15. kolo
10.01.2021 15:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Silas Wamangituka (© AFP)

Stuttgart přerušil sérii tří zápasů bez výhry, poradil si hladce s Augsburgem

Augsburg předvedl jeden z nejhorších výkonů v této sezóně, se Stuttgartem logicky neuhrál ani bod, ba co hůře, schytal poměrně tvrdý direkt. Hosté vedli na půdě soupeře po prvním poločase už o dvě branky, a ačkoli domácí krátce po obrátce stačili snížit, ve finále pak ještě dvakrát inkasovali, navíc museli rovněž skousnout červenou kartu pro Marca Richtera.

Fuggerstädter nevstoupili do tohoto duelu vůbec dobře. Už v 10. minutě čelili penaltě, protože Klimowicze v šestnáctce nešikovně přišlápl bránící Oxford, exekuce pokutového kopu se ujal González, jenž si počínal jako zkušený mazák a zamířil do protipohybu gólmana Gikiewicze. Na sklonku půlhodiny se poté Die Schwaben dostali do ještě větší výsledkové i herní pohody.

Podnikli rychlý brejk, Sosa sprintoval podél levé strany, přihrál do vápna na sbíhajícího si Wamangituku, který z vyložené pozice snadno překonal Gikiewicze. Jeden z mála pozitivních momentů Augsburg zaznamenal ve 46. minutě. Vargas pronikl za obranu protivníka, předložil následně míč na Richtera, jenž z blízkosti hravě přelstil pouze zkoprnělého brankáře Kobela.

Jenže v 61. minutě se svěřenci trenéra Pellegrina Matarazza propracovali ke svému třetímu přesnému zásahu a asi definitivně zlomili odpor svého soka. González si zprava seběhl blíže do středu hrací plochy, vyslal jemný oblouček na hranici brankového území na zadní tyčku, kde našel nedůrazně bráněného Castra, a ten lehce přelstil pozdě vyběhnuvšího Gikiewicze.

Situace se mužstvu kouče Heika Herrlicha ještě více zkomplikovala v 76. minutě. Frustrovaný Richter zbytečně atakoval podnikajícího Antona, zaslouženě viděl žlutou kartu, a protože už tři minuty předtím jednu obdržel, pakoval se předčasně z hrací plochy. Čtvrtý gól Stuttgartu ještě zařídil v 87. minutě Didavi, který zužitkoval z vyložené pozice přesný pas od Antona.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele