16. kolo
16.01.2021 15:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Nordi Mukiele slaví gól Lipska (© AFP)

Wolfsburg se rozešel s Lipskem smírně

Lipsko se mohlo dočasně dostat na první místo tabulky, k tomu ovšem potřebovalo nutně naplno uspět ve Wolfsburgu, a takovou ambici jednoduše nenaplnilo. Po statistické stránce možná bylo o něco lepším týmem, prakticky však byla konečná remíza nejspravedlivějším vyústěním dění na hřišti. Na svém postavení v tabulce tak oba týmy vůbec nic nezměnily.

Vlci neprožívají vyloženě povedený vstup do nového roku, zahrneme-li do jejich bilance i nynější měření sil, nevyhráli už třikrát za sebou. Tenhle rezultát pro ně nicméně není žádnou velkou tragédií, jejich protivník totiž bezpochyby patří ke kandidátům na zisk ligového titulu. Ten ovšem opět, stejně jako při minulém střetnutí s Dortmundem, nemohl být spokojený.

I když se mu podařilo dobře vstoupit do utkání, jelikož Haidara ve 4. minutě ze středu pole uvolnil na levé straně na hranici ofsajdu balancujícího Forsberga, jenž následně přeposlal míč na zadní tyčku na skórujícího Mukieleho, chvíle následující pro něj nebyly vůbec pozitivní. A VfL se ještě v průběhu celého prvního poločasu propracoval ke dvěma přesným zásahům.

Nejprve se na střeleckou listinu zapsal ve 22. minutě Weghorst. Domácí předvedli u levé lajny pohlednou, rychlou a ve finále velmi těžko zastavitelnou kombinaci, Gerhardt pak vyslal prudký pas na bližší tyč na naběhnuvšího si spoluhráče, jehož neubránil pozdě se vracející Halstenberg, a Weghorst z blízkosti snadno překonal marně zasahujícího brankáře Gulácsiho.

Ve 34. minutě došlo na celkovou třetí změnu skóre. Sabitzer ve středu pole ztratil balón pod tlakem napadajícího Gerhardta, který ho stačil přihrát ke Steffenovi, ten zpoza šestnáctky napřáhl levačkou a jeho zakončení, tečované bránícím Orbanem, skončilo za zády Gulácsiho. Do přestávky se snažil vyrovnat Upamecano, jeho hlavičku ale zlikvidoval gólman Casteels.

Devět minut po obrátce se již Die Roten Bullen přece podařilo zareagovat na pro ně nepříznivý stav. Poměrně slušně se jim vyplatilo střídání, Nkunku po příchodu na hřiště za Forsberga hru notně oživil, a pár okamžiků na to, co na Casteelse po jeho standardce nevyzrál Haidara, se k dorážce nachomýtnul Orban, jenž už dotlačil merunu za sokovu brankovou čáru.

Ve zbývajících pasážích druhého poločasu další branka už nepadla, byť si obě družstva vytvořila několik solidních možností. Jenomže wolfsburský stoper Brooks v 62. minutě orazítkoval hlavou pouze brankovou konstrukci, na druhé straně se v první minutě nastavení neprosadil Kluivert, který nezužitkoval rychlý brejk a zamířil jenom vedle domácí brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele