17. kolo
22.12.2018 18:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Bayernu se odveta za porážku ve finále DFB-Pokalu vydařila

Mnichovský gigant přehrál Eintracht na jeho vlastním stadionu nečekaně snadno a díky zaváhání Borussie Mönchengladbach, která nestačila na vedoucí Dortmund, se vyšvihnul na druhou příčku tabulky. Ztráta na čelo činí po podzimní fázi pouhých šest bodů.

Niko Kovać stál podruhé na vítězné straně barikády. Přitom to byli právě jeho bývalí svěřenci, kdo si v úvodu vytvořil tři veliké šance. Jenomže postupně v nich selhali Danny da Costa, Sébastien Haller i Luka Jović. Bayern se zmohl akorát na střelu z přímého kopu, s níž ovšem neměl Kevin Trapp větší problém.

Ribéry, Lewandowski a Müller se do hry dostávali pomaleji, takže se mohl připomenout Mijat Gacinović, hrající jubilejní stý zápas za Eintracht. Bohužel ho pro zranění nedohrál. Těsně před koncem úvodního dějství ho nahradil Jonathan de Guzmán. V té době už obhájce titulu vedl o jednu branku.

Necelých pětatřicet minut po úvodním hvizdu přiletěl na polovinu Orlů dlouhý balon, který hlavou zkrotil N’Dicka pouze pro Müllera, který posunul na Lewandowskiho. Třicetiletý Polák mohl už střílet sám, nicméně místo toho zvolil razantní přihrávku na nabíhajícího si Ribéryho, jenž to trefil od penaltového puntíku po zemi přesně do odkryté klece - 0:1.

Asistující hráč se mohl v závěru poločasu po skvostném Müllerově centru prosadit sám, leč hlavou mířil jenom do břevna. A protože neuspěl ani po Alabově pobídce, musela Commerzbank-Areně čekat na druhý gól až do 79. minuty. Do té doby stihnul Lewy spálit další příležitost, protože jej zradilo zpracování.

Chvíli poté střílel da Costa pouze do připraveného Neuera. Hütterovu týmu rozhodně nešlo upřít snahu, jenže do černého mířili výhradně hosté. Jako tehdy, když si Ribéry narazil s Kimmichem a s přispěním levé tyče poslal Bayern do dvoubrankového vedení - 0:2. Definitivní tečku pak učinil Rafinha, když chtěl z pravého křídla zřejmě centrovat na nabíhajícího Lewandowskiho, ale místo toho ideálním obloučkem přehodil Kevina Trappa - 0:3. I takové góly padají.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Heresy

Reagovat
smazaný uživatel

0 : 3 Lewa hattrick Hraju Fifa 19 - Ligu mistrů / PS4 /a užívám si to

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Heresy

Reagovat
Heresy

dneska se nebudu divit kdyz to dopadne blbe ....

Reagovat
Heresy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele