16. kolo
16.01.2021 18:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Lars Stindl (© AFP)

Stuttgart vyrovnal zápas s Mönchengladbachem penaltou v poslední minutě

V sobotu večer se v rámci šestnáctého kola bundesligy utkal Stuttgart s Borussií Mönchengladbach. Mírným favoritem zápasu byli hosté, kteří měli zisk třech bodů skutečně na dosah, avšak v 96. minutě dokázal vyrovnat gólem z pokutového kopu Wamangituka.

První větší šanci si Mönchengladbach vypracoval v 15. minutě, když však zajímavý střelecký pokus po individuální akci Embola vykryl skvělým zákrokem brankář domácích Kobel. Ve 34. minutě fauloval ve vlastním pokutovém území domácí Sosa Lainera a následný pokutový kop proměnil Stindl.

Do kabin se tedy šlo za stavu 0:1, do druhého poločasu však nastoupili hráči Stuttgartu v opoznání vyšším tempu. A to se jim vyplatilo už v 58. minutě, když sám hříšník z penaltového zákroku z prvního poločasu Sosa vyslal precizní centr do pokutového území Borussie z levé strany a míč doklepl hlavou mezi tři tyče González.

Vyrovnané skóre však nemělo dlouhého trvání. Už v 61. minutě se podařilo Mönchengladbachu odpovědět. Zakaria dokázal dovést míč po přihrávce od Stindla až do pokutového území a následně nezaváhal ani tváří v tvář brankáři Kobelovi, když míč vystřelil chladnokrevně po zemi ke vzdálenější tyči.

Už už to vypadalo, že si všechny tři body odveze domů Mönchengladbach, když sudí Felix Brych nařídil v 96. minutě na základě intervence videorozhodčího penaltu pro domácí za faul Bensenbainiho. Pokutový kop proměnil Wamangituka a oba soupeři si tak body nakonec rozdělili.

Mönchengladbach je tak zatím s pětadvaceti body sedmý a na pohárové pozice ztrácí pouhý jeden bod. Stuttgart je desátý s dvaadvaceti body a náskokem komfortních deseti bodů na sestupové pásmo.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele