15. kolo
09.01.2021 15:30 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Dvě proměněné penalty přinesly Mohuči v duelu s Frankfurtem další porážku

Die Nullfünfer tedy mají za sebou další smolný zápas, kvůli čemuž se propadli až na poslední příčku tabulky. Naopak Eintracht má po dalším vítězství na dohled pohárové pozice.

První střelu mezi tři tyče vyprodukoval ve 4. minutě domácí Leandro Barreiro. Nebyla z nejnebezpečnějších, takže Kevin Trapp nechal děkovat. Na druhé straně to dvakrát neúspěšně zkoušel Filip Kostić. První pokutový kop se zrodil ve čtyřiadvacáté minutě, když Moussa Niakhaté ve vápně přidržel unikajícího Andrého Silvu.

Sám faulovaný se pak ujal exekuce a střílel po své pravé ruce, zatímco Robin Zentner skákal rovněž po své pravé ruce, takže nebylo co řešit - 0:1. Do konce úvodního poločasu se domácí jen velmi obtížně dostávali na dostřel frankfurtské svatyně, kdežto hosté spíše vyčkávali, s čím přijde soupeř. Na další dobré šance se tedy muselo čekat až do druhého dějství.

Hned po změně stran si hodně oddechl Alexander Hack, že si nevstřelil vlastní gól. Krátce po něm přišli se svými navštívenkami Erik Durm a André Silva. Portugalský forvard si však musel na druhou branku počkat až do 72. minuty. Do té doby byly k vidění další příležitosti. Nejprve Jonathan Burkhardt zazdil po dobré Boëtiusově přihrávce velkou možnost na vyrovnání.

Dvacetiletý útočník pak při své hlavičce orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Po hodině hry se výhody pokutového kopu málem dočkali i svěřenci Bo Stevenssona. Jenže se ukázalo, že Djibril Sow protihráče Barreira do hlavy netrefil. Okolo 70. minuty se přihlásili o slovo André Silva a Filip Kostić. Nicméně druhá trefa padla až poté, co druhý jmenovaný upadl ve vápně po kontaktu s Niakhatém.

André Silva tentokrát střílel po své levé ruce, což napadlo i Robina Zentnera. Rána však byla dostatečně tvrdá a přesná na to, aby se zastavila až v síti - 0:2. Teď tedy byla tuplem řada na Die Nullfünfer. Jenže ani Danny Latza, ani Jean-Philippe Mateta, ani Karim Onisiwo další zásah nezaznamenali. V samotném závěru ještě frankfurtský hrdina zápasu propásl hattrick, avšak Orli přesto můžou slavit jubilejní páté vítězství.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele