16. kolo
15.01.2021 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hráči Unionu Berlín (© AFP)

Union útočí na postup do Ligy mistrů! Doma skolil Leverkusen

Union dál pokračuje ve sbíraní parádních výsledků, v páteční předehrávce šestnáctého kola potvrdil, že na Stadionu An der Alten Försterei patří k nejlepším v Bundeslize, porazil díky jediné brance Cedrica Teucherta ze závěru utkání favorizovanější Leverkusen a dokonce se dočasně vecpal do první čtyřky průběžného pořadí, která znamená hlavně účast v Lize mistrů.

Že by o kvalifikaci do milionářské soutěže mohli svěřenci trenéra Urse Fischera vůbec usilovat, s tím se vážně nepočítalo. Nicméně berlínský výběr, jehož neporazil ani mistrovský Bayern či rovněž o čelo tabulky bojující Wolfsburg, přičemž porazit dokázal Dortmund, zatím právě na tuhle metu běží. A přerušil teď opravdu dost mizernou bilanci se svým protivníkem.

Bayer od roku 2003 narazil na Die Eisernen celkem v pěti případech, z toho třikrát v rámci DFB-Pokalu, a ve všech slavil konečné vítězství. Jenže tentokráte se museli svěřenci kouče Petera Bosze před Unionem sklonit. Byť více drželi míče na svých kopačkách, byli střelecky o něco aktivnější, tu nejdůležitější statistiku, tedy počet vstřelených branek, zkrátka neovládli.

Hosté během celého zápasu nepůsobili v ofenzívě nijak působivým dojmem. Amiriho střela ze 2. minuty byla vážně dosti nepřesná, ve 14. minutě se pokoušel ze slušné pozice prosadit Demirbay, avšak i on svou levačkou zamířil mimo kýžený prostor brány. Naopak o chvilku později daleko více zahrozili domácí, ovšem hlavička Friedricha olízla brankovou konstrukci.

Před přestávkou přece jenom Leverkusen prožíval slušné okamžiky, Amiriho pokus ze 38. minuty, tečovaný spoluhráčem Schickem, vychytal brankář Luthe, který se mimo jiné potil pořádně i ve 41. minutě, to když ho hodlal překonat Baumgartlinger. Zkraje druhého dějství vlastně z ničeho nic zase zahrozil výrazně Union, Teuchert ale smolně pro něj trefil jen tyčku.

Rozhodující moment tohoto souboje přišel na řadu dvě minuty před koncem. Lenz se na hranici vlastní šestnáctky zmocnil míče, všiml si, že do brejku může vyslat rozeběhnutého Teucherta, a tak nakonec i učinil, německého útočníka nestačil dobře uhlídat Tah, Teuchert naběhl přes půl hřiště do vyloženého postavení a obloučkem přelstil gólmana Hradeckeho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele