Bundesliga - souhrn 16. kola

17.01.2021, 19:59
Názory a komentáře
Bayern Mnichov nakonec přetlačil Freiburg a drží se na čele tabulky před RB Lipsko, které remizovalo ve Wolfsburgu. Opět ztratil Leverkusen, jenž v páteční předehrávce nestačil na Union Berlín, zatímco Dortmund doma remizoval s Mainzem. Frankfurt si poradil se Schalke a večerní sobotní duel mezi Stuttgartem a Gladbachem skončil remízou...

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 3:1

17.01.2021 18:00

Góly: 28. André Silva, 72. Luka Jović, 90+1. Luka Jović - 29. Matthew Hoppe

Na první trefu Andrého Silvy sice dokázali ještě hosté zareagovat, nicméně Luka Jović po návratu z Realu Madrid na hostování dokázal, že góly rozhodně střílet nezapomněl. Díky němu má Eintracht na dosah pohárové příčky, zatímco Die Königsblauen spadli v tabulce na poslední místo.

Během úvodní desetiminutovky se dvakrát zkoušel prosadit domácí Aymen Barkok. Jeho pokusy však nemohly Ralfa Fährmanna výrazně ohrozit. Ve 24. minutě měli hosté štěstí, že Martin Hinteregger hlavičkoval pouze do tyče. První branka přišla na pořad večera o čtyři minutky později. Erik Durm patrně chtěl střílet, ovšem míč se snesl k Andrému Silvovi, který si jej pracoval a z otočky mířil přesně k levé tyči - 1:0.

Nicméně Schalke vyrovnalo prakticky hned po rozehrávce. Benjamin Stambouli poslal z pravého křídla balon do vápna. Hinteregger si myslel, že ho sebere Kevin Trapp, zatímco gólman Eintrachtu sázel na zásah svého obránce. Nedorozumění tak využil talentovaný Matthew Hoppe a z úhlu trefil přesně mezeru mezi brankářovýma nohama - 1:1.

Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky musel ještě dvakrát do akce Fährmann. Nejprve vychytal Andrého Silvu, a poté se vyznamenal tváří v tvář Durmovi. Adi Hütter chtěl tenhle mač vyhrát, a tak poslal v 62. minutě do hry Luku Joviće. Srbský reprezentant se za důvěru odvděčil deset minut poté, když k němu přiletěl centr z levé strany od Kostiće. A protože by na malém vápně zcela neobsazen, neměla jednička Schalke proti této ráně pod břevno pražádnou příležitost zasáhnout - 2:1.

Do konce úvodního dějství už se svěřenci Christiana Grosse na nic nezmohli. Naopak mohli inkasovat po pokusech Hrustice a Andrého Silvy. Nakonec to však byl znovu Luka Jović, který dal výsledku jeho finální podobu. Psala se první minuta nastavení, když ve vápně vyřadil zasekávačkou ze hry Ozana Kabaka, a následně zamířil přesně k bližší tyči - 3:1.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - SC Freiburg 2:1

17.01.2021 15:30

Góly: 7. Robert Lewandowski, 75. Thomas Müller - 62. Nils Petersen

Rozhodně to pro domácí nebyl žádný snadný zápas. Hosté ukázali, že v současné době nedají nikomu nic zadarmo. Nicméně díky gólům Lewandowskiho a Müllera odjíždějí stejně z Allianz Areny s prázdnou. Obhájce titulu tak využil zaváhání soupeřů a po šestnácti kolech má na čele tabulky čtyřbodový náskok.

Flickova družina začala výborně, neboť už v 7. minutě přihrál Thomas Müller do vápna Robertu Lewandowskimu, který si udělal prostor a s přehledem zakončit do protipohybu brankáře Floriana Müllera - 1:0. Polský kanonýr tak překonal rekord Gerda Müllera v počtu vstřelených branek během první poloviny sezony. Někdejší německý reprezentant se v ročníku 1968/1969 trefil v sedmnácti utkáních dvacetkrát, rodák z Varšavy má teď na kontě o jednu branku více.

Následující minuty nepřinesly žádnou snahu o navýšení skóre. Ke střele se tedy ještě před vypršením úvodní dvacetiminutovky dostal Ronald Sallai. Poté se osmělil Serge Gnabry a gólmana Freiburgu přinutil k výbornému zákroku. Hráč mnichovského velkoklubu se ale záhy zranil, takže na hřiště vyběhl Leroy Sané a hned měl na svědomí další střelu.

Do konce prvního dějství došlo už jenom na pokus Leona Goretzky. V 55. minutě oslavil comeback po vleklém zranění Janik Haberer, když nahradil Amira Abrashiho, který přitom už po pěti minutách hry musel zaskočit za Baptiste Santamariu. V 58. minutě se mohl lídr tabulky radovat znovu, kdyby ovšem Lewandowski nemířil do břevna a Goretzka nenasměroval svou dorážku přímo na muže v rukavicích.

Christian Streich poslal ve dvaašedesáté minutě na hrací plochu hned tři nové tváře. Jednou z nich byl Nils Petersen, který si po rohovém kopu počíhal na zadní tyči a Manuel Neuer chytal balon až metr za brankovou čárou - 1:1. Dvaatřicetiletý útočník tak zaznamenal svůj osmadvacátý gól v kariéře v pozici střídajícího hráče.

Avšak Bayern chtěl tenhle duel vyhrát. Ani jedna šance v podání Joshuy Kimmicha se ještě neujala. Teprve v 75. minutě slepl Sané centr do šestnáctky pro Thomase Müllera, jehož skákavá střela zapadla z jeho pohledu k pravé tyči - 2:1. V následujících minutách si domácí vytvořili ještě čtyři dobré příležitosti.

Ani Lewandowski, ani Tolisso a ani dvakrát Sané se ovšem neprosadili. Naopak v nastaveném čase měl kousíček ke gólu Petersen, ale kulatý předmět zazvonil pouze o břevno. FCB tedy vítězství uhájilo a příště na něho čeká střetnutí s Augsburgem. Freiburg přivítá v domácím prostředí rovněž ve velmi dobré formě hrající Eintracht Frankfurt.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 2:2

16.01.2021 18:30

Góly: 58. Nicolás González, 90+6. Silas Katompa Mvumpa (pen.) - 35. Lars Stindl (pen.), 61. Denis Zakaria

V sobotu večer se v rámci šestnáctého kola bundesligy utkal Stuttgart s Borussií Mönchengladbach. Mírným favoritem zápasu byli hosté, kteří měli zisk třech bodů skutečně na dosah, avšak v 96. minutě dokázal vyrovnat gólem z pokutového kopu Wamangituka.

První větší šanci si Mönchengladbach vypracoval v 15. minutě, když však zajímavý střelecký pokus po individuální akci Embola vykryl skvělým zákrokem brankář domácích Kobel. Ve 34. minutě fauloval ve vlastním pokutovém území domácí Sosa Lainera a následný pokutový kop proměnil Stindl.

Do kabin se tedy šlo za stavu 0:1, do druhého poločasu však nastoupili hráči Stuttgartu v opoznání vyšším tempu. A to se jim vyplatilo už v 58. minutě, když sám hříšník z penaltového zákroku z prvního poločasu Sosa vyslal precizní centr do pokutového území Borussie z levé strany a míč doklepl hlavou mezi tři tyče González.

Vyrovnané skóre však nemělo dlouhého trvání. Už v 61. minutě se podařilo Mönchengladbachu odpovědět. Zakaria dokázal dovést míč po přihrávce od Stindla až do pokutového území a následně nezaváhal ani tváří v tvář brankáři Kobelovi, když míč vystřelil chladnokrevně po zemi ke vzdálenější tyči.

Už už to vypadalo, že si všechny tři body odveze domů Mönchengladbach, když sudí Felix Brych nařídil v 96. minutě na základě intervence videorozhodčího penaltu pro domácí za faul Bensenbainiho. Pokutový kop proměnil Wamangituka a oba soupeři si tak body nakonec rozdělili.

Mönchengladbach je tak zatím s pětadvaceti body sedmý a na pohárové pozice ztrácí pouhý jeden bod. Stuttgart je desátý s dvaadvaceti body a náskokem komfortních deseti bodů na sestupové pásmo.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05 1:1

16.01.2021 15:30

Góly: 73. Thomas Meunier - 57. Levin Öztunali

Fotbalisté Mohuče získali v novém kalendářním roce první bod. Vezou ho z Dortmundu, kde favorizovaná Borussia doplatila na spálené šance v úvodu i neproměněnou penaltu kapitána Reuse.

Domácí přitom do utkání vletěli ve vysokém tempu a gólman Mohuče Zentner lovil míč ze sítě už po dvou minutách. Předcházela tomu akce Meuniera, který z pravé strany poslal míč do vápna Reusovi, ten jej sklepl do střelecké pozice Erlingu Hålandovi a ten umístěnou střelou trefil levý dolní roh brány. Jenže radost mu dlouho nevydržela, VAR odhalil těsný Meunierův ofsajd a gól tak uznán nebyl.

Mohuč se stejně jako před dvěma týdny na půdě Bayernu favorita nezalekla a vytvářela si šance. Jednu z nich měl v 19. minutě kapitán Latza, který přízemní střelou vyzkoušel pozornost brankáře Bürkiho. Odvážná hra hostů však leckdy končila chybami v rozehrávce a protiútoky Borussie. Z toho vyústila i příležitost Brandta, který si ve 23. minutě ve vápně vyměnil míč s Hålandem a nebezpečně vypálil, Mohuč však zachránil skvělý zákrok Zentnera.

A nebyl zdaleka jediný. Už o tři minuty později musel šestadvacetiletý gólman hasit další tutovku domácích. Obrana Mohuče nezachytila kolmici Cana na Reuse a kapitán Borussie se ocitl tváří v tvář Zentnerovi, ten ale pohotovým vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a Reusovu střelu zneškodnil.

V 31. minutě už byl ale i Zentner bezmocný. Další centr Meuniera posunul Håland na pravou stranu k Bellinghamovi a sedmnáctiletého Angličana dělily centimetry od premiérové bundesligové branky, když jeho rána skončila na tyči.

Černožlutí pokračovali v tlaku, ani další pokusy mladých pušek Hålanda a Bellighama ale úspěchem neskončily. V závěru první půle se naopak mohli z ničeho nic ujmout vedení hosté. Nakopávaný míč odrazila obrana Dortmundu jen k Robinu Quaisonovi, který do něj zpoza vápna praštil takovým způsobem, že Bürki jen tak tak stihl zareagovat a ránu vyrazit.

Zatímco první poločas byl přehlídkou šancí domácích, po přestávce ofenziva Borussie zjalověla a tempo hry výrazně pokleslo. A tak v 57. minutě udeřil blesk z čistého nebe. Jmenoval se Levin Öztunali, záložník, který dosud v této sezóně neskóroval si připravil míč na střelu levačkou a z velké dálky parádně vymetl pravou šibenici.

Dortmundští byli jako polití studenou sprchou, ze které se nějakou dobu nedokázali otřepat. V 64. minutě tak nechybělo moc a mohli prohrávat už o dva góly, Latzův centr ze standardky trefil ve vápně Hacka a ten od země odrazil míč do břevna.

Vyrovnání Borussie ale nakonec přece jen přišlo. Velkou zásluhu na něm měl šestnáctiletý útočník Moukoko, který v 73. minutě odvážným náběhem způsobil ve vápně Mohuče zmatek, po němž se míč odrazil do perfektní pozice Meunierovi a ten tvrdou ranou propálil Zentnera.

O minutu později mohl belgický obránce zařídit svému týmu i další gól. Po náběhu do vápna jej totiž skluzem sestřelil Hack a sudí nemohl jinak než odpískat jasnou penaltu. Zahrávat ji šel Marco Reus, kapitán Dortmundu však selhal, když poslal Zentnera na opačnou stranu, načež ale sám nedokázal trefit bránu.

Místo balvanu padajícího z dortmundských srdcí mohla přijít další branka hostů. V 78. minutě Bürkiho po střele Latzy opět zachránila tyč a následně i jeden z obránců, který vykopával míč z brankové čáry.

Dortmund tak opět ukázal, že domácí zápasy proti jasným outsiderům jsou pro něj poslední dobou velkými strašáky. V rámci 16. kola nedokázal využít zaváhání konkurentů a po remíze 1:1 zůstává v tabulce čtvrtý. Mohuč naopak získala první letošní body a minimálně do neděle se posunula před Schalke na předposlední pozici.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Arminia Bielefeld 0:0

16.01.2021 15:30

Góly: -

Hoffenheimu se nedaří a domácí utkání s nováčkem z Bielefeldu to jen potvrdilo. Vyrovnaný zápas nabídl jen minimum šancí a po zásluze skončil bezbrankovou remízou.

Jednu z mála pohledných akcí, která vyústila asi v největší šanci utkání přinesla 19. minuta. Gačinovič po rychlé souhře s Kramaričem poslal centr na střed vápna, kde Bebou trefil jen skákajícího brankáře Ortegu.

Další pokus domácích přišel v 36. minutě, Dabburovu ránu z hranice vápna tečoval jeden z obránců Bielefeldu, Ortegovi však přesto neudělala větší potíže. O dvě minuty na druhé straně zahrozil japonský záložník Doan, který z přímáku pálil jen těsně nad bránu Hoffenheimu.

Zatímco v první půli ještě sem tam nějaká šance k vidění byla, po přestávce už byla PreZero Arena dějištěm taktické bitvy, která mnoho fotbalové radosti nenabízela. Až v samotném závěru se opět probudil Doan, který v 89. minutě dostal pěkný balón za obranu a gólmanu Baumannovi nadělal velké problémy, nakonec však míč do sítě nedostal.

V nastaveném čase pak měl japonský samuraj ve službách Arminie další šanci, když proběhl domácí obranou, navedl si míč na hranici vápna a nebezpečně vypálil. Bohužel pro něj a pro celý Bielefeld však jeho rána mířila příliš vysoko.

Vyrovnané utkání tak potvrdilo, že ani jedno z mužstev se momentálně nenachází v ideálním rozpoložení. Hoffenheim po bezbrankové remíze zůstává v tabulce na čtrnáctém místě, Bielefeld je na tom o pozici a dva body hůř.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - RB Lipsko 2:2

16.01.2021 15:30

Góly: 22. Wout Weghorst, 35. Renato Steffen - 5. Nordi Mukiele, 54. Willi Orbán

Lipsko se mohlo dočasně dostat na první místo tabulky, k tomu ovšem potřebovalo nutně naplno uspět ve Wolfsburgu, a takovou ambici jednoduše nenaplnilo. Po statistické stránce možná bylo o něco lepším týmem, prakticky však byla konečná remíza nejspravedlivějším vyústěním dění na hřišti. Na svém postavení v tabulce tak oba týmy vůbec nic nezměnily.

Vlci neprožívají vyloženě povedený vstup do nového roku, zahrneme-li do jejich bilance i nynější měření sil, nevyhráli už třikrát za sebou. Tenhle rezultát pro ně nicméně není žádnou velkou tragédií, jejich protivník totiž bezpochyby patří ke kandidátům na zisk ligového titulu. Ten ovšem opět, stejně jako při minulém střetnutí s Dortmundem, nemohl být spokojený.

I když se mu podařilo dobře vstoupit do utkání, jelikož Haidara ve 4. minutě ze středu pole uvolnil na levé straně na hranici ofsajdu balancujícího Forsberga, jenž následně přeposlal míč na zadní tyčku na skórujícího Mukieleho, chvíle následující pro něj nebyly vůbec pozitivní. A VfL se ještě v průběhu celého prvního poločasu propracoval ke dvěma přesným zásahům.

Nejprve se na střeleckou listinu zapsal ve 22. minutě Weghorst. Domácí předvedli u levé lajny pohlednou, rychlou a ve finále velmi těžko zastavitelnou kombinaci, Gerhardt pak vyslal prudký pas na bližší tyč na naběhnuvšího si spoluhráče, jehož neubránil pozdě se vracející Halstenberg, a Weghorst z blízkosti snadno překonal marně zasahujícího brankáře Gulácsiho.

Ve 34. minutě došlo na celkovou třetí změnu skóre. Sabitzer ve středu pole ztratil balón pod tlakem napadajícího Gerhardta, který ho stačil přihrát ke Steffenovi, ten zpoza šestnáctky napřáhl levačkou a jeho zakončení, tečované bránícím Orbanem, skončilo za zády Gulácsiho. Do přestávky se snažil vyrovnat Upamecano, jeho hlavičku ale zlikvidoval gólman Casteels.

Devět minut po obrátce se již Die Roten Bullen přece podařilo zareagovat na pro ně nepříznivý stav. Poměrně slušně se jim vyplatilo střídání, Nkunku po příchodu na hřiště za Forsberga hru notně oživil, a pár okamžiků na to, co na Casteelse po jeho standardce nevyzrál Haidara, se k dorážce nachomýtnul Orban, jenž už dotlačil merunu za sokovu brankovou čáru.

Ve zbývajících pasážích druhého poločasu další branka už nepadla, byť si obě družstva vytvořila několik solidních možností. Jenomže wolfsburský stoper Brooks v 62. minutě orazítkoval hlavou pouze brankovou konstrukci, na druhé straně se v první minutě nastavení neprosadil Kluivert, který nezužitkoval rychlý brejk a zamířil jenom vedle domácí brány.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Hertha BSC 0:0

16.01.2021 15:30

Góly: -

Poslední dva vzájemné zápasy těchto dvou celků dopadly divokou přestřelkou. Zatímco v roce 2019 uspěla Hertha na půdě Kolína nad Rýnem a vyhrála jednoznačně o čtyři branky, Die Geissböcke následně v roce 2020 svému sokovi porážku oplatili a na jeho hřišti zvítězili o pět gólů. Jenomže nejčerstvější měření sil tentokráte žádnou změnu skóre nezaznamenalo.

Hlavně první poločas mohl naznačovat, že o nějakou ofenzivní mašinérii se v tomto ohledu jednat nebude. Obě mužstva se těžkopádně propracovávala do nějakých gólových příležitostí, Piatekův pokus ze 13. minuty zlikvidoval domácí gólman Horn, na druhé straně se o tři minuty později neprosadil vůči hostujícímu brankáři Schwolowovi se svou levačkou Hector.

Až druhé dějství bylo přece jenom o něco zajímavější, síť se však nepodařilo rozvlnit ani jednomu týmu. V 60. minutě ze slušného postavení vypálil Wolf, leč Schwolowa neohrozil, neboť mířil do zámezí, o pár chvil později naopak mohla udeřit Hertha, nicméně Alderete ve finále musel pouze zasmutnit, protože i jeho hlavička zkrátka nesměřovala do prostoru brány.

V závěrečné čtvrthodince pak musel být Kolín nad Rýnem rád, že jeho soupeř neproměnil některou ze svých velmi slušných možností. V 74. minutě neseřídil svoje mířidla nejlépe Piatek, asi nejblíže pak přitom byl vstřelené brance v 83. minutě Guendouzi, který trefil brankovou konstrukci, a nezacílil poté ani Matheus Cunha, jehož vychytal pozorný Horn.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - FC Augsburg 2:0

16.01.2021 15:30

Góly: 84. Theodor Gebre Selassie, 87. Felix Agu

Brémy potvrdily zlepšení formy. S Augsburgem na domácím stadionu odehrály vyrovnané utkání, které dvěma brankami v samotném závěru dokázaly proměnit v důležité tři body.

Bůhvíjaká fotbalová hitparáda to ale na Weserstadionu nebyla. Zejména první poločas se nesl ve znamení tvrdých soubojů, stažených obran obou mužstev a zejména nepřesností. Ani jedna ze stran se nebyla schopná dostat ani do náznaku šance na ohrožení brány.

Tempo zápasu se začalo stupňovat až po hodině hry. Aktivnější byli spíše domácí, hráči Augsburgu však pevně bránili, a naopak sami začali hrozit z protiútoků. Jeden z nich skončil v 63. minutě centrem střídajícího Niederlechnera, který před dotírajícím Hahnem musel obratným skluzem odrazit obránce Möhwald.

Závěr zápasu ale hráči Werderu naprosto opanovali. V 85. minutě po poměrně nenápadné protečoval jeden z obránců Augsburgu letící centr z levé strany do míst, kam si nabíhal Theo Gebre Selassie a ten pohotovou střelou z voleje otevřel skóre.

Hosté vytáhli obranu a pokusili se odpovědět, Brémy toho však dokázaly bleskově využít a přidat pojišťovací branku. Tentokrát z pravé strany centroval Schmid a míč propadl až na úplně volného Felixe Agua, který jej prudkou ranou z první zakroutil ke vzdálenější tyči.

Z nezáživného zápasu tak Werder dokázal vytěžit důležité vítězství a zase se o něco vzdálit sestupovému pásmu. V tabulce poskočily na dvanácté místo, jedenáctý Augsburg je na tom už jen o bod lépe.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Bayer Leverkusen 1:0

15.01.2021 20:30

Góly: 88. Cedric Teuchert

Union dál pokračuje ve sbíraní parádních výsledků, v páteční předehrávce šestnáctého kola potvrdil, že na Stadionu An der Alten Försterei patří k nejlepším v Bundeslize, porazil díky jediné brance Cedrica Teucherta ze závěru utkání favorizovanější Leverkusen a dokonce se dočasně vecpal do první čtyřky průběžného pořadí, která znamená hlavně účast v Lize mistrů.

Že by o kvalifikaci do milionářské soutěže mohli svěřenci trenéra Urse Fischera vůbec usilovat, s tím se vážně nepočítalo. Nicméně berlínský výběr, jehož neporazil ani mistrovský Bayern či rovněž o čelo tabulky bojující Wolfsburg, přičemž porazit dokázal Dortmund, zatím právě na tuhle metu běží. A přerušil teď opravdu dost mizernou bilanci se svým protivníkem.

Bayer od roku 2003 narazil na Die Eisernen celkem v pěti případech, z toho třikrát v rámci DFB-Pokalu, a ve všech slavil konečné vítězství. Jenže tentokráte se museli svěřenci kouče Petera Bosze před Unionem sklonit. Byť více drželi míče na svých kopačkách, byli střelecky o něco aktivnější, tu nejdůležitější statistiku, tedy počet vstřelených branek, zkrátka neovládli.

Hosté během celého zápasu nepůsobili v ofenzívě nijak působivým dojmem. Amiriho střela ze 2. minuty byla vážně dosti nepřesná, ve 14. minutě se pokoušel ze slušné pozice prosadit Demirbay, avšak i on svou levačkou zamířil mimo kýžený prostor brány. Naopak o chvilku později daleko více zahrozili domácí, ovšem hlavička Friedricha olízla brankovou konstrukci.

Před přestávkou přece jenom Leverkusen prožíval slušné okamžiky, Amiriho pokus ze 38. minuty, tečovaný spoluhráčem Schickem, vychytal brankář Luthe, který se mimo jiné potil pořádně i ve 41. minutě, to když ho hodlal překonat Baumgartlinger. Zkraje druhého dějství vlastně z ničeho nic zase zahrozil výrazně Union, Teuchert ale smolně pro něj trefil jen tyčku.

Rozhodující moment tohoto souboje přišel na řadu dvě minuty před koncem. Lenz se na hranici vlastní šestnáctky zmocnil míče, všiml si, že do brejku může vyslat rozeběhnutého Teucherta, a tak nakonec i učinil, německého útočníka nestačil dobře uhlídat Tah, Teuchert naběhl přes půl hřiště do vyloženého postavení a obloučkem přelstil gólmana Hradeckeho.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov16113248:2536
2.RB Lipsko1695228:1432
3.Bayer Leverkusen1685330:1629
4.Borussia Dortmund1692532:2029
5.Union Berlín1677232:2028
6.VfL Wolfsburg1668224:1926
7.Eintracht Frankfurt1668228:2426
8.Borussia Mönchengladbach1667330:2625
9.SC Freiburg1665529:2623
10.VfB Stuttgart1657432:2422
11.FC Augsburg1654717:2519
12.Werder Brémy1646619:2418
13.Hertha BSC1645723:2517
14.TSG Hoffenheim1644822:3016
15.Arminia Bielefeld16421010:2414
16.1. FC Köln1626813:2712
17.1. FSV Mainz 0516141115:347
18.Schalke 0416141113:427

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (51)

Přidat komentář
Bayernista18

Union

Reagovat
REPLIKATOR

A je po Leverkusenu.

Reagovat
Werkrider

Ten pocit keď v zápase zakopneme 10 lôpt kvôli zraneným hráčom súpera a on si v kľude dôjde pre víťazstvo s našim hráčom na zemi... Union

Reagovat
Arne

Tahle falešná fair play mě taky sere, nemáte ty míče zakopávat a naopak hrát dál...

Union

Reagovat
db18

Reagovat
Werkrider

Súhlasím Arne. Že súhlasí db18 má ale prekvapuje, fanda Bayernu a Mullera, najväčšieho plačka presně v týchto situáciách, tomu by pukla žilka v mozgu od zlosti.

Reagovat
db18
Reagovat
Werkrider

Si s tým ok?

Reagovat
godwood

Reagovat
Rudnevs

Müller je frajer a keď si to tak všimneš, tak väčšinou, keď sa o niečom dohaduje, tak je aj v práve. Teraz sa napríklad rieši ten jeho interview po zápase s Kielom, ale podľa mňa skôr na smiech bola tá moderátorka než on.

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Psy_cho

Akorát je lepší fotbalista než celý Leverkusen dohromady.

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
JozkokozleJ

Som myslel, ze pred 2-3 rokmi sa to vyriesilo, ked sa urcilo, ze hru prerusuje iba rozhodca (pri vaznom zraneni alebo pri zraneni hlavy). Postupne sa vsak opät zacalo zakopavat... A najviac ma bavi, ked muzstvo s leziacim hracom dokonci utocnu akciu a vzapäti sa hystericky dozaduje po superovi, aby zakopol.

Reagovat
db18

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spasitel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Rudnevs

Ako sa hovorí, nice guys finish last

Reagovat
Werkrider

Alebo v našom prípade, second.

Reagovat
Psy_cho

Vždyť existuje pokyn, že hráč nemá zakopávat balon a rozhodčí nemá prerušovat, když nejde o život. Že to sami hráči nedodržují je jejich problém.

Reagovat
Dufan

tak tak....sice hezké gesto, ale rozhodčí přerušuje hru

Reagovat
Rudnevs

Super, tak jediný zápas, na ktorý som tipoval remízu, sa neskončil remízou

Reagovat
db18

Ten jediný zápas jsem trefil...

...a u Herthy jsem chtěl dát remízu, ale překlepl jsem se.

Reagovat
Bayern +

To akože další južan Militao má byť lepšia voľba ako ligou overený Upamecano s výkupkou 40 mega?

Reagovat
db18

Ještě když odehrál jen tři zápasy. Spíš to ale vidím tak, že se hledá až třetí stoper a v základu budou chtít stavět na Sülem s Hernandezem. Případně možná ten Tanguy... (stejně předpokládam, že to bude na hostování... )

Reagovat
Bayern +

oh

Tak my máme rastúce problémy v obrane, Alaba na odchode, jedno použiteľné RB aj to z formy, Boateng s Martinezom bez zmluvy, Upamecano je dostupný za 40 mega a my ideme kupovať na pozíciu tretieho stopéra

Reagovat
Jardman

Lipsko a Dortmund jsou top pronásledovatelé

Reagovat
berliner

Mainz 1 bod ze hriste Dortmundu

Reagovat
dave30

Tak nevím, jestli ten Bénes nepřináší Gladbachu smůlu. Vždyť oni s ním v této sezóně vyhráli jedině tehdy, když ho poslali před koncem na hřiště a vedli alespoň o 3 góly (nepočítám ten pohár proti divizi).

Reagovat
Csaplárova past

Tvle kdyby furt to BVB neztrácelo body s outsidery ...

Reagovat
Beči

Jovič se vrátí do Frankfurtu a hned to tam začne sypat. Očividně v Realu dělali něco špatně...

Reagovat
misinho7

ZZ..

Reagovat
db18

Reagovat
Dufan

Reagovat
1gigs1

Jovič

Reagovat
Rudnevs

Mohol som čakať, že Jović nás hneď po návrate zostrelí... Ale nevadí, Frankfurt je silný, tam som úprimne ani nič nečakal a úplné poníženie to zas tiež nebolo, to skôr zaujímavejšie to bude proti Kölnu nabudúce.

Inak, dnes sa s bundesligou rozlúčil dlhoročný hráč David Abraham

Reagovat
twelwer

prestupil niekde do arg?

Reagovat
Rudnevs

V podstate ukončil profesionálnu karieru a vracia žiť do Argentíny a popri tom bude hrávať za miestny amatérsky klub, v ktorom kedysi začínal.

Reagovat
Bayern +

To prečo skončil kairéru v zime?

Reagovat
Rudnevs

Chcel skončiť už v lete, ale nakoniec ho ukecali do zimy, nech sa môže rozlúčiť s tribúnami, ale nakoniec to nevyšlo no.

Reagovat
Bayern +

Aha, ale hraval ešte stále celkom dosť, nie? Koniec v zime by som čakal od niekoho, kto má tak tri štarty a nie 15.

Reagovat
Rudnevs

Hej, on na to rozhodne ešte mal a hrával pravidelne, ale on už proste chcel domov do Argentíny za rodinou, s ktorou sa aj kvôli tej corone vraj moc nevidel...

Reagovat
db18

chudák...

Reagovat
cologneFC

Podľa toho čo my predvádzame, si v stredu zaknihujete druhé víťazstvo

Reagovat
Rudnevs

No nenahneval by som sa, keby to tak bolo, ale Schalke je tiež celú sezónu slabé jak čaj, aj keď pod Grossom vidieť trošku zlepšenie. Som zvedavý, či proti vám pôjdeme už aj s Hunterom.

Reagovat
twelwer

Hunter tam ide dohrat iba pol roka kariery alebo to ma byt na nejako dlhsie ?

Reagovat
Rudnevs

Minimálne zatiaľ ide dohrať pol roka kariéry. Pokiaľ by sa mu nejak moc darilo, tak sa ho možno budú snažiť teoreticky presvedčiť ešte na jednu sezónu, ale to si nemyslím.

Reagovat
AC.Milan

Jovic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele