Bundesliga - preview 17. kola

21.12.2018, 08:47, aktualizováno 23.12.2018, 08:35
Previews
Wolfsburg z posledních pěti zápasů vydoloval třináct bodů, vyhoupl se tabulkou směrem vzhůru a do utkání v Augsburgu půjde s vědomím, že díky případné výhře bude zimovat na pohárových pozicích. Tempo naopak ztratil Hoffenheim, který si proti Mainzu chce připomenout, jak chutná výhra...
FC Augsburg - VfL Wolfsburg  (neděle 15:30)
Wolfsburg se pohyboval nad sestupovými pozicemi, v závěru listopadu ovšem nabral skvělou formu a výsledkem je posun už na šesté místo bundesligové tabulky. U Vlků tak mohou být spokojeni a může být ještě lépe...

Wolfsburg 24. listopadu porazil RB Lipsko a odrazil se k lepším zítřkům, v průběhu následujících týdnů pak zdolal rovněž Frankfurt, Norimberk a Stuttgart a stal se jedním z řady adeptů na pohárové pozice. Ty má na dosah, pokud v neděli vyhraje, přezimuje na páté pozici.

Velký podíl na podzimních výsledcích VfL má Wouter Weghorst. Nizozemský útočník je se šesti brankami nejlepším střelcem týmu a trefil se i v týdnu, kdy se jedním zásahem podepsal pod triumf 2:0 nad Norimberkem.

"Je skvělé, že se mi po několika zápasech povedlo znovu dát gól. Stále bojujeme o to, abychom se co nejvíce vzdálili sestupovým pozicím. Vedeme si dobře a samozřejmě chceme skončit co nejvýše, jsme sportovci. Máme na to, abychom si formu udrželi i ve druhé polovině sezony," nepochybuje Weghorst.

Zatímco Wolfsburg se veze na vítězné vlně, Augsburg je na tom přesně opačně. Koncem října nebyl daleko od pohárových pozic, od té doby ovšem uplynula řada zápasů a v nich nepřišla ani jedna výhra. Domácí čekání na bundesligový triumf čeká už sedm duelů a pochopitelně následoval strmý pád vyrovnanou tabulkou, a to až na patnáctou pozici.

"Nevyhráli jsme sedmkrát po sobě a jsme hodně naštvaní. Jednoznačnou prioritou tohoto víkendu jsou tři body. Pocit výhry nám všem chybí a pro vítězství uděláme vše," slibuje fanouškům trenér Manuel Baum.

Wolfsburgu bude vinou otřesu mozku chybět Josip Brekalo, vedle něho jsou mimo hru rovněž Azzaoui, Camacho a Tisserand. Více ztrát počítá domácí strana a nepříjemná je především ztráta Hintereggera, vedle něho se na trávníku neobjeví ani Leneis, Asta, Jakob, Janker, Stanić, F. Jensen, Rösch a Schwarzholz.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Luthe - Schmid, Gouweleeuw, Danso, Max - Khedira, D. Baier - Koo, Gregoritsch, Ji - Finnbogason.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - William, Knoche, Brooks, Roussillon - Guilavogui - Gerhardt, Arnold - Mehmedi - Ginczek, Weghorst.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.35 - 2.86
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05  (neděle 18:00)
V Hoffenheimu už netrpělivě vyhlížejí konec první poloviny sezony a za ne právě povedenými týdny by rádi udělali vítěznou tečku. Proti bude Mainz, oba týmy v tabulce dělí pět příček, ale také jenom čtyři body...

Hoffenheim šel do sezony s velkými ambicemi a především během posledního měsíce je nedovede naplňovat. Tým nevyhrál v sedmi soutěžních zápasech v řadě, vypadl z evropských pohárů a v 1. Bundeslize si hned pětkrát dělil body se svými soupeři. Vzdalují se mu tak příčky zaručující Ligu mistrů, manko na čtvrté Lipsko je v tuto chvíli sedmibodové.

"Nechceme zopakovat minulý rok a s podzimem se rozloučit porážkou. Přestali jsme vyhrávat a se svou situací rozhodně nejsme spokojeni, do zápasu půjdeme s cílem vyhrát," burcuje své svěřence trenér Julian Nagelsmann.

"Největší síla soupeře je v rychlosti, mají pět nebo šest hráčů schopných vyvinout rychlost 34 kilometrů za hodinu. Jsou nejrychlejším týmem celé ligy. Právě toho se snaží využít, napadají soupeře a jsou velmi nebezpeční při rychlých protiútocích. Zápasy s Mainzem jsou hodně náročné," vyjmenovává úspěšný kormidelník přednosti nedělního soupeře.

Pod současné výsledky domácích se hodně podepisuje početná marodka, k dispozici není řada fotbalistů a rovněž dnes bude Nagelsmann lepit sestavu. Mimo hru jsou Stolz, Adams, Amade, Nordtveit, Baumgartner, Felipe Pires, Rupp, R. Hack, Joelinton, Kramarić a Otto.

Ani v kádru Mainzu aktuálně nepanuje spokojenost, z posledních tří zápasů vytěžil jen dva body a hodně mrzí především domácí remíza s Hannoverem. Náskok na šestnáctý Stuttgart v tuto chvíli činí šest bodů, pětibodové je pak manko na evropské poháry.

Ani hosté nebudou kompletní, i když v jejich případě není situace až tak dramatická. Na trávníku se opět neobjeví Adler, vedle něho scházejí i F. Müller, Mwene a Berggreen.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Bicakcic, Vogt, B. Hübner - Kaderabek, N. Schulz - Grillitsch - Demirbay, Bittencourt - Belfodil, Szalai.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Brosinski, Bell, Niakhaté, Aaron - Kunde - Gbamin, Latza - Boetius - Mateta, Quaison.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.71 - 5.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Leverkusen se po špatném začátku drápe tabulkou vzhůru. To berlínská Hertha naopak po slibném startu do sezóny poslední dobou výsledkově chřadne a v případě porážky by ji Bayer v tabulce mohl přeskočit.

Bayer ve středu vyhrál 2:1 na hřišti Schalke a potvrdil tak vzestupnou tendenci svých výkonů. Také, zdá se, našel střelce - Argentinec Alario se trefil počtvrté z posledních čtyř zápasů ve všech soutěžích. Body z posledního utkání podzimní části sezóny by Leverkusenu určitě přišly vhod, hned po zimní přestávce jej totiž čekají těžké zápasy s Mönchengladbachem a Bayernem.

Hosté naopak hledají ztracenou formu z úvodu ročníku. Po cenné výhře nad Frankfurtem v posledním týdnu ztratili body s papírově slabšími soupeři - Stuttgartem a Augsburgem. Ani jejich bilance ve venkovních zápasech není nijak oslnivá, z osmi zápasů vyhráli jen dva.

V minulé sezóně byla v obou vzájemných zápasech úspěšnější Hertha, přičemž v obou případech se trefil útočník Salomon Kalou z Pobřeží slonoviny. Ten ale bránu Leverkusenu tentokrát neohrozí, kvůli zranění bude berlínskému týmu chybět. Naopak k dispozici bude kometa letošní sezóny v dresu Herthy, slovenský záložník Ondrej Duda, který je se sedmi góly stále nejlepším střelcem klubu.

Marodka Herthy je však stále rozsáhlá. Mimo hru jsou hned 4 obránci - Klünter, Luckassen, Stark a Rekik. Chybět budou i záložníci Kade, Skjelbred a Grujić. V útoku bude trenér Dardai kromě Kaloua postrádat také Holanďana Dilrosuna. To domácí kouč Herrlich by měl mít k dispozici všechny hráče prvního týmu včetně Larse Bendera, který kvůli drobnému zranění vynechal utkání v Gelsenkirchenu.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - L. Bender, Tah, Dragovic, Jedvaj - Kohr, Aranguiz - Bellarabi, Havertz, Bailey - Volland
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, Lustenberger, Torunarigha, Plattenhardt - Darida, Maier - Lazaro, Duda, Leckie - Selke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 4.13 - 5.11
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RB Lipsko - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Lipsko v minulém kole prohrálo v Mnichově a ztratilo kontakt s nejlepší trojicí. Získat jej zpátky bude chtít v domácím utkání s Brémami, které po skvělém vstupu do sezóny padají tabulkou dolů.

Bilance Brém z prvních osmi zápasů této bundesligové sezóny: 5 výher, 2 remízy, 1 porážka. Fanoušci Werderu byli u vytržení, tak dobrý vstup do sezóny dlouho nezažili. O to těžší byla následná kocovina a pád zpět do pozemské reality. Bilance z dalších osmi zápasů byla totiž přesně opačná: 5 porážek, 2 remízy, jediné vítězství. Volný pád tabulkou začal domácím debaklem 2:6 s tehdy trápícím se Leverkusenem. Teď už tyto kluby dělí jen bod a Brémy se stále ne a ne postavit opět na nohy. A proti Lipsku to nebude vůbec jednoduché. "Kde je problém?" ptají se fanoušci nyní. Nejspíš nebude ve střílení branek, Brémy totiž daly alespoň jednu v každém zápase, ke kterému nastoupily. Tím se žádný jiný bundesligový klub pyšnit nemůže.

Lipsko se ale může chlubit něčím jiným, a sice nejlepší obranou. Svěřenci Ralfa Rangnicka mají jako jediní průměr menší než 1 inkasovaný gól na zápas. Ani oni však neoplývají nejúžasnější formou, z posledních deseti zápasů ve všech soutěžích vyhráli jen čtyři. Naposledy v Mnichově sice domácí Bayern trápili, po gólu v závěru však padli 0:1.

Proti Brémám hraje Lipsku do karet fakt, že ještě nikdy v historii vzájemných soubojů nevyhrál tým hrající na hřišti soupeře. V loňském ročníku Lipsko doma vyhrálo 2:0, z Brém pak vezlo bod za remízu 1:1.

Personální problémy v Lipsku nemají. Kromě dlouhodobě zraněného Emila Forsberga jsou všichni hráči áčka zdraví, proti Brémám bude chybět navíc ještě záložník Ilsanker, který pyká za zbytečnou červenou kartu ze zápasu s Bayernem. Hostům budou chybět záložníci Bagfrede a Sahin.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Orban, Upamecano, Halstenberg - Laimer, Demme - Sabitzer, Kampl - Y. Poulsen, Ti. Werner
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Langkamp, Moisander, Augustinsson - M. Eggestein - Klaassen, Möhwald - Osako - M. Kruse, Rashica
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.72 - 6.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Schalke 04  (sobota 15:30)
V souboji týmů na hranici sestupového pásma se utkají Stuttgart se Schalke. Domácí po katastrofálním úvodu zabrali a vyhráli 3 zápasy z posledních šesti. Trápení hostů naopak jako by neznalo konce.

Když trenér Markus Weinzierl v červnu 2017 skončil coby trenér Schalke, asi těžko mohl předvídat, v jaké kondici jeho bývalý klub bude, až jej v Bundeslize opět potká. Nyní, už jako kouč Stuttgartu, čelí soupeři, který nenahání takový strach, jako v minulých letech. Po šestnácti zápasech je tým z Gelsenkirchenu jen bod nad sestupovými příčkami a bod nad svým soupeřem. To dává hráčům Stuttgartu naději. Třeba...

Třeba by mohli Schalke po čtrnácti letech čekání porazit.

Třeba by mohli zakončit podzimní část mimo sestupové vody.

Třeba by mohli navázat na povedené domácí zápasy s Augsburgem a Herthou.

Jenže aby si mohli dělat tyto naděje, musí se nejprve zaměřit na své vlastní problémy. Ten první je v útoku. S pouhými jedenácti góly v šestnácti zápasech jsou suverénně nejhorším týmem ligy v tomto herním aspektu. Dokonce už i jednotlivci - nejlepší střelci soutěže Alcácer a Jović - mají na kontě víc branek než celý Stuttgart. A to ještě můžou být ve VfB rádi, že slouží zdraví Mariu Gomezovi, bez jeho branek by situace Stuttgartu byla tristní ještě víc.

Schalke se střílením branek má také problémy, zejména proto, že stále postrádá hned 4 útočníky, kteří se léčí ze zranění. Di Santo, Uth, Embolo, Burgstaller, to jsou hráči, kteří chybí a k jejichž návratu se upínají naděje fanoušků na lepší zítřky. To domácí se zase strachují o obránce. Chybí jim hned tři, zkušený Badstuber, španělský mladík Maffeo a francouzský supertalent Pavard.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Beck, Baumgartl, Kempf, Insua - Gentner, Ascacibar - Thommy, Gonzalez - Akolo - M. Gomez
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Stambouli, S. Sané, Nastasic - D. Caligiuri, Mascarell, Oczipka - McKennie, Bentaleb - Skrzybski, Teuchert
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.51 - 3.28 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hannover 96 - Fortuna Düsseldorf  (sobota 15:30)
Hannover v této sezóně vyhrál pouze dva zápasy a stále se trápí na předposledním místě tabulky. Düsseldorf se naopak po nevydařeném úvodu zvedá a bude útočit už na třetí vítězství v řadě. <{r>
Aby toho však dosáhli, museli by hráči Fortuny zlomit nepříznivou statistiku - na hřištích soupeře v aktuálním ročníku ještě nevyhráli. Jejich forma z posledního týdne je však vynikající. V domácích zápasech porazili Freiburg 2:0, aby následně šokovali celé fotbalové Německo výhrou 2:1 nad lídrem z Dortmundu.

Nyní je čeká utkání na hřišti týmu z opačného pólu tabulky, než je Borussia. Fotbalisté Hannoveru by euforii Düsseldorfu rádi zastavili, sami totiž mají k podobným pocitům hodně daleko. Navíc se jedná o souboj dvou týmů ohrožených sestupem, body ze vzájemných střetnutí tedy mohou být mimořádně důležité. Co se bodů týče, Hannover za poslední měsíc získal jen dva za remízy 1:1 v Mohuči a ve Freiburgu. Pokud však chtějí svěřenci Andrého Breitenreitera hrát Bundesligu i v následující sezóně, musí zabrat. Jen lepší skóre je totiž dělí od posledního místa.

Od posledního vzájemného zápasu těchto dvou soupeřů v 1. Bundeslize uplynulo už více než 5 let, Hannover tehdy vyhrál 3:0. Týmy se utkaly také před dvěma lety v nižší soutěži, i tady byli úspěšnější domácí.

Hannoveru stále chybí záložník Bebou, který už déle než měsíc léčí zranění. K dispozici nebudou ani útočníci Asano a Sarenren-Bazee. Hosté by větší zdravotní komplikace mít neměli, do sestavy by se po delší době mohl podívat i uzdravený chorvatský obránce Davor Lovren.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Sorg, Anton, Felipe - Haraguchi, Schwegler, Walace, Albornoz - Muslija - Wood, Füllkrug
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - M. Zimmermann, Ayhan, M. Kaminski, Gießelmann - Sobottka - J. Zimmer, Usami - Stöger, O. Fink - Lukebakio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.40 - 3.04
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Norimberk - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Norimberk v lize od září nevyhrál a zažívá období velkého trápení. Nyní jej čeká souboj s Freiburgem, který v poslední době právě takovým soupeřům rozdává body.

Série hostujícího týmu z posledního týdne vskutku není nijak lichotivá. Potřetí v řadě hrají s posledním týmem tabulky, přičemž jak Düsseldorf, tak Hannover se po utkání s Freiburgem ode dna bundesligové hierarchie odlepili. O to samé by se teď na domácí půdě rádi pokusili Norimberští.

Jenže jejich situace tomu příliš nenapovídá. Jejich poslední úspěch datujeme do 29. září, kdy získali 3 body za výhru nad Düsseldorfem. Stejný bodový zisk si však připsali i za následující téměř tři měsíce, jejich bilance z posledních deseti zápasů činí 3 remízy a 7 porážek. Zdá se, že v Norimberku zkrátka nefunguje nic. Méně gólů v téhle sezóně dal jen Stuttgart, víc jich neinkasoval už nikdo.

Pokud by se v bundeslize udílela cena Robina Hooda, hráči Freiburgu by byli jasnými adepty na její zisk. Jako by se totiž řídili heslem tohoto anglického zbojníka "bohatým brát a chudým dávat." O jejich rozdavačnosti týmům ze dna tabulky už byla řeč, naopak je potřeba zmínit, že Freiburg letos už obral o body druhý Mönchengladbach, třetí Bayern i čtvrté Lipsko.

V bundeslize se tito soupeři naposledy potkali v sezóně 2013/14. Oba zápasy tehdy vyhrál Freiburg přičemž vstřelil 3 góly. Gólově bohaté bylo i jejich vzájemné utkání v prvním kole druhé ligy v červenci 2015, kdy Freiburg zvítězil v bláznivém zápase 6:3. Hattrickem k tomu tehdy přispěl útočník Nils Petersen, který by v sestavě neměl chybět ani tentokrát.

Naopak, chybět budou hostům stále záložníci Höfler a Sallai, kteří mají zdravotní potíže. Domácí se musí obejít bez gólmana Mathenii, obránce Löwena a záložníků Godena, Behrense a Valentiniho.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Bredlow - Ro. Bauer, Margreitter, Mühl, Leibold - Petrak, Rhein - Palacios, Matheus Pereira, Misidjan - Ishak
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - P. Stenzel, Gulde, Heintz, C. Günter - Haberer, R. Koch - Ravet, Frantz - Waldschmidt - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.98 - 3.33 - 2.58
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
V repríze finále německého poháru z letošního května se utkají Frankfurt s Bayernem Mnichov. Bayern zahájil stíhací jízdu s cílem dohnat vedoucí Dortmund, na hřišti Frankfurtu to však žádný soupeř nemá jednoduché.

Až na začátek prosince, kdy prohráli 2 zápasy v řadě, zažívají ve Frankfurtu povedenou sezónu. A to i v Evropské lize, kde prolétli skupinou beze ztráty bodu a těší se na jarní souboj s Šachtarem Doněck v play-off. A proto dělají všechno, co můžou, aby si evropské poháry zahráli i v příští sezóně. Zatím se jim to daří, v tabulce jsou pátí se ztrátou jediného bodu na čtvrté Lipsko. A mohlo být ještě lépe, ve středečním zápase v Mohuči Frankfurtu ale nestačily ani 2 góly kanonýra Joviće a nakonec získal jen bod za remízu 2:2.

Právě s Lipskem se utkal naposledy Bayern. Nervózní závěr utkání nabídl 2 červené karty, především však gól Francka Ribéryho, díky kterému se mnichovský klub v tabulce od svého soupeře odpoutal a přiblížil se rivalovi z Dortmundu na 6 bodů.

V minulém ročníku Bundesligy ovládl oba vzájemné zápasy Bayern, ve finále poháru však Frankfurt favorita dokonale zaskočil a vyhrál 3:1. Odveta přišla záhy a byla drtivá. V souboji o superpohár mnichovský celek svého soupeře zničil 5:0.

Nepříjemnou zprávou pro Bayern je množství hráčů, kteří proti Frankfurtu nebudou moci nastoupit. Ke zraněným záložníkům Robbenovi, Tolissovi a Rodriguezovi se po zápase s Lipskem přidal Serge Gnabry, kvůli červené kartě bude chybět i Renato Sanches. Otazník visí nad startem obránce Boatenga, který zápas s Lipskem vynechal. Domácí nastoupí bez obránce Abrahama a záložníků Allana, Torra a Hasebeho.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Russ, Salcedo, Ndicka - de Guzman, G. Fernandes - da Costa, Kostic - Rebic - Haller, Jovic
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Süle, J. Boateng, Alaba - Goretzka, Thiago - Coman, T. Müller, F. Ribery - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.45 - 5.25 - 1.46
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach  (pátek 20:30)
Páteční večer v budensligovém programu nabídne spektakulární souboj dvou Borussií. Domácí Dortmund má šanci navýšit náskok na své pronásledovatele, ale nečeká ho nic snadného. Tým trenéra Favreho totiž prověří druhý Mönchengladbach, který je rovněž v parádní formě.

Páteční předehrávka 17. kola nejvyšší německé ligy má v plánu luxusní předkrm. Signal Iduna Park se totiž stane dějištěm bitvy prvního a druhého týmu! A i když jsou domácí favoritem, Borussia Mönchengladbach cítí velkou šanci. Die Borussen totiž v minulém kole poprvé v sezoně prohráli a mýtus o jejich neporazitelnosti se rozpadl.

Favreho tým udivoval od začátku sezony jednak skvělým herním pojetím a jednak famózním přídělem bodů. Vždyť před začátkem minulého kola měli Die Borussen na kontě úctyhodných 39 bodů a ještě neprohráli! O to překvapivější byl výsledek vloženého kola, když si s Borussií poradila domácí Fortuna Düsseldorf a hostům tentokrát zásah hvězdy Paca Alcácera nestačil. Mladý Španěl vede tabulku střelců a jeho nákup se ukázal pro Dortmund jako výjimečně dobrá investice.

Právě Alcácer nyní touží po dalších bodech. "Naposledy se nám nedařilo, neproměnili jsme několik našich šancí. Nemyslím si, že bychom soupeře podcenili. Jednou prostě prohra přijít musela a je dobře, že to bylo teď, než v rozhodující fázi sezony. Tím to samozřejmě nijak neomlouvám, naopak je porážka větší motivací do dalšího kola. Mönchengladbach bude rovněž hodně těžký soupeř," uvědomuje si Alcácer.

I přes první porážku v sezoně dokázal Dortmund udržet první příčku a na svého soupeře z Gladbachu má stále náskok šesti bodů, což je poměrně solidní základ. Minimálně v posledních letech je navíc Dortmund favoritem, protože už šest minulých vzájemných duelů ovládl. Když navíc Gladbach odjížděl z Dortmundu naposledy, vezl si domů potupnou porážku 6:1!

Zápasy těchto dvou tradičních velikánů německé kopané se často stávají hodně emotivní a gólově bohatou zábavou. Tentokrát však oba týmy kosí absence. Dortmund do domácího utkání půjde bez zraněných hráčů Dialla, Akanjiho a Zagadou, takže jeho obranná linie nebude nejsilnější.

Ještě horší situace panuje u hostí, takže trenéra Heckinga může při sestavování základní sestavy bolet hlava. Mimo hru jsou totiž Doucouré, Villalba, Ginter, Raffael, Hofmann, Elvedi a Jantschke! Zejména na pozici stopera proto bude Gladbach hodně lepit vzniklé mezery, což by mohla být voda na mlýn pro domácí.

Na rozdíl od Dortmundu Gladbach vložené bundesligové kolo zvládl s přehledem a poradil si s Norimberkem. Svými góly se o to postarali Hazard a Pléa, díky nimž Hříbata stáhla náskok Dortmundu. Právě duo Hazard a Pléa už nasázelo dohromady 18 branek v aktuálním ročníku a vydatně přispělo k tomu, že Gladbach vstřelil už 35 gólů. Borussia Dortmund v tomto směru je ale stále nedostižná, protože dokázala dát ještě o sedm branek víc.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Hakimi, Piszczek, Toprak, Schmelzer - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Guerreiro - Paco Alcacer.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lang, Beyer, Elvedi, Wendt - Strobl - Zakaria, Neuhaus - Herrmann, Plea, T. Hazard.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.98 - 6.46
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund16123142:1739
2.Borussia Mönchengladbach16103335:1633
3.Bayern Mnichov16103333:1833
4.RB Lipsko1684428:1528
5.Eintracht Frankfurt1683534:2027
6.VfL Wolfsburg1674524:2025
7.TSG Hoffenheim1666431:2224
8.Hertha BSC1666425:2424
9.Werder Brémy1664626:2622
10.Bayer Leverkusen1663723:2821
11.1. FSV Mainz 051655616:2120
12.SC Freiburg1646620:2518
13.FC Augsburg1636723:2615
14.Schalke 041643917:2315
15.Fortuna Düsseldorf1643918:3315
16.VfB Stuttgart16421011:3214
17.Hannover 961625917:3411
18.1. FC Norimberk1625914:3711

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (85)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zítra bude k vidění zajímavý zápas Eintracht x Bayern .....jaky je vas tip? Dostaneme na prdel a nebo to bude vyrovnaná partie ?

Reagovat
David4

1:1 , goly Rebič - Lewa

Reagovat
David4

pardon : Jovič :D :D

Reagovat
smazaný uživatel

No nebylo by špatný kdyby se rebic zase chytnul....letos se mu moc nedaří.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Kostič,Haller-Müller

Reagovat
smazaný uživatel

Kostic letos šlape jak mašina takze je to dost reálný a Haller to je jistota

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas Dortmund-Gladbach dnes živě na ZDF!

Reagovat
Rudnevs

Paráda!

Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

A ked pozeram zlozenie stoperskych dvojic pbpch muzstiev, tak by som aj tipol vela golov.

Reagovat
Rudnevs

Z tých štyroch hráčov, čo budú dokopy za oba kluby, na stopérovi, je primárne stopér len Toprak... Na lavičke BVB je dokonca nejaky mladík Pieper, ktorý bol vytiahnutý z rezervy...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Sancho neskutocny hrac.

Reagovat
Frantszek

Sancho Pancho kravo. To je boreček

Reagovat
smazaný uživatel

Sancho se s tím moc nesere

Reagovat
Frantszek

ručičkaaa.

Reagovat
Seydou Doumbia

Domácí skvělé presují, ale i tak bych od Gladbachu čekal přesnější přihrávky a jízdu dopředu a ne takovou připos*anou hru. Pokud budou po změně stran přímočařejší tak klidně mohou vyhrát. Ale riskovat to podle mého asi nebudou.

Reagovat
smazaný uživatel

Po tom, co sem viděl opakovačku gólu gladbachu, sem si byl jistej, že to nemůže platit. No a ono jo...

Reagovat
db18

přirozené držení rukou a ještě k tomu to debilní pravidlo o tom, že když si hráč sám nastřelí ruku, tak se to nepíská.

Reagovat
JozkokozleJ

Mne to pride naopak ako dobre pravidlo. Co ine moze byt uz neumyselna ruka, nez toto? Ruka je sucastou tela a uzkostlive piskanie kazdeho dotyku mi vadi, pretoze potom nuti hracov k neprirodzenemu pohybu. Ak nie je umyselna (proti lopte), ci hrac schavlne rukou nerozsiruje objem svojho tela, nepiskal by som.

Naopak, teraz pred druhym golom Dortmundu ukazal Toprak, ako sa ruky pouzivat nemaju.

Reagovat
db18

Nevím, prostě mi přijde divný, že se tady jako polehčující okolnost bere to, že je hráč tak trochu nemehlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Nastrelil si ruku a tým zmenil dráhu lopty. Neprirodzený pohyb

Reagovat
JozkokozleJ

Kazda ruka zmeni drahu lopty, nie? Piskal by si penaltu po Wendtovej ruke?

Reagovat
db18

Götze dneska druhé áčko.

Reagovat
Frantszek

tak tohle aspoň stálo za to. To první si Sancho pak udělal sám.

Reagovat
PP

Parádaaa! Yes.. takové dobývání od začátku 2.poločasu.. Jen hrát takto dál aspon 20 minut a bude..

Reagovat
JozkokozleJ

Favreho potlesk je fenomenalna zalezitost

Reagovat
Rudnevs

Prečo fenomenálna? Ja som to včera nevidel, zaspal som asi po dvadsiatich minútach, ale viem, že Favre je celkovo považovaný za takého dosť neemotívneho trénera, on i na PK trebárs väčšinou len opakuje ohraté frázy a motivátora za neho robieval asistent Gämperle, čiže predpokladám, že i ten potlesk sa niesol v podobnom neemotívnom štýle...

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš jde o styl. Tleská jak šimpanz

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
andrew96

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

Kriste pane, preco Zakaria nefuloval pri ciare? Sak zltu by nedostal, akcia by bola prerusena a gol by nepadol. Uplne zbytocny gol, ktory nemusel padnut len preto, lebo Zakaria len tienoval super pri defenviznej cinnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes by sa mohli chlapci z Frankfurtu ukázať, útočná trojica vyzerá výborne.

Reagovat
smazaný uživatel

Copak vepředu to bude dobrý.....mám trochu obavy o zadní rady jelikož Hasebe a Abraham jsou mimo hru a je to znát budem ale bojovat ....za chvíli na predzapasovy naladit hlasivky a hurá na ně

Reagovat
smazaný uživatel

Hotovo, tie tri body som Frankfurtu prial.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadí jedeme dál aspoň sme naučili fanoušky bayernu jak se fandí i když se prohrává

Reagovat
Rudnevs

p

Reagovat
stas87

OT:

Link na diskusiu k hokejovemu ms do 20 rokov tu:

https://www.eurofotbal.cz/clanky/majitel-streleckeho-pasu-h-larsson-33306/

Reagovat
stas87

OMFG...nadherna akcia SVW a Rashica opät zlyhal. Theova prihravka exkluzivna, len to zakoncenie. Rashica mohol mat v tomto tyzdni uz tri goly a nema ani jeden.

Reagovat
db18

Fährmann Gonzalez

Reagovat
smazaný uživatel

Stred Bayernu ve slozeni Martinez - Kimmich - Thiago.. na to sem hodne zvedavej. Papirove asi ta nejlepsi varianta.

Reagovat
db18

Javier ♥ Konečně... je ale vidět, že je Niko z Eintrachtu docela posraný, ale věřím, že na ně budem stejně dobře připraveni jako v Superpoháru.

Jinak koukam, že Franck je v základu, tak snad bude mít povedenější zápas než posledně (gól sice dal, ale jinak se spíš trápil)

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mám Javiho rád, jak lidsky tak herně Snad ho Niko neodsune na druhou kolej, myslim si, že pokud je ve formě, měl by bejt jasná volba na střed hřiště. Co se Francka týká, mně připadá, že se takhle presentuje už od minulý sezony. Je schopnej zahrát jeden parádní zápas, a pak se další dva na tom hřišti protrápí.. Tak snad si dnes vybere tu první variantu

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Rudnevs

Som zvedavý na dnešný Krombacher-Topspiel der Woche. Frankfurt je jeden z tímov, ktoré v momentálnej situácii dokážu hrať s Bayernom vyrovnanú partiu... Dobré je, že Frankfurt sa tentokrát nebojí hrať futbal a proti Bayernu je dôležité nebyť posratý a nevzdať to už pred zápasom, ale ako už písal Mára, moc optimizmu mi nedáva tá obrana, bez Hasebeho s Abrahamom to bude ťažké a to obzvlášť pri ofenzívnom/odvážnom štýle hry. Snáď sa to podarí nejak vybalancovať. Taktiež ma ešte desí ten posledný vzájomný zápas (Superpokal), ale tam si to vo Frankfurte ešte len sadalo.

V každom prípade držím palce Eintrachtu... Auf geht’s SGE!

Reagovat
JozkokozleJ

Ta reklama na Krombacher tesne pred vykopom vo mne vzdy vyvola dvojity apetit (na zapas a pivo).

Reagovat
bayern987

To je průchoďák...

Reagovat
db18

Jak to vypadalo pak dál? Já stihl zatím 20 minut prvního poločasu - pořád hrál Kimmich moc vysoko a Javi na to byl pak sám?

Reagovat
bayern987

Asi po půl hodině jsme je zatlačili a do ničeho většího nepustili. Ale jak říkáš, Kimmich se moc nevracel, Rafinha moc pomalý... nechápu tyhle maškarády s Kimmichem v záloze.

Reagovat
Bayern +

Nechápem ani ja aký význam má Kimmicha rvať na stred, potom Rafinha hrá základ na úkor Javimara a to je pomaly trestný čin.

Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

To je futbal

Reagovat
bayern987

Trapp

Reagovat
bayern987

RIBERYY

Reagovat
stas87

Salcedo to totalne nezvladol. Vybral najhorsiu moznost, kedze lopta ostala v hre po jeho hlavicke. Rovnako ako vcera Zakaria, ked nefauloval na polke a nechal BVB akciu dohrat do zakoncenia a tym padom aj do vitazneho golu. Asistencia Lewu velmi pekna, po tej otocke som cakal ze zakonci ale este prihral Riberymu.

Reagovat
Rudnevs

Frankfurt začal pekne, do toho zápasu skvelo nabehli a mali i pár šancí, z ktorých mohol padnúť gól, potom však začal hrať i Bayern a tým to tam padlo, stačila malá pozična chyba od N’Dicku a Bayern to, ako je u neho zvykom, efektívne využil...

SGE môže byť rada, že Müller trafil len brvno, že to neni 0:2 a že je polčas, lebo ku koncu polčasu ich tam už Bayern celkom dusil a prestávka hráčom Eintrachtu určite pomôže... Som celkom zvedavý, či je tento tím natoľko fyzicky i psychicky silný, aby ešte dokázal so zápasom niečo urobiť.

Reagovat
bayern987

Ten Thomas má tolik smůly

Reagovat
bayern987

FRAAAANCK

Reagovat
Bayern +

Wow, že nám bude zachraňovať prdel Ribery a fakticky z ničoho navarí 6 bodov.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

neviem ci to je viac smutne alebo komicke ako dokaze Bayern vyhrat zapas v ktorom nie je lepsi

Reagovat
smazaný uživatel

cely druhy polcas len lezia na travniku a potom daju takyto gol co Ribery ani nevie ako nahodne dal skoda skoda

Reagovat
smazaný uživatel

0:3.. typicky nezasloužená výhra

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
db18

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Uz abyste zase byli pod nama, kam patříte...leze vam to vedeni v tabulce pekne do hlavy..

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
Rudnevs

Možno mali šťastie, že na začiatku nebol Eintracht efektívnejší, potom by to možno celé vyzeralo inak, ale príde mi, že výhra rozhodne zaslúžená a obzvlášť v druhom polčase mi to prišlo opäť ako klasická dominantná hra Bayernu, ktorého hráči boli silní v osobných súbojoch, nenechali sa odstaviť od lopty a nepustili Frankfurt snáď k ničomu.

Ten gól bol tiež trochu šťastný, veľmi zaujímavý paradox jak všetci čakali, že to pôjde do pravého horného rohu a on to (omylom) poslal rovno a po zemi a aj tak to tam prešlo... Ako povedal Lothar Matthäus, pre neho dobre, že tú loptu zle trafil. Súhlasím, že gól sťastný, ale dokopy sa nedá povedať, že Bayern nebol lepší a to musím uznať i ja, pričom všetci vedia, čo si o Bayerne myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

presne preto som to pisal ze mali prehravat 2:0 hned z prichodu a bolo by to ine.. dva absolutne luckerske goly a prelezany polcas na zemi .. aj take vysledky prinasa futbal bohuzial sklamal ma Frankfurt lebo od polcasu toho moc tiez neukazal ale to urcite aj kvoli neustalemu prerusovaniu hry

Reagovat
Rudnevs

Mne ani moc neprišlo, že by Bayern nejak veľmi zdržoval a prerušoval hru, viem, že tam chvílu ležal Ribery, ale to je asi tak všetko, čo si pamätám, na druhej strane zasa chvílu strávil na zemi Da Costa, dokopy mi neprišlo, že by hráči Bayernu hrali futbal ala Darmstadt... Akurát sa musím posťažovať na Lewu, jak tam chcel vybojovať tú penaltu, to bolo trápne, nejake držanie za dres tam bolo, ale na penaltu to nebolo.

Od Frankfurtu som tiež čakal viac, ale chýbali im obranné piliere Hasebe a Abraham a kreatívni hráči Rebic a v druhom polčase i Gacinovic... Navyše Bayern hral podľa mňa dosť dobre a suverénne (až na ten začiatok), hráči ako trebárs Martinez boli fyzicky silní a mali skvelé držanie lopty, celkovo to pripomínalo ten starý silný Bayern z minulých sezón. Pre Frankfurt škoda, že ten zápas prišiel teraz, keď už je kríza Bayernu viacmenej zažehnaná, keby sa hralo niekedy v období, keď mal Bayern krízu, tak to mohlo byť celé úplne inak.

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Bastaron

Proč nestřídá bože

Reagovat
blackhawk88

Rafinha

Reagovat
smazaný uživatel

jsem si docela jistej, že centroval..

Reagovat
blackhawk88

jednoznacne

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

neuveritelne centrom do brany dokonca :D co je toto za den

Reagovat
20fredy20

Frankie sa rozbieha

Reagovat
Bayern +

A ako hral Javimar? Videl som len posledných 20 minút.

Reagovat
Bastaron

Velmi dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Testroet

Reagovat
Rudnevs

Ten tretí gól bol neskutočný, tomu to po prestupe k rivalom z Aue začalo celkom strieľať, už je len delenom druhom mieste v tabuľke strelcov... Pre Union dosť smolný zápas, Aue naopak vyšlo snáď všetko.

Pozerám Konferenz a v Paderborne je to tiež parádny zápas... Inak tá tabuľka vyzerá super - HSV, Köln, St. Pauli, Union a Kiel na prvých piatich miestach, to je paráda, ten postup prajem snáď všetkým piatim.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem sledoval Konferenz a nečekal,že Aue vyhraje,navíc tak vysoko. HSV dnes držel basu s Kölnem a taky ztratil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele