16. kolo
16.01.2021 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Theodor Gebre Selassie (© AFP)

Brémy slaví první výhru v novém roce, Augsburg udolaly v samotném závěru

Brémy potvrdily zlepšení formy. S Augsburgem na domácím stadionu odehrály vyrovnané utkání, které dvěma brankami v samotném závěru dokázaly proměnit v důležité tři body.

Bůhvíjaká fotbalová hitparáda to ale na Weserstadionu nebyla. Zejména první poločas se nesl ve znamení tvrdých soubojů, stažených obran obou mužstev a zejména nepřesností. Ani jedna ze stran se nebyla schopná dostat ani do náznaku šance na ohrožení brány.

Tempo zápasu se začalo stupňovat až po hodině hry. Aktivnější byli spíše domácí, hráči Augsburgu však pevně bránili, a naopak sami začali hrozit z protiútoků. Jeden z nich skončil v 63. minutě centrem střídajícího Niederlechnera, který před dotírajícím Hahnem musel obratným skluzem odrazit obránce Möhwald.

Závěr zápasu ale hráči Werderu naprosto opanovali. V 85. minutě po poměrně nenápadné protečoval jeden z obránců Augsburgu letící centr z levé strany do míst, kam si nabíhal Theo Gebre Selassie a ten pohotovou střelou z voleje otevřel skóre.

Hosté vytáhli obranu a pokusili se odpovědět, Brémy toho však dokázaly bleskově využít a přidat pojišťovací branku. Tentokrát z pravé strany centroval Schmid a míč propadl až na úplně volného Felixe Agua, který jej prudkou ranou z první zakroutil ke vzdálenější tyči.

Z nezáživného zápasu tak Werder dokázal vytěžit důležité vítězství a zase se o něco vzdálit sestupovému pásmu. V tabulce poskočily na dvanácté místo, jedenáctý Augsburg je na tom už jen o bod lépe.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele