17. kolo
23.12.2018 15:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Ofenzivně laděné klání mezi Augsburgem a Wolfsburgem vyšlo lépe pro hosty

Rozhodnutí si nechali na předposlední minutu řádné hrací doby, když vítězství trefil Yannick Gerhardt. Celkově bylo už osmé, což spolu se čtyřmi remízami znamená skvělé páté místo.

Během úvodní dvacetiminutovky se do vedení snažili jít hlavně domácí borci. Postupně to zkoušeli Richter, Finnbogason a Gregoritsch. Za Wolfsburg pálil dvakrát Weghorst, přičemž jednou hlavičkoval těsně mimo, a poté zvonila za Lutheho zády tyčka. Na druhé straně o sobě dali vědět Gregoritsch a Khedira.

Skóre se však poprvé měnilo až ve třiatřicáté minutě. Maximilian Arnold zahrával roh, který Brooks prodloužil za sebe. Zhruba metr před čárou číhal Josuha Guilavogui a neměl pražádný problém s tím dopravit míč tam, kam si všichni příznivci celku z města automobilů přáli - 0:1. Čtyři minuty před odchodem do šaten to bylo pro Labbadiův výběr ještě veselejší.

Po dvou zblokovaných střelách se míče chopil William a z hranice velkého čtverce jeho skákavý pokus doputoval až k pravé tyči - 0:2. Knoche potom hlavou těsně minul, což dalo Augsburgu nedlouho po změně stran příležitost ke snížení. Po ose Hahn-Schmid se kulatý předmět dostal k Finnbogasonovi, který už stál v malém vápně, ale vědomě se rozhodnul přihrát zpět, kde se tísněný Rani Khedira dokázal prosadit - 1:2.

Za deset minut bylo vyrovnáno. Schmid připravil míč pro Sergia Córdovu, jehož skákavá hlavička byla mimo dosah gólmana Casteelse - 2:2. Fuggerstädter byli na koni a díky Koo Ja-cheolovi a střelci branky Córdovovi si dokázali vytvořit dvě další slibné možnosti. Na druhé straně zaváhal Admir Mehmedi.

Mrzet ho to ale mohlo pouhých devět minut. Pak viděl brankář Vlků rozeběhnutého Steffena, a tak mu poslal přesný balon. Střídající švýcarský záložník pak vyčíhal ten správný moment pro přihrávku do vápna, kde Gerhardt uklízel z voleje do sítě - 2:3. Kdepak, letos to v případě Wolfsburgu na baráž nevypadá. To spíše Augsburg by se měl mít na pozoru. Ovšem oba celky mají pořád před sebou dost náročných mačů.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele