17. kolo
22.12.2018 15:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Pětigólová přestřelka nakonec vyzněla lépe pro RB Lipsko

Rangnickův výběr vedl doma už o dvě branky, jenže o náskok ve druhém poločase přišel. Naštěstí v závěru utkání rozhodnul v jeho prospěch Bruma.

Utkání mělo od samého počátku vysoké tempo. V 8. minutě Rashica předběhnul Klostermanna, nicméně jeho pokus mířil do středu brány, kde stál připravený Gulácsi. Poté se osmělil Sabitzer a Jiří Pavlenka mu mohl poděkovat, že jeho střela postrádala razanci. V závěru úvodní patnáctiminutovky centroval Eggestein a Konaté nešikovně připravil míč pro Rashicu, kterému stačil znepříjemnit situaci Klostermann.

Právě dvaadvacetiletý obránce otevřel skóre utkání, když si to po stejném počtu minut zkrátka neohroženě přištrádoval do vápna, aby tvrdou ranou pravačkou propálil českého brankáře - 1:0. Za necelých deset minut mohl přidat pojistku Werner, avšak po spolupráci s Poulsenem si nepočínal nejpřesněji.

Odpovědět se pokusil Langkamp. Bohužel jeho hlavička zařízení netrefila. Naopak na konci první půle se Pavlenka snažil rychle rozehrát. Max Kruse mu chtěl vrátit zpátky, ale jeho mizernou malou domů vystihnul Timo Werner a po rychlé kličce uklízel do prázdné branky, přičemž šlo už o jeho jedenáctou branku v této sezoně - 2:0.

Úvodní dějství tedy skončilo o poznání veseleji pro celek z Red Bull Areny. Po změně stran se musel činit Péter Gulácsi, když v rozmezí sekund likvidoval jak šanci Veljkoviće, tak následnou dorážku v podání Ludwiga Augustinssona. Florian Kohfeldt přivedl do útoku čerstvé síly, ale nebýt výborného Pavlenkova zákroku, zvýšil by Konaté hlavou už na 3:0.

Takhle vzniknul prostor pro snížení. Theodor Gebre Selassie posunul zpět na Maxe Kruseho, jenž pravačkou z první dopravil míč na místo určení - 2:1. Nutno dodat, že maďarský gólman toho přes těla před sebou mnoho neviděl. Brémští vycítili příležitost a za deset minut se dočkali zřejmě zaslouženého vyrovnání.

Yuya Osako výborně podržel balon, načeš vymyslel šikovnou uličku pro osamoceného Joshuu Sargenta, který díky spolupráci s levou tyčí upravil skóre na 2:2. Ovšem v sedmaosmdesáté minutě Halstenberg přihrál z levého křídla napříč pokutovým územím a osamocený Bruma po zemi bezpečně uklidil do sítě - 3:2. Lipsko tedy přezimuje na čtvrté příčce. Werder bude desátý.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele