Bundesliga - souhrn 11. kola

11.12.2020, 22:27, aktualizováno 13.12.2020, 19:54
Komentáře a souhrny
Leon Bailey (© AFP)
Leverkusen rozstřílel Hoffenheim a posunul se do čela tabulky před Bayern Mnichov, jenž ztratil remízou s Unionem Berlín. Stejně bodů jako obhájce titulu má také RB Lipsko, které zvítězilo nad Brémami. Dortmund doma utrpěl debakl od Stuttgartu, jenž se mu přiblížil na rozdíl dvou bodů. Gladbach se rozešel smírně s Herthou a zůstává mimo pohárové příčky, kam se po pátečním vítězství nad Frankfurtem posunul Wolfsburg. Köln zvládl důležité utkání v Mainzu, naopak poslední Schalke jenom remizovalo v Augsburgu...

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim 4:1

13.12.2020 18:00

Góly: 4. Leon Bailey, 27. Leon Bailey, 55. Florian Wirtz, 90+1. Lucas Alario - 50. Christoph Baumgartner

Leverkusen dokázal v posledním zápase 11. kola vyhrát 4:1 nad Hoffenheimem. Hosté obdrželi dvě červené karty a Leverkusen se díky zisku třech bodů dostal do čela Bundesligy.

Na 1. místě se Leverkusen nachází s náskokem pouhého jednoho bodu na druhý Bayern, který v tomto kole pouze remizoval 1:1 na půdě Unionu Berlín. Hoffenheim je pak s dvanácti body na dvanáctém místě.

Favoritem zápasu byl podle předzápasových prognóz domácí Leverkusen, za který nastoupil v základní sestavě také český útočník Patrik Schick. Skóre se poprvé měnilo už ve 4. minutě. Po rychlé rozehrávce rohového kopu si Bailey posunul míč až do pokutového území Hoffenheimu a z úhlu vymetl zadní šibenici.

Ve 24. minutě mohl Hoffenheim vyrovnat, střelu Baumgartnera však solidním zákrokem vychytal Hrádecký. A ve 27. minutě se domácí dostali do dvougólového vedení a znovu se prosadil Leon Bailey. Tentokrát vystihl moment, kdy byl brankář hostů Baumann daleko od brány a po rychlé kličce zakončoval do prázdné brány. Ve 30. minutě hosté zahodili velkou šanci, když Posch naskočil u zadní tyče na centr, avšak hlavou následně nemířil přesně.

Ve 44. minutě zahrozil Wirtz, jeho střelu se však podařilo Baumannovi vyrazit na roh. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:0 pro domácí.

A do druhé půle nastoupili hráči Hoffenheimu jako vyměnění. V 50. minutě se jim podařilo snížit na 1:2, když se po líbivé individuální akci prosadil Baumgartner. V 55. minutě však vrátil Leverkusenu dvougólové vedení Wirtz, který prostřelil Baumanna z bezprostřední blízkosti.

V 68. minutě se stal zisk bodů pro Hoffenheim zase o trochu nereálnějším. Červenou kartu totiž po druhé žluté viděl hostující Grillitsch a musel předčasně odejít do sprch. V 70. minutě zabránil téměř jistému gólu domácích Baumann, který skvěle vyčetl záměr Alaria a vyhrábl mu míč přímo zpod nohou.

V 79. minutě následoval Grillitsche do sprch jeho spoluhráč Posch, který byl vyloučen rovněž po dvou žlutých. Poslední hřebík do rakve Hoffenheimu přidal v nastaveném čase z pokutového kopu Alario, který přišel do hry v průběhu druhého poločasu, jako střídající hráč za Schicka. Zápas skončil výsledkem 4:1 a Leverkusen tak zůstane minimálně do příštího kola na čele tabulky.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Schalke 04 2:2

13.12.2020 15:30

Góly: 32. Suat Serdar (vl.), 90+3. Marco Richter - 52. Benito Raman, 62. Nassim Boujellab

Schalke bere bod za remízu 2:2 v Augsburgu. Bod pro Augsburg zachránil v nastaveném druhého poločasu Richter.

A hned v úvodu zápasu nebyl hlavním tématem fotbal. V 11. minutě se totiž po běžném hlavičkovém souboji nepříjemně zranil hostující Uth a hra stála dlouhých osm minut. Ve 33. minutě se podařilo Augsburgu dostat do vedení, když si nešťastný vlastní gól vstřelil po centru z přímého volného kopu hostující Serdar.

Na začátku druhé půle se Schalke podařilo vyrovnat. V 52. minutě se po individuální akci ocitl tváří v tvář brankáři domácích Gikiewiczovi Benito Raman, jenž neměl problém s jeho následným překonáním a vyrovnáním na 1:1.

A hned v 54. minutě přišla pro Augsburg další komplikace. Niederlechner totiž dostal druhou žlutou a následně červenou kartu a domácí tedy museli dohrát zbytek zápasu v deseti. A v 61. minutě se Schalke dostalo do vedení.

Serder nahrál z pravé strany na hranici malého vápna, odkud Boujellab zkušeně zakončil k bližší tyči a nechal Gikiewicze bez šance. V 79. minutě mohl Boujellab přidat i svůj druhý gól v zápase, ale bránu pouze přestřelil.

Už už to vypadalo, že si Schalke odveze z Augsburgu do Gelsenkirchenu všechny tři body, když se domácím podařilo v nastavení vyrovnat. Gregoritsch poslal skvělý centr do pokutového území hostů, který si našel Richter a hlavou usměrnil míč mezi tři tyče. Úplným hrdinou zápasu se Richter mohl stát vzápětí, kdy však jeho šanci na výhru Augsburgu zarazil skvělým zákrokem Fährmann. Zápas tedy skončil remízou 2:2 a oba soupeři se rozchází smírně.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Bayern Mnichov 1:1

12.12.2020 18:30

Góly: 4. Grischa Prömel - 67. Robert Lewandowski

Hráči Bayernu potřetí z posledních čtyř zápasů nevyhráli. Na hřišti berlínského Unionu více než hodinu prohrávali, alespoň bod za remízu 1:1 jim nakonec proti odvážně hrajícímu soupeři zajistil Robert Lewandowski.

Domácím se v úvodu podařilo favorita dokonale zaskočit. Už ve druhé minutě všem obráncům Bayernu upláchl Taiwo Awoniyi a mnichovský celek od brzké inkasované branky zachránil jen skvělý zákrok brankáře Neuera.

Ne však na dlouho, ve čtvrté minutě totiž Union udeřil z rohového kopu. Postaral se o to Grisha Prömel, který se ve skrumáži před bránou odpoutal od soupeřových obránců a hlavou po Trimmelově centru nasměroval míč mimo Neuerův dosah. Pro pětadvacetiletého záložníka to navíc byl vůbec první bundesligový gól v kariéře.

Bayern začátek zápasu vůbec nezachytil. Domácí tak mohli i nadále hrozit, druhou branku však nepřidali. Ve 22. minutě měl další velkou šanci Awoniyi, který využil zaváhání Daviese a už podruhé v zápase běžel sám na bránu. Zakončení mu však vůbec nesedlo a Neuer tak tentokrát zasahovat nemusel.

Mátožní hráči Bayernu se postupně probouzeli, větší šance si však dlouho vytvořit nedokázali. Ve 34. minutě z velké dálky zkoušel štěstí Alaba, jeho rána však jen proletěla půl metru vedle pravé tyče. Na první větší práci si tak domácí brankář Andreas Luthe musel počkat až do 42. minuty. To si na hranici vápna zpracoval vzdušný balón Serge Gnabry a napálil jej k pravé tyči, kde byl třiatřicetiletý gólman připraven s dobrým zákrokem. Po pětačtyřiceti minutách tak Union překvapivě vedl nad Bayernem 1:0.

Ve druhém poločase se Bayern probudil a zejména v jeho úvodu domácímu celku zatápěl pod kotlem. Kýženého vyrovnání se nakonec Mnichované dočkali v 67. minutě, kdy Coman na levém křídle pronikl do vápna, a i s trochou štěstí přesnou přihrávkou našel Roberta Lewandowského, který pohotově zakončil do odkryté brány.

Kdo čekal, že se v tu chvíli nastartuje útočný válec Bayernu, zmýlil se. Naopak Berlíňany jakoby inkasovaná branka nakopla a dál se pouštěli do útočných výpadů. Jeden takový v 76. minutě zakončil Kejta Endo, jeho střele však chyběla razance a Neuer ji tak poměrně v pohodě zastavil.

O poznání větší štěstí měl bavorský celek v 82. minutě, kdy domácí málem opět skórovali z rohu. Nadýchaný míč ve vzduchu našel tentokrát Trimmel, bohužel pro Union však jeho prudká hlavička mířila přesně do místa, kde stál brankář hostí.

Bayern tak nakonec mohl v závěru urvat všechny tři body. V 90. minutě Coman přesným centrem našel Saného, proti jehož hlavičce ale skvěle zasáhl Luthe.

Mnichovský celek tak potřetí z posledních čtyř zápasů pouze remizoval, díky lepšímu skóre s Lipskem však minimálně do neděle udržel vedení v bundesligové tabulce. Union si nicméně za odvážný výkon bod rozhodně zasloužil a udržel si postavení v elitní šestce.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 1:5

12.12.2020 15:30

Góly: 39. Giovanni Reyna - 26. Silas Katompa Mvumpa (pen.), 53. Silas Katompa Mvumpa, 60. Philipp Förster, 64. Tanguy Coulibaly, 90. Nicolás González

Dortmund nezažívá dobré období. V Bundeslize podruhé v řadě prohrál na vlastním stadionu, tentokrát navíc po naprosto katastrofálním výkonu schytal od Stuttgartu debakl 1:5. Hosté naopak potvrdili venkovní formu a v tabulce se posunuli do elitní šestky.

Hosté do utkání vletěli jako uragán a už ve třetí minutě pořádně prověřili brankáře Bürkiho, který se musel hodně natahovat, aby Endovu nebezpečnou střelu zpoza vápna vyrazil. O čtyři minuty později se domácí brankář vyznamenal znovu, když vytáhl skvělý zákrok proti střele do šibenice, kterou z přímáku vyslal chorvatský křídelník Sosa. Další velkou šanci hostů měl ve 14. minutě Coulibaly, jenž si ve vápně našel přesný centr z pravé strany, pohotovým zakončením z první však minul.

Hráči Stuttgartu ukazovali, že na hřištích soupeřů se letos skutečně cítí jako ryby ve vodě, domácí si během úvodní čtvrthodiny ani neškrtli, přesto se v 17. minutě radovali z gólu. To však nemělo dlouhého trvání, ofsajdový praporek pomezního totiž mladému záložníkovi Bellinghamovi jeho vůbec první bundesligovou gólovou radost okamžitě sebral.

A tak pomyslné otěže utkání opět převzali hosté. A tentokrát už slavili zaslouženou branku. Předcházela tomu šance Klimowicze, jehož samostatný náběh před bránu záchranářským skluzem ve vápně zastavil Emre Can, za což ho sudí odměnil žlutou kartou, a především penaltou pro Stuttgart. Konžský útočník Wamangituka nezaváhal, Bürkiho poslal na opačnou stranu a bezpečně poslal své mužstvo do vedení.

V obraně Borussie to pekelně skřípalo, čehož hosté podruhé málem využili ve 30. minutě. Coulibalyho ránu ale vychytal Bürki, načež Klimovicz svou dorážku poslal někam pod střechu Signal Iduna Parku.

Výkon Dortmundu v prvním poločase byl šokující, přesto se Favreho svěřencům ještě před jeho koncem podařilo vyrovnat, o což se postarali Marco Reus a Giovanni Reyna. Kapitán Borussie přesnou vzdušnou přihrávkou našel mladého Američana na hraně vápna, Reyna si míč skvěle zpracoval a jemným obloučkem jej poslal za záda gólmana Kobela. Do šaten se tak šlo za stavu 1:1, se kterým ale mnohem spokojenější mohli být domácí.

Jejich výkon se ale ve druhé půli nijak nezlepšil, což hosté tentokrát dokázali nemilosrdně trestat. Už po sedmi minutách obrana Borussie předvedla další neuvěřitelné zmatky, čehož využil napadající Mangala, získaný míč poslal do ideální pozice ve vápně Wamangitukovi a ten svým čtvrtým gólem z posledních dvou zápasů vrátil Stuttgartu vedení.

A pro domácí už bylo jen hůř. Po hodině hry si totiž z jejich obrany udělal dobrý den Philipp Förster, který si počkal na přihrávku Sosy, pohodlně proběhl spící obrannou trojicí Dortmundu a střelou k levé tyči překonal Bürkiho - 1:3.

Hráči Borussie byli na ručník, hosté naopak stále zvyšovali svůj tlak. Od dalšího gólu je už v 61. minutě dělily centimetry, Bürkimu tentokrát pomohla tyč. O dvě minuty později už jim ale nepomohlo nic. A už vůbec to nebyl Bellingham, který nedůraznou rozehrávkou namazal do protiútoku Wamangitukovi. Ten posunul míč na Coulibalyho, který poslal Hummelse na párek a o tyč svou ránu odrazil do brány - 1:4.

Domácím nevycházelo vůbec nic, v 87. minutě sice Reyna podruhé v zápase dostal míč do sítě, celé akci však předcházel úplně zbytečný ofsajd a rozhodčí tak po konzultaci s VARem Borussii snížení odepřel.

Místo toho si v nastaveném čase domácí museli vytrpět další moment absolutního zmaru. A opět to bylo díky vlastní chybě. Hříšníkem byl tentokrát Nico Schulz, který z neznámého důvodu poslal míč soupeři a pomohl tak Stuttgartu založit další rychlý protiútok, který po samostatném sprintu na bránu zakončil pátým gólem střídající Nicolás González.

Dortmund předvedl jeden z nejhorších výkonů za poslední léta a v tabulce spadl na páté místo. Hosté naopak dokázali favorita dostat pod tlak, zejména ve druhé půli nemilosrdně trestat jeho strašidelné chyby a po vysokém vítězství 5:1 se posunuli na šesté místo.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Werder Brémy 2:0

12.12.2020 15:30

Góly: 26. Marcel Sabitzer (pen.), 41. Dani Olmo

Nagelsmannův tým po postupu do osmifinále Ligy mistrů nadále útočí na první příčku bundesligové tabulky. Sedmou výhru připisuje po domácím duelu s Brémami, které naopak potřetí v řadě prohrály.

Že budou die Roten Bullen chtít vyhrát i tenhle zápas, ukazovali už od 10. minuty, kdy si první střelu mezi tři tyče připsal z dálky Marcel Sabitzer. Následně neunesl tíhu okamžiku před Pavlenkou osamocený Justin Kluivert. V šestadvacáté minutě zasáhl Ludwig Augustisson ve vlastní šestnáctce při hlavičkovém souboji Yussufa Poulsena loktem a sudí Storks neměl jinou možnost, než odpískat penaltu a obránce hostujícího celku za jeho troufalost odměnit žlutou kartou.

Marcel Sabitzer cílil k tyči, takže nevadilo, že český brankář vystihl směr - 1:0. Jak střelec branky, tak faulovaný hráč si do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky vytvořili ještě dvě dobré příležitosti, ze kterých ovšem branka nepadla. O tu se totiž postaral jejich spoluhráč Dani Olmo, když krátce před odchodem do šaten obešel obránce, aby z ideální pozice po zemi rozvlnil síť - 2:0.

Ve druhém poločase byli nepřekvapivě nadále aktivnější hráči saského týmu. Kluivert ztroskotal na muži v rukavicích a tři minuty po něm se v dobré šanci ocitnul Dán Poulsen. Jenže nastřelil pouze tyčku. Příznivci klubu z hanzovního města se dočkali úvodní potencionálně nebezpečné střely až v nastaveném čase druhého dějství.

Postaral se o ni střídající Nick Woltemade, nicméně Péter Gulácsi do akce nemusel, jelikož veškerou práci za něj odvedl Marcel Halstenberg, když míč tečoval nad bránu. Lipsko bude do konce tohoto kalendářního roku nahánět další body v utkáních proti Hoffenheimu a Kölnu. Na Werder čeká Bayern Mnichov a po něm v OPEL Areně domácí Mohuč.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC 1:1

12.12.2020 15:30

Góly: 70. Breel Embolo - 47. Mattéo Guendouzi

Gladbach po šťastném postupu v Champions League nemusí smutnit z bundesligové prohry, jelikož na gól Mattéa Guendouziho dokázal odpovědět Breel Embolo. "Hříbata" mají tedy pohárové příčky pořád na dohled, zatímco "Stará dáma" bodovala ve třetím klání po sobě, což se jí v této sezoně ještě nepodařilo.

Toto střetnutí bylo z počátku velmi opatrné. Ostatně, během úvodního poločasu byly k vidění pouze dvě zaznamenáníhodné situace. Na straně berlínského klubu se osmělil Krzysztof Piatek, zatímco v dresu Borussie otestoval Schwolowovu pozornost pokusem ze střední vzdálenosti Hannes Wolf. Do šaten se tedy putovalo za bezbrankového stavu.

Ani ve druhé pětačtyřicetiminutovce to nebyl zrovna festival brankových příležitostí, nicméně dvakrát se balon v síti přeci jen zatřepotal. Poprvé už ve 47. minutě. Vladimír Darida posunul na Guendouziho, který pravačkou z hranice vápna nedal gólmanovi Tobiasi Sippelovi šanci - 0:1. V devětapadesáté minutě se snažil svým volejem odpovědět Wolf, jenže nebyl přesný.

Patrick Hermann následně přeloboval Schwolowa, avšak za svého brankáře zaskočil Dredryck Boyata. A protože Dodi Lukebakio ve svojí šanci selhal, mohla se "Hříbata" dočkat vyrovnání. Florian Neuhaus poslal krásný centr za obranu na zadní tyč, odkud přiťuknul balon před bránu Ginter a pro Breela Embola nebyl pražádný problém z bezprostřední blízkosti doklepávat kolenem - 1:1.

V 85. minutě se mohl prosadit mladý Holanďan Daishawn Redan, ale bylo znát, že ještě bude muset nabrat další zkušenosti. Skvadra Marka Roseho pořád může doufat, že pauzu přečká na pohárových příčkách, přestože ji čekají dva ostré mače s Frankfurtem a Hoffenheimem. Hertha vyzve Mohuč a Freiburg.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Arminia Bielefeld 2:0

12.12.2020 15:30

Góly: 79. Vincenzo Grifo (pen.), 90+2. Woo-yeong Jeong

Na Schwarzwald-Stadionu přitom padaly branky až v samotném závěru zápasu. Streichově výběru pomohla proměněná penalta. V nastaveném čase se podařilo přidat druhý gól, nicméně sestupové pásmo stále zůstává nebezpečně blízko. O tom pochopitelně vědí své i v Bielefeldu, který po jedenácti kolech okupuje barážovou pozici.

Na první příležitost se na téměř liduprázdném stadionu nečekalo příliš dlouho. Manuel Gulde se už v 8. minutě dostal k hlavičce, kterou Stefan Ortega lapil. Za deset minut našel Christian Günter svým centrem hlavu Nilse Petersena, který skóroval. Tahle trefa ovšem nemohla platit, jelikož útočník Freiburgu stál v ofsajdu.

Die Armininen se osmělili až po úvodní dvacetiminutovce, kdy to zkoušel Sven Schipplock. Hned poté sklepl Petersen pro spoluhráče Hölera, který si s balonem nepotykal podle představ, čímž Ortegovi výrazně usnadnil práci. Do konce úvodního dějství se musel hostující brankář výrazně činit proti výživné střele Vincenza Grifa. Následnou dorážku nasměroval Petersen z nějakých sedmi metrů jenom do spodní strany břevna.

Také po změně stran vyzkoušel jako první Ortegovu pozornost Grifo. Minisouboj těchto protihráčů se opakoval i za dalších pět minut a znovu z něj vyšla vítězně bielefeldská jednička. Před prázdnou svatyní stojící Petersen pak odmítl poslat svůj tým do vedení. Kouč Streich pak poslal do hry čerstvé síly.

Jednou z nich byl Roland Sallai, jenž dvě minuty po svém příchodu na hřiště přinutil Mikeho van der Hoorna k nedovolenému zákroku ve vlastním vápně. Při penaltě Stefan Ortega sice vystihl směr střely, nicméně i tak se mohl Vincenzo Grifo radovat ze svého třetího zásahu ve stejném počtu zápasů - 1:0.

Svěřenci kouče Neuhause se ve zbývajících minutách už k ničemu nedostali. Naopak ještě jednou inkasovali, když Jeong Woo-yeong po výborné Sallaiově přihrávce zakončoval šikovným obloučkem - 2:0. Freiburg má před sebou v prosinci utkání se dvěma hratelnými soupeři, tj. se Schalke a s Herthou. Také Arminii los celkem přál, jelikož na závěr neslavného roku 2020 se představí doma proti Augsburgu, a poté ve Veltins-Areně, kde nastupuje Schalke.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln 0:1

12.12.2020 15:30

Góly: 55. Elvis Rexhbecaj

Ač dohrávali o deseti, potřetí v řadě "Kozli" bodovali a věří, že vánoční přestávku nepřečkají v sestupovém pásmu. Die Nullfünfer prohráli naopak osmé utkání a musí doufat, že Augsburg nepodlehne Schalke. V takovém případě by bývalý klub Zdeňka Pospěcha spadl na samé dno tabulky.

Robin Zentner musel v Opel-Areně poprvé do akce v 16. minutě. Hned z další příležitosti skóroval Jan Thielmann, avšak kolega Elvis Rexhbecaj stál v těsném ofsajdu, takže stav byl nadále bezbrankový. Následující dobrá šance přišla na pořad odpoledne až v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky, když zblízka trestuhodně minul Jean-Philipp Mateta.

Rozhodující moment celého zápasu se odehrál v 55. minutě. Anthony Modeste poslal z pravé strany balon do vápna, kde měl Rexhbecaj dost prostoru na to, aby levačkou zakončil přesně k pravé tyči - 0:1. Střelec branky mohl druhou přidat už za nějakých 120 sekund, jenže neuspěl, tak jako kolega Ondrej Duda.

Jan-Moritz Lichte pak poslal na trávník nové hráče, nicméně v tomto duelu zkrátka nebylo domácím souzeno bodovat. Marius Wolf mohl přidat pojistku, kdyby si počínal přesněji. Krátce po něm selhal ve výborné šanci Modeste, který zatím marně navazuje na své působení v klubu z města nad řekou Rýn, ke kterému došlo mezi lety 2015-2017.

V 76. minutě Duda nesmyslně povalil Kevina Stögera v rozmezí desítek sekund inkasoval druhou žlutou kartu. Markus Gisdol věru neměl radost. Naštěstí pro slovenského fotbalistu Die Nullfünfer početní výhodu nezužitkovali, jelikož pozorný Timo Horn vychytal jak Robina Quaisona, tak Edmilsona Fernandese. V nastaveném čase měl hostující gólman i trochu štěstí, že znovu Quaison a spolu s ním Mateta netrefili zařízení.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2:1

11.12.2020 20:30

Góly: 76. Wout Weghorst (pen.), 88. Wout Weghorst - 62. Bas Dost (pen.)

Wolfsburg v souboji s Frankfurtem udržel svou ligovou neporazitelnost, kterou disponuje v Bundeslize už jenom také Leverkusen, ba co více, dokonce urval své páté vítězství a vyhoupl se dočasně bodově na třetí Lipsko, za nímž zaostává jen vlivem horšího skóre. Perfektní výkon odvedl Wouter Weghorst, který dvěma góly strhl výhru na stranu domácích.

Hosté v uplynulých pěti zápasech pětkrát remizovali, i oni drželi až do této chvíle sérii slušnějších výsledků. A hlavně je dosud v tomto ročníku porazil pouze mistrovský Bayern, na Vlky tedy nečekala už předem vůbec jednoduchá práce. Přitom svěřenci trenéra Adolfa Hüttera nebyli daleko od jakéhokoli bodového zisku, do vedení je totiž poslal Bas Dost.

První poločas každopádně žádný přesný zásah ještě nenabídl. V 9. minutě byl blízko skórování Wolfsburg, a to prostřednictvím Schlagera, jenže po jeho zakončení, tečovaném bránícím Sowem, narazil míč jenom do tyčky. Ve 23. minutě se pokoušel Mbabu překonat gólmana Trappa svou hlavičkou, ani tahle šance však průběžnou změnu skóre neznamenala.

Zhruba po půlhodině hry se mužstvo kouče Olivera Glasnera dožadovalo nařízení pokutového kopu, rukou totiž zahrál ve vlastním pokutovém území Rode, jenže píšťalka sudího Schmidta zůstala němá. Frankfurt se své první větší příležitosti dočkal vlastně až po přestávce, avšak Kostič sám před brankářem Casteelsem selhal v koncovce a namířil balón jen nad břevno.

V 56. minutě zahodili taktéž domácí slušnou možnost, Trapp se nejprve vytáhl proti pokusu Philippa, přičemž bleskově na to zasáhl i proti dorážce Weghorsta. První branka utkání přišla na řadu v 63. minutě, to když stoper Brooks srazil v pokutovém území podnikajícího Hintereggera, nařízena byla penalta, kterou pak Dost proměnil do protipohybu Casteelse.

Wolfsburg se ovšem nevzdal a udělal moc dobře. Také on měl k dispozici pokutový kop, Philipp v šestnáctce trefil ruku protihráče Ilsankera, tato skutečnost tentokráte neunikla pozornosti Schmidta, a Weghorst tak z bílého puntíku vyrovnal. Ten se v 88. minutě trefil ještě jednou, nasměroval merunu po zemi ke vzdálenější tyčce po kolmici od Schlagera.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayer Leverkusen1174023:1025
2.Bayern Mnichov1173135:1724
3.RB Lipsko1173123:924
4.VfL Wolfsburg1156018:1121
5.Borussia Dortmund1161423:1519
6.Union Berlín1145223:1517
7.VfB Stuttgart1145224:1717
8.Borussia Mönchengladbach1145220:1717
9.Eintracht Frankfurt1127216:1913
10.FC Augsburg1134414:1713
11.Hertha BSC1133519:2012
12.TSG Hoffenheim1133519:2112
13.Werder Brémy1125414:1911
14.SC Freiburg1125414:2211
15.1. FC Köln1124513:1710
16.Arminia Bielefeld112188:227
17.1. FSV Mainz 051112812:255
18.Schalke 04110478:334

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (38)

Přidat komentář
berliner

Opravte si tu expresku misto Frankfurt tam mate Freiburg

Reagovat
andrew96

Totální psychické selhání. Nicméně porážka samotná není až takovým překvapením, jde jen o poněkud drsné vyvrcholení posledního měsíce. Vlastně ani není na místě zloba, neboť pořádná facka může přijít vhod. Poslední dobou z BVB bolí oči. Hra se strašně zpomalila a staticky útočit do plných jaksi nejde. Přitom Haaland to uměl rozhýbat, strašně chybí. Nemile mě překvapuje Hummels, jindy jediný pořádný držák obrany, avšak poslední zápasy mu moc nevyšly.

Zas ale není třeba podléhat panice. Razantním změnám jsem nakloněn za předpokladu, že budou promyšlené. Vyhazovat Favreho na první dobrou umí každý, nahodit jméno nástupce již nikoliv. Pokud přijde fakt velká krize, tak budiž. Teď bude ale klíčové vše si vyříkat, zvládnout 3 zápasy do Vánoc...a uvidíme.

Reagovat
Ondraa24

chybí tomu typy jako byli třeba Kehl, Bender, Grosskreutz, Kuba nebo Subotic, žádný extra technici, ale kluci co by na hřišti radši zdechli než aby vypustili jedinej souboj ty baletky co tam teď tancují okolo půlící čáry ze strany na stranu, škoda slov občas

Reagovat
stas87

Ta dnesna ofenzivna marnost mi ani tolko nevadi, viac ma potesil vykon a vysledok BVB. V takom rozpolozeni oni pridu na Weser a Werder moze hrat ten svoj defenzivny futbal s obcasnym brejkom. Sargent kvalitu na to, aby 1 na 1 vymotal Hummelsa ci Akanjiho ma, mat este zdraveho Rashicu, veril by som aj v tri body.

Tazka deka je na BVB, uz minule kolo v prvej polke tam mal Frankfurt zaujimave momenty a keby pridal druhy gol, tak by vyhral. Nepochopitelne ale v druhej polke prenechal iniciativu BVB a mohol nakoniec prehrat. Ten stred je zranitelny, pretoze Witsel nie je defenzivne tak dobry, ak to ma stat na nom. Nemaju Delaneyho, je tam mlady Bellingham a Dahoud. To si vylozene pyta hrat agresivne, presne na hranici a pokopat ich a znervozniet. Toto Eggestein aj Groß vedia, mlady Mbom do toho tiez vie ist tvrdsie. Z toho zapasu nemam obavy, viac som sa bal dnesneho zapasu. Tak snad ma tento optimismus nedobehne a v 25. minute to nebude 0-2.

Herne sme zli, hlavne dopredu ale to sa dalo cakat. Mozme byt radi za seriu remiz, tam sme boli v niektorych zapasoch horsi ale podarilo sa aspon bodovat. Sme v tom zasa namoceni, ale pripadna vyhra na ihrisku Mainzu moze dost pomoct. Podla predpokladov ide hore Köln, ten na zaciatku prehraval ale casto o gol. DSC aj Schalke su nastastie na tom este o kus horsie, takze je potrebne bodovat, idealne za tri body. Tych jedenast bodov po siedmom kole neodrazalo realitu, eraz nas to dobieha ale nejaky naskok tam stale je.

Reagovat
Martas30

Šašci, bežte do prdele s takovýma výkonama, bez Erlinga nula, nula, nic.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Bayern +

VfB Stuttgart

Inak ten Wamangituka je strašné delo, radosť na neho pozerať.

Reagovat
Modroočko

Prekvapuje ma, že ešte nehral za konžskú reprezentáciu.

Reagovat
adoxx

Reagovat
adoxx

Už v Paříži byl výbornej a když přestupoval do Stuttgartu, říkal jsem si, že dělá chybu a měl jít výš..nakonec se to ukázalo jako správnej krok

Reagovat
montaigne33

Union SUPER

Reagovat
Müllered

Kdyby Union proměňoval šance, tak to dopadlo stejně jako s Hoffenheimem. Tohle byl asi ještě horší výkon. Snad se přes zimu povede sehnat kvalitní kreativní středový záložník do rotace. V téhle formě jít na Wolfsburg a Bayer, bude to zajímavé.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak my vieme vždy jeseň dojebať potom ale príde jar...

Reagovat
db18

Reagovat
dantetomas

V pripade Schalke "na posraneho aj hajzel spadne"

Reagovat
Rudnevs

Bohužiaľ hej, už celú sezónu.. nemať takú smolu, tak už tam podľa mňa tú výhru majú. Aspoň, že ten Uth je v poriadku.

Reagovat
monty25

Když oni té smůle jdou vyloženě naproti.

Reagovat
db18

Reagovat
John Obi Mikel

Schalke Jak dlouho ještě...

Reagovat
db18

Půl roku.

Reagovat
Pharrell

Augsburg škoda

Dokonce málem i vyhráli

Reagovat
Petrinho17

Ten gól by neplatil, tam bol mávaný offside a rozhodca nechal výhodu

Reagovat
Pharrell

Jj ale i tak škoda. Kdyby domácí neměli redku myslím si že vyhrají.

Reagovat
Spasitel

Paráda Bayer hádam to tento rok vyjde im či Lipsku.

Reagovat
cologneFC

Snáď sa mýliš...

Reagovat
dextroza_m

Co se děje se Schalke? Ty vole 8:33 a bez výhry? WTF??

Reagovat
Rudnevs

Hlavný dôvod sú zlé investície. Nakúpili veľmi nákladných hráčov (prestupové čiastky + plat), akurát tí hráči za to ani náhodou nestoja. Platiť také pálky hráčom ako Bentaleb, Mascarell a podobne je proste šialené, to je cesta do pekiel. A ďalší gól je, že tí hráči sú ešte aj šialene nedisciplínovaní a robia bordel v kabíne, Bentaleb je tuším teraz už piatykrát suspendovaný. Samozrejme zbaviť sa ich nemožno, pretože kto by ich chcel s tým platom a výkonmi, čiže sa čaká len na koniec zmluvy (ale to najmä u Bentaleba, takého Harita a niektorých ďalších by asi ešte niekam strelili).

Už pred coronou mali menšie finančné ťažkosti a plánovali skončiť mierne v červených číslach, ale corona ich zložila úplne a teraz sú prakticky švorc a nemôžu s tým nič moc robiť. Aj v lete ten káder iba tak nejak trošku pozliepali hosťovačkami. Samozrejme je tu potom ďalší faktor, a to smola. Momentálne Schalke by frazeologické slovníky mohli uvádzať ako presný príklad k známemu frazeologizmu “na posratého aj záchod spadne”. Majú najhorší los zo všetkých, proti Mainzu im to posral rozhodca, proti Stuttgartu smolná ruka, proti Augsburgu inkasovaný gól v samom závere, proste vo viacerých zápasoch tu boli veľmi smolné momenty, pri ktorých si človek vravel: “Toto sa fakt môže stať len Schalke.”

A tá séria bez výhry je neskutočne dlhá, to je pre hráčov samozrejme obrovská ťarcha. Naposledy, keď Schalke vyhralo, tak Jürgen Klinsmann bol progresívnym trénerom Herthy, covid bol akurát tak v Číne, Reiner Calmund mal o 70 kilo viac a môj milostný život vyzeral nádejne. Čiže v skratke - bolo to veľmi dávno.

Reagovat
stas87

Ten keller duel som videl, jediny sporny moment bola ta druha penalta, prva jasna. Nastasic Burkarta prisliapol, Kabak rukou zahral, len ten Mateta sa dostal pred tusim Kabaka a spadol. Ale to bol suboj 50 na 50, rozhodca si vybral faul, ale ja osobne by som to nepiskol. A vdaka tomu, ze Mateta nedal v nadstavenom case prvej polky tutovku na 3-1, tak Schalke zilo. Mohli aj prehrat a nemali by ani bod z toho zapasu. Teraz maju SCF, tam remiza byt moze ale Freiburg sa chytil proti Arminii..

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Beči

Reagovat
berliner

1. dve mista v Bundeslize jsou k zbliti

Reagovat
Werkrider

Jak to můžeš vědět, nikdy jste tam nebyli?!

Reagovat
cologneFC

Reagovat
Rudnevs

Ten Bayer je tam super. Kiež by im to vydržalo čo najdlhšie.

Reagovat
raduinho

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
andrew96

Bosz

Reagovat
Rudnevs

Práve som pozeral, že na Transfermarkte býva každý deň do “adventného kalendára” predstavený nejaky veľký talent a dnes tam bol nejaky Juan Cabrera, údajne veľký uruguajský talent, ktorého zrovnávajú s Forlánom. A čo je na ňom najzaujímavejšie je, že patrí Schalke. O ňom som doteraz netušil a úprimne celkom nechápem, prečo ho Baum neskúsi. Ročník 2003, má 17, to už je dosť na to, aby mohol hrať Bundesligu (resp. pomaličky začať nastupovať). Myslím, že by takýto mladík Schalke mohol celkom pomôcť.

https://www.transfermarkt.de/juan-cabrera-bdquo-el-forlan-del-schalke-04-ldquo-auf-den-spuren-seines-vorbilds/view/news/375976

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele