15. kolo
09.01.2021 15:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Matthew Hoppe (© AFP)

Schalke díky hattricku Hoppeho zvítězilo v Bundeslize téměř po ročním půstu

Schalke čekalo na ligové vítězství téměř rok, kdy 17. ledna uplynulého roku porazilo Mönchengladbach 2:0. Od té doby nedosáhlo na tříbodový zisk ve třiceti zápasech za sebou a při případném dalším neúspěchu mohlo vyrovnat neslavný rekord Tasmanie Berlín, která v roce 1966 nevyhrála jedenatřicetkrát v řadě. Celek z Gelsenkirchenu se však nyní konečně dočkal a porazil tápající Hoffenheim vysoko po výsledku 4:0.

Domácí celek tak pod vedením nového kouče Christiana Grosse zabral a se sedmi body se posunul na předposlední sedmnáctou pozici, i přesto ho ještě čeká velmi náročný boj o záchranu. S Hoffenheimem přečkal úvodní tlak a pak v závěru prvního poločasu šel do vedení, po změně stran pojistil svůj náskok hned dalšími třemi trefami. Hattrickem se blýskl americký mladíček Matthew Hoppe, který ho stihl za pouhých 21 minut.

Hosté naopak prohráli v Bundeslize podruhé a patří jim až čtrnáctá příčka s patnácti body. První nadějnější příležitost byla k vidění přesně v polovině první půle, kdy nebezpečně pálil do levého spodního roku Belfodil a s perfektním zákrokem se musel vytáhnout brankář Fährmann. Strážce domácí svatyně si následně poradil i se střelami Kramariče a Samassekoua, Schalke z ničeho nic prorazilo necelých pět minut před přestávkou.

Teprve devatenáctiletý Hoppe obdržel přesně načasovanou přihrávku do volného prostoru od Amineho Harita a chytrým lobem překonal naprosto bezmocného gólmana Baumanna. TSG chtělo srovnat ihned po změně stran, jenomže Fährmann opět čaroval a Baumgartnera vychytal famózním způsobem. Pak se hrálo o něco opatrněji a v 57. minutě zvýšil náskok mírného outsidera opět aktivní Hoppe.

Tentokráte přelstil ofsajdovou past po další vynikající kolmici středem hřiště od Harita, obešel Baumanna a snadno dopravil míč do odkrytého prostoru tří tyčí. Stejná spolupráce znovu zafungovala za dalších šest minut. Nezastavitelnému Hoppemu stačilo na třetí gól v zápase něco málo přes dvacet minut, po nabídce Harita jakoby ledabyle dloubl do balónu a poslal ho doprostřed branky za záda zaskočeného Baumanna.

V 70. minutě byl blízko ke skórování také Uth, avšak proti němu zázračně zasáhl hostující gólman. Domácí uzavřeli gólový účet o devět minut později. Zasloužené branky se dočkal Harit, když po zpětné přihrávce Oczipky zamířil z dvanácti metrů přímo k bližší konstrukci. Ve zbývajícím průběhu nedokázali snížit Bebou s Gaćinovičem, výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele