Bundesliga - souhrn 15. kola

08.01.2021, 22:27, aktualizováno 10.01.2021, 20:02
Komentáře a souhrny
Erling Håland (© AFP)
Borussia Dortmund ve šlágru kola zvítězila na půdě RB Lipsko a upevnila si průběžnou čtvrtou příčku za Leverkusenem, jenž se rozešel smírně s Brémami. Bayern Mnichov v páteční předehrávce prohrál v Mönchengladbachu, přesto po zaváhání Lipska zůstává s dvoubodovým náskokem na čele. Union Berlín se rozešel smírně s Wolfsburgem, zatímco konečně zvítězilo Schalke, které rozstřílelo Hoffenheim a odlepilo se ode dna tabulky. Po delší době zvítězil Stuttgart a tři body získal i Bielefeld...

Arminia Bielefeld - Hertha BSC 1:0

10.01.2021 18:00

Góly: 64. Reinhold Yabo

Nováček Bundesligy si v tomto ročníku připsal na konto své čtvrté vítězství, když po vyrovnaném průběhu nakonec udolal konkurenční Herthu nejtěsnějším poměrem 1:0 a se třinácti body se posunul na patnácté místo o dva body před šestnáctý Kolín. Hosté naopak nenavázali na předchozí hladkou výhru se Schalke (3:0) a se šestnácti body jsou stále dvanáctí.

V dresu BSC opět nastoupil od samého začátku český reprezentační záložník Vladimír Darida a byl střídán v 72. minutě, stejně jako většina jeho spoluhráčů však nebyl příliš vidět. První poločas toho příliš nenabídl, nejzajímavější moment se urodil zhruba deset minut před přestávkou. Rozhodčí Winkmann nejprve nařídil pokutový kop ve prospěch Arminie po souboji Starka s Klosem, na základě videozáznamu ji ale okamžitě odvolal.

Do druhého dějství vstoupili mnohem aktivněji domácí a z vedení se mohli radovat po necelých pěti minutách. Centr Nilssona propadl přes chybujícího Aldereteho až k rozběhnutému Córdovaovi, ten ale z mírného úhlu jen olízl bližší tyč a balón poté zapadl do boční sítě. Bielefeld se dočkal rozdílové trefy v 64. minutě, jediný gól nedělní dohrávky 15. kola zaznamenal Reinhold Yabo.

Osmadvacetiletý záložník po autovém vhazování Brunnera ustál osobní souboj se slovenským krajánkem Pekaríkem a z dvanácti metrů uklidil balón přímo do bližší šibenice, brankář Schwolow se natahoval marně. O sedm minut později mohl pojistit náskok mírného outsidera japonský šikula Doan, jenže po krásné individuální akci neměl štěstí a jeho pěkná střela z hranice pokutového území pouze orazítkovala levou konstrukci.

Hosté ve zbývajícím průběhu marně dobývali pozornou defenzívu protivníka, i přesto se jim podařilo rozvlnit síť necelých deset minut před závěrečným hvizdem. Do černého zamířil střídající Piątek, nicméně balón si nechtěně zpracoval rukou a jeho branka proto nebyla uznána. Hertha bude mít co napravovat v příštím kole na půdě trápícího se Kolína, Bielefeld se pokusí uspět v Hoffenheimu.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - VfB Stuttgart 1:4

10.01.2021 15:30

Góly: 46. Marco Richter - 10. Nicolás González (pen.), 29. Silas Katompa Mvumpa, 61. Gonzalo Castro, 87. Daniel Didavi

Augsburg předvedl jeden z nejhorších výkonů v této sezóně, se Stuttgartem logicky neuhrál ani bod, ba co hůře, schytal poměrně tvrdý direkt. Hosté vedli na půdě soupeře po prvním poločase už o dvě branky, a ačkoli domácí krátce po obrátce stačili snížit, ve finále pak ještě dvakrát inkasovali, navíc museli rovněž skousnout červenou kartu pro Marca Richtera.

Fuggerstädter nevstoupili do tohoto duelu vůbec dobře. Už v 10. minutě čelili penaltě, protože Klimowicze v šestnáctce nešikovně přišlápl bránící Oxford, exekuce pokutového kopu se ujal González, jenž si počínal jako zkušený mazák a zamířil do protipohybu gólmana Gikiewicze. Na sklonku půlhodiny se poté Die Schwaben dostali do ještě větší výsledkové i herní pohody.

Podnikli rychlý brejk, Sosa sprintoval podél levé strany, přihrál do vápna na sbíhajícího si Wamangituku, který z vyložené pozice snadno překonal Gikiewicze. Jeden z mála pozitivních momentů Augsburg zaznamenal ve 46. minutě. Vargas pronikl za obranu protivníka, předložil následně míč na Richtera, jenž z blízkosti hravě přelstil pouze zkoprnělého brankáře Kobela.

Jenže v 61. minutě se svěřenci trenéra Pellegrina Matarazza propracovali ke svému třetímu přesnému zásahu a asi definitivně zlomili odpor svého soka. González si zprava seběhl blíže do středu hrací plochy, vyslal jemný oblouček na hranici brankového území na zadní tyčku, kde našel nedůrazně bráněného Castra, a ten lehce přelstil pozdě vyběhnuvšího Gikiewicze.

Situace se mužstvu kouče Heika Herrlicha ještě více zkomplikovala v 76. minutě. Frustrovaný Richter zbytečně atakoval podnikajícího Antona, zaslouženě viděl žlutou kartu, a protože už tři minuty předtím jednu obdržel, pakoval se předčasně z hrací plochy. Čtvrtý gól Stuttgartu ještě zařídil v 87. minutě Didavi, který zužitkoval z vyložené pozice přesný pas od Antona.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Borussia Dortmund 1:3

09.01.2021 18:30

Góly: 90. Alexander Sørloth - 55. Jadon Sancho, 71. Erling Haaland, 84. Erling Haaland

Lipsko odmítlo příležitost posunout se na čelo tabulky poté, co v páteční předehrávce vedoucí Bayern venku nestačil na Mönchengladbach, doma jasně nestačilo na Dortmund, a zůstalo tak na průběžném druhém místě. O všem podstatném se rozhodovalo až po přestávce, přičemž BVB úřadovalo především zásluhou hráčů Jadona Sancha, Erlinga Hålanda a Marca Reuse.

Die Roten Bullen potvrdili, že celek ze Severního Porýní-Vestfálska pro ně dlouhodobě nepředstavuje vůbec oblíbeného soupeře. Od roku 2018 ho neporazili ani v jedné z pěti možností, na šestý pokus s ním prohráli už počtvrté. Die Schwarzgelben naopak navázali na svůj minulý skalp Wolfsburgu a upevnili si své postavení v první čtyřce průběžného pořadí.

Možná že právě tenhle duel maximálně ukázal, jak je pro Dortmund důležitý Håland. Když mu norský forvard minulý měsíc chyběl, v osmi zápasech napříč všemi soutěžemi vyhrál jen v polovině případů. Právě jeho podíl na úspěchu byl nyní více než klíčový. Norská stopa byla mimochodem v tomto klání znát i díky Alexanderovi Sørlothovi, jedinému střelci Lipska.

První poločas byl podstatně méně zajímavý než ten druhý. Oba týmy se do nějakých šancí dostávaly pouze sporadicky, vůbec první střelu na bránu vyslal až ve 25. minutě Poulsen, avšak hostující gólman Bürki si s touto zlobivkou soupeře poradil. Ještě se pokoušel ve 41. minutě změnit dosavadní bezgólový stav Daniel Olmo, pálil ale mimo dortmundskou bránu.

Ani úvodní pasáže pětačtyřicetiminutovky druhé rozhodně nenabídly žádnou ofenzivní a dechberoucí podívanou. Borussia se alespoň poprvé dokázala zásadněji osmělit ve 49. minutě, leč Reusovu levačku vychytal pozorný brankář Gulácsi. Až 55. minuta výrazně dopomohla rozhýbat skóre tohoto utkání a důvody k radosti měli v tu chvíli svěřenci kouče Edina Terzice.

Håland se uvolnil na pravé straně, poslal přihrávku do šestnáctky, kde Reus chytře a elegantně tečoval míč patičkou na Sancha, který z blízkosti pohotově zacílil na bližší tyč. Lipsko nenašlo odpověď na tuhle inkasovanou branku, ba naopak působilo v útoku stále spíše bezradným dojmem, Gulácsi přitom v 65. minutě zastavoval těžko udržitelného Hålanda.

Největší možnost na vyrovnání si mužstvo trenéra Juliana Nagelsmanna vytvořilo krátce po Hålandově tutovce. V 67. minutě napřáhl svou pravou nohou Daniel Olmo, jenomže ke své smůle orazítkoval jenom brankovou konstrukci. A naopak o čtyři minuty později Dortmund svůj náskok navýšil, to když Håland po pěkné kombinaci zužitkoval hlavou centr Sancha.

Zbývající dvacetiminutovka nabídla ještě dva přesné zásahy. Definitivně hosté zlomili odpor svého soka v 84. minutě, jelikož Håland přebral kolmici od Reuse, obehrál Gulácsiho a nasměroval balón pohodlně za brankovou čáru. Domácí stačili v závěru už jenom zmírnit nepříjemné následky, síť se podařilo rozvlnit po pasu zleva od Angeliňa z dorážky Sørlothovi.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Werder Brémy 1:1

09.01.2021 15:30

Góly: 70. Patrik Schick - 52. Ömer Toprak

Jakoby už ta předvánoční prohra s Bayernem do značné míry vzala Die Werkself vítr z plachet. Brémští naopak připisují další důležitý bod. V BayAreně dokonce vedli, avšak na vedoucí trefu bývalého hráče Leverkusenu Ömera Topraka dokázal dvacet minut před koncem odpovědět svým pátým gólem v sezoně Patrik Schick.¨

Během úvodního dějství se hosté rozhodně nechtěli pouštět do žádných větších akcí. Zůstávali zalezlí kolem vlastní šestnáctky a domácí se tak dostali pouze ke dvěma střelám z dálky. Ani Nadiem Amiri, ani Kerem Demirbay však neuspěli. Jediný pokus Werderu si během prvního poločasu připsal po Augustinssonově rozehrávce přímého kopu Joshua Sargent.

Ludwig Augustinsson zahrával standardku i pro změně stran. Jeho chytrý centr obrana nezachytila a Ömer Toprak tak mohl z nějakých sedmi metrů zakončovat z voleje. Tady gólman Hrádecký asi nemohl zasáhnout - 0:1. Za čtyři minuty mohl z přímého kopu odpovědět Demirbay, jenže těsně minul zařízení.

Vyrovnání se Boszova skvadra dočkala až v 70. minutě. Patrik Schick z otočky se štěstím prostřelil hned dva obránce Werderu. Sudí Cortus však nejprve střelu neuznal, protože byl přesvědčený o tom, že si krátce předtím pomohl Lucas Alario při zpracování rukou. Následné přezkoumání u videa jej vyvedlo z omylu, takže branka Bayeru mohla platit - 1:1.

Nicméně v následujících minutách už nebyly ani na jedné straně k vidění žádné vyložené příležitosti, takže Leverkusen setrvá na třetí příčce a v příštím kole se střetne s Unionem Berlín. Brémy uhrály v patnácti kolech stejný počet bodů, díky čemuž okupují třináctou pozici. V dalším zápase přivítají na Weserstadionu FC Augsburg.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FC Köln 5:0

09.01.2021 15:30

Góly: 18. Ermedin Demirović, 39. Nicolas Höfler, 59. Roland Sallai, 69. Philipp Lienhart, 79. Lucas Höler

Streichův tým si tak připisuje pátou výhru v řadě, která mu zajišťuje těsný kontakt s pohárovými příčkami. Zato Köln musí doufat, že Arminia prohraje s Herthou, aby zůstal na první nesestupové a nebarážové pozici.

Nedobré odpoledne započalo pro Timo Horna v 18. minutě. Brankář hostujícího celku věřil, že Sallaiův oblouček za obranu stihne před dotírajícím Ermedinem Demirovićem odkopnout do bezpečí. Místo toho se balon snesl naprosto ideálně pro dvaadvacetiletého útočníka, jehož hlavička doputovala až za brankovou čáru - 1:0.

Ve 33. minutě si hosté vytvořili svou jedinou šanci prvního poločasu. A Marius Wolf ji nevyužil. Oproti tomu Nicolas Höfler v minutě devětatřicáté nezaváhal. Kousek před šestnáctkou obral o míč Saliha Özcana a nikým neatakovaný z hranice velkého čtverce překonal Horna podruhé - 2:0. Velice nadějné poločasové skóre, které mohlo být ještě nadějnější, kdyby Baptiste Santamaria krátce před druhým zásahem ve své šanci neselhal.

Za "Kozly" to i po změně stran zkoušel Marius Wolf. Dokonce dvakrát, ale kontaktní branka z toho nebyla. Naopak po necelé hodině hry přihrával Demirović z levé strany před bránu, kam si naběhl Roland Sallai a z bezprostřední blízkosti zvýšil na 3:0. Hráči Freiburgu byli při chuti a do závěrečného hvizdu stihli ještě další dvě trefy.

V 69. minutě byl rohový kop rozehrán na zadní tyč, kde hlavičkoval na tu přední Ermedin Demirović. Pro Philippa Lienharta pak nepředstavovalo vůbec žádný problém dopravit hlavou míč z jednoho metru na místo určení - 4:0. A za dalších deset minut dal výsledku jeho finální podobu střídající Lucas Höler, když z první uklidil pod břevno Günterovu přihrávku z pravé strany - 5:0.

Freiburg má díky tomu na kontě už osmadvacet branek, což z něj činí pátý nejlépe střílející mančaft Bundesligy. Uvidíme, kolik gólů vstřelí hráči klubu z Bádenska-Württemberska za týden, kdy se představí v Allianz Areně v Mnichově. Do města nad řekou Rýn pak zavítá Hertha BSC, která při únorovém měření sil doma inkasovala od "Kozlů" nepopulárního "bůra". Ovšem předtím na RheinEnergie Stadionu pro změnu zvítězila 4:0.

Více informací k zápasu

Union Berlín - VfL Wolfsburg 2:2

09.01.2021 15:30

Góly: 29. Sheraldo Becker, 52. Robert Andrich - 10. Renato Steffen, 65. Wout Weghorst (pen.)

A to i přesto, že domácí hráli čtyřicet minut proti deseti. Početní výhody brzy využili, nicméně Weghorst dokázal z penalty vyrovnat. Ve zbývajících pětadvaceti minutách se rozhodující trefu přidat nepodařilo.

Die Eisernen mohli jít do vedení už po necelých dvou minutách, kdyby Sheraldo Becker v závěru rychlého brejku nezahodil stoprocentní příležitost. V 9. minutě mohli domácí děkovat brankáři Andreasi Luthemu, že tak famózně zneškodnil hlavičku Yannicka Gerhardta. Krátce poté už ale jednička Unionu nezkrotila hlavičku Renata Steffena, jenž se prosadil po rohovém kopu Maximiliana Arnolda - 0:1.

Svěřenci Urse Fischera měli balon častěji na kopačkách a využít se toho pokusil po dvaceti minutách svou ranou Becker. Po něm to hlavou zkusil Florian Hübner, ale to by nesměl mířit do míst, kde zrovna stál Koen Casteels. Ten kapituloval v závěru úvodní třicetiminutovky, když po Ingvartsenově pobídce pálil z kroku pravačkou nekompromisně pod břevno - 1:1.

V závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky byla na každé straně hřiště k vidění ještě jedna dobrá příležitost. Luthe však Gerhardta vychytal a hlavička Taiwa Awoniyiho také neskončila na místě určení. Už v 50. minutě se odehrál velice důležitý moment. Po Arnoldově faulu na Awoniyiho ukázal rozhodčí Ittrich na penaltový puntík.

Pak si šel celou situaci prohlédnout k videu, aby usoudil, že k provinění došlo ještě před vápnem. Zároveň však Maximiliana Arnolda vyloučil. K přímému kopu z optimální vzdálenosti si stoupl Robert Andrich. Ukázkově přestřelil zeď a Casteels se mohl jenom ohlédnout - 2:1. Nicméně vedení vydrželo domácím pouze do 65. minuty.

Josip Brekalo pálil a Marcus Ingvartsen zasáhl ve vlastní šestnáctce balon rukou. Po další videokonzultaci sudí nařídil penaltu, kterou Wouter Weghorst proměnil, přestože Andreas Luthe vystihl směr - 2:2. V 79. minutě si hráči berlínského klubu vytvořili hned dvě šance, jenže Marius Bülter i Christopher Trimmel selhali. Ale třeba se některému z nich podaří trefit za týden výhru proti Leverkusenu. Wolfsburg, který má pochopitelně nadále stejně bodů jako Union, přivítá o příštím víkendu doma RB Lipsko.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - TSG Hoffenheim 4:0

09.01.2021 15:30

Góly: 42. Matthew Hoppe, 57. Matthew Hoppe, 63. Matthew Hoppe, 80. Amine Harit

Schalke čekalo na ligové vítězství téměř rok, kdy 17. ledna uplynulého roku porazilo Mönchengladbach 2:0. Od té doby nedosáhlo na tříbodový zisk ve třiceti zápasech za sebou a při případném dalším neúspěchu mohlo vyrovnat neslavný rekord Tasmanie Berlín, která v roce 1966 nevyhrála jedenatřicetkrát v řadě. Celek z Gelsenkirchenu se však nyní konečně dočkal a porazil tápající Hoffenheim vysoko po výsledku 4:0.

Domácí celek tak pod vedením nového kouče Christiana Grosse zabral a se sedmi body se posunul na předposlední sedmnáctou pozici, i přesto ho ještě čeká velmi náročný boj o záchranu. S Hoffenheimem přečkal úvodní tlak a pak v závěru prvního poločasu šel do vedení, po změně stran pojistil svůj náskok hned dalšími třemi trefami. Hattrickem se blýskl americký mladíček Matthew Hoppe, který ho stihl za pouhých 21 minut.

Hosté naopak prohráli v Bundeslize podruhé a patří jim až čtrnáctá příčka s patnácti body. První nadějnější příležitost byla k vidění přesně v polovině první půle, kdy nebezpečně pálil do levého spodního roku Belfodil a s perfektním zákrokem se musel vytáhnout brankář Fährmann. Strážce domácí svatyně si následně poradil i se střelami Kramariče a Samassekoua, Schalke z ničeho nic prorazilo necelých pět minut před přestávkou.

Teprve devatenáctiletý Hoppe obdržel přesně načasovanou přihrávku do volného prostoru od Amineho Harita a chytrým lobem překonal naprosto bezmocného gólmana Baumanna. TSG chtělo srovnat ihned po změně stran, jenomže Fährmann opět čaroval a Baumgartnera vychytal famózním způsobem. Pak se hrálo o něco opatrněji a v 57. minutě zvýšil náskok mírného outsidera opět aktivní Hoppe.

Tentokráte přelstil ofsajdovou past po další vynikající kolmici středem hřiště od Harita, obešel Baumanna a snadno dopravil míč do odkrytého prostoru tří tyčí. Stejná spolupráce znovu zafungovala za dalších šest minut. Nezastavitelnému Hoppemu stačilo na třetí gól v zápase něco málo přes dvacet minut, po nabídce Harita jakoby ledabyle dloubl do balónu a poslal ho doprostřed branky za záda zaskočeného Baumanna.

V 70. minutě byl blízko ke skórování také Uth, avšak proti němu zázračně zasáhl hostující gólman. Domácí uzavřeli gólový účet o devět minut později. Zasloužené branky se dočkal Harit, když po zpětné přihrávce Oczipky zamířil z dvanácti metrů přímo k bližší konstrukci. Ve zbývajícím průběhu nedokázali snížit Bebou s Gaćinovičem, výsledek se proto již nezměnil.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt 0:2

09.01.2021 15:30

Góly: 24. André Silva (pen.), 72. André Silva (pen.)

Die Nullfünfer tedy mají za sebou další smolný zápas, kvůli čemuž se propadli až na poslední příčku tabulky. Naopak Eintracht má po dalším vítězství na dohled pohárové pozice.

První střelu mezi tři tyče vyprodukoval ve 4. minutě domácí Leandro Barreiro. Nebyla z nejnebezpečnějších, takže Kevin Trapp nechal děkovat. Na druhé straně to dvakrát neúspěšně zkoušel Filip Kostić. První pokutový kop se zrodil ve čtyřiadvacáté minutě, když Moussa Niakhaté ve vápně přidržel unikajícího Andrého Silvu.

Sám faulovaný se pak ujal exekuce a střílel po své pravé ruce, zatímco Robin Zentner skákal rovněž po své pravé ruce, takže nebylo co řešit - 0:1. Do konce úvodního poločasu se domácí jen velmi obtížně dostávali na dostřel frankfurtské svatyně, kdežto hosté spíše vyčkávali, s čím přijde soupeř. Na další dobré šance se tedy muselo čekat až do druhého dějství.

Hned po změně stran si hodně oddechl Alexander Hack, že si nevstřelil vlastní gól. Krátce po něm přišli se svými navštívenkami Erik Durm a André Silva. Portugalský forvard si však musel na druhou branku počkat až do 72. minuty. Do té doby byly k vidění další příležitosti. Nejprve Jonathan Burkhardt zazdil po dobré Boëtiusově přihrávce velkou možnost na vyrovnání.

Dvacetiletý útočník pak při své hlavičce orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Po hodině hry se výhody pokutového kopu málem dočkali i svěřenci Bo Stevenssona. Jenže se ukázalo, že Djibril Sow protihráče Barreira do hlavy netrefil. Okolo 70. minuty se přihlásili o slovo André Silva a Filip Kostić. Nicméně druhá trefa padla až poté, co druhý jmenovaný upadl ve vápně po kontaktu s Niakhatém.

André Silva tentokrát střílel po své levé ruce, což napadlo i Robina Zentnera. Rána však byla dostatečně tvrdá a přesná na to, aby se zastavila až v síti - 0:2. Teď tedy byla tuplem řada na Die Nullfünfer. Jenže ani Danny Latza, ani Jean-Philippe Mateta, ani Karim Onisiwo další zásah nezaznamenali. V samotném závěru ještě frankfurtský hrdina zápasu propásl hattrick, avšak Orli přesto můžou slavit jubilejní páté vítězství.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov 3:2

08.01.2021 20:30

Góly: 36. Jonas Hofmann, 45. Jonas Hofmann, 49. Florian Neuhaus - 20. Robert Lewandowski (pen.), 26. Leon Goretzka

Druhá letošní porážka Bayernu napříč všemi soutěžemi se urodila na půdě dost neoblíbeného Mönchengladbachu. Ten potvrdil, že na německého giganta se mu obecně velmi dobře daří, porazil ho už počtvrté během uplynulých sedmi případů a pojistil si sedmé místo v tabulce. Perfektní výkon odvedl především Jonas Hofmann, autor dvou branek a rozhodující asistence.

Tohle měření v podstatě potvrdilo fakt, že Die Roten mají dlouhodobě potíže v defenzivních činnostech. Už podesáté za sebou neudrželi v Bundeslize čisté konto, tentokráte jim přitom nestačily k úspěchu ani dva přesné zásahy. Přitom po zhruba úvodní pětadvacetiminutovce se zdálo, že dokráčí pohodlně k očekávanému vítězství, vytvořili si totiž dvoubrankový náskok.

Jenže Gladbach se nevzdal a udělal moc dobře. Dohnal nepříjemné manko, urval velmi cenné tři body ve svůj prospěch a notně také zamíchal kartami ohledně vedoucí příčky v průběžném pořadí. Pokud totiž Lipsko zvítězí v sobotu nad Dortmundem, dostane se právě před Bayern do čela. Ten disponuje v současné chvíli jen dvoubodovým odstupem od Die Roten Bullen.

Hosté vstoupili do utkání poměrně dobře, nutno podotknout, že vlažnější úvod tohoto střetnutí oživil právě až moment ze 20. minuty. Davies předtím operoval na hranici šestnáctky, trefil ve vápně konečky prstů bránícího Neuhause a rozhodčí Osmers přisoudil Stern des Südens po shlédnutí videa penaltu. Exekuce se chopil Lewandowski, který pohotově a bez obtíží zacílil.

Jen o šest minut později se svěřencům trenéra Hanse-Dietera Flicka podařilo vedení navýšit. Goretzka ve středu pole získal míč, narazil si se Saném, naběhl si těsně za pokutové území a pravou nohou propálil jen bezmocně přihlížejícího brankáře Sommera. Domácí se poprvé aspoň nějak osmělili až ve 29. minutě, nicméně hlavičku Gintera zlikvidoval gólman Neuer.

Ve 33. minutě ještě svá mířidla neseřídil Bensebaini, nicméně pár okamžiků na to se přece mužstvo kouče Marca Roseho dočkalo své gólové odměny. Stindl si ze středu pole všiml, že obrana soupeře není úplně dobře zkonsolidovaná, do volného prostoru si naběhl Hofmann, který si pohlídal případné ofsajdové postavení a před Neuerem využil spoluhráčovu kolmici.

Ve 38. minutě Sommer řešil další šanci mnichovského výběru, překonat se ho snažil levačkou Sané, avšak v tomto případě odolal. Ke konci prvního poločasu se poté Borussia dočkala dokonce vyrovnání průběžného stavu, Hofmann se zase pohyboval na hraně ofsajdu, obdržel další přihrávku od Stindla a překonal Neuera, přičemž VAR jeho platnost branky posvětil.

Bavořané jakožto favorité tohoto zápasu po přestávce nedokázali svého soka dostat pod nějaký soustavnější tlak. Rozhodně jim uškodila i skutečnost dalšího inkasování, ve 49. minutě po Hofmannově přihrávce nasměroval merunu do šibenice Neuhaus. Možná jenom Lewandowski mohl v 65. a 71. minutě odpovědět, jenomže nemířil zkrátka nejpřesněji.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov15103246:2433
2.RB Lipsko1594226:1231
3.Bayer Leverkusen1585230:1529
4.Borussia Dortmund1591531:1928
5.Union Berlín1567231:2025
6.VfL Wolfsburg1567222:1725
7.Borussia Mönchengladbach1566328:2424
8.SC Freiburg1565428:2423
9.Eintracht Frankfurt1558225:2323
10.VfB Stuttgart1556430:2221
11.FC Augsburg1554617:2319
12.Hertha BSC1544723:2516
13.Werder Brémy1536617:2415
14.TSG Hoffenheim1543822:3015
15.Arminia Bielefeld15411010:2413
16.1. FC Köln1525813:2711
17.Schalke 0415141012:397
18.1. FSV Mainz 0515131114:336

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (101)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gladbasek

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
montaigne33

Velká PARÁDA!!! A teď se rychle vrátit do TOP4 a uspět v LM

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
Hyrax

Reagovat
REPLIKATOR

Mönchengladbach

Reagovat
Mönchengladbach

Druhá polovina sezóny už bude snad v lize lepší, v LM jen dva zápasy, i vzhledem ke koroně bude důležité uhrát TOP4, aby byla ojra navíc.

Reagovat
Mönchengladbach

*Ač tedy nevím přes koho, snad to Neverkusen nějak klasicky dojebe.

Reagovat
Müllered

Neuhaus už měl být v Mnichově a byl by klid, Joshua napravo. Lucas jsem s tebou, takové jednání si nezasloužíš.

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
JozkokozleJ

Kimmich je na RB vyborny. Ale mne pride obrovska skoda, aby nehral uprostred zalohy.

Reagovat
db18

Reagovat
Müllered

Dočasně, než se vyřeší RB. Chybí podpora od krajních obránců, i Davies je špatný.

Reagovat
andrew96

Včera to Davies neměl proti Zakariovi lehké, nicméně jinak je jeho přínos mnohem vyšší.

Reagovat
bayern987

Reagovat
Rudnevs

No pekne Keď som odchádzal, bolo 0:2

Reagovat
andrew96

Na rande?

Reagovat
Kixi Syhimour

šlo to dobře, než zmínil za co vlastně dostal před rokem to vítězství ve hláškách

Reagovat
Rudnevs

Tak ale čo.. vyhral som? Vyhral.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak titul oficiálně tvůj není

Reagovat
Rudnevs

Rande so svojim mestom akurát tak

Reagovat
Kucka

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Mönchengladbach

Šalke tu spraví náladu, neboj. :-)

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

Jedno střídání...

Reagovat
Müllered

Hansi začíná Pepkovatět. Alespoň Musialu tam mohl dát.

Reagovat
Bayern +

a ešte post za post. Už som len čakal, že v 85. vymení Pavarda za Sarra

Reagovat
Spalovač šancí

Klasická páteční bundesligová nuda

Reagovat
20fredy20

Absolutne klucove bude dat Kimmicha na pravu obranu, do stredu Roca alebo Musiala . A samozrejme stoper Hernandez.

Reagovat
johnn

Ale je to dobré že vyhral Gladbach. Aspoň to bude zaujímavé čí ho predbehne Leipzig alebo Dortmund možno aj Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund nepočítaj ako realnu možnosť... buď Lipsko alebo Leverkusen ak rýchlo vypadnú v el a hecnú sa v lige ako v prvej polke sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

po 15 kole toto tvrdit,dva/tri zapasy a pozicie sa menia

Reagovat
Bakary3

Nejak nechápu, jak Bayern s touhle obranou vyhral LM

Vzdyt staci povedena kolmice a cela jejich obrana je v haji, stoperi daleko od sebe, nezajistuji se, krajni obranci taky tak nějak porad nekde v prdeli.

A dopredu to taky vubec zadnej slagr nebyl, gladbachu to pak stacilo trosku zahustit a nevedeli si rady.

Stindl dve nadherny asistence, Hofmann dvakrat suverenni zakonceni.

A co me bilo do oci, to je Embolo. To je defenzivni utocnik - dalsi obrance tymu soupere.

On dostane mic, jakztakz podrzi a vzdy vrati dozadu, kdyz uz teda neztrati nebo se mu nepiskne faul po hloupym padu.

Kolikrat mohl zrychlit hru a posunout hraci do pohybu, dat z jedny, ale on to radsi zabrzdi.

Kliku si nedovoli, nekomu utect nezkusi, hrozne zbytecnej hrac.

Reagovat
Bayern +

Tak v CHL šli všetci na doraz, teraz mi to príde, že tak 3/4 zostavy hrá na pol plynu. Plus teda vyšťavenosť po nabitom septembrovom programe, pokles formy niektorých hráčov ako napríkad Gnabry, Pavard, Davies, Boateng a Alaba, neustále vynútené rotácie, to všetko minulú sezónu nebolo. Tiež slabšia lavička, predsa len Coutinho, Perisic a Thiago boli niekde inde než Roca, DC, či Choupo. Čoskoro hráme MS klubov, tam sa snáď naštartujeme.

Reagovat
Bayern +

Jo a ešte som zabudol zranenie Comana, ten mal celu jeseň až do Vianoc fantastickú formu, hodne nás potiahol.

Reagovat
Bakary3

To jo, ale ten system braneni obecne nechapu, treba v jednu dobu byli vsichni obranci asi 4m za pulici carou, kdyz přitom hrac s micem byl nejakych 10m od nich, vzdyt to staci nakop, kdy stoperi zrovna nezachyti ten nabeh a je to.

Ono uz v lize mistru tyhle nedostatky byly videt, ale stejne to uhrali. Ted to ale bylo zoufaly.

A jak pises, neprislo mi to, ze by na tom hristi nechali vsechno, bylo to takovy nemastny, neslany.

Reagovat
andrew96

Ono právě není až tak jednoduché dostat se za vysoko postavenou obrannou linii. Před Vánoci proti Leverkusenu demonstroval Bayern jeho sílu, když defenziva vystavila soupeře do ofsajdu, nebo byl nákop příliš dlouhý. Navíc za obranou stojí Neuer, který je schopen mnoho pasů též pochytit. Proti takové linii je třeba využít momentu překvapení, k čemuž včera došlo v momentě, kdy Kimmicha od míče nečekaně odstavil Stindl, načež vysunul Hofmanna. Ta formace Bayernu se mně líbí, jen je třeba, aby všichni plnili pokyny.

Reagovat
Bakary3

Tak on toho Neuer vycistil dost i vcera, ale jak pises - je to postaveny na tom, ze všechno pujde podle planu. Kimmich tam neztratil mic v nejakym nebezpečným prostoru a presto z toho padl gol - jp, stava se, jako asi jsou zapasy, jak pises, kdy jim to proste šlape 90 minut.

Ale prijde mi to od nich jako neumerny risk.

Reagovat
PP

je tak.. Kolik balonů oni získají ještě na soupeřově polovině. Navíc loni by Bayern nikdo nepřestřílel, měli formu, sílu.. Byť mít ve finále Neymar s Mbappem svůj den, tak to mohlo dopadnout všelijak..

Reagovat
Reggie

No co si pamatuju legendární debakl , tak ta obrana Bayernu byla dost špatná. Ve finále s PSG tam měli Frantíci taky dost šancí, ale nedali to. Každopádně míče za obranu dělaliyBayernu obrovský problémy a teď se potvrzuje, že ta obrana je hrozná. Vždyť mají asi 5. nejhorší obranu v lize, to snad nepamatuju.

Reagovat
Rudnevs

Tak ale zas na druhú stranu tomu útoku sa nikto ani len nepriblíži, keď sa pozriem na ten počet strelených gólov. Bayern hrá poslednou dobou takú hru à la dáme viac gólov než súper. Mne sa to páči, aspoň sa hrá ofenzívny futbal a tie zápasy sú zaujímavé.

Reagovat
JozkokozleJ

A dalsie plus je, ze sa rozchytal Neuer

Reagovat
Reggie

Souhlasím. Je to super, ty zápasy jsou gólový a to je vždycky paráda. Ale nejsem si jist, jestli Flick má na to úplně stejný názor jako my dva . Hlavně vzhledem k tomu, že je to, na poměry Bayernu, často stojí body.

Reagovat
Bakary3

To je pravda, ze je i ta bidna Barca dost zlobila a cekal jsem, ze Neymar, Mnappe, Di Maria... to potrestaji.

Reagovat
Reggie

Tak tak. Jako s Barcou to není úplně vypovídající, protože pak Němci viděli, že dají gól kdykoliv. Ale na začátku zápasu, kdy ještě rozhodnuto nebylo, tak se tam Barca v pohodě dostávala. Tak jenom asi Mbappé tam spálil asi dvě úplný tutovky, jednou mu to tam namazal luxusně Ander.

Reagovat
Rudnevs

Fucking finally Fuuu toto je skvelý pocit, takto to má vyzerať, proste absolutna paráda YES!

Matthew Hoppe <3

Reagovat
Kucka

Kola efekt

Reagovat
Neutron

zrovna, ked podam proti nim vyhraju

Reagovat
andrew96

No jasně, Streich láme rekordy, ale nikoho to nezajímá, protože mužstvo, které stejně spadne, po roce vyhrálo..

Reagovat
Rudnevs

Ako poznám Streicha, on samotný by v svojom dialekte povedal, že výhra nie je dôležitá a pozornosť by sa mala venovať radšej dôležitejším témam ako je napríklad životné protredie alebo sociálne prípady (v tomto prípade Schalke).

Reagovat
andrew96

No jo, vlastně díky SCF skončil Baum. Streich je skutečný altruista.

Reagovat
Rudnevs

Hej, za to vlastne díki, s tým mantákom na lavičke by dneska Schalke vyrovnalo ten nepekný rekord. Ešte že je už preč.

Každopádne gratulujem k vysokej výhre, ktorá je pre Schalke taktiež veľmi priaznivý výsledok.

Reagovat
JozkokozleJ

Ak by sa nechytili proti zdecimovanemu Hoffenheimu, tak uz by to fakt bolo na kapitulaciu. Snad ich to nakopne

Reagovat
Müllered

Bayer je marný a to teď mají brutální program, Union venku, Dortmund, Wolfsburg, Lipsko...

Reagovat
smazaný uživatel

Udělají 12 bodů

Reagovat
AC Sparta Praha good

pokud se Schick nezraní

Reagovat
berliner

Nedelej ze Schicka pana nepostradatelneho

Reagovat
Kepy_FCB

Hrac lezici za zdi pri primaku ...

Reagovat
Zark

bylo k vidění už tak před deseti lety

Reagovat
REPLIKATOR

Hoffenheim

Reagovat
Le Gunner

Já to tomu Schickovi tak přeju... Jenom ať se mu daří.

Reagovat
mayday

Taky mu to přeju, ale furt to tak nějak není ono mi přijde. Potřeboval by nějakou delší šňůru s gólama, aby se dostal třeba i na 15 branek v sezoně a šel do další s pořádným sebevědomím.

Reagovat
Pablos

Někde gól Schicka ? A vlastně tak něják celkově shrnutí jak hrál, někoho kdo koukal ?

Reagovat
adoxx

V prvním poločase nebyl moc vidět, ale klasicky své si zahrál..podržel míč, rozdal ho, ale žádná velká šance. Ve druhé půli byl vidět daleko více, zvláště po příchodu Alaria. Nejdřív dál s obrovským štěstím gól, kdy se míč dostal do branky jenom díky odrazu od myslím Augustinsonovy nohy, potom se ještě dostal do asi 3. nebezpečných hlaviček, ale všechny byly z dost těžkých pozic, takže z toho nakonec nic nebylo. Celkově ho dneska skvělé ubránil Toprak, a Dragovič, Sinkgraven, Bender a ani Baily s Diabym dnes rozhodně neodehráli svoje nejlepší zápasy, takže ho za celej zápas v podstatě nikdo nedostal do pořádný příležitosti

Reagovat
Pablos

oká, díky

Reagovat
inbloom

Souhlasim a dodam, ze podle statistik zapasu mel druhou nejvyssi rychlost z hracu na place tusim 33km/h. Coz na hrace, kterej je velmi technickej a jeste ma slusnou hru hlavou neni vubec spatne. Celkove vcera jeho hra trpela spise tim, ze nedostal tolik balonu, protoze co mel to plus minus vyresil.

Reagovat
bayern987

4 penalty pro Frankfurt?

Reagovat
Freedo

RBL vs. BVB jsem teda čekal o trochu víc než 1 střelu na bránu za celý poločas. Ztracený čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďte se vsadit, že na iDnes bude v článku k bundeslize v nadpisu Schick!

Normální novinář by by vyzvedl ztrátu Bayernu po vedení 2:0 a rok očekávanou výhru Schalke, ale v nadpisu bude 100% Schick

Reagovat
Freedo

To je opravdu neuvěřitelné, že na českém webu uživatele nejvíc zajímá, jak se daří našim hráčům v soutěži.

Reagovat
Beči

Reagovat
adoxx

Páni, na českém webu bude hlavní zprávou gól Čecha? Jak je to možné

Reagovat
Arne

Čech dal góla Čechovi a normálního čtenáře na takový stránce to zajímá i zaujme víc než Schalke či Bayern. Být to na specializovaný fotbalový stránce, tak bych tu kritiku chápal, ale takhle...

Reagovat
JozkokozleJ

Mas nejak blizsie nastudovanu situaciu ohladom mladych v Herthe? V lete Samardzic, teraz Rekik... Pride mi, ze zlyhava Preetz, ze nedokaze presvedcit o projekte. Zda sa mi to ako velka skoda.

Reagovat
Arne

Moc do toho nevidím... Ale když Rekik řekl, že se Hertha probudila až ve chvíli, kdy už byl rozhodnutý pro Arsenal, tak mě to vůbec nepřekvapilo. Čím dřív půjde Preetz od válu, tím líp.

Reagovat
Rudnevs

Preetz už tam nemá čo hľadať, pokiaľ chce byť Hertha big city club

Reagovat
db18

Reagovat
oli9

Idnes je německý web?

Reagovat
smazaný uživatel

jj vlastní ho zlý kníže Hartenberg

Reagovat
Freedo

Halstenberg je ten samý?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, to je jeho bratranec.

Reagovat
REPLIKATOR

Neuvěřitelné, jak jsi to věděl?

Reagovat
smazaný uživatel

Haaland je neskutečnej

Reagovat
dave30

Návrat krále?

Reagovat
Nickname 9

Lewandowski se nechystá odcházet z Bayernu

Reagovat
dave30

Reagovat
Freedo

Jinak Schickův gól samozřejmě vůbec neměl platit kvůli předchozí ruce. V kontextu toho, co se včera písklo Neuhausovi za penaltu, přičemž se míče ani nedotkl, je tohle dost směšný.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Freedo

V čem nesouhlasíš? Hráč Bayeru jasně hrál rukou, viděl jsem to z vícera úhlů a klidně můžu poslat screeny, i když nejlepší bude si najít sestřih. Oproti tomu u Neuhause se mi to nepodařilo z žadné opakovačky identifikovat.

Reagovat
Freedo

A ještě bych dodal, že měl ruku úplně od těla a nebyl to přirozenej pohyb - to teda platí pro oba případy, ale zatímco Bayerák se toho jasně dotkl, tak u Neuhause o tom pochybuju.

Reagovat
frankiefcb

viděl jsem během zápasu a já hraní rukou neviděl. VAR také ne. Z jednoho úhlu to vypadalo na hraní rukou, ale další ukázal, že to hraní rukou nebylo. Na rozdíl od Gladbachu, kde to hraní rukou bylo naprosto zřejmé.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Witsel? auuuu

Reagovat
smazaný uživatel

Parada

Reagovat
Kocour Klapuška

Proč nebyl Hašan o víkendu za Würzburger ani na lavičce?

Reagovat
karborliv

Prý byl nemocný

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
smazaný uživatel

nedali mu slíbené kopačky a tak odjel na dovolenou

Reagovat
Kocour Klapuška

Haha..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele