dortmundem, stejně jako Mönchengadbach.

Favoritem zápasu byli dobře naladění domácí, kteří se dostali do první vyložené šance již ve 20. minutě. Po sérii chytrých přihrávek se do bezprostřední blízkosti brankáře hostů Sommera dostal osamocený Reus, švýcarský brankář však Reuse reflexivním zákrokem vychytal.

Ve 22. minutě se zdálo, že jeden z hráčů Möchengladbachu zahrál ve vlastním pokutovém území rukou, rozhodčí Oscar Wendt však pokutový kop nenařídil a žádné upozornění od VAR nepřišlo. Ve 42. minutě ale Dortmund přece jenom skóroval.

Od Reuse se míč dostal přes Götzeho k mladičkému Sanchovi, ten si povodil míč blíže k brankové čáře a jeho následné zakončení z úhlu se od tyče odrazilo přímo do brány. Brankář Sommer byl bez šance.

Už už to vypadalo, že se do kabin půjde za stavu 1:0 pro domácí, když se ve 46. minutě dostal k odraženému míči ve vápně Dortmudnu Christoph Kramer, jenž míč z blízkosti pohotově a především prudce vstřelil do horní části brány. Do kabin se tedy k poločasové přestávce šlo za stavu 1:1.

V prvním poločase však navzdory remízovému stavu dominoval Dortmund a tento nastolený trend pokračoval i v druhé půli. V 54. minutě nahrával před bránu z pravé strany Mario Götze a přibližně na hranici malého vápna si míč ve skluzu našel Marco Reus, který míč trefil přímo doprostřed odkryté části brány.

A do konce zápasu se už nic zásadního nestalo. Dortmund bere zaslouženou výhru nad přímým konkurentem z vrcholu tabulky a velmi výrazně se hlásí o sesazení Bayernu Mnichov z bundesligového trůnu po dlouhých šesti letech.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund17133144:1842
2.Bayern Mnichov17113336:1836
3.Borussia Mönchengladbach17103436:1833
4.RB Lipsko1794431:1731
5.VfL Wolfsburg1784527:2228
6.Eintracht Frankfurt1783634:2327
7.TSG Hoffenheim1767432:2325
8.Hertha BSC1766526:2724
9.Bayer Leverkusen1773726:2924
10.Werder Brémy1764728:2922
11.SC Freiburg1756621:2521
12.1. FSV Mainz 051756617:2221
13.Schalke 041753920:2418
14.Fortuna Düsseldorf1753919:3318
15.FC Augsburg1736825:2915
16.VfB Stuttgart17421112:3514
17.Hannover 9617251017:3511
18.1. FC Norimberk17251014:3811

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (126)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gotze vybornej zapas, furt to v sobe ma. Hlavni duvod, proč BVB vede tabulku je ale uplne jasny: zdravy Reus je proste jeden Z nejlepsich hraču planety.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
rabbitweed

souhlas , mario se zlepšuje . Snad se mu zvedne sebevědomí :)

Reagovat
db18

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
Liquid

Reagovat
checitto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A Sancho taky není k zahozen - 24 zápasů 7 golů a 11 asistencí tuto sezonu..... jo a je mu 18

Reagovat
smazaný uživatel

Toho nám predajte, načo vám bude anglické drevo .

Reagovat
smazaný uživatel

K čemu nám je slovenské poleno, jako si ty a stejně sem furt lezeš

Reagovat
smazaný uživatel

Kily / PJ, poprosím o zmazanie tohto národnostne orientovaného útoku.

Reagovat
bayern987

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Liquid

Reagovat
Nihilister

Reagovat
db18

Je ti jasný, že jakmile za něj podáte nabídku, tak Man. City využije předkupního práva?

Reagovat
smazaný uživatel

Majú? No, dpč. Ten hráč bude hrať v City ...

Reagovat
smazaný uživatel

Včera mě Mario docela vytřel zrak

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Reusem se dá i souhlasit. Když je zdravý, patří do širšího okruhu nejlepších hráčů na světě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tuard.MUTD

Reagovat
Manik...

Reagovat
havrys99

Reagovat
didosh

Reus nejoblíbenější Němec dřív i Klinsmann

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek celkem dobrej podzim.

Doma stoprocentní bilance, venku bída, ale hrálo se už na BVB, Bayernu i Lipsku.

Věřím v udržení TOP4.

Reagovat
smazaný uživatel

A ešte k tomu všetkému nech sa už zas uchytí v zostave Benes.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten se chytí tak maximálně za hlavu až bude z Gladbachu odcházet

Reagovat
Mönchengladbach

Ten půjde v nejlepším případě někam do Akhisarsporu, jinak to nevidím.

Reagovat
JozkokozleJ

Ja ako velky fanusik Laszla protestujem. Gladbach to tam ma uprostred natrieskane, ale Bénes to da!

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Kepy_FCB

Jaro by po mnoha letech mohlo být zajímavé

Gladbach snad poháry vybojují a utkají se v nich po více jak 40 s Baníkem

Reagovat
Rudnevs

Fortuna Pred pár týždňami odpisovaný tím, ale teraz poriadne zabrali, z anglického týždňa berú plnú počet bodov a prezimujú na nezostupovej pozícii. Snáď sa nakoniec zachránia, Fortunen sú sympatický klub. Dnes sa o gól postaral v samom závere sviatočný strelec Fink po chybe brankára Esser, Jörg Dahlmann opäť pobavil svojim štýlom komentovania a najmä mám za ten zápas štyri body v Kicktippe.

Kutucu dnes dal prvý gól v Bundeslige! Snáď bude táto spackaná sezóna dobrá aspoň na to, že sa zapracujú do prvého tímu Kutucu a trebárs ten Goller... Pre mladíkov dobrá situácia, väčšinou sú takéto krízy pre mladíkov dobré, pretože dostanú príležitosť a vvtej mizérii nie je zložité ukázať sa.

Inak Osako veľmi pekná nahrávka na Sargenta, škoda, že Bremem neudržal remízu, už som si pripravoval snímku s Csaplárom...

Reagovat
Liquid

souhlasím s tebou, po Lipsku druhý nejsympatičtější klub v bundeslize je Düsseldorf

Reagovat
Rudnevs

Sú dve možnosti - pokiaľ to s tým RB myslíš ako trolling (čo asi myslíš, keďže normálny fanúšikovia RB typu Jeňa nemajú potrebu vyjadrovať sa týmto spôsobom), tak s tým choď niekam, na toto ti v bundesligovej sekcii neni nikto zvedavý...

Pokiaľ to myslíš vážne, o čom teda pochybujem, tak sa pokús pochopiť nemeckú fankultúru a keď už ti je teda silou mocou sympatický takýto “klub”, tak aspoň nepíš tieto príspevky s podtónnom trollingu a prispievaj normálne...

Reagovat
Liquid

v dubnu jsem byl na Lipsku osobně, mě a hodně Čechům ten klub sympatický je, dostal se ze 4.patra velice rychle až do bundesligy a hned patří k jejím nejsilnějším týmům, hrál už i LM, mají tam systematický vývoj, dělají fotbal dobře narozdíl třeba od Dortmundu, kde si každý rok nechají utéct nejlepší hráče byť letos zatím celkem jedou, pochvalně o Lipsku mluvil i Kadlec co hrál bundesligu, navíc je to tým z bývalé NDR, části která byla oproti zbytku Německa zaostalá což je opět sympatické, že i z tohodlec prostředí se klub vetře mezi smetánku, za mě jsou trollové ti co na tento klub stále nadávají přestože nemají žádný hmatatelný důvod, každý klub někdy začal, PSG například v roce 1970

Reagovat
Rudnevs

Neee, ty vôbec nie si troll, len tu napíšeš x provokačných príspevkov o RB bez informačnej hodnoty a čakáš kým sa niekto chytí, o ostatných sekciách ani nehovorím, ale trollovia sú tu tí ostatní... Ako vravím, na toto sme ti v nemeckej sekcii neni zvedaví.

A áno, v Dortmunde to robia strašne zle, len dokázali urobiť z klubu na pokraji bankrotu klub, ktorý sa radí medzi najbohatšie na svete, dvakrát vyhral BL, dostal sa do finále CL a mimochodom i teraz vedie BL... Ale to je nič, sú to diletanti...

A argument s tým klubom z DDR je už úplne mimo, to by som pochopil možno tak pri nejakom Ostklube typu Union, ktorý sa tam dostane pocitovou koncepčnou prácou, nevravím, že v RB nepracujú koncepčne, robia to tam skvelo, ale odkazovať na chudobný kraj pri klube, ktorý je napumpovaný sponzorskými prachmi, je úplne mimo.

Reagovat
Giovanni

Vynimočne suhlasím s tebou,aspoň dnes je to tak,ale objektívne je treba zdôrazniť,že na FCB nemá nikto,v žiadnom smere...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

to ze je v nemecku kvoli kutlure fandenia nemaju radi lipsko ale neznamena ze ho ini nemozu mat radi.

Reagovat
Rudnevs

To máš pravdu, možno som to zle formuloval... Každopádne si myslím, že človek, ktorý správne chápe nemeckú futbalovú kultúru, sám nemá záujem fandiť Leipzigu. Ja som ju kedysi tiež nechápal a prial som RB kvôli záležitostiam ako káder plný mladíkov alebo pekný štadión, ale teraz už chápem fanúšikovskú kultúru správne. Navrhoval som taktiež i alternatívne riešenie, že keď už tomu chce fandiť, tak nech aspoň netrolluje a píše normálne.

Reagovat
fenixLFC

lenze chapat spravne fanusikovsku kulturu neznamena preberat vsetky jej aspekty. jasne, lipsko je pre fanusikov z mnohych dovodov nesympaticke, ale to, co je pri futbale dolezite, teda samotna hra a kader, na tom tak zle nie su. Plus do toho musis brat aj to, ze niektori mozu pochadzat z inych ,,fanusikovskych kultur'', takze napriklad fanusik PL je zvyknuty na vysoke prestupove ciastky takze mu to nevadi ani u inej. svoje vzorce si prenasas a mnohe ti moze byt ukradnute. Plus mi pride, ze pre mnohych je to iba poza. v sucasnom futbale sa dostat do popredia bez investicii neda. a neplatia ani prikaldy s atleticom alebo dortmundom.

dalo by sa pisat vela dovodov preco by im malo byt v pohode fandit. nemecky futbal a fanusikovia si musia uveodmit ze vsetko sa meni a drzat sa niecoho len preto lebo je to tradicia je hlupost. bud bude bayern furt vyhravat pretoze je v proovnani s ostatnymi neporovnatelne financne silnejsi alebo (a ten nazor casto zaznieval aj tu) bude musiet byt umoznene vstupit kapitalu do futbalu. ano, zmeni ho to, ale nemusi to nutne viest k tragedii ako sa vsetci obavaju. a najma nie v nemecku ktore je schopne rozumne a zmysluplne pracovat. a lipsko je toho dobrym prikladom- ano, ich uvod moze niektorym priapdat nechutny (aj ked kupit licenciu mi nepride ako uplne nefer), rovnako ako ich nakupy (opat, nie je to az taky rozdiel od ostatnych klubov. tak ako abyern dominuje v BL, oni dominovali v nizsich sutaziach). ale aj na nich vidis, ze jednaju celkom rozumne, kupuju zaujimavych hracov a nevyhadzauju peniaze za zbytocnych hracov a vedia s tym pracovat, co sa mnohym (napr inter a AC v taliansku) vobec nedari

Liquida netreba brat vazne, je to troll, ale na jeho antzore v tomto pripade nie je nic zle. lipsko mu mozu byt sympaticke a dusseldorf druhy najsympatickejsi. tebe a dalsim to pride ako provokacia prave preto, lebo mas pocit ze im fandia iba provokateri. ja osobne proti nim nic nemam a ked im tu budem pisat komentare ako su mi sympaticki, ako im rpajem titul a podobne, tak to teiz bude provokacia?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale chápeš, kdyby RB chtělo v Leipzigu vybudovat silný klub už od začátků jejich snah, nikdo by na ně nebyl nasrané tolik jak teď... jenže ti arogantní parchanti od plechovek postupně obvolávali různé tradiční mančafty jako Fortunu, TSV nebo St Pauli s tím, že jejich klub skončí bez tradičního názvu a dokonce i bez barev... chtěli lusknutím prstu zníčit to, co jejich předci budovali desítky let... samozřejmě že je všichni zainteresovaní poslali do piče, tak se pokusili to stejný udělat i s Lokomotive... tam to dopadlo stejně... a až pak na poslední pokus museli přijmout fakt, že založí klub na zelené trávě... oni se chtějí jenom zviditelnit, jim vůbec nejde o město a ani o německý fotbal... takže musíš pochopit, že se nejedná jednom o pózu německých fanoušků, ale o pochopitelnou nasranost nad vychcánky z RB...

Reagovat
fenixLFC

ale to je uplne fuk ze sa chceli zviditelnit. kazdy majitel kupuje klub preto aby sa zviditelnil alebo na tom zarobil a najma ked su to velki hraci a nie fan lokalneho klubu. nemusi im ist o nemecky futbal, ale tym ako pracuju pomahaju aj nemeckemu futbalu, prisli s novymi hracmi a prineisli dalsi klub ktory rozviril vody v bundeslige. radsej budem vidiet lipsko ktore sice moze kaslat na mesto a nemecky futbal ale robi dobru pracu nez hamburg ktory ma tradiciu ale robi to zle, zilo z tej minulosti a spoliehalo na to, ze ved oni su tu furt tak sa im nemoze stat ze zostupia. a btw ako spominas- hamburg tiez dokazal lusknutim prstu znicit to, co jeho predchodcovia budovali desiatky rokov. netreba sa furt pozerat len na minulost, ale aj dopredu, len tak sa da posuvat

Reagovat
smazaný uživatel

pokud má být budoucnost bez tradic a bez respektování minulosti, tak jej rozhodně nepřijmu a se mnou věřím i většina německých fanoušků... někdo chce být modernista, já raději zůstanu tam kde to miluji A neboj chápu tvůj pohled na věc...

Reagovat
Elliasson

Tak tak. Modernismus patří někam jinam než do fotbalu. Ale zrovna Lipsko mě překvapuje vcelku pozitivně.

Reagovat
Rudnevs

Čím?

Reagovat
Rudnevs

V roku 1995 alebo 1996 chceli vstúpiť mimochodom i do Schalke, ale Peters s Assauerom ich veľmi rýchlo odmietli, po tom, čo zistili podmienky obchodu.

Reagovat
smazaný uživatel

však to by od těch podmínek odstoupil každý normálně uvažující člověk (krom vedení Austrie, bůh žehnej nové Austrii)

Reagovat
Rudnevs

Austria Salzburg bola vtedy vo finančných problémoch, ťažko povedať, či by to prijali i keby sa jednalo o (finančne) zdravý klub... Fanúšikovia sa dokonca tešili, keď sa dozvedeli o vstupe RB do klubu, radosť však trvala tiež len dovtedy, kým sa dozvedeli podmienky.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale zánik v takové formě by podle mě určitě nepřišel... prostě jejich vedení jim skočilo na špek, nic víc bych v tom nehledal... ale kdo ví, historie se nedá měnit... hlavní je, že fanoušci Austrie vytvořily úctyhodnou náhradu za starý klub

Reagovat
Rudnevs

Proti tebe by som nič nemal, pokladám ťa celkom za v pohode uživateľa, mne nevadí samotný fakt, že niekto fandí RB, trebárs ako píšem hore, ten Jeňa je fajn uživateľ, mne vadí konkrétne Liquid a jeho trolling a prosím ho, nech si toto ide písať niekam mimo BL sekcie a sem trebárs môže na oplátku priespieť niečim normálnym, kľudne trebárs i o tom RB...

Akože vlastne áno, na tomto samotnom komentári neni nič tak zlé, ide mi o to, že to písal práve Liquid a ten komentár má rovnaký provokačný podtón ako tých ďalších x jeho komentárov trebárs o tom, ako je Leipzig suverénne najsympatickejší klub, chvála Bundesligy, najväčšie oživenie BL od dôb Weimarer Republik a ako sa teší na odvekú rivalitu medzi RB a Dynamom Dresden.

Oni to tam inak robia rozumne, ale z mnohých ich krokov proste cítiť odrby a obchádzanie pravidiel, už len to je dôvod, prečo ich nemať rád... Ja inak Leipzig akože nemusím, ale to je tak všetko, nejaku nenávisť necítim a súhlasím, že častokrát mi to príde dosť prehnané.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

já to občas s přirovnáním přeženu viz ta Výmarská republika, ale o tom, že úplně nováček se hned ve svých 2 sezónách dostane do skupin LM a EL a další rok o LM bujeje dál hovoří o tom, že je to větší oživení než jednosezónní úspěch Lauternu, který zase po pár letech spadl, když už tu ty a kyros považujete RB Lipsko čistě za marketingový tah, tak mi povezte co se stane s RB Lipsko až Mateschitz zomre, ostatně je mu 74, já to právě čistě za marketingový tah nepovažuju, ten klub funguje tak, že věřím, že bude bundesligu hrát se ctí i za 15 let, a rivalita mezi Dresdenen a Leipzigem je odvěká, to že to pochopitelně převezme RB se tak stane až budou spolu v 1.lize, kam by Dresden velikostně měl patřit

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jseš mimo kámo.....fanoušci dresden maj nějakej RB Lipsko tam někde v zadu kam slunce nesvítí....ver že nikdy nebudou dělat žádný chorály na rodiny s dětmi a fake fans

Reagovat
Jeňa

No, stálo jim to za uřezanou býčí hlavu

Reagovat
Liquid

Na ty vaše útoky o pseudoklube jasně odpovídají fanoušci, kdy na RB chodí pravidelně téměř vyprodáno - přes 40 tisíc !!! Což na 580 tisícové město není špatné, pro porovnání tu v ČR vyhejpovaný Baník (290 tisícový město a na silný Jablonec nepřišlo ani 9 tisíc, na Olomouc posledně dokonce jen 6 tisíc a to se tomu klubu teď daří). Nejsem si jistý, zdali si na tom stadionu byl ale jsou tam zastoupeny všechny vrstvy obyvatelstva, velká většina v dresech, navíc o té nějaké německé subkultuře, bude nastupující generaci i v Německu pravděpodobně dost ukradená. Čili fanoušci v Lipsku a okoli si ten klub vzali za svůj a chodí na něj stejně jako jinde v Německu. A ta rivalita s Drážďany bude na to vem jed. Přidám paralelu z ČR hokeje HK-PCE, Hradec klub v extralize získal přesunutím z ČB, čili ještě o vela větší podraz, než se spojit s malým klubem ve 4., nebo 5.lize a samozřejmě rivalita mezi těmi hokejovými týmy je velká ikdyž se předtím na stejný úrovni cca 18 let nepotkali.

Reagovat
smazaný uživatel

No je vidět že nemáš ubec ponětí jak to tu chodí.... V Lipsku sem byl též a můžu říct že i v druhý lize tu je lepší atmosféra než na tom plaveckém stadionu kde lidé tleskaj jen když se daří.Jinak pokud máš zájem tak si můžeš najít na youtube Chemie Leipzig Eintracht Frankfurt a vyskočí ti pár videi z kterých možná pochopíš že o tom něco málo vím a nebo pokud umíš německý tak si to můžeš vygooglit a něco si o tech subkulturach přečíst když už tu o nich mluvíš ....máme s chemii Fanfreundschaft a Dresden nemáme ani jeden v lásce.A jen abych vysvětlil já osobně nemám proti tomu že fandís RB absolutně nic je to tvoje rozhodnutí jen reaguju na ty tvoje směšný komentáře

Reagovat
Rudnevs

Súhlas so všetkým... Oháňať sa fanúšikmi je blbosť, túto sezónu v Bundeslige vypredaných presne 0 domácich zápasov, na rozhodujúci zápas Europa League proti Rosenborgu ani nie 20 000 divákov a na vonkajšom zájazde v Craiove bolo tuším 7 fanúšikov Leipzigu.

Rivalita medzi Dynamom a RB žiadna neni, fanúšikovia Dynama nemajú radi RB rovnako ako všetky ostatné fanúšikovské tábory, čo dávajú teda patrične (a až prehnane) najavo, ale žiadna rivalita to neni...

Mne tiež nevadí, že fandí RB, vadia mi tie príspevky a preto som toto vlákno začal... Akurát som mu len poradil, že keby bol trochu znalejší situácie a futbalovej kultúry, tak by sám nemal záujem fandiť RB, ale teda samozrejme, že mi to nejak nevadí, nech si každý fandí komu chce.

Inak trochu od témy - ku vám sa podľa všetkého v zime vráti Rode...

Reagovat
smazaný uživatel

No podle všeho to tak vypadá....dnes jsem to taky četl Rode nebo návrat Mascarela ....pokud zůstane zdravej tak by to mohl být i přínos ale moc bych na to nespoléhal...přeci jen teď v BVB toho moc neodehrál za dvě sezony a herní praxe asi bude chybět... no je to zatím neověřené informace tak uvidíme....o čem se ale taky mluví je Mbabu z BSC Joung Boys ...ten by se mi u nás líbil

Reagovat
Rudnevs

Dokonca i Eintracht oficiálne potvrdil, že majú o Rodeho záujem (náhrada za zraneného Torra), ale že prestup ešte nie je skompletizovaný... Polročné hosťovanie s nepovinnou opciou by bolo ideálne, mohli by ste si ho vyskúšať a keby to nevyšlo, tak na tom nebudete tratiť. Pamätám si na nejaku reportáž z Eurosportu ešte niekedy z roku 2013 alebo 14, kde vravel v rozhovore nejaky fanúšik SGE, že Fußballgott Nr. 1 je samozrejme Alex Meier, ale že Rode je v obľúbenosti hneď za ním.

O Mascarellovi sa nepíše až toľko ako o Rodem a Frankfurt ho v tej správe o Rodem asi nespomínal... Bild písal, že v Schalke stojí na zozname odchodov a z toho asi pramenia špekulácie, ale ťažko povedať, či ho Schalke po pár mesiacoch pošle preč. Ale ten nákup bol od Schalke blbosť, vyhodiť 10 mio. € za takého (pri všetkej úcte) hráča, to sa nepodarilo, a to si ešte pamätám nejaky rozhovor, kde niekto z funkcionárov vravel, že do systému zapadne lepšie než Meyer. Tak určite, no.

Mbabu je v YB jedna z najväčších hviezd a ešte stále má veľký potenciál... Hovorilo sa, že možno príde už koncom leta miesto zraneného Chandlera, Hütter s ním už vraj hovoril a vychvaloval mu atmosféru vo Frankfurte, tak uvidíme, to by bola super posila.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Mbabu je strašný zvíře...takový hráč se hodí do konceptu snad každého týmu s tím mascarelem to byla trochu hra madridu bo měli samozřejmě ve smlouvě výkupní klauzuli na 4 mil. A i přesto že chtěl zůstat u nás tak ho vykoupili zpet a následně hned prodali Schalke... přitom je to ale hráč s velkým přehledem a potenciálem a já osobně bych ho viděl raději než rodeho.Mimochodem Rode v nějakým rozhovoru řekl že jeho vzor je Tomáš Rosicky a když sem teď četl jeho výpis zraněni tak si myslím že se mu to plní výborně....jak ale říkáš bylo by to jen na hostování takze dejme tomu nulový riziko

Reagovat
smazaný uživatel

jen mu dej, pravda tu musí zaznít

Reagovat
Rudnevs

To sa nedá porovnávať, Lautern si to vtedy vybojoval i bez peňazí z Red Bullu a vyhrali titul hneď po postupe... Leipzig bol napumpovaný peniazmi a ani ten titul nevyhrali, “iba” sa dostali do CL a následne do EL, ktorá tam očividne ani nikoho nezaujíma.

Reagovat
Le Gunner

Měl jsem tě vždycky za rozumného fanouška, co se vyzná, od kterého získám ryzí info o lize, kterou nesleduji, ale Liquidův druhý příspěvek opravdu nesmrdí trollingem, je to vyjádření názoru a to tvoje "šovinistické" uznávání jen a pouze "správné německé fanouškovské kultury" je opravdu vlezlé. Každý si může do BL sekce napsat, co uzná za vhodné, obzvláště konstruktivně.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

Mně je nějaká německá fankultura u prdele. Lipsko je maximálně sympatické tým a hrajou skvělej fotbal, nepreplaci známý hráče, ale naopak, investují do mladí a talentu. Doufám, že dřív nebo později ten titul dají.

Reagovat
smazaný uživatel

Neprepískol si to náhodou trošku ty, Rudnevs? Teba asi menovali za hlavného nástenkára v BL sekcii. Ako malý chlapec, ktorému okupujú druhé deti pieskovisko. To že tu prispievaš je fajn a dokonca si rád prečítam čo píšeš, ale trochu spomaľ.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bastaron

Reagovat
db18

Kimmich na té doppelsechs dneska absolutně nefunguje.

Reagovat
smazaný uživatel

Podává tam dost nevyrovnaný výkony - což bude dost pravděpodobně tim, že neni zvyklej na tý pozici hrát.. Typologicky se mi tam líbí a ani bych se tomu scénáři nebránil, kdyby to neznamenalo Rafinhu na kraj

Reagovat
db18

Franck

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Franck, kterého tady všichni odepisují

Reagovat
smazaný uživatel

Pár dní zpět, jsem se tady zastával Rafinhy a Franka!!! Je vidět že mám oči na svém místě. Ribéry je neskutečnej srdcař...

Reagovat
PavlíčeQ

Super, další důležitý 3 body 6 bodů do jarní části je hratelných, mia san mia.

Reagovat
Giovanni

Jasne,suhlasím s tebou...mia san mia!!!!!!!

Reagovat
db18

Reagovat
Heresy

ten gol rafinhy :D to byla teda parada

Reagovat
blackhawk88

to bol asi jeho najlepsi center v drese Bayernu

Reagovat
Rudnevs

Tak musím sa pochváliť, po štyroch bodoch za výhru Bayernu som Kicktipp-Herbstmeister. Som zvedavý, či to mne i BVB vydrží až do konca sezóny...

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

ja som zas Herbstmeister v BL fantasy ale to uz nehrava viac ako 20 ludi z tej skupiny.. bohuzial

Reagovat
Rudnevs

Tak teda Glückwunsch. Ja som na tú BL Fantasy úplne zabudol, tento rok som si ani nestaval tím...

Reagovat
Giovanni

Určite nie...ja som dal 300,že FCB bude majster,a malokedy sa pomýlim,chlape....

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace! A držím palce oběma!

Reagovat
Rudnevs

Tri zaujímavé dnešné prestupy na začiatok prestupového okna:

- Simon Zoller z Kölnu do Bochumu (300.000 €)

- Haidara zo Salzburgu do Leipzigu (15 mio. €)

- Esswein z Herthy do Stuttgartu (hosťovanie s opciou)

Reagovat
20fredy20

Skoda ze Frankie a Arjen chcu hrat iba do zaciatku , aj buducu sezonu ako zolici do unavenej obrany by boli neskutocni.

Reagovat
Rudnevs

OT: Leverkusen podľa Bildu odvolal Herrlicha...

Reagovat
vladino10

Reagovat
db18

a nahradí ho Bosz

Reagovat
Rudnevs

S najväčšou pravdepodobnosťou...

Reagovat
Rudnevs

Už je všetko oficiálne - Herrlich je preč, Bosz podpísal zmluvu do roku 2020

Reagovat
db18

Šťastné a Veselé BL sekce.

Reagovat
db18

*v

Reagovat
bayern987

Také přeji všem veselé Vánoce.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Liquid

také se připojuji a hlavně zdraví - aby nějakým zdejším jedincům nepraskla žilka až Red Bull vyhraje titul

Reagovat
Rudnevs

Ak tým narážaš na mňa, tak neboj, nepraskne... RB nemám rád, ale treba to vnímať s nadhľadom a naopak ja budem rád za každý vyrovnaný boj o titul.

Reagovat
Liquid

nejen na tebe, ale na všecky ty kyrose, frankfurty, kölny co tu do nebohého býka kopali

Reagovat
smazaný uživatel

brečet můžeš až ti nebohé býk chcípne, do té doby si užívej dočasnou slávu

Reagovat
Rudnevs

Tak zas sorry no, ja som nechcel vyznieť tak, že do niečoho/niekoho kopem, podľa negatívnych reakcii súdim, že som to fakt možno trochu prepískol, len mi proste vadili také tie provokačné blbosti, o ktorých si sam uznal, že si to trochu prehnal...

Reagovat
Liquid

jo cajk, ty jseš celkem v pohodě, myslím, že právě ty si reagoval na moje překvapení, z toho že se na stadion RB šplhá, takovej arne tu do býka kopal, zároveň ale třeba ten Köln uznal, že Lipsko bude patřit ke špičce bundesligy v dalších letech

Reagovat
Rudnevs

Tak zas pozor, Arne je naozaj jeden z najinteligentnejších a najsympatickejších miestnych uživateľov a čo som mal tú možnosť čítať staršie diskusie, tak o BL má veľký prehľad.

Reagovat
vladino10

vorwarts rasenball, leipzig uberall

Reagovat
Rudnevs

Meníš klub?

Inak ten chorál “Vorwärts Rasenball, Leipzig überall”, resp. tá jeho melódia je parádna... V orginále sa to tuším volá “Traum von Amsterdam”.

Reagovat
vladino10

Nie, iba som ho chcel podporit, zbytočne ste mu naložili..a ten chorál sa mi páčil, tak som ho napísal

Je jasné, že to s tým aké je lipsko sympatické nemyslel vážne aj keď im fandí, ale tak keď mu tak ľahko skočíte na špek..veď si iba celkom nevinne a na úrovni rypol

Reagovat
smazaný uživatel

tento člověk píše sračky pravidelně i v české sekci, proč bychom měli brát jeho "nevinné rýpance" i tady ?

Reagovat
vladino10

Tak skočil si mu na to, podebatovali ste a najbližšie už určite nič nenapíše, však..iba si z vás robí srandu a reakciami ho živíte, to.je všetko..

Reagovat
db18

na druhou stranu, až se tohle někdy stane tak už na tu žilku budu mít věk.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Díky a přidávám se s přáním

Reagovat
smazaný uživatel

také se připojuji a přeji všem pěkné prožití vánočních svátků

Reagovat
db18

OT:Reghecampf prý má na stole nabídku z bundesligového klubu... nějaké nápady, kam by mohl jít/kdo by mohl mít zájem? Hannover?

Reagovat
stas87

To je typ trenera ako Korkut, nie??

Reagovat
Rudnevs

Aké je to dôveryhodné? Kde si o tom čítal? Lebo ja som na nemeckých stránkach nenašiel snáď nič... Hannover vidím tiež ako jedinú možnosť, možno ešte teoreticky Nürnberg, ale celkovo mi to nepríde moc pravdepodobné.

Netuším, čo je to za trénera, pozerám, že v Rumunsku mal pár úspechov, ale na druhú stranu tie kluby tiež striedal pomerne často. Keď trénoval Steauu, tak spolu so športovým riaditeľom pred každým zápasom vypili flašu vodky, počas zápasov mali problémy vôbec stáť.

Mimochodom, má celkom “zaujímavú” manželku, ktorá taktiež vybavovala prestupu Stanciu do Sparty - https://tinyurl.com/y9bdaobj

Reagovat
db18

Právě kvůli jeho manželce ho spojovali se Spartou, v tom samém článku ale psali že svou budoucnost vidí v Německu a kvůli lukrativní nabídce z Bundesligy odmítl teď jít trénovat FCSB (které teď vyhodilo Dicu), teprv včera to psali v rumunských médiích (předtím už ho chtěl Stuttgart, ale vzali Weinzierla)

Reagovat
JozkokozleJ
Reagovat
Rudnevs

Zaujímavá anketa, obzvlášť to hodnotenie manažmentu a trénerov je super nápad...

Keiner - Bürki - Reus - Lewandowski - Hannover, Nürnberg - HSV, FC - Nein - Relegationsspiele

Managment:

BVB 2 - FCB 2 - BMG 1 - RBL 2 - SGE 1 - VfL 3 - TSG 2 - BSC 3 - B04 4 - SVW 2 - SCF 1 - FSV 4 - S04 5 - F95 3 - FCA 2 - VfB 5 - H96 4 - FCN 3

Trainer:

Favre 1 - Kovac 2 - Hecking 1 - Rangnick 2 - Labbadia 2 - Hütter 1 - Nagelsmann 2 - Dardai 3 - Herrlich 5 - Kohfeldt 3 - Streich 1 - Schwarz 3 - Tedesco 3 - Funkel 1 - Baum 3 - Weinzierl 5 - Breitenreiter 4 - Köllner 4

Pokal: Bayern - Ja

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele