11. kolo
12.12.2020 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Freiburgu (© AFP)

Freiburg doma porazil Arminii

Na Schwarzwald-Stadionu přitom padaly branky až v samotném závěru zápasu. Streichově výběru pomohla proměněná penalta. V nastaveném čase se podařilo přidat druhý gól, nicméně sestupové pásmo stále zůstává nebezpečně blízko. O tom pochopitelně vědí své i v Bielefeldu, který po jedenácti kolech okupuje barážovou pozici.

Na první příležitost se na téměř liduprázdném stadionu nečekalo příliš dlouho. Manuel Gulde se už v 8. minutě dostal k hlavičce, kterou Stefan Ortega lapil. Za deset minut našel Christian Günter svým centrem hlavu Nilse Petersena, který skóroval. Tahle trefa ovšem nemohla platit, jelikož útočník Freiburgu stál v ofsajdu.

Die Armininen se osmělili až po úvodní dvacetiminutovce, kdy to zkoušel Sven Schipplock. Hned poté sklepl Petersen pro spoluhráče Hölera, který si s balonem nepotykal podle představ, čímž Ortegovi výrazně usnadnil práci. Do konce úvodního dějství se musel hostující brankář výrazně činit proti výživné střele Vincenza Grifa. Následnou dorážku nasměroval Petersen z nějakých sedmi metrů jenom do spodní strany břevna.

Také po změně stran vyzkoušel jako první Ortegovu pozornost Grifo. Minisouboj těchto protihráčů se opakoval i za dalších pět minut a znovu z něj vyšla vítězně bielefeldská jednička. Před prázdnou svatyní stojící Petersen pak odmítl poslat svůj tým do vedení. Kouč Streich pak poslal do hry čerstvé síly.

Jednou z nich byl Roland Sallai, jenž dvě minuty po svém příchodu na hřiště přinutil Mikeho van der Hoorna k nedovolenému zákroku ve vlastním vápně. Při penaltě Stefan Ortega sice vystihl směr střely, nicméně i tak se mohl Vincenzo Grifo radovat ze svého třetího zásahu ve stejném počtu zápasů - 1:0.

Svěřenci kouče Neuhause se ve zbývajících minutách už k ničemu nedostali. Naopak ještě jednou inkasovali, když Jeong Woo-yeong po výborné Sallaiově přihrávce zakončoval šikovným obloučkem - 2:0. Freiburg má před sebou v prosinci utkání se dvěma hratelnými soupeři, tj. se Schalke a s Herthou. Také Arminii los celkem přál, jelikož na závěr neslavného roku 2020 se představí doma proti Augsburgu, a poté ve Veltins-Areně, kde nastupuje Schalke.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele