11. kolo
12.12.2020 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Bayern opět ztratil body, srdnatý Union doma vybojoval remízu

Hráči Bayernu potřetí z posledních čtyř zápasů nevyhráli. Na hřišti berlínského Unionu více než hodinu prohrávali, alespoň bod za remízu 1:1 jim nakonec proti odvážně hrajícímu soupeři zajistil Robert Lewandowski.

Domácím se v úvodu podařilo favorita dokonale zaskočit. Už ve druhé minutě všem obráncům Bayernu upláchl Taiwo Awoniyi a mnichovský celek od brzké inkasované branky zachránil jen skvělý zákrok brankáře Neuera.

Ne však na dlouho, ve čtvrté minutě totiž Union udeřil z rohového kopu. Postaral se o to Grisha Prömel, který se ve skrumáži před bránou odpoutal od soupeřových obránců a hlavou po Trimmelově centru nasměroval míč mimo Neuerův dosah. Pro pětadvacetiletého záložníka to navíc byl vůbec první bundesligový gól v kariéře.

Bayern začátek zápasu vůbec nezachytil. Domácí tak mohli i nadále hrozit, druhou branku však nepřidali. Ve 22. minutě měl další velkou šanci Awoniyi, který využil zaváhání Daviese a už podruhé v zápase běžel sám na bránu. Zakončení mu však vůbec nesedlo a Neuer tak tentokrát zasahovat nemusel.

Mátožní hráči Bayernu se postupně probouzeli, větší šance si však dlouho vytvořit nedokázali. Ve 34. minutě z velké dálky zkoušel štěstí Alaba, jeho rána však jen proletěla půl metru vedle pravé tyče. Na první větší práci si tak domácí brankář Andreas Luthe musel počkat až do 42. minuty. To si na hranici vápna zpracoval vzdušný balón Serge Gnabry a napálil jej k pravé tyči, kde byl třiatřicetiletý gólman připraven s dobrým zákrokem. Po pětačtyřiceti minutách tak Union překvapivě vedl nad Bayernem 1:0.

Ve druhém poločase se Bayern probudil a zejména v jeho úvodu domácímu celku zatápěl pod kotlem. Kýženého vyrovnání se nakonec Mnichované dočkali v 67. minutě, kdy Coman na levém křídle pronikl do vápna, a i s trochou štěstí přesnou přihrávkou našel Roberta Lewandowského, který pohotově zakončil do odkryté brány.

Kdo čekal, že se v tu chvíli nastartuje útočný válec Bayernu, zmýlil se. Naopak Berlíňany jakoby inkasovaná branka nakopla a dál se pouštěli do útočných výpadů. Jeden takový v 76. minutě zakončil Kejta Endo, jeho střele však chyběla razance a Neuer ji tak poměrně v pohodě zastavil.

O poznání větší štěstí měl bavorský celek v 82. minutě, kdy domácí málem opět skórovali z rohu. Nadýchaný míč ve vzduchu našel tentokrát Trimmel, bohužel pro Union však jeho prudká hlavička mířila přesně do místa, kde stál brankář hostí.

Bayern tak nakonec mohl v závěru urvat všechny tři body. V 90. minutě Coman přesným centrem našel Saného, proti jehož hlavičce ale skvěle zasáhl Luthe.

Mnichovský celek tak potřetí z posledních čtyř zápasů pouze remizoval, díky lepšímu skóre s Lipskem však minimálně do neděle udržel vedení v bundesligové tabulce. Union si nicméně za odvážný výkon bod rozhodně zasloužil a udržel si postavení v elitní šestce.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (2)

Přidat komentář
Rich

1-3

Reagovat
Heresy

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele