17. kolo
21.12.2018 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Dortmund upevnil svou pozici na čele bundesligy, o gól vyhrál

Borussii Dortmund se podařilo ve šlágru kola porazit druhý Mönchengladbach 2:1. Vítězný gól vstřelil přibližně deset minut po začátku druhého poločasu Marco Reus.

Díky výhře Dortmund navýšil svůj náskok na čele bundesligy na devět bodů, nutno však podotknout, že svůj zápas 17. bundesligového kola odehraje ještě Bayern, který je devět bodů za Dortmundem, stejně jako Mönchengadbach.

Favoritem zápasu byli dobře naladění domácí, kteří se dostali do první vyložené šance již ve 20. minutě. Po sérii chytrých přihrávek se do bezprostřední blízkosti brankáře hostů Sommera dostal osamocený Reus, švýcarský brankář však Reuse reflexivním zákrokem vychytal.

Ve 22. minutě se zdálo, že jeden z hráčů Möchengladbachu zahrál ve vlastním pokutovém území rukou, rozhodčí Oscar Wendt však pokutový kop nenařídil a žádné upozornění od VAR nepřišlo. Ve 42. minutě ale Dortmund přece jenom skóroval.

Od Reuse se míč dostal přes Götzeho k mladičkému Sanchovi, ten si povodil míč blíže k brankové čáře a jeho následné zakončení z úhlu se od tyče odrazilo přímo do brány. Brankář Sommer byl bez šance.

Už už to vypadalo, že se do kabin půjde za stavu 1:0 pro domácí, když se ve 46. minutě dostal k odraženému míči ve vápně Dortmudnu Christoph Kramer, jenž míč z blízkosti pohotově a především prudce vstřelil do horní části brány. Do kabin se tedy k poločasové přestávce šlo za stavu 1:1.

V prvním poločase však navzdory remízovému stavu dominoval Dortmund a tento nastolený trend pokračoval i v druhé půli. V 54. minutě nahrával před bránu z pravé strany Mario Götze a přibližně na hranici malého vápna si míč ve skluzu našel Marco Reus, který míč trefil přímo doprostřed odkryté části brány.

A do konce zápasu se už nic zásadního nestalo. Dortmund bere zaslouženou výhru nad přímým konkurentem z vrcholu tabulky a velmi výrazně se hlásí o sesazení Bayernu Mnichov z bundesligového trůnu po dlouhých šesti letech.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele