15. kolo
09.01.2021 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Wout Weghorst (© AFP)

Zápas Unionu Berlín s Wolfsburgem vítěze nepoznal

A to i přesto, že domácí hráli čtyřicet minut proti deseti. Početní výhody brzy využili, nicméně Weghorst dokázal z penalty vyrovnat. Ve zbývajících pětadvaceti minutách se rozhodující trefu přidat nepodařilo.

Die Eisernen mohli jít do vedení už po necelých dvou minutách, kdyby Sheraldo Becker v závěru rychlého brejku nezahodil stoprocentní příležitost. V 9. minutě mohli domácí děkovat brankáři Andreasi Luthemu, že tak famózně zneškodnil hlavičku Yannicka Gerhardta. Krátce poté už ale jednička Unionu nezkrotila hlavičku Renata Steffena, jenž se prosadil po rohovém kopu Maximiliana Arnolda - 0:1.

Svěřenci Urse Fischera měli balon častěji na kopačkách a využít se toho pokusil po dvaceti minutách svou ranou Becker. Po něm to hlavou zkusil Florian Hübner, ale to by nesměl mířit do míst, kde zrovna stál Koen Casteels. Ten kapituloval v závěru úvodní třicetiminutovky, když po Ingvartsenově pobídce pálil z kroku pravačkou nekompromisně pod břevno - 1:1.

V závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky byla na každé straně hřiště k vidění ještě jedna dobrá příležitost. Luthe však Gerhardta vychytal a hlavička Taiwa Awoniyiho také neskončila na místě určení. Už v 50. minutě se odehrál velice důležitý moment. Po Arnoldově faulu na Awoniyiho ukázal rozhodčí Ittrich na penaltový puntík.

Pak si šel celou situaci prohlédnout k videu, aby usoudil, že k provinění došlo ještě před vápnem. Zároveň však Maximiliana Arnolda vyloučil. K přímému kopu z optimální vzdálenosti si stoupl Robert Andrich. Ukázkově přestřelil zeď a Casteels se mohl jenom ohlédnout - 2:1. Nicméně vedení vydrželo domácím pouze do 65. minuty.

Josip Brekalo pálil a Marcus Ingvartsen zasáhl ve vlastní šestnáctce balon rukou. Po další videokonzultaci sudí nařídil penaltu, kterou Wouter Weghorst proměnil, přestože Andreas Luthe vystihl směr - 2:2. V 79. minutě si hráči berlínského klubu vytvořili hned dvě šance, jenže Marius Bülter i Christopher Trimmel selhali. Ale třeba se některému z nich podaří trefit za týden výhru proti Leverkusenu. Wolfsburg, který má pochopitelně nadále stejně bodů jako Union, přivítá o příštím víkendu doma RB Lipsko.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele