17. kolo
22.12.2018 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Fortuna Düsseldorf se díky další výhře udrží přes zimu nad sestupovým pásmem

Ještě nedávno to vypadalo, že ligový nováček poputuje po sezoně zase hezky rychle zpět do druhé Bundesligy. Svěřenci Friedhelma Funkela však ukázali, že umí zabojovat. Po Borussii Dortmund si vyšlápli na Hannover a navíc potvrdili pravdivost pořekadla o tom, že trpělivost růže přináší. Rozhodující trefa totiž padla v nastaveném čase druhého dějství.

Co se předváděných výkonu týče, snese přísné parametry Dodi Lukebakio. Právě on se v 11. minutě postaral o úvodní střelu zápasu, byť těsně minul. V prvním poločase jinak častěji stříleli domácí. Ze své převahy však nedokázali vytěžit nic převratného. I protože, že Walace z dálky prostor mezi třemi tyčemi netrefil a o chviličku později si stejně počínal jeho spoluhráč Weydandt.

V devětadvacáté minutě mohl pálit Stöger. Místo toho zvolil přihrávku na lépe postaveného kolegu Henningse, který byl záhy poté odzbrojen. Ve 36. minutě našel Usami neobsazeného Karamana. Esser byl v bráně pozorný. Po změně stran trvalo skoro dvacet minut, než se někdo z hráčů na hřišti osmělil.

Nakonec padla volba na Giesselmanna, jemuž chyběly opravdu centimetry. Karaman pak zase ztroskotal na gólmanovi a Hennings hlavičkoval nad. Ve čtyřiasedmdesáté minutě stál sám před Esserem aktivní Stöger. Stál sice trochu z úhlu, nicméně prostor na lepší umístění určitě byl. A co se dělo dál?

Už už to vypadalo na bezbrankovou remízu, jakých se mezi německou elitou příliš nevidí. Takže vlastně není divu, že těsně před koncem střílel zpoza šestnáctky Oliver Fink, Waldemar Anton jeho střelu lehce tečoval, takže Esser zůstal s děravýma rukama jenom stát - 0:1. Střídající Benito Raman měl pak ještě dobrou možnost na přidání pojistky, ovšem Düsseldorf nakonec skutečně zvítězil tím nejtěsnějším rozdílem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele