15. kolo
09.01.2021 15:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Freiburgu (© AFP)

Freiburg s naprostým přehledem vyzrál na Köln

Streichův tým si tak připisuje pátou výhru v řadě, která mu zajišťuje těsný kontakt s pohárovými příčkami. Zato Köln musí doufat, že Arminia prohraje s Herthou, aby zůstal na první nesestupové a nebarážové pozici.

Nedobré odpoledne započalo pro Timo Horna v 18. minutě. Brankář hostujícího celku věřil, že Sallaiův oblouček za obranu stihne před dotírajícím Ermedinem Demirovićem odkopnout do bezpečí. Místo toho se balon snesl naprosto ideálně pro dvaadvacetiletého útočníka, jehož hlavička doputovala až za brankovou čáru - 1:0.

Ve 33. minutě si hosté vytvořili svou jedinou šanci prvního poločasu. A Marius Wolf ji nevyužil. Oproti tomu Nicolas Höfler v minutě devětatřicáté nezaváhal. Kousek před šestnáctkou obral o míč Saliha Özcana a nikým neatakovaný z hranice velkého čtverce překonal Horna podruhé - 2:0. Velice nadějné poločasové skóre, které mohlo být ještě nadějnější, kdyby Baptiste Santamaria krátce před druhým zásahem ve své šanci neselhal.

Za "Kozly" to i po změně stran zkoušel Marius Wolf. Dokonce dvakrát, ale kontaktní branka z toho nebyla. Naopak po necelé hodině hry přihrával Demirović z levé strany před bránu, kam si naběhl Roland Sallai a z bezprostřední blízkosti zvýšil na 3:0. Hráči Freiburgu byli při chuti a do závěrečného hvizdu stihli ještě další dvě trefy.

V 69. minutě byl rohový kop rozehrán na zadní tyč, kde hlavičkoval na tu přední Ermedin Demirović. Pro Philippa Lienharta pak nepředstavovalo vůbec žádný problém dopravit hlavou míč z jednoho metru na místo určení - 4:0. A za dalších deset minut dal výsledku jeho finální podobu střídající Lucas Höler, když z první uklidil pod břevno Günterovu přihrávku z pravé strany - 5:0.

Freiburg má díky tomu na kontě už osmadvacet branek, což z něj činí pátý nejlépe střílející mančaft Bundesligy. Uvidíme, kolik gólů vstřelí hráči klubu z Bádenska-Württemberska za týden, kdy se představí v Allianz Areně v Mnichově. Do města nad řekou Rýn pak zavítá Hertha BSC, která při únorovém měření sil doma inkasovala od "Kozlů" nepopulárního "bůra". Ovšem předtím na RheinEnergie Stadionu pro změnu zvítězila 4:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele