15. kolo
10.01.2021 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Bielefeldu (© AFP)

Bielefeld překvapil Herthu a po delší době opustil sestupové příčky

Nováček Bundesligy si v tomto ročníku připsal na konto své čtvrté vítězství, když po vyrovnaném průběhu nakonec udolal konkurenční Herthu nejtěsnějším poměrem 1:0 a se třinácti body se posunul na patnácté místo o dva body před šestnáctý Kolín. Hosté naopak nenavázali na předchozí hladkou výhru se Schalke (3:0) a se šestnácti body jsou stále dvanáctí.

V dresu BSC opět nastoupil od samého začátku český reprezentační záložník Vladimír Darida a byl střídán v 72. minutě, stejně jako většina jeho spoluhráčů však nebyl příliš vidět. První poločas toho příliš nenabídl, nejzajímavější moment se urodil zhruba deset minut před přestávkou. Rozhodčí Winkmann nejprve nařídil pokutový kop ve prospěch Arminie po souboji Starka s Klosem, na základě videozáznamu ji ale okamžitě odvolal.

Do druhého dějství vstoupili mnohem aktivněji domácí a z vedení se mohli radovat po necelých pěti minutách. Centr Nilssona propadl přes chybujícího Aldereteho až k rozběhnutému Córdovaovi, ten ale z mírného úhlu jen olízl bližší tyč a balón poté zapadl do boční sítě. Bielefeld se dočkal rozdílové trefy v 64. minutě, jediný gól nedělní dohrávky 15. kola zaznamenal Reinhold Yabo.

Osmadvacetiletý záložník po autovém vhazování Brunnera ustál osobní souboj se slovenským krajánkem Pekaríkem a z dvanácti metrů uklidil balón přímo do bližší šibenice, brankář Schwolow se natahoval marně. O sedm minut později mohl pojistit náskok mírného outsidera japonský šikula Doan, jenže po krásné individuální akci neměl štěstí a jeho pěkná střela z hranice pokutového území pouze orazítkovala levou konstrukci.

Hosté ve zbývajícím průběhu marně dobývali pozornou defenzívu protivníka, i přesto se jim podařilo rozvlnit síť necelých deset minut před závěrečným hvizdem. Do černého zamířil střídající Piątek, nicméně balón si nechtěně zpracoval rukou a jeho branka proto nebyla uznána. Hertha bude mít co napravovat v příštím kole na půdě trápícího se Kolína, Bielefeld se pokusí uspět v Hoffenheimu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, sporttube.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
berliner

Tip 0:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele