16. kolo
17.01.2021 18:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Frankfurt si podle očekávání poradil se Schalke

Na první trefu Andrého Silvy sice dokázali ještě hosté zareagovat, nicméně Luka Jović po návratu z Realu Madrid na hostování dokázal, že góly rozhodně střílet nezapomněl. Díky němu má Eintracht na dosah pohárové příčky, zatímco Die Königsblauen spadli v tabulce na poslední místo.

Během úvodní desetiminutovky se dvakrát zkoušel prosadit domácí Aymen Barkok. Jeho pokusy však nemohly Ralfa Fährmanna výrazně ohrozit. Ve 24. minutě měli hosté štěstí, že Martin Hinteregger hlavičkoval pouze do tyče. První branka přišla na pořad večera o čtyři minutky později. Erik Durm patrně chtěl střílet, ovšem míč se snesl k Andrému Silvovi, který si jej pracoval a z otočky mířil přesně k levé tyči - 1:0.

Nicméně Schalke vyrovnalo prakticky hned po rozehrávce. Benjamin Stambouli poslal z pravého křídla balon do vápna. Hinteregger si myslel, že ho sebere Kevin Trapp, zatímco gólman Eintrachtu sázel na zásah svého obránce. Nedorozumění tak využil talentovaný Matthew Hoppe a z úhlu trefil přesně mezeru mezi brankářovýma nohama - 1:1.

Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky musel ještě dvakrát do akce Fährmann. Nejprve vychytal Andrého Silvu, a poté se vyznamenal tváří v tvář Durmovi. Adi Hütter chtěl tenhle mač vyhrát, a tak poslal v 62. minutě do hry Luku Joviće. Srbský reprezentant se za důvěru odvděčil deset minut poté, když k němu přiletěl centr z levé strany od Kostiće. A protože by na malém vápně zcela neobsazen, neměla jednička Schalke proti této ráně pod břevno pražádnou příležitost zasáhnout - 2:1.

Do konce úvodního dějství už se svěřenci Christiana Grosse na nic nezmohli. Naopak mohli inkasovat po pokusech Hrustice a Andrého Silvy. Nakonec to však byl znovu Luka Jović, který dal výsledku jeho finální podobu. Psala se první minuta nastavení, když ve vápně vyřadil zasekávačkou ze hry Ozana Kabaka, a následně zamířil přesně k bližší tyči - 3:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Eintracht věří, já ne.

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele