16. kolo
17.01.2021 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Bayern Mnichov si nakonec s Freiburgem poradil

Rozhodně to pro domácí nebyl žádný snadný zápas. Hosté ukázali, že v současné době nedají nikomu nic zadarmo. Nicméně díky gólům Lewandowskiho a Müllera odjíždějí stejně z Allianz Areny s prázdnou. Obhájce titulu tak využil zaváhání soupeřů a po šestnácti kolech má na čele tabulky čtyřbodový náskok.

Flickova družina začala výborně, neboť už v 7. minutě přihrál Thomas Müller do vápna Robertu Lewandowskimu, který si udělal prostor a s přehledem zakončit do protipohybu brankáře Floriana Müllera - 1:0. Polský kanonýr tak překonal rekord Gerda Müllera v počtu vstřelených branek během první poloviny sezony. Někdejší německý reprezentant se v ročníku 1968/1969 trefil v sedmnácti utkáních dvacetkrát, rodák z Varšavy má teď na kontě o jednu branku více.

Následující minuty nepřinesly žádnou snahu o navýšení skóre. Ke střele se tedy ještě před vypršením úvodní dvacetiminutovky dostal Ronald Sallai. Poté se osmělil Serge Gnabry a gólmana Freiburgu přinutil k výbornému zákroku. Hráč mnichovského velkoklubu se ale záhy zranil, takže na hřiště vyběhl Leroy Sané a hned měl na svědomí další střelu.

Do konce prvního dějství došlo už jenom na pokus Leona Goretzky. V 55. minutě oslavil comeback po vleklém zranění Janik Haberer, když nahradil Amira Abrashiho, který přitom už po pěti minutách hry musel zaskočit za Baptiste Santamariu. V 58. minutě se mohl lídr tabulky radovat znovu, kdyby ovšem Lewandowski nemířil do břevna a Goretzka nenasměroval svou dorážku přímo na muže v rukavicích.

Christian Streich poslal ve dvaašedesáté minutě na hrací plochu hned tři nové tváře. Jednou z nich byl Nils Petersen, který si po rohovém kopu počíhal na zadní tyči a Manuel Neuer chytal balon až metr za brankovou čárou - 1:1. Dvaatřicetiletý útočník tak zaznamenal svůj osmadvacátý gól v kariéře v pozici střídajícího hráče.

Avšak Bayern chtěl tenhle duel vyhrát. Ani jedna šance v podání Joshuy Kimmicha se ještě neujala. Teprve v 75. minutě slepl Sané centr do šestnáctky pro Thomase Müllera, jehož skákavá střela zapadla z jeho pohledu k pravé tyči - 2:1. V následujících minutách si domácí vytvořili ještě čtyři dobré příležitosti.

Ani Lewandowski, ani Tolisso a ani dvakrát Sané se ovšem neprosadili. Naopak v nastaveném čase měl kousíček ke gólu Petersen, ale kulatý předmět zazvonil pouze o břevno. FCB tedy vítězství uhájilo a příště na něho čeká střetnutí s Augsburgem. Freiburg přivítá v domácím prostředí rovněž ve velmi dobré formě hrající Eintracht Frankfurt.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
Rich

2-1 Pojďme Bayern

Reagovat
Ferragamo7

Reagovat
Ferragamo7

Aj šťastie zahralo v tomto kole Bayernu do kariet a konkurencia totálne pohorela,Leverkusen prehral,Dortmund ledva zachránil remízu z predposledným Mainzom a Lipsko tiež len remíza.Je tu šanca odskočiť v tabuľke,ale samozrejme,to by sme už museli konečne vyhrať. Tak dúfam že aspoň 1:0,čo je aj môj tip.

Reagovat
Rich

Hodně odvážný tip, Bayern nulu neudrží, ta obrana je strašná... Nevím, jak ty, ale jako Asi bych tu obranu postavil takhle: Davies, Hernandez, Richards, Sule (a nebo Sule Richards)... Jenomže se obávám, že bude sestava takováto zase: Pavard, Sule Alaba a Davies...

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Nickname 9

Podle sestavy tipuju tak 2:1

Reagovat
Nickname 9

Gnabry letos dost skleněný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele