17. kolo
22.12.2018 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Stuttgart po další porážce přečká zimní pauzu na barážové příčce

Pojedenácté se stalo, že museli borci hájící barvy VfB opustit hřiště, aniž by získali jediný bod. Naopak die Königsblauen si trochu v tabulce polepšili. Nic to však nemění na tom, že v Gelsenkirchenu rozhodně doufali, že po polovině sezony budou okupovat lepší než třináctou pozici.

První šance zápasu se zrodila po Fährmannově zaváhání, ale Erik Thommy si s ní neporadil podle svých představ. V 10. minutě proto mohli jít do vedení hosté, když po ose Konopljanka-Oczipka doputoval míč na malé vápno k Stevenu Skrzybskimu, jenž z první zamířil přesně za záda Ron-Roberta Zielera - 0:1.

Odpovědět mohli Gomez s Thommym, nicméně ani jednomu nebylo přáno. Timo Baumgartl si hned v následující minutě počínal o poznání nebezpečněji, ale Fährmann svůj tým podržel. Po půl hodině hry to z dálky rovněž neúspěšně zkoušeli Insua a Thommy. V závěru poločasu se rozhodnul pro dlouhý sprint Suat Serdar, aby ve finále přihrál Skrzybskimu, jenž zbytečně dlouho otálel.

Ke střelci jediného gólu se dostal míč i po následném rohovém kopu a gólman Schalke znovu čaroval. Hned na začátku druhého poločasu ale Fährmann nabídnul jako na zlatém podnose míč Gonzálezovi, kterému stačilo z necelých dvacet metrů pouze trefit prostor mezi třemi tyčemi. Místo toho ale mířil do jedné z nich. Na druhé straně si hrací předmět zase našel Skrzybskiho. Šestadvacetiletý útočník si s přesností nepotykal. A i kdyby, branka by pro ofsajd stejně nemohla platit.

Mezi sedmdesátou a osmasedmdesátou minutou padly všechny tři zbývající góly. První po Oczipkově rohu vsítil Salif Sané, přičemž mu výrazně pomohlo Gomezovo rameno - 0:2. Stuttgartští se nevzdali a za svou aktivitu byli odměněni za šest minut. Tehdy Akolo našel ve vápně Nicólase Gonzáleze, proti jehož hlavičce do pravého horního rohu byl muž v rukavicích krátký - 1:2.

A pak? Inu, pak se po chybném zpracování chopil míče Steven Skrzybski (kdo také jiný, že?) a v ideálním moment posunul na poměrně čerstvě vystřídavšího Ahmeda Kutucua, jenž procedil míč pod nohama vybíhajícího Zielera - 1:3. V závěru musel během jediné minutky rozdat Felix Brych hned čtyři žluté karty. Červenou však nikdo nedostal. A i kdyby, tak šance na skórování už byla stejně malá.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele