15. kolo
09.01.2021 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Patrik Schick (© AFP)

Leverkusen s Werderem pouze remizoval

Jakoby už ta předvánoční prohra s Bayernem do značné míry vzala Die Werkself vítr z plachet. Brémští naopak připisují další důležitý bod. V BayAreně dokonce vedli, avšak na vedoucí trefu bývalého hráče Leverkusenu Ömera Topraka dokázal dvacet minut před koncem odpovědět svým pátým gólem v sezoně Patrik Schick.¨

Během úvodního dějství se hosté rozhodně nechtěli pouštět do žádných větších akcí. Zůstávali zalezlí kolem vlastní šestnáctky a domácí se tak dostali pouze ke dvěma střelám z dálky. Ani Nadiem Amiri, ani Kerem Demirbay však neuspěli. Jediný pokus Werderu si během prvního poločasu připsal po Augustinssonově rozehrávce přímého kopu Joshua Sargent.

Ludwig Augustinsson zahrával standardku i pro změně stran. Jeho chytrý centr obrana nezachytila a Ömer Toprak tak mohl z nějakých sedmi metrů zakončovat z voleje. Tady gólman Hrádecký asi nemohl zasáhnout - 0:1. Za čtyři minuty mohl z přímého kopu odpovědět Demirbay, jenže těsně minul zařízení.

Vyrovnání se Boszova skvadra dočkala až v 70. minutě. Patrik Schick z otočky se štěstím prostřelil hned dva obránce Werderu. Sudí Cortus však nejprve střelu neuznal, protože byl přesvědčený o tom, že si krátce předtím pomohl Lucas Alario při zpracování rukou. Následné přezkoumání u videa jej vyvedlo z omylu, takže branka Bayeru mohla platit - 1:1.

Nicméně v následujících minutách už nebyly ani na jedné straně k vidění žádné vyložené příležitosti, takže Leverkusen setrvá na třetí příčce a v příštím kole se střetne s Unionem Berlín. Brémy uhrály v patnácti kolech stejný počet bodů, díky čemuž okupují třináctou pozici. V dalším zápase přivítají na Weserstadionu FC Augsburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
johnn

Neviem prečo tam dáva Diabyho veď on posledne dva zápasy nehral nič mohol tam dať Alaria hrat na dvoch útočníkov

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
Dron

Co ten poslední odstavec?

Reagovat
johnn

Jak som napísal Diaby hraje hovno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele