17. kolo
22.12.2018 15:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Hertha padla v Leverkusenu, pomoci nedokázal ani Darida

Berlínská Hertha prohrála na půdě Leverkusenu 1:3 a ten se na ní tedy bodově dotáhl. Nyní se oba týmy nachází se čtyřiadvaceti body sedm bodů od Ligy mistrů.

Na osmém, respektive devátém místě jsou Hertha s Leverkusenem, který má o dva góly horší skóre. Stejně bodů má také sedmý Hoffenheim, který však ještě poslední soutěžní utkání v roce odehraje. Hertě nepomohli ani Darida s Dudou, kteří oba nastoupili v základní sestavě berlínského celku.

Již ve 3. minutě se dostal do skvělého úniku domácí Volland, který s míčem pronikl až do pokutového území hostů. Tam však selhal a trefil se pouze do břevna. To ho však nemusí zase tolik mrzet. O necelé dvě minuty později si totiž náladu spravil.

V 5. minutě totiž z pravé strany po zemi před bránu nahrával Aránguiz a před bránou se míč v podstatě odrazil od Vollanda přímo do protipohybu brankáře Jarsteina a skončil tak v bráně. Do střeleckých statistik se tedy trefa přičte Vollandovi.

A ve 23. minutě přidal Leverkusen i svůj druhý gól, tentokrát mu k němu pomohl obrovskou chybou norský brankář hostů Jarstein. Míč rozehrál přímo na volného Havertze, který neměl problém obrovské minely svého soupeře využít a z první se trefil do odkryté brány. Tohle si Jarstein za rámeček určitě nedá!

Z této rány se však Hertha rychle oklepala a již v 26. minutě se jí podařilo snížit. Hosté rozehrávali rohový kop, z něhož se míč odrazil až za houf hráčů, kde si ho našel Torunarigha a z blízkosti prostřelil prudce brankáře Hrádeckého. 2:1.

Hned po začátku druhého poločasu však šance Herthy na bodový zisk zmenšil na minimum svým druhým gólem v zápase Kai Havertz. Ten se dostal po geniální přihrávce Aránguize do samostatného úniku ve kterém neselhal a obloučkem přehodil bezmocného Jarsteina.

Hertha měla do konce zápasů ještě několik pokusů stav utkání zvrátit, osudnou se jí však stala neefektivnost jejích vlastních hráčů, ale také skvělé zákroky brankáře Hrádeckého. Výsledkem 3:1 tedy celý zápas také skončil.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele