17. kolo
22.12.2018 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Freiburg zdolal Norimberk nejtěsnějším možným rozdílem

Der Club tak zůstane po prvním polovině sezony přikovaný na samotném dnu tabulky. Freiburg má naopak na sestupové pásmo sedm bodů náskok.

V 8. minutě se v dobré pozici ocitnul hostující Jerome Gondorf, leč v jeho podání jsme už viděli zdařilejší zakončení. Na druhé straně Gulde zblokoval Zreľákův pokus, aby se o nějakých sedm minut později mohl stát hrdinou celku ze Schwarzwald-Stadionu. Günter rozehrál standardní situaci tak, že Manuel Gulde na malém vápně jemňounce míč tečoval hlavou, ale Fabian Bredlow možná přeci jen trochu zaváhal - 0:1.

Strechovi svěřenci se potom zbytečně zatáhli do defenzivy, čehož chtěl využít Matheus Pereira. Nejprve mířil do boční sítě, pak se neprosadil z přímého kopu a na místo určení nedoputovala ani jeho dalekonosná střela. Dvaadvacetiletý brazilský útočník, který v německém klubu hostuje ze Sportingu, se o necelých deset minut později proměnil v nahrávače.

Zreľákovi poslal výtečný míč, jenomže slovenský fotbalista s ním naložil prachbídně. Do šaten šli tedy spokojenější hosté, což jim vydrželo i po závěrečném hvizdu. Do té doby byly k vidění na Max-Morlock-Stadionu i další šance. Ve dvaapadesáté minutě zakončoval rychlý kontr Janik Haberer. Bredlow byl už sice překonán, ale na čáře za svého gólmana zaskočil Tim Leiboid.

O minutku později to vypadalo, že se Zreľák konečně prosadí, jenomže radost mu pokazil zdvihnutý praporek pomezního rozhodčího. Yuya Kubo pak z voleje norimberské příznivce také nepotěšil. Ve finále tedy bylo jedno, že Bredlow skvělým zákrokem zamezil dalšímu gólu ve své síti. Köllnerova skvadra rozhodně bude mít na jaře co vylepšovat.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele